Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין להחליף את הרכב שלי ברנו קליאו דור 4 1.2(2015+), אני ממש חושש ממחלות ותקלות ממש יקרות.

ראיתי שיש בעיה במחשב גיר בגיר רובוטי דו מצמדי(קשה לי להבין האם הגיר הזה נמצא בכל הסדרה).

אני לא מצליח למצוא נתונים יותר קונקרטיים או כמה זה באמת נפוץ או האם אפשר למנוע את התקלה.

הסתכלתי על החלופות באותה קטגוריה כמו : פורד פיאסטה, סיטרואן c3, פיג׳ו 208… 

בכל הרכבים נושא האמינות וההוצאות הלא צפויות מרחף בצורה מטרידה, מה דעתכם בנושא והאם יש לכם המלצות לאיזה רכב לגשת?

פורסם

זה נפוץ ובלתי נמנע, לפחות מהיכרות שלי עם בעלי קליאו (ורנו נוספות)

למה לא לחפש הונדה ג'אז למשל? מה אתה מחפש בדיוק?

פורסם

לפני שיגיבו באופן נקודתי לרכב הנ"ל,

אני מציע שתכתוב מה הצרכים היומיומיים והדרישות שלך מהרכב?

סך נסיעה יומי, סדרי עדיפויות ( אמינות / צריכת דלק / נוחות/ מרווח וכו').

בהצלחה!

פורסם

לקליאו גם גיר לא אמין במיוחד וגם מנוע.

לפיסאטה גיר.

ל208 גיר יפני אמין אך רצועה שיכול. להתפורר לפני הזמן ולגרום לבעיות כמו צריכת שמן.

אם ביצועים חשובים אפשר לחפש מזדה 2 למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

זה נפוץ ובלתי נמנע, לפחות מהיכרות שלי עם בעלי קליאו (ורנו נוספות)

למה לא לחפש הונדה ג'אז למשל? מה אתה מחפש בדיוק?

הונדה ג׳אז קצת יותר יקרה ביחס לשנתון ההרגשה שבפחות מחיר אני יכול מצוא משהו יותר חדש גרם לי לא להתייחס אליה

לפני שעתיים, Morde כתב:

לפני שיגיבו באופן נקודתי לרכב הנ"ל,

אני מציע שתכתוב מה הצרכים היומיומיים והדרישות שלך מהרכב?

סך נסיעה יומי, סדרי עדיפויות ( אמינות / צריכת דלק / נוחות/ מרווח וכו').

בהצלחה!

לפני שעתיים, yulianx כתב:

לקליאו גם גיר לא אמין במיוחד וגם מנוע.

לפיסאטה גיר.

ל208 גיר יפני אמין אך רצועה שיכול. להתפורר לפני הזמן ולגרום לבעיות כמו צריכת שמן.

אם ביצועים חשובים אפשר לחפש מזדה 2 למשל.

המצב הוא כזה, יש לי ספארק 2011 ואני רוצה להשתדרג במקום בתא המטען, נוחות ברכב - מרגיש מאוד מוגבל ולא נוח למשל בישיבה ברכב אצלי כאילו הארגונומיה מזעזעת, וכוח של הרכב( אני מרגיש שהספארק שלי לא זזה).

מבחינת משפחה זה רק אני ואשתי ברכב,

התקציב שלי זה עד 30K ללא יישור קו, אני מחפש בעיקר לפי סדר עדיפויות: כוח, צריכת דלק נמוכה ואמינות - האמינות לא הכי חשובה למקרים בהם תחזוקה נכונה ומחקר על מחלות של הרכב וטיפולי מניעה יכולים לפתור את הבעיה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, EliC25 כתב:

למה השנתון הוא שיקול?

יכול להיות שאני טועה אבל הסיכוי לבלאי יקר- מנוע/גיר/טיימינג, אבזור וטכנולוגיה יותר חדישה(מה שיהפוך את הרכב ליותר נוח) תשמע אני פתוח להצעות אם אני מבין שאני טועה אני ממש ממש לא מומחה, דרך אגב אני פתוח גם מעבר לסופרמיני, אני פשוט ממש רוצה להשתדרג מהספארק.

ד״א לא ציינתי אבל עם הקיציים האחרונים בישראל מזגן ברכב זה פרמטר רציני.

עריכה אחרונה על ידי יוני 1321
פורסם

לא מזמן דודה של אשתי החליפה יאריס 2015 באיי20 2020

השדרוג שעלה לה 40 אלף לדבריה הוא שיש לה וויז במערכת.

שנתון לאו דווקא מעיד על רכב טוב יותר, במערכות בטיחות זה יהיה נכון בדרך כלל. לגבי תקלות ובלאי זה לא תמיד נכון. ג'אז מ2014 שנכנסת לך בתקציב היא רכב מאוד מוצלח חסכוני ומרווח ששומר על ערכו ולא מתקלקל.

אם אתה מחפש רכב שיותר לנהג מבחינת ביצועים וטכנולוגיה, כוון לאירופאיות, אבל תדע שזה יעלה בתחזוקה יקרה יותר ופוטנציאל תקלות גבוה יותר.

פורסם
לפני 48 דקות, EliC25 כתב:

לא מזמן דודה של אשתי החליפה יאריס 2015 באיי20 2020

השדרוג שעלה לה 40 אלף לדבריה הוא שיש לה וויז במערכת.

שנתון לאו דווקא מעיד על רכב טוב יותר, במערכות בטיחות זה יהיה נכון בדרך כלל. לגבי תקלות ובלאי זה לא תמיד נכון. ג'אז מ2014 שנכנסת לך בתקציב היא רכב מאוד מוצלח חסכוני ומרווח ששומר על ערכו ולא מתקלקל.

אם אתה מחפש רכב שיותר לנהג מבחינת ביצועים וטכנולוגיה, כוון לאירופאיות, אבל תדע שזה יעלה בתחזוקה יקרה יותר ופוטנציאל תקלות גבוה יותר.

ולגביי קילומטראז׳ כמה משקל לתת לזה לדעתך? 

פורסם
לפני כשעה, יוני 1321 כתב:

ולגביי קילומטראז׳ כמה משקל לתת לזה לדעתך? 

הכל כתוב במדריך שיש בחתימה שלי, מציע שתעבור עליו.

לפני 55 דקות, יוני 1321 כתב:

לגמרי

יש בפורום כרגע I20 ידנית למכירה של חברים שלי, יכול להעיד שהרכב שמור ומתוחזק (טופל על ידי חלק מהשנים)

אחלה תמורה לכסף, וישאר לך הרבה עודף.

פורסם

אם ידני אופציה הייתי בודק רנו קליאו 0.9 או שרתיה סנדרו סטוופאי. די זריזות הדאציה נוחה יותר אך הקליאו איכותית יותר.

או פאביה/איביזה ידניות עם ביצועים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי הקליאו -> תברח ממנו, ואל תסתכל אחורה. ברכב הזה יש מנוע 1.2 שיש בו פאשלות בתכנון, ככה שהמוות שלו זה משהו כמעט בלתי נמנע. שאלה רק של זמן ומזל.

תחליף למנוע חדש - עדיין הבעיה קיימת.

פורסם
לפני 9 שעות, guya72 כתב:

לגבי הקליאו -> תברח ממנו, ואל תסתכל אחורה. ברכב הזה יש מנוע 1.2 שיש בו פאשלות בתכנון, ככה שהמוות שלו זה משהו כמעט בלתי נמנע. שאלה רק של זמן ומזל.

תחליף למנוע חדש - עדיין הבעיה קיימת.

אז לפי מה שאני מבין קליאו 0.9 ידנית לא נכללת בקטוגוריית הבעייתים של קליאו בכלל לא? 

לפני 17 שעות, EliC25 כתב:

הכל כתוב במדריך שיש בחתימה שלי, מציע שתעבור עליו.

יש בפורום כרגע I20 ידנית למכירה של חברים שלי, יכול להעיד שהרכב שמור ומתוחזק (טופל על ידי חלק מהשנים)

אחלה תמורה לכסף, וישאר לך הרבה עודף.

את האמת שקראתי את המדריך וראיתי את הסרטון ולא ראיתי את התייחסות לקילומטראז׳ חוץ מהעדפת הקונה. אשמח לדעתך את דעתך, כמה משקל לתת לקילומטראז ומתי זה כבר דיל ברייקר, ממבט ביד 2 לג׳אז יש נטייה להיות בעלת קילומטראז׳ גבוהה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...