Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, ברווז כתב:

בוא ונתחיל מהבסיסי ביותר, בעלי עניין ברווחיות החברה, ששוכרים שירותי חוות בוטים ליצירת פרופילים פיקטיביים כדי להראות מגוון.

אוקי. ואיך זה משנה לך בתור משתמש?

אז פרופיל שאתה לא מגיע איתו לפגישה. עוברים הלאה

לפני 32 דקות, Derish כתב:

אתה מספיק אינטליגנטי כדי להבין למה התכוונתי. משירות ללקוח אפשר לייצר אחלה הכנסות, כאשר התמורה במסלולי התשלום תואמת את הצרכים והציפיות ויש מספיק מנויים. אבל המודל הזה נכשל כאמור, ומה שיש היום הוא, במילים פשוטות, משחק מכור.

האופן בו החברה משרתת את הלקוח זו יכולה להיות אסטרטגיה, במקסימום. זו לא המטרה.. אני מספיק אינטיליגנטי להבין שכביכול הייתה לך ציפייה שיבואו לשרת אותך, כמטרת החברה. אתה מספיק ציני כדי לדעת שזה אף פעם לא היה נכון. 

עדיין לא הסברת מה מכור במשחק?

מי שלא יצליח באפליקציה, יעבור הלאה, והצלחה זה עניין מאוד דיכוטומי. או שיש דייט או שאין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 233
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

אוקי. ואיך זה משנה לך בתור משתמש?

אז פרופיל שאתה לא מגיע איתו לפגישה. עוברים הלאה

ואז עוד אחד. ועוד אחד. 

הטעיית הצרכן עולה לי לראש- נקודה ראשונה. 

החדרת ייאוש למשתמש להגברת התלות- נקודה שנייה. 

יש עוד, אין לי אפשרות כרגע לנתח את זה סופר לעומק; הנקודה היא שהנוהל הזה הוא מצג שווא שאיננו שקוף לצרכן.

המילה  "אתיקה" קופצת לי לראש משום מה, מישהו יודע מה הפירוש? כי נראה שהפירוש השתנה קצת בשנים האחרונות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

תגובות כאלה (כולל זו של ברווז) משקפות חוסר היכרות עם איך אתרי ואפליקציות היכרויות פועלים בעשור האחרון - מה שאכן מעיד יותר על תמימות או חוסר עדכון מאשר על ניתוח מבוסס. המודל שתיארתם - שבו המטרה היא לחבר בין אנשים - אולי היה תקף בגלגולים הראשונים של אתרי ההיכרויות. אבל מאז, קרו שני דברים מרכזיים:

• המודל העסקי לא עבד - רוב הפלטפורמות לא הצליחו לשרוד כלכלית כשהצליחו יותר מדי בשידוכים.
  • החברות התמזגו - רבות מהאפליקציות המוכרות היום נמצאות תחת תאגיד אחד, Match Group, שנסחר בבורסה ושואף לצמיחה מתמדת.

המעבר ממודל של שירות ללקוח למודל של מיקסום הכנסות שינה את כללי המשחק: היום, האינטרס של החברה הוא להשאיר אותך בפנים, לא לעזור לך לצאת. אם תמצא זוגיות, אתה מפסיק לשלם, לצפות בפרסומות או להיות חלק מהמערכת.

האלגוריתמים מותאמים לכך:

• הם מציגים מועמדים לא תואמים, גם אם אתה מנוי בתשלום.
  • הם ממשיכים להציג פרופילים לא פעילים או מזויפים, לפעמים אפילו ביודעין.
  • הם מתעדפים פרופילים "מושכים" לפי קריטריונים שטחיים, ולא לפי מה שאתה באמת מחפש.

ולמרות שזה פוגע במיוחד בגברים (הקהל העיקרי שמשלם), גם עבור נשים החוויה רחוקה מלהיות חיובית.

מסלולי התשלום גם הם נהיו חלק מהמשחק: עם הזמן, האופציות החינמיות מצטמצמות, וכל תכונה בסיסית דורשת שדרוג נוסף. גם אם תשלם את המחיר המלא, המניפולציות האלגוריתמיות עדיין שם. אתה לא קונה הצלחה אלא רק חוויית שימוש קצת פחות מתסכלת.

אז לא, זה ממש לא נכון ש"הכל תלוי במשתמש". כיום, גם אם אתה חכם, מנוסה ומושך, אתה עדיין מתמודד מול מערכת שמעוצבת להקשות עליך, כדי לגרום לך להוציא יותר כסף, לאורך יותר זמן. המשחק הוא כבר לא מול משתמשים אחרים, אלא מול האלגוריתם.

זה לא הופך את המשתמשים לקורבנות חסרי אונים, אבל בהחלט לא הוגן להציג אותם כאחראים בלעדיים למצבם. להגיד "צריך פשוט לדעת לשחק את המשחק" זה כמו לטעון שרק טיפשים נופלים לשוק האפור או שקונים מכוניות זולות ולא אמינות. בפועל, אלה מערכות שמכוונות בדיוק למי שפגיע או מיואש, וזה משהו שצריך להבין לפני ששופטים אותם.

קראת מה כתבתי חוץ מהשורה הראשונה?

אם המאגר לא שווה לך אז למה אתה בוחר להמשיך לשלם עליו?

כל המגילה מה הם עושים, למה ואיך לא מעניינת. בשורה התחתונה יש מוצר שצריך לענות על דבר מסויים והדבר היחיד שיקבע מה הוא שווה עבורי זה רק כמה הוא קולע למטרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במה זה שונה ממנוי במפעל הפיס?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

במה זה שונה ממנוי במפעל הפיס?

כשאתה מנוי במפעל הפיס אתה קונה פנטזיה מה תעשה עם כספי הזכייה שאתה יודע שלא יגיעו.

פה אתה חולם על משהו שאתה חושב שתשיג אבל לא יודע מה הוא יתן לך.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אם המאגר לא שווה לך אז למה אתה בוחר להמשיך לשלם עליו?

אבל כול הסיפור התחיל מאיזכור האפליקציות וזה שאמרתי שזה מוצר שלא מאופטם למציאת בת זוג אלא לשורת הרווח של החברה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

עבורי 

זו מילת המפתח פה. 

מה שטוב לך לא בהכרח טוב למישהו אחר; מה שאתה צריך ומחפש זה לא בהכרח מה שמישהו אחר צריך ומחפש. 

ב)

קח לתוך החישובים שלך את המשקל הפסיכולוגי שמושקע בטונות על האפליקציות האלו ועל איך לגרום לך להישאר בתוכן. 

הוא לא תמיד עובד, כן? לא על כולם, בהחלט. אבל הוא שם. 

"כשל המהמר", למשל. 

קחו דוגמא מעניינת אך לא קשורה כל כך, למעט הנקיטה בפרקטיקות "מעניינות": יוטיוב פרימיום. 

יוטיוב יצאו עם השירות הזה בהצעה של תשלום כדי להימנע מפרסומות. 

אף אחד לא קפץ על המציאה. 

טוב, ישבו וחשבו בהנהלת יוטיוב מה לעשות, והחליטו: יוצאים למלחמה בחוסמי הפרסומות... 

לא ממש עובד. 

טוב, ישבו שוב לחשוב מה לעשות. 

פתאום דפדפן גוגל (האבא של יוטיוב, בגדול) לא תומך בחוסמי פרסומות חזקים כמו UBLOCK ORIGIN. 

ועדיין אין עלייה משמעותית במנויים בתשלום. 

ישבו שוב לחשוב...

בדפדפן שאני משתמש בו בעבודה, אני גם מקשיב למוזיקה ברקע, דרך יוטיוב. 

כל בוקר כשהעמוד עולה, אני מקבל בתחתית העמוד הודעה: "שיבושים בצפייה? רוצה לדעת למה?".

אני לא ממש רוצה לדעת למה, כי אין לי; אני מנחש, שמדובר על גזלייטינג ושיימינג לחוסמי הפרסומות שגוגל לא הצליחה להכחיד... 

אני מקבל מיוטיוב (כצרכן) מה שאני רוצה לקבל מיוטיוב; זה מתאים לי וזה עובד עבורי. 

ביום שזה ישתנה, אחפש מדיום אחר. וכנראה, כמוני יהיו עוד רבים, מה שיגרום למדיום אחר לעלות מהר מאד. 

עם זאת. 

יש מנויים בתשלום ליוטיוב. להם זה נוח יותר. 

יש אנשים שגולשים ביוטיוב עם יותר מחוסם פרסומות אחד. 

יש אנשים שגולשים ביוטיוב עם דפדפן שבו החוסמים מובנים. 

כל אחד עושה מה שמתאים לו. 

הקטע, 

לפחות כולם מבינים (ממה שאני הצלחתי לראות) את המשחקים שברקע. 

יוטיוב מספקת בידור, ולא משהו סופר נחוץ, ברוב המוחלט של המקרים (אני הייתי מגדיר את הערוצים שאני צופה בהם דווקא כשירות נחוץ, למדתי מהם כל כך הרבה- אבל נעזוב את זה). 

כשמדובר על משהו שבכוחו לשנות חיים של אדם כמו אפליקצית זוגיות, שם משחקים כאלו ואחרים זה כבר מימד אפל אחר לגמרי בגודל שלו. 

פורסם

לפני 1 דקה, ברווז כתב:

כשמדובר על משהו שבכוחו לשנות חיים של אדם כמו אפליקצית זוגיות, שם משחקים כאלו ואחרים זה כבר מימד אפל אחר לגמרי בגודל שלו. 

אתה מפליג בדימיונות. 

קודם כל, הגית מה זה "פרופיל פיקטיבי" וקבעת שההמצאה שלך לא אתית.

אז ברור שאם יש פרופיל שהוא לא אמיתי, זה לא אתי. אם הוא גם מבוסס Ai כיום ומשוחח איתך, אז בכלל.

זה מטרד.

אבל מהר מאוד עוברים לטלפון, ואז ברור מה זה מה.

האפליקציה לא "מוצאת זוגיות" היא מוצאת פוטנציאל לפגישה, במקסימום.

אם מאן דהוא משתמש בה בשביל השימוש... לבריאות. כמו שמשתמש יכול להשתמש בפייסבוק לראות סרטונים במקום לתקשר עם מכרים. 

זה תלוי במשתמש.

פורסם
Just now, falou כתב:

אתה מפליג בדימיונות. 

קודם כל, הגית מה זה "פרופיל פיקטיבי" וקבעת שההמצאה שלך לא אתית.

?

איבדת אותי. 

אני לא המצאתי כלום. 

אתה רוצה לראות מה זה פרופיל פיקטיבי, אתה מוזמן לקרוא עוד על התחום, לחפש עדויות וכדומה- לא חסר. 

נתתי דוגמא אפשרית אחת. 

המוח שלי לא עובד בצורה מפותלת שתאפשר לי להבין מה עוד יכול להיות קיים- אין לי מח קרימינלי. 

כן קבעתי שהשימוש בפרופילים פיקטיביים זה לא אתי. אני לא יכול לראות איפה ואיך זה כן אתי. does not compute.

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

אתה רוצה לראות מה זה פרופיל פיקטיבי, אתה מוזמן לקרוא עוד על התחום, לחפש עדויות וכדומה- לא חסר. 

אמרתי שאני לא מבין מה זה, הצעת הסבר מומצא.

אני לא מתכוון לחקור את התחום הזה, אני קודם כל בודק טיפול DSP למערכת, במקביל מערכת Ai לבקרה של תחום מסויים בפיננסים וגם חידושים בתחום חקר האורגזמה אצל נשים. זה לא בעדיפות

• מצחיק 1

פורסם

לא מומצא, אלא אחד שנתקלתי בו בעבר בכתבה ברשת. 

אם היה לך קצת זמן בין המחקר בתחום X והבקרה בתחום Y היית יכול לגגל ולמצוא את אותה הכתבה.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

כל המגילה מה הם עושים, למה ואיך לא מעניינת. בשורה התחתונה יש מוצר שצריך לענות על דבר מסויים והדבר היחיד שיקבע מה הוא שווה עבורי זה רק כמה הוא קולע למטרה.

הפואנטה היא שאתה כצרכן לא יכול לקבל החלטה מושכלת על סמך המידע שהם מספקים לך. יש פה הטעייה ברורה, ולכן אמרתי שמי שלא עושה שיעורי בית ופשוט קופץ לזה בציפייה שהוא יהיה עצמו והכל יעבוד צפוי להתאכזב. 

והמגילה אולי לא מעניינת אותך כאדם נשוי, אבל אם כמה מחברי הפורום שעדיין משתמשים באפליקציות יקראו את זה וישכילו - דיינו. 

פורסם

אם היא הייתה ברורה, המצב היה טוב בהרבה...

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אבל כול הסיפור התחיל מאיזכור האפליקציות וזה שאמרתי שזה מוצר שלא מאופטם למציאת בת זוג אלא לשורת הרווח של החברה.

שוב, מה אכפת לי למה זה מאופטם וכמה הם מרויחים?
אני עושה את החשבון שלי ולא את שלהם.

לפני כשעה, ברווז כתב:

זו מילת המפתח פה. 

מה שטוב לך לא בהכרח טוב למישהו אחר; מה שאתה צריך ומחפש זה לא בהכרח מה שמישהו אחר צריך ומחפש. 

ב)

קח לתוך החישובים שלך את המשקל הפסיכולוגי שמושקע בטונות על האפליקציות האלו ועל איך לגרום לך להישאר בתוכן. 

הוא לא תמיד עובד, כן? לא על כולם, בהחלט. אבל הוא שם. 

"כשל המהמר", למשל. 

קחו דוגמא מעניינת אך לא קשורה כל כך, למעט הנקיטה בפרקטיקות "מעניינות": יוטיוב פרימיום. 

יוטיוב יצאו עם השירות הזה בהצעה של תשלום כדי להימנע מפרסומות. 

אף אחד לא קפץ על המציאה. 

טוב, ישבו וחשבו בהנהלת יוטיוב מה לעשות, והחליטו: יוצאים למלחמה בחוסמי הפרסומות... 

לא ממש עובד. 

טוב, ישבו שוב לחשוב מה לעשות. 

פתאום דפדפן גוגל (האבא של יוטיוב, בגדול) לא תומך בחוסמי פרסומות חזקים כמו UBLOCK ORIGIN. 

ועדיין אין עלייה משמעותית במנויים בתשלום. 

ישבו שוב לחשוב...

בדפדפן שאני משתמש בו בעבודה, אני גם מקשיב למוזיקה ברקע, דרך יוטיוב. 

כל בוקר כשהעמוד עולה, אני מקבל בתחתית העמוד הודעה: "שיבושים בצפייה? רוצה לדעת למה?".

אני לא ממש רוצה לדעת למה, כי אין לי; אני מנחש, שמדובר על גזלייטינג ושיימינג לחוסמי הפרסומות שגוגל לא הצליחה להכחיד... 

אני מקבל מיוטיוב (כצרכן) מה שאני רוצה לקבל מיוטיוב; זה מתאים לי וזה עובד עבורי. 

ביום שזה ישתנה, אחפש מדיום אחר. וכנראה, כמוני יהיו עוד רבים, מה שיגרום למדיום אחר לעלות מהר מאד. 

עם זאת. 

יש מנויים בתשלום ליוטיוב. להם זה נוח יותר. 

יש אנשים שגולשים ביוטיוב עם יותר מחוסם פרסומות אחד. 

יש אנשים שגולשים ביוטיוב עם דפדפן שבו החוסמים מובנים. 

כל אחד עושה מה שמתאים לו. 

הקטע, 

לפחות כולם מבינים (ממה שאני הצלחתי לראות) את המשחקים שברקע. 

יוטיוב מספקת בידור, ולא משהו סופר נחוץ, ברוב המוחלט של המקרים (אני הייתי מגדיר את הערוצים שאני צופה בהם דווקא כשירות נחוץ, למדתי מהם כל כך הרבה- אבל נעזוב את זה). 

נתת דוגמא מצויינת. 

אם השירות שווה לך אתה משלם אבל מצד שני אם הוא שווה לך אז אתה גם לא בא בטענות. 

אם הוא לא שווה לך, אתה משלם ואתה בא בטענות אז כנראה שאתה קרוב של ואטורי.

לפני 8 דקות, Derish כתב:

הפואנטה היא שאתה כצרכן לא יכול לקבל החלטה מושכלת על סמך המידע שהם מספקים לך. יש פה הטעייה ברורה, ולכן אמרתי שמי שלא עושה שיעורי בית ופשוט קופץ לזה בציפייה שהוא יהיה עצמו והכל יעבוד צפוי להתאכזב. 

והמגילה אולי לא מעניינת אותך כאדם נשוי, אבל אם כמה מחברי הפורום שעדיין משתמשים באפליקציות יקראו את זה וישכילו - דיינו. 

לא כאדם נשוי אלא כצרכן.

גם כשאני קונה מחרטה לא מעניין אותי מה היו השיקולים של היצרן אלא אם היא מתאימה לי או לא. זה עניין צרכני טכני טהור ואסור לערב בו רגשות.

הם מספקים מידע חלקי ויש סיכוי טוב שהייתי נופל לניסיו של חודשיים שלושה עד שהייתי מבין שזה לא מספק את הסחורה. משם לא מעניין אותי אם זה בגלל האלגוריתם, אם זה מכוון או שזה בכלל בגלל קהל המחפשות. אני בוחן את התוצאה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

יש סיכוי טוב שהייתי נופל לניסיו של חודשיים שלושה עד שהייתי מבין שזה לא מספק את הסחורה. משם לא מעניין אותי אם זה בגלל האלגוריתם, אם זה מכוון או שזה בכלל בגלל קהל המחפשות. אני בוחן את התוצאה.

לא כולם ככה. 

יש מי שנופל למלכודת, ונשאר תקוע בה. זו הבעייה. 

ובשביל מחרטות יש את גריינדר. 

נקודה שנייה שעלתה לי. 

איך אתה יודע שהתוצאה שאתה מקבל לא מוטית מראש? הטיה כזו משפיעה על התוצאה.

ולאדם כמוני, שלא מקבל תוצאה רצוייה מכלי, קל מדי לחתוך מוקדם ולהפסיק לנסות בכלל להשתמש בכלים מהסוג הזה. 

עד שלא תנסה, לא באמת תוכל לדעת אני מניח. 

• תוכן חדש...