Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עסוק בבעיה שלא מצאתי לה עדיין פתרון..

מאזדה 5 2010 

החלפתי בולמי זעזועים + מיסבים + כריות, משולשים, תפוחי הגה, מוטות קישור, ציריה צד שמאל (צד ימין תקינה), ברקסים (בלי קשר לבעיה).

כל המתלה חדש ועדיין יש את התקתוקים האלה הם מופיעים במיוחד כשעולים על מהמורות בכביש, וגם לפעמים כשלא עולים זה נשמע כמו דפיקות לא אחידות וחזקות מצד שמאל למטה, אם נוסעים על כביש ישר כגון כביש ראשי בד"כ אין את זה..

אודה מאוד לעוזרים

פורסם

הלכתי למוסך הוא העלה את הרכב על ליפט הוא הסתכל ואמר שהוא יודע מה הבעיה וזה יעלה 1000 ש"ח ולא יהיה שום רעש, ניסיתי להוציא ממנו מה הוא אמר זה בוקסות שצריך להחליף אותם וצריך לפרק את כל הגשר וזה הרבה עבודה... ניסיתי להוציא ממנו עוד קצת והוא שוב אמר שצריך לפרק את הגשר וההגה ולא רצה להוסיף. ששאלתי אותו אם זה יכול לעשות נזק אם נוסעים כך הוא אמר שזה עושה לחץ על הפרונט בולמים משולשים מוטות וכו'..

על איזה בוקסות הוא מדבר ? היכן זה נמצא ? אם מישהו יכול להרחיב לי על זה

תודה

פורסם
לפני 11 שעות, shlomiko כתב:

נשמע שהדבר היחיד שהוא הולך לפרק לך זה את הכיס...

אתה חושב ? מה הוא מחרטט שזה משהו רציני והוא ראה שזה איזה משהו פשוט ?

פורסם

תחליף מוסך, בעל מקצוע אמיתי מסביר בפשטות מה מקור הבעיה, איזה חלק צריך, מה יקרה אם לא תחליף וכו'.

• רעיון טוב! 2

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אולי ה"גשר" שהמוסכניק התכוון זה המוט מייצב - והוא הגורם לתיקתוקים, בכל מקרה לא הייתי סומך על מוסכניק שמורח ולא אומר מה הבעיה

החלפת כריות בלם עליונה ותחתונה?

פורסם

לפני 6 שעות, Shaike.Zam כתב:

תחליף מוסך, בעל מקצוע אמיתי מסביר בפשטות מה מקור הבעיה, איזה חלק צריך, מה יקרה אם לא תחליף וכו'.

סתם הלכתי לאיזה מוסך שראיתי, הייתי צריך לחכות איזה חצי שעה עד שיתפנה אליי אבל הוא היה דיי מרשים בחצי שעה שהייתי שם שהוא התעסק עם איזה רכב - הוא חיבר למישהו מנורה ונהיה קצר - בדק פיוזים הכל תקין, נכנס מתחת לרכב חתך כמה איזולירבנדים הביא חוט חיבר (לא בדיוק ראיתי מה הוא עשה שם) וזה הסתדר, אח"כ ניסה להניע את הרכב הוא לא הניע בלי להתמהמה פתח מכסה מנוע הביא חוט חיבר למשאבת סולר ישר למצבר הרכב הניע, ניתק הרכב נכבה, האמת שניסה לעשות מעקף אבל לא הלך לו כ"כ.. בכל אופן הגישה שהוא לא חשב פעמים וישר ידע מה הבעיה בשתי המקרים זה מראה על מקצועיות

לפני שעה, shlomiko כתב:

אולי ה"גשר" שהמוסכניק התכוון זה המוט מייצב - והוא הגורם לתיקתוקים, בכל מקרה לא הייתי סומך על מוסכניק שמורח ולא אומר מה הבעיה

החלפת כריות בלם עליונה ותחתונה?

זה לא המוט מייצב אני החלפתי אותם הם חדשים, החלפתי בולם + מיסב + כרית בולם. לענ"ד יש רק כרית אחת, כל המכלול חדש חוץ מהקפיץ. הוא שאל מי המכונאי שטיפל ברכב שאמרתי לו שאני החלפתי את המתלים, הוא ראה שאני קצת מבין ולכן נראה לי שהוא לא רצה להגיד לי מהיכן הבעיה שלא אטפל לבד ככה זה הרגיש בכל אופן

פורסם
לפני 22 דקות, netanel1014 כתב:

מוט מייצב זה לא המוטות קישור שמתחברות אליו. במוט מייצב של בוקסות גומי שמאוד קל להחליף אותן. תבדוק

עכשיו הבנתי מה הוא התכוון מוט מייצב, כן אני יודע יש 2 גומיות אחד בצד ימין ואחד בצד שמאל.

אם אני לא טועה במאזדה 5 אין כל כך גישה וקצת קשה להגיע אליהם אבל זה וודאי אפשרי.

איך אוכל לבדוק אם הם עשו את שלהם והם כבר לא תקינים ? יבשים או קרועים ?

פורסם
לפני 2 דקות, Deutz912 כתב:

עכשיו הבנתי מה הוא התכוון מוט מייצב, כן אני יודע יש 2 גומיות אחד בצד ימין ואחד בצד שמאל.

אם אני לא טועה במאזדה 5 אין כל כך גישה וקצת קשה להגיע אליהם אבל זה וודאי אפשרי.

איך אוכל לבדוק אם הם עשו את שלהם והם כבר לא תקינים ? יבשים או קרועים ?

תנענע את המוט מייצב . אם תשמע רעשים כמו תקתוקים או חריקות.. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

אין צורך לנענע את המוט בכדי לדעת שזה ממנו, הסתכלתי דרך המכסה מנוע ורואים את שתי התותבים של המוט מייצב צד הקרוב לנהג (הצד שדופק חזק) הגומיה ממש קרועה לחלוטין והתפרקה ויצאה מהתופסן שיושב עליה, כאילו היא נמסה.

אנסה להחליף עם ראצ'ט גמיש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון : החלפתי בצד נהג שהגומיה שם היתה קרועה לחלוטין, היה קצת קשה הגישה מאוד מוגבלת.

שמתי חדשה סגרתי את התופסן ונסעתי נסיעת מבחן - בצד הנהג יש עדיין דפיקות חזקות (נראה לי יותר חזקות מלפני ההחלפה) אבל עם רעש מעט שונה ממה שהיה קודם (ממש מרגישים את הדפיקות ברגל ליד הדוושות) לא אחידות שההגה ישר בלבד ואפילו שלא עולים על מהמורות, עשיתי המון סיבובים עם הגה ימין/שמאל אפילו מעט ואין רעש, אך כשההגה ישר יש דפיקות.

יש לציין שהחלפתי גומיה רק בצד נהג שהיה קרוע לחלוטין בצד השני הגומיה לא קרועה אבל גם לא חדשה ובגלל גישה מאוד מוגבלת בלי ראצ'ט עם ראש מתכוונן אי אפשר לבצע את ההחלפה (הזמנתי מאליאקספרס).

יש לציין שהדפיקות רק מצד הנהג ואין דפיקות כלל מצד נוסע. (גם אם הגומי בצד השני לא תקין הדפיקות היו צריכים להיות משם, לא?)

זה ממש מעייף, יש כיוון ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...