Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רציתי קצת להיעזר בידע שלכם.

מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות?

1- קנייה ומכירת כל כמה שנים כדי לשמור על ערך השוק וכביכול לא "להפסיד" מירידת הערך.

2- להישאר עם הרכב עד שהוא מתבגר.

מה דעתכם?

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם

רכב מאבד בממוצע 50% תוך 4-5 שנים ובערך כ10-15% כול שנה אחרי זה תחשוב כמה זה יוצא לך.

לצורך העניין אפשר לקנות רכבים נהדרים עד 40אלף שקל לנסוע עליהם 5 שנים ולמכור בחצי מהמחיר זה הכי משתלם בהנחה שלא תקנה רכב שיהיה תקון במוסך.

פורסם

העדפה שלי היא רכישה של רכב במצב אופטימלי מבחינת תחזוקה ואז לדאוג לשמור על הרמה הזאת עד שהוא הופך לאבק או שמישהו נכנס בי, זה גם הכי בריא לסביבה

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 15 דקות, xdmanxd99 כתב:

רכב מאבד בממוצע 50% תוך 4-5 שנים ובערך כ10-15% כול שנה אחרי זה תחשוב כמה זה יוצא לך.

לצורך העניין אפשר לקנות רכבים נהדרים עד 40אלף שקל לנסוע עליהם 5 שנים ולמכור בחצי מהמחיר זה הכי משתלם בהנחה שלא תקנה רכב שיהיה תקון במוסך.

ואז יוצא שאתה מפסיד כל 5 שנים בערך 20 אלף ש"ח. האם זה באמת משתלם?

פורסם
לפני 53 דקות, יגיל כתב:

1- קנייה ומכירת כל כמה שנים כדי לשמור על ערך השוק וכביכול לא "להפסיד" מירידת הערך

כשאתה קונה רכב חדש (או יחסית חדש) ומחליף כל כמה שנים אתה מפסיד הכי הרבה מירידת הערך. ירידת הערך הגדולה ביותר היא בשנים הראשונות של הרכב.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, יגיל כתב:

ואז יוצא שאתה מפסיד כל 5 שנים בערך 20 אלף ש"ח. האם זה באמת משתלם?

,תשמע אתה יכול לקנות רכב ב200 ולמכור ב100 אחרי 5 שנים, אני חושב שלאבד 20 יותר משתלם מלאבד 100.

רכב זה בור של כסף, איבוד ערך תיקונים טיפולים דלק וכו לא משנה מה תעשה. בעיניי הכי משתלם זה לקנות רכב שאינו יקר (15-40 אלף) ולהחזיק אותו עד שהוא ימות\יהיה יקר לתקן.

להוציא רכב מהחברה זה האיבוד ערך הכי גדול שתעשה ברגע שאתה לוקח את האוטו מהאולם גם אם הוא עם 10 קמ אתה תמכור ב10% פחות אוטומטית, היו אנשים שחגגו עם ואגיות וטסלות בתחילת הקורונה בגלל זמני המתנה ארוכים אז מכרו ביותר מהאולם כי היה מחסור, היום זה לא כך מעבר לזה שהשוק היום מאוד קשה למכירה אז תצטרך ממש להתגמש אם תרצה למכור.

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd99
פורסם
לפני 13 דקות, xdmanxd99 כתב:

,תשמע אתה יכול לקנות רכב ב200 ולמכור ב100 אחרי 5 שנים, אני חושב שלאבד 20 יותר משתלם מלאבד 100.

רכב זה בור של כסף, איבוד ערך תיקונים טיפולים דלק וכו לא משנה מה תעשה. בעיניי הכי משתלם זה לקנות רכב שאינו יקר (15-40 אלף) ולהחזיק אותו עד שהוא ימות\יהיה יקר לתקן.

זה מה שכתבתי לו, הוא הציע לקנות ב40 ולמכור ב20 בערך.

אני שאלתי אם זה באמת עדיף על לקנות רכב באזור ה30 ופשוט להיות איתו עד שימות.

אני גם חושב שעדיף לקנות רכב יחסית בזול (10-40) ופשוט להמשיך עד הסוף.

פורסם
לפני כשעה, יגיל כתב:

היי, רציתי קצת להיעזר בידע שלכם.

מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות?

1- קנייה ומכירת כל כמה שנים כדי לשמור על ערך השוק וכביכול לא "להפסיד" מירידת הערך.

2- להישאר עם הרכב עד שהוא מתבגר.

מה דעתכם?

לגבי 1: יש הרבה סיבות להחליף רכב בחדש יותר. להימנע מהפסדי ירידת הערך הוא בודאי לא אחד מהם. ככל שהרכב בבעלותך שווה יותר כך אובדן הערך שלו גבוה יותר.

לגבי 2: ברמה הכלכלית רכב ישן ואמין זה הפתרון הכלכלי ביותר למשתמש הממוצע. אם הרכב אמין ומספק את הצרכים אז להמשיך איתו זה המהלך הכלכלי הנכון. אנשים רבים לא מנתחים כלכלית את המצב נכון. נניח פעם בשנתיים צריכים להוציא 4,000 על תיקון (מעבר לתחזוקה השוטפת). אזאנשים מתבאסים ומרגישים שעשו טעות שלא החליפו את הרכב לפני שהתחיל לעשות צרות. אבל אם היו מחליפים כנראה שעל אובדן ערך היו מפסידים הרבה יותר.

איפה זה לא מצליח? רכבים תקולים או ישנים מאוד שהתחזוקה נהיית מאוד מאוד גבוהה. או רכבים שעלולים להגיע לשלב שאי אפשר למכור אותם כלל או למכור במחיר שאינו שחיטה. נניח יש רכב אמין ששוה 20,000. משתלם כלכלית להמשיך איתו עד שיתפגר. אבל גם רכב כזה עלול להפוך במהרה לנבלה סרוחה ואז חבל בדיעבד שלא נמכר. אבל בד"כ עדיף לסחוב עם רכבים ישנים אמינים.

צריך רק להבין למה נכנסים.

כל זה נכתב כמובן רק בהיבט הכספי הפשוט. יש שיקולים של נוחות, פינוק, איבזור, בטיחות וכו. את זה כל אחד יתמחר לפי שיקוליו ויכולותיו. כך גם לגבי נראות ותדמית למי שהרכב משמש לפרנסה. וכל אחד יתמחר אחרת את השקעת הזמן ברכב ישן שדורש יותר זמן.

אבל בגדול אין חסכון כספי בהחלפת רכב שמספק את הצרכים

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, יגיל כתב:

זה מה שכתבתי לו, הוא הציע לקנות ב40 ולמכור ב20 בערך.

אני שאלתי אם זה באמת עדיף על לקנות רכב באזור ה30 ופשוט להיות איתו עד שימות.

אני גם חושב שעדיף לקנות רכב יחסית בזול (10-40) ופשוט להמשיך עד הסוף.

הכול עניין יחסי, יכול להיות אחרי 5 שנים (אחרי שירד המחירון ל20 מ40) כבר לא משתלם להחזקה ומתחילות לצוץ בעיות, קשה לעבור טסט וכו אז בהחלט מומלץ להעיף, אם אחרי 5 שנים האוטו נוסע בלי בעיות במוסך תשאיר עד שימות.

אבל תשמע תאורטית אתה יכול לקנות קורולה שנת 2000 באיזה 5-7 אלף ולנסוע עליה איזה 5 שנים בראש שקט בהנחה שטופלה כראוי, אם היא לא טופלה כראוי אתה תפסיד עליה יותר מה5-7 שתשקיע.

אני לצורך העניין הוצאתי פאסט בשנת 2006 באיזה 180 אלף, עכשיו המחירון שלה איזה 9000 ואני מוכר אותה ב6000, אחרי 300א היא שירתה אותי נאמנה ופרט לצריכת דלק כנראה שגם הייתי שומר אותה עד שהמנוע ימות.

אבל בעקרון יש לך כמה מסלולים, אחד זה לקנות איזה רכב יפני אמין (סגנון הונדה טויוטה מאזדה) בין 5 שנים (אחרי שספג ירידית ערך של 40-50 אחוז) ואז להחזיק אותה 15 שנים, ברכבים האלו פרט לדגמים ספציפים האוטו יחזיק עשור בקלות. או לקנות אוטו זול  אמין (לא בהכרח יפני) ולשמור עליו עד שימות, יש דגמי שאינם יפנים שהם מאוד אמינים אל תיהיה כמו ישראלי ממוצע שצועק טויוטה זה טוב פיגו זה רע, תבחן כול רכב לפי דגם וביקורת לא ישר חברה X ה טובה יותר מחברה Y

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd99
פורסם

שביל הזהב שמשקלל אמינות, ירידת ערך והנאה מקידמה נמצא איפשהו ברכישת רכב בן 2-4 ואחזקה שלו 3-6 שנים... 

כמובן שזה כללי ברמות מוגזמות.

אובדן הערך בשנים הראשונות הוא בד"כ יותר מכל הוצאת תחזוקה של אותן מכוניות בתקופת אחזקה מקבילה בעתיד.

• אהבתי 1
פורסם

אני החזקתי מאזדה 3 2005 משנת 2010 עד סוף 2021 . קניתי אותה עם 77000 ק"מ ומכרתי עם 230000 ק"מ.

המחשבה היתה "רכב יפני יסע מאות אלפי ק"מ עד שימות בלי הרבה תיקונים ותמיד אפשר למכור" 

לא כך היתה המציאות . יותר מדי פעמים נכנסתי למוסך ונפרדתי ממנו כשמוסכניק אמר לי "מספיק - לטיפול הבא תבוא עם רכב אחר"

אפשר לראות שרשור תחזוקה שפתחתי.

אמנם , מכרתי במחיר לא רע יחסית לגיל .

לפי אתר "משומשת" הרכב ירד מהכביש ואין לו טסט בתוקף וכמובן אינני יודע למה אם בגלל תקלה יקרה או גנבה או תאונה.

ירידת הערך הנומינלית היתה 53000 שקל על קרוב ל 12 שנים שזה לא הרבה אך התקלות עקב התיישנות הרכב הוסיפו להערכתי בין 1000 ל2000 הוצאה נוספת כל שנה בממוצע.

אולי זה היה כלכלי אבל בדיעבד הייתי צריך להחליף קודם.

כמו רוב בני האדם - גם מכונית לא מתה מיתת נשיקה אלא מזדקנת וסובלת ממחלות גיל

פורסם (נערך)

תלוי כמובן בתחזוקה בין לבין ובנסועה השנתית.. אני עם סובארו בת16 שנוסעת יחסית מעט (כ10K בשנה) וב6 שנים שיש לי אותה התקלקל רק הקודן.

כמובן שמקפיד על טיפול שנתי. בפועל זה יוצא רק שמן, פילטרים וטיימינג פעם אחת. בטיפול הבא כבר אעשה טיימינג שוב ומשאבת מים כנראה.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני 6 שעות, zvigolden כתב:

אני החזקתי מאזדה 3 2005 משנת 2010 עד סוף 2021 . קניתי אותה עם 77000 ק"מ ומכרתי עם 230000 ק"מ.

המחשבה היתה "רכב יפני יסע מאות אלפי ק"מ עד שימות בלי הרבה תיקונים ותמיד אפשר למכור" 

לא כך היתה המציאות . יותר מדי פעמים נכנסתי למוסך ונפרדתי ממנו כשמוסכניק אמר לי "מספיק - לטיפול הבא תבוא עם רכב אחר"

אפשר לראות שרשור תחזוקה שפתחתי.

אמנם , מכרתי במחיר לא רע יחסית לגיל .

לפי אתר "משומשת" הרכב ירד מהכביש ואין לו טסט בתוקף וכמובן אינני יודע למה אם בגלל תקלה יקרה או גנבה או תאונה.

ירידת הערך הנומינלית היתה 53000 שקל על קרוב ל 12 שנים שזה לא הרבה אך התקלות עקב התיישנות הרכב הוסיפו להערכתי בין 1000 ל2000 הוצאה נוספת כל שנה בממוצע.

אולי זה היה כלכלי אבל בדיעבד הייתי צריך להחליף קודם.

כמו רוב בני האדם - גם מכונית לא מתה מיתת נשיקה אלא מזדקנת וסובלת ממחלות גיל

ההתיישנות הוסיפה 1000-2000 בשנה?

זה כלום 

אם זה המצב אז בהחלט היה לך רכב שעמד בציפיות שלך לרכב בלי הרבה תיקונים.

חד משמעית אם היית מחליף אותו מוקדם יותר אז הרכב האחר היה מפסיד יותר מזה בירידת ערך. וזה בהנחה האופטימית שהיה מפגין אמינות מוחלטת. 

• אהבתי 2
פורסם

השיקולים בתזמון החלפת רכב הרבה יותר רחבים מאשר חישובי ירידת ערך.

1. התאמה לצרכים - צרכים שלך משתנים במהלך השנים. הסופרמיני שרכשת כרווק לא תתאים לצרכיך כבעל משפחה עם שני תינוקות, וההאצ' שממנה נהנית כסטודנט לא תתאים לך כבעת עסק שצריך להוביל ארגזים או כמנהל שצריך לנהוג 50,000 ק"מ בשנה.

2. וריאציה על העניין הקודם - התקדמות טכנולוגית. נוחות, מערכות בטיחות, יעילות אנרגטית וכו'. שוב, עד כמה אתה צריך או רוצה להיות מעודכן.

3. החזקת רכב ישן כרוכה ביותר ביקורים במוסך. עד כמה הם מפריעים לך בניהול חיים תקינים? לי, למשל, כל ביקור במוסך, מיוחד לא צפוי, הוא בעיה עם 20 איש שממתינים לי לפני הדלת במשרד. גם זו מחוייבות.

אישית אני נוהג כ-12,000 ק"מ בשנה (ואשתי 2/3 מזה). המדיניות שלי היא להחזיק את הרכב עד גיל 10-12 ולמכור אותו אחרי שאני צריך לגרור אותו למוסך פעם-פעמיים.  זה הזמן שבו מבחינתי הוא לא מספיק אמין. מעבר לכך, עם אורך חיים כזה של החזקת הרכב ירידת הערך בשנים האחרונות מקזזת את זו שבראשונות. האמת היא ששתי ההחלפות האחרונות שלי היו יותר מוקדמות בגלל צורך אחר (העברתי את הרכבים לבנים שלי) - אבל בקו התחתון גם הם הוחזקו לפי אותם כללים - האחד ירד מהכביש בגיל 12 אחרי תאונה (אחרת היה משרת לפחות עוד שנתיים), האחר הוחלף בגלל גדילת המשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...