Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיווח לבט"ל על הפסקת העסקת עוזרת בית

sperial

פוסטים מומלצים

עוזרת הבית הנאמנה שעבדה אצלי הרבה מאוד שנים התפטרה.

מעוניין לדווח לביטוח הלאומי, אבל להשאיר את תיק המעסיק פתוח עבור העוזרת הבאה.

מי יודע מה הנוהל?

ואגב - פניתי לסוכנות הפנסיה שלה על מנת להפיק טופס 161 על מנת לשרחח את הכספים שלה. התהליך בטיפול כבר כמה שבועות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הועתק מאתר ביטוח לאומי (נמצא בתחתית הקישור) :

אם העובד במשק בית הפסיק לעבוד אצלך, עליך לסגור את תיק המעסיק. ניתן לסגור את התיק באתר.
שים לב,

יש לסגור את התיק במקרה של הפסקת העסקה מוחלטת, ולא במקרה של הפסקת העסקה זמנית.

אם תחזור להעסיק עובד במשק בית, אין צורך בפתיחת תיק חדש. עליך לדווח ולשלם באתר באמצעות מספר התיק הישן

https://www.btl.gov.il/Insurance/National Insurance/type_list/House_keeper/Pages/HovotMaasikMeshekBait.aspx

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את זה ראיתי. מה שלא מובן לי הוא מדוע לסגור תיק מעסיק. הרי אני מקווה שאמצא מועסקת חדשה. נשמע קצת עקום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בינתיים בדקתי גם פתיחת תיק. מסתבר שהשלב הראשון בפתיחת תיק לעובד חדש הוא פתיחת תיק מעסיק. אני מניח שהמערכת מזהה את המעסיק ומחברת את העובד החדש ליק המעסיק הקיים.

מה שלא ברור לי הוא מה קורה למי שמעסיק יותר מאדם אחד. למשל עוזרת ומטפלת לילדים,  או שתי עוזרות, וסיים את עבודת של אחד מהם. בדיוק המצב של הבן שלי. האתר של בט"ל לא לגמרי אינטואיטיבי.

אגב, כשהעוזרת שלי היתה כמה חודשים בחל"ת והעסקתי עוזרת אחרת פשוט מילאתי לה דיווח רבעוני וזהו, בלי לפתוח לה תיק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר. שאלה קשורה.

ישנם כמה מבני משפחתי שמעסיקים עוזרת.

העוזרת מתעקשת שזה יהיה קש מזומן בלי שום דיווח.

איך אפשר לשמור על עצמך מפני תביעה/לעבוד ישר וכו'…?

האם אפשר להחתים אותן על טופס שהכסף שמשולם כולל את כל הניכויים וכו'?

בדומה לחשמלאי שבא אליי הביתה כעצמאי (ולא אכפת לי אם מביא קבלה או לא. שה עניין שלו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזומן זה בסדר.

אי דיווח לבט״ל והעדר ביטוח פנסיוני מעמיד אתכם בסיכון לתביעות ענק. 

מבחינתי זה יהרג ובל יעבור.

החשמלאי הוא עצמאי, הוא זה שמשלם בט״ל. העוזרת היא שכירה על כל הנובע מכך - בט״ל, פנסיה, דמי מחלה, חופש שנתי, דמי הבראה you name it. עקרונית אתה חייב לשלם לה על יום חג אם הוא נופל על היום הקבוע שלה.

מתוך אתר בט״ל

הידעת שאם יש בייביסיטר קבועה צריך לדווח עליה לבט״ל?

ומתוך ״כל זכות״ בעניין הפנסיה והסיכון שבאי ביטוח העובדת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל זה היא צריכה להרשם כעוסק ולהוציא חשבוניות. בדיוק מה שהיא לא רוצה.

היא רוצה לעבוד בשחור ולקבל קיצבאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה למה מה היא עושה או לא עושה אמור לעניין אותי

שאני מזמין חשמלאי לבית אני לא בודק אם הוא נרשם ולא טורח לבקש קבלה.

למה כאן זה שונה?

למה אני לא יכול לשלם לה כמו עצמאי וזהו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, sperial כתב:

היא רוצה לעבוד בשחור ולקבל קיצבאות.

זה לא מתנגש? בביטוח לאומי יראו תיעוד במחשב שמשלמים עליה בט"ל כי מדווחים עליה, מצד שני ביטוח לאומי ימשיך לשלם לה קצבאות כי הוא חושב שהיא עובדת בשחור? רק אני רואה פה סתירה? או שהמערכות עדיין לא חכמות מספיק ?

עריכה אחרונה על ידי פאר האורה
טעות. חשבתי הכוונה לעובדת של פות"ש. לא משנה.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנת.

העוזרת רוצה גם להרוויח מעבודה וגם לקבל קיצבאות. לכן דורשת לא לדווח.

אם עוזרת כזו תיפול ברחוב ותשבור רגל ואני אצטרך לשלם לה את הקיצבה. לכן אני מסרב להעסיק, וזה מקשה מאוד על מציאת עוזרת.

@om2 כשאתה מזמין חשמלאי זה עניין חד פעמי, והוא אמור להיות רשום ברשויות כעוסק. וגם לתת חשבונית. ניסיוני הוא שהם מקפידים על כך, כי בחור כזה שנתפס עובד בשחור פעם אחת מסובך לכל החיים. עוזרת היא שכירה שלך.

אגב, אם אתה מזמין חברת ניקיון אתה לא צריך לשלם לעוזרת כלום, כי היא שכירה של החברה.

לגבי מטפלת בילדים זה עוד יותר מורכב - אם היא באה לביתך היא שכירה (בדיוק כמו עוזרת), אבל אם אתה מביא את הילדים לביתה היא במעמד של עצמאית וכל נושא בט״ל ופנסיה הוא עניין שלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוסיף על כך שגם אם עוזרת פותחת עוסק מורשה/פטור, זה לא אומר שבית המשפט לא יחליט שהיא עדיין שכירה. יש כמה מבחנים של עובד-מעסיק שהיא כנראה תעמוד בהם בעת תביעה ואתה כמעסיק תחטוף בראש (או בכיס). היא הרי לא מביאה איתה חומרי ניקוי ומגב - אתה מספק. אם היא חולה או בחופש היא לא תשלח מישהו אחר לעשות את העבודה, אלא פשוט תגיעה בפעם הבאה. הימים/שעות שלה קבועים וכו'. יש תקדימים בפסקי דין בנושא.

הדוגמא של ספריאל עם שבירת הרגל זה עוד כסף קטן... היא יכולה גם למות בדרך אליך והילדים שלה יכולים לתבוע אותך כמעסיק לשלם קצבה שהביטוח הפנסיוני היה אמור לשלם.

בגלל הדברים האלו (ושוב, יש תקדימים) גם אני התעקשתי להעסיק עוזרת או מטפלת רק באופן חוקי (לשלם בט"ל ופנסיה, לזכות בימי חופש וכו'). לאחר שהעוזרת עזבה ולא הצלחתי למצוא אחרת שתסכים לעבוד חוקי, התחלתי לשלם לחברת ניקיון ששלחה עוזרת.*

* ניחוש שלי זה שהחברה עצמה העסיקה את רובן בשחור. הרבה מהן היו גרוזיניות שלא ידעו מילה בעברית. אבל הנחתי שכאן אני מספיק מוגן - אין עובדת קבועה (למרות שמשתדלים), יש חשבונית מס עם מע"מ...

בכל מקרה, נראה שהביקוש עולה על ההיצע והם העלו מחירים כל כמה חודשים (שלא היו זולים מלכתחילה), אז החלטתי לא להכנע לסחיטה הזו ולוותר על עוזרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש לא. מי ששומר חוק מבוטח. מי שמעסיק בשחור חשוף לתביעות. לא שמדןבר בעניין פשוט, אבל מדובר בסכומי עתק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...