Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה hr-v, סקודה קאמיק/סקאלה - התייעצות

orsa

פוסטים מומלצים

שלום לכולןם,

לפני כמה חודשים כתבתי פה, ועוד לא התקדמנו מספיק, אבל כן קצת.

חשבנו לרכוש סקאלה או קאמיק, אבל מגלים שקצת יקר וגם הבנו שהדגם של ה-1000 סמ״ק (שלושה צילינדרים) בעייתי ביחס ל-1500 סמ״ק (ארבעה צילינדרים) - והאפשרות השנייה יוצאת יקרה (דגמי 2021 והלאה).

היום הציעו לנו hr-v 2021. ניסינו לקרוא קצת ונראה שמתאים לנו.

חשוב לנו בגאז׳ יחסית גדול, שלא יהיה ארוך מדי (גרים בת״א ללא חניה) וצריכת דלק.

אנחנו משפחה + תינוקת, כלבה לפעמים נוסעת איתנו, וכן רוצים משהו שיהיה אפשר לנסוע איתו לסופ״שים.

כמה שאלות:

(א)לא מצאנו מידע ברור בנוגע לצריכת דלק. באתר ״אוטו״ כתוב שצריכת הדלק של 2021 נמוכה יחסית (כ-11.5) לעומר הדגם של 2020 ו-2022. זה הגיוני? 

(ב) האם יש עוד מחשבות בנושא או משהו שכדאי לקחת בחשבון? האם חלופה הגיונית לסקאלה, לצורך העניין?

(ג) מבחינת בטיחות, יודעים מה לומר?

(ד) מחשבה אחרונה - מזגן אחורנית. כמה זה חשוב? היום אנחנו עם ג׳אז בת כ-15, והמזגן לא מורגש מאחורה. סביר שיהיה בסדר? חוששים בעיקר בימים חמים לתינוקת שתשב מאחורה.

תודה רבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, orsa כתב:

שלום לכולןם,

חשבנו לרכוש סקאלה או קאמיק, אבל מגלים שקצת יקר וגם הבנו שהדגם של ה-1000 סמ״ק (שלושה צילינדרים) בעייתי ביחס ל-1500 סמ״ק (ארבעה צילינדרים) - והאפשרות השנייה יוצאת יקרה (דגמי 2021 והלאה).

אנחנו משפחה + תינוקת, כלבה לפעמים נוסעת איתנו, וכן רוצים משהו שיהיה אפשר לנסוע איתו לסופ״שים.

כמה שאלות:

(א)לא מצאנו מידע ברור בנוגע לצריכת דלק. באתר ״אוטו״ כתוב שצריכת הדלק של 2021 נמוכה יחסית (כ-11.5) לעומר הדגם של 2020 ו-2022. זה הגיוני? 

(ב) האם יש עוד מחשבות בנושא או משהו שכדאי לקחת בחשבון? האם חלופה הגיונית לסקאלה, לצורך העניין?

(ד) מחשבה אחרונה - מזגן אחורנית. כמה זה חשוב? היום אנחנו עם ג׳אז בת כ-15, והמזגן לא מורגש מאחורה. סביר שיהיה בסדר? חוששים בעיקר בימים חמים לתינוקת שתשב מאחורה.

תודה רבה

ומוסיף - אנחנו מעדיפים רכב בדרגת זיהום לא גבוהה במיוחד, ככל הניתן. לאן דווקא היברידי, אבל... 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, orsa כתב:

הבנו שהדגם של ה-1000 סמ״ק (שלושה צילינדרים) בעייתי ביחס ל-1500 סמ״ק (ארבעה צילינדרים)

לא מכיר עדויות על בעייתיות במנוע ה-1000. הוא נחשב מנוע מוצלח.

דווקא ב-1.5 אני מכיר תלונות על אכילת שמן מופרזת .

גיר דו-מצמדי עם כל המורכבות והבלאי בנסיעות עירוניות, קיים בשני המנועים.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנוע הליטר של פולקסוואגן לא בעייתי. מה שעלול לעלות תיקונים זו תיבת ההילוכים, בייחוד בנסיעה עירונית ואם לא משתמשים בה נכון.

לפי התיאור שלך הנסועה שלכם לא גדולה, כך שסעיף החיסכון בדלק קטן יחסית ולדעתי צריך להיות  שיקול משני לעלויותֶטיפולים ובמיוחד ביטוח. מבחינה זו הסקודה (והסיאט המקבילות) זולות יחסית למרבית היפאניות והקוריאניות בהפרש של אלפי שקלים בשנה. עם זאת, איני יודע לגבי ההונדה האמורה, זה מצריך בדיקה.

לגבי אורך - באורך 4.36 מ׳ הסקאלה אינה קצרה. גם הקאמיק ארוכה יחסית לאחותה הספרדית ארונה, שבהחלט הייתי בודק.

והערה לגבי פתחי מסגן מאחור - מעולם לא היה לי רכב עם פתחים כאלה, ניסיוני הוא שבכוונון נכון גם מי שיושב מאחור מקבל צינון מספק מאוד.

עוד הצעה - בדוק את הסוזוקי קרוסאובר, בשנים האלה עם מערכת הנעה שנחשבת אמינה. אמנם לא קצרה (4.30 מ׳) אבל תא מטען מצויין. החסרונות עיצוב וצריך לבדוק איזה מערכות עזר לנהיגה מותקנות, כי מבחינה זו סוזוקי פיגרה אחרי מרבית היצרנים, אבל בסוף הגיעה גם אליה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, orsa כתב:

שלום לכולןם,

כמה שאלות:

תודה רבה

קטע גדול - לי יש ג'אז בת 12 ובדיוק התחלתי לחשוב על HR-V, לא נהגתי בה. איפה הציעו לך את האוטו אם אפשר לשאול?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, sperial כתב:

מנוע הליטר של פולקסוואגן לא בעייתי. מה שעלול לעלות תיקונים זו תיבת ההילוכים, בייחוד בנסיעה עירונית ואם לא משתמשים בה נכון.

לפי התיאור שלך הנסועה שלכם לא גדולה, כך שסעיף החיסכון בדלק קטן יחסית ולדעתי צריך להיות  שיקול משני לעלויותֶטיפולים ובמיוחד ביטוח. מבחינה זו הסקודה (והסיאט המקבילות) זולות יחסית למרבית היפאניות והקוריאניות בהפרש של אלפי שקלים בשנה. עם זאת, איני יודע לגבי ההונדה האמורה, זה מצריך בדיקה.

לגבי אורך - באורך 4.36 מ׳ הסקאלה אינה קצרה. גם הקאמיק ארוכה יחסית לאחותה הספרדית ארונה, שבהחלט הייתי בודק.

והערה לגבי פתחי מסגן מאחור - מעולם לא היה לי רכב עם פתחים כאלה, ניסיוני הוא שבכוונון נכון גם מי שיושב מאחור מקבל צינון מספק מאוד.

עוד הצעה - בדוק את הסוזוקי קרוסאובר, בשנים האלה עם מערכת הנעה שנחשבת אמינה. אמנם לא קצרה (4.30 מ׳) אבל תא מטען מצויין. החסרונות עיצוב וצריך לבדוק איזה מערכות עזר לנהיגה מותקנות, כי מבחינה זו סוזוקי פיגרה אחרי מרבית היצרנים, אבל בסוף הגיעה גם אליה.

תודה רבה! 

קראתי ש ארונה קצת פחות "נעים" מבחינת נסיעה, טועה? 

ממש תודה על התשובה המפורטת 

לפני 11 שעות, pumon כתב:

קטע גדול - לי יש ג'אז בת 12 ובדיוק התחלתי לחשוב על HR-V, לא נהגתי בה. איפה הציעו לך את האוטו אם אפשר לשאול?

כרגע שומרים לנו אותה, אבל אם יש דרך שתכתוב לי מספר, אשמח לעדכן אם נרד מזה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, orsa כתב:

תודה רבה! 

קראתי ש ארונה קצת פחות "נעים" מבחינת נסיעה, טועה? 

ממש תודה על התשובה המפורטת 

כרגע שומרים לנו אותה, אבל אם יש דרך שתכתוב לי מספר, אשמח לעדכן אם נרד מזה. 

כשיהיה אקטואלי, אם יהיה, תכתוב פה ונתאם. תודה חג שמח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום בעיה מיוחדת במנועי 1 ליטר של וואג. מנועים מוצלחים, נמרצים, חסכוניים ואמינים. בסקאלה לא בטוח, אבל בקאמיק שאני מכיר טוב פתחים מאחור למזגן שגם מקרר יופי. HRV לא מכיר לעומק, אבל מישיבה ונסיעה קצרה בצד הנוסע, היא מרווחת פחות לנוסעים מאשר הקאמיק, תא מטען די דומה בנפח ואורך כללי סביב 10 ס"מ יותר מהקאמיק. אותי אישית תיבת הילוכים רציפה, כמו זו שבהונדה, די מעצבנת, אבל זה אני. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסקאלה 2020 של הבן שלי אאין פתחי מיזוג מאחור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז קיבלתי מבני תיקון - בסקאלה יש מאחור פתחי מזגן, וגם שני שקעי type -C.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...