Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

השאלה\אימרה\תשובה "אם אתה עושה ביום עד 200-250 ק"מ ויש לך מטען בבית אז החיים שלך תותים" היא למעשה הנשק האולטימטיבי של כל הדיונים שמסתובבים סביב שאלת הטווח של הסוללה ברכבים חשמליים.

ברור שהתשובה היא אינדבידואלית. הנסיעה לאילת זה לא בהכרח ה ISSUE (כן, פעם אחרונה שהייתי באילת היתה לפני שנתיים וחצי, אז למה שלאחד כמוני יפריע הטווח של הסוללה ?).
נושא הטווח בחשמליות הוא עניין קריטי ולא סתם הוא אחד הנושאים הכי חמים כשמדברים על חשמליות, אם לא החם ביותר. מהבחינה הזו אי אפשר לעשות השוואות ברמת האופן של צריכת החשמל אל מול רכב מנוע בעירה וצריכת הדלק שלו, ויש לזה השלכות בזמן השימוש.
אין פה תשובה חד משמעית, שחור או לבן, בכל מה שקשור לנושא הטווח בחשמליות - מה שגם שלא כולן מתנהגות בדיוק על המילימטר באותו האופן כאשר מדברים על טווחים, טמפ' חיצוניות, "לחיצות" או השפעת החום על הטווח.

התייחסתי באופן ישיר ל Y LR. 

זה לא נשק ואין כאן השוואה, זה פשוט המספרים שמתכנסים אליהם אחרי שמחזיקים מספיק זמן את הרכב ומכירים אותו.

אני קם בבוקר ונוסע לתל אביב עם 35% כי אני יודע כמה אני צורך בנסיעה הלוך ושוב. זה הופך להיות תהליך מאוד פשוט וחרדת הטווח נעלמת כשלומדים את הרכב.

אם אתה חושב על Y LR המספרים שרשמתי הם הרבה יותר שחור/לבן ממה שנדמה לך. אני רושם את זה גם בתור בעלים של אחד, וגם כאחד שמכיר את הנתונים.

בככלי נדיר שמישהו מגיע ל 7 ק"מ לקוט"ש. הרוב חיים בקיץבאזור ה 5 ק"מ לקוט"ש ומי שלוחץ ממש יורד לכיוון ה-4 מה שמביא את הטווח שרשמתי.

אני לא מנסה לשכנע אותך לעבור לחשמלי, אני פשוט טוען שזה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.

ולגבי שאלת הטווח את צודק - רק שאתה יכול לנטרך אותה בקלות ע"י תשובה ל-2 השאלות של האם יש לך מטען בבית וכמה את נוסע. אם אתה מתכנס למה שרשמתי כבכ אין צורך בשאלה.

פורסם

שאלה שעלתה לגבי מידת הספונטניות או העדרה בשימוש ברכב חשמלי כרכב עיקרי בבית.

נסעת כ 300 קילומטר במהלך היום וחזרת עם סוללה ״חלשה״ נניח שפחות מ 20%. אתה מתחבר לעמדה הביתית ואז אתה/הילדים צריכים לצאת . הרכב עמד בקושי שעה בבית. 

אז בנסיעה בקירבת הבית אין בעיה, אבל אם הילדים רוצים לצאת לבלות, מה אז? 

שואל, כי כבר נתקלתי בדילמה הזו עם רכב של חברים. שנאלצנו ״לעצור להתרעננות״ אחרי שהילדים החזירו רכב ״ריק״ . ולא הספקנו להטעין. 😐

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 26 דקות, zaf כתב:

שאלה שעלתה לגבי מידת הספונטניות או העדרה בשימוש ברכב חשמלי כרכב עיקרי בבית.

נסעת כ 300 קילומטר במהלך היום וחזרת עם סוללה ״חלשה״ נניח שפחות מ 20%. אתה מתחבר לעמדה הביתית ואז אתה/הילדים צריכים לצאת . הרכב עמד בקושי שעה בבית. 

אז בנסיעה בקירבת הבית אין בעיה, אבל אם הילדים רוצים לצאת לבלות, מה אז? 

שואל, כי כבר נתקלתי בדילמה הזו עם רכב של חברים. שנאלצנו ״לעצור להתרעננות״ אחרי שהילדים החזירו רכב ״ריק״ . ולא הספקנו להטעין. 😐

כמה יהרוס את הספונטניות לעמוד רבע שעה בתחנת טעינה?

אני לא חי יותר אני חי מהר

פורסם
לפני 22 דקות, יענקלה הדובי כתב:

כמה יהרוס את הספונטניות לעמוד רבע שעה בתחנת טעינה?

תלוי בן כמה הילד שלך ומה האקט הספונטני שבגינו הוא צריך לצאת עם הרכב מהבית.......

במקרים מסוימים, כל דקה היא קריטית.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

גם כשאתה חוזר עם הרכב ו7% בסוללה (נניח 40 ק"מ) ומטעין בבית שעה+ , אתה כבר מתקרב ל 80 ק"מ+ טווח מה שיביא אותך כמעט בטוח ליעד הבילוי\רפואי
ושוב כמה פעמים זה קורא? כמה פעמים חזרתם עם 7% בסוללה?
אני מסכים לחלוטין עם GTאי, אתה לומד להכיר את הרכב ולדעת שX% מספיקים לך להיע למקום כל שהוא וחרדת הטווח יורדת (ומדבר אחד שפחות מחודשיים עם רכב חשמלי ועדיין סובל מחרדת טווח קשה).

פורסם
לפני 7 שעות, topop כתב:

האמת שאותי יותר מעסיקה השאלה במקרה של צורך רפואי פתאומי.

צורך רפואי פתאומי דחוף - הנכון ביותר  להזמין ניידת טיפול רפואי ..
זה הדבר הנכון לעשות
כך הטיפול מגיע מהר ומתחיל כבר בבית, ולא בחדר חירום / מיון רפואי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 11 שעות, GTאי כתב:

עם כמה נסיעות ארוכות בשנה (אילת, רמת הגולן) אפשר להסתדר בלי בעיה עם פז/סופרצארגרים {רק בחול המועד יש עומס על העמדות},

בעלי החשמליות תמיד מנסים לשכנע שצריך ממילא לעצור בדרך לאילת לקפה, אז חצי שעה עיכוב בכל צד זה לט נורא...

גם לא נורא שהטווח מתקצר בחורף הגלל הקור ובקיץ בגלל המזגן ב-20%.

מהנסיון המועט שלי עם רכב חשמלי ועמדות ציבוריות, רבות מעמדות הטעינות לא תקינות, קצב הטעינה איטי ותמיד יש תור.

רכב אמור לאפשר חופש תנועה - ברכב בנזין, ב-5 דקות אני טוען אנרגיה שנותנת טווח נסיעה של 600 ק"מ אמיתיים.

גם כלכלית, פער המחיר בען רכב בנזין לחשמלי מקביל באיכות הוא עשרות אללי שקלים שרק לאחר שנים רבות  יתאזן...

פורסם

אתה צודק לגבי ההטענות אבל, עלות אחזקה נמוכה בהרבה,
והתחושה הממכרת של הכח הזמין ללא דרמה וללא מאמץ בכל תואי דרך וואלה רק אחרי שאתה נוהג אתה מבין...

פורסם

רכב זה לא פסל ולא כתם דיו על נייר.

בלי לנהוג לא יודע לשפוט.

ההשקעה העיצובית מרשימה. יש מי שדף נתונים ו 0-100 מטים את המאזניים. 

לשבת בתא נוסעים עם השראה עיצובית ואיכויות של נוחות ואקוסטיקה יכול להסב הנאה.

וגם עניין איכויות הנהיגה והנסיעה הן לא רק (שוב) תאוצה. 

ברור לי שאני בדעת מיעוט. מוכן לשלם גם הרבה יותר מעוד 50,000 על משהו נחות בעיני הרוב, אם לי הוא עושה טוב.

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

אתה צודק לגבי ההטענות אבל, עלות אחזקה נמוכה בהרבה,

אל תהיה כל כך בטוח. בגלל שחשמליות עולות יותר, אתה פשוט משלם יותר ברכישה מאשר בתחנת הדלק.

צריכת הדלק היא אף פעם לא במקום הראשון בעלויות האחזקה, רק פשוט מה שרואים בבירור בשוטף ולכן מייחסים לה ערך יותר גבוהה מהאמת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הפער בין חשמלית ממוצעת לאחת שמונעת בבנזין (כיום) לא גדול, קורולה תעלה 175K בממוצע והג'ילי\BYD יעלו פחות או אפילו טסלה בסיסית תעלה בערך 20K יותר,

החסכון בטיפולים, טסט, ובדלק (נניח למי שנוסע 20K ק"מ בשנה) יביא אותך להחזר השקעה הנוסף (במידה והיה) באופן מהיר יחסית.

פורסם
לפני 25 דקות, borsood כתב:

אל תהיה כל כך בטוח. בגלל שחשמליות עולות יותר, אתה פשוט משלם יותר ברכישה מאשר בתחנת הדלק.

צריכת הדלק היא אף פעם לא במקום הראשון בעלויות האחזקה, רק פשוט מה שרואים בבירור בשוטף ולכן מייחסים לה ערך יותר גבוהה מהאמת.

עם טעינה בבית ונסיעה של 25,000 ק"מ בשנה אתה חוסך מול רכב בנזין מקביל בשנה 12,000-17,000 אלף ש"ח על דלק וטיפולים (תלוי כמה אתה לוחץ).

בשנתיים החזרת את הפער וקיבלת מוצר יותר טוב.

לפני שעתיים, mottis כתב:

בעלי החשמליות תמיד מנסים לשכנע שצריך ממילא לעצור בדרך לאילת לקפה, אז חצי שעה עיכוב בכל צד זה לט נורא...

גם לא נורא שהטווח מתקצר בחורף הגלל הקור ובקיץ בגלל המזגן ב-20%.

מהנסיון המועט שלי עם רכב חשמלי ועמדות ציבוריות, רבות מעמדות הטעינות לא תקינות, קצב הטעינה איטי ותמיד יש תור.

רכב אמור לאפשר חופש תנועה - ברכב בנזין, ב-5 דקות אני טוען אנרגיה שנותנת טווח נסיעה של 600 ק"מ אמיתיים.

גם כלכלית, פער המחיר בען רכב בנזין לחשמלי מקביל באיכות הוא עשרות אללי שקלים שרק לאחר שנים רבות  יתאזן...

אני לא מנסה לשכנע אותך, אני מספר לך איך זה לחיות עם Y LR ביום יום, וגם פעמים בנסיעה לאילת בשנה האחרונה.

אתה יכול להישאר עם ה"סיסמאות" של בעלי חשמליות, אבל מי שקנה BYD ומחפש במצפה רמון או ים המלח איפה להטעין זו לחלוטין בעיה שלו ואני באמת מרחם עליו, צריך לדעת מה לקנות. אני נכנס לסופרצארגר ויוצא משם אחרי חצי שעה, ואני מעדיף לעשות את העצירה ולבלות 4 שעות בדרך לאילת עם הטסלה, מאשר לעשות את הנסיעה עם רכב בנזין של אשתי (3008) ולא בגלל העלות.

לא מתאים לך חשמלי אל תקנה... אבל אם אתה מכיר את המגבלות והמוצר מתאים לך - אתה מקבל מוצר טוב יותר מרכב בנזין.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, אליהו שבת כתב:

השאלה מה יהיה התמחור ב5008, שם 270,000 לא נשמע נורא ובהחלט ייתכן שנגיע לשם.

בתמחור כזה, דוקא הוא ימכור.

כיוון שכרגע הוא יוגדר כ-7 מושבים החשמלי הכי זול (מעליו יש את byd טאנג ב-325 אלף).

בדיוק כמו המחיר המונפץ שנתנו לדאצ'יה ג'וגר ההיברידי (175 אלף) מכיוון שהוא ה-7 מושבים ההיברידי הכי זול בשוק.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 2.9.2024 בשעה 18:05, GTאי כתב:

אתה צודק, יש לטסלה הרבה מגרעות, אבל השלם גדול מסך חלקיו :)

וברצינות - כבעלים של מודל Y ו3008 בנזין, אם תוציא לרגע את החשמל מהמשוואה, הטסלה רכב הרבה יותר נח ונעים לנהיגה החל מרמת המושבים, רמקולים ועד להתנהגות. האם זה שווה הגה מתקלף? לכל אחד תשובה משלו. 

אם תוציא את החשמל מהמשוואה אז לעניות דעתי ה 3008 רכב טוב יותר מה Y למרות שלא מדובר באותה קטגוריה של רכבים.

איכות החומר והגימור , איכות ההרכבה , השקט בקבינה , הנדסת האנוש , עיצוב הפנים , אבל זה ככל הנראה ענין של העדפה אישית.

ענין ההגה הוא רק קוריוז אחד מיני רבים בטסלה , די לראות את הבעיות הלא נגמרות אשר מועלות על ידי בעלי טסלה ברשת... , כיצרן רכבים לטסלה יש עוד דרך על מנת להעמיד רכב טוב כמכלול ולא כפיצר של סוללה \ מנוע חשמלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...