Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני מכיר מהפורום סיפורי זוועות בירוקרטיים מהעבר, על נסיונות לשנות חוקית רישום  במשרד הרישוי .

הבנתי שיש קצת שינוי לטובה.

מבקש התייחסות לגבי שנת 2023 והלאה , בלי מאכרים ונניח שזה בסדר לאבד פעם פעמיים חצי יום עבודה...

1. האם אפשר לשנות גודל גאנט וגלגל  בהנחה שבתת דגם אחר יש את הגודל הזה? 

2. האם אפשר להכהות חלונות אחוריים בהנחה שבתת דגם אחר יש כזו אופציה?

3.האם אפשר להכהות חלונות אחוריים בהנחה שבתת דגם  שיצא שנה אחרי, אחר יש כזו אופציה?

כמה זמן זה לוקח? עלות? בטח צריך להדפיס רשיון חדש וכו.

ועכשיו כשאני חושב על זה, לאבד פעמיים  חצי יום  עבודה שווה כמה מאות טובות של שקלים, אז אולי מאכר בכ"ז?

פורסם
לפני 20 דקות, eitanm כתב:

ועכשיו כשאני חושב על זה, לאבד פעמיים  חצי יום  עבודה שווה כמה מאות טובות של שקלים, אז אולי מאכר בכ"ז

תתפלא אבל גם למאכר תצטרך לשלם כמה מאות שקלים על כל פעולה.

פורסם (נערך)
  1. כל מכון רישוי עובד עם תוכנה לנתוני הרכבים. אתה יכול לגשת ולשאול את המידות המאושרות לרכבך.
    יש אתרים שיתנו כיוון ראשוני אם אתה רוצה לבדוק את האפשרויות.
    לעיתים גם יופיעו בספר הרכב מידות אפשריות, אך מכוני הרישוי יעדיפו לעבוד מול התוכנות שלהם.
    לאחר מכן אתה מבצע את השינוי, וניגש למכון לאשר את המידה החדשה תמורת כ-30 ש"ח.
  2. +3. אם אתה מתכוון לחלונות אחוריים לצד הנוסעים, עד כמה שידוע לי אין שינוי, ואין שום בעיה להשחיר. אם אתה מתכוון לחלון האחורי, למיטב ידיעתי אין שום שינוי ועדין לא חוקי.

@kompy יכול להשלים אם פספסתי משהו ;) 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Camaro 92 כתב:

תתפלא אבל גם למאכר תצטרך לשלם כמה מאות שקלים על כל פעולה.

ברור לי שהמאכר יקח כמה מאות שקלים על הסיפור. התכוונתי לזה שאני שאני פוגש אותו במשרד הרישוי נותן לו את הרשיון (תיכף תגיע שאלה ממש מפגרת שלי) , לא מחכה בכלל ולא צריך לחזור שוב, והוא מביא לי  את הרשיון החדש תוך חצי שעה או אח"הצ?

אני לא מצפה לתשובת דובר אירגון המאכרים לפי אמנת השירות שלהם, אני מנסה להבין איך זה בד"כ  עובד והאם זה באמת חוסך יום עבודה.

עכשיו לשאלה המפגרת: האם אני צריך להגיע עם הרכב (לאחר ביצוע השינוי) למשרד הרישוי ומישהו שם באמת מסתכל עליו? או שמספיק שאני מבקש לבצע את השינוי? כאשר אני פועל בלי שום מאכר.

לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:
  1. כל מכון רישוי עובד עם תוכנה לנתוני הרכבים. אתה יכול לגשת ולשאול את המידות המאושרות לרכבך.
    יש אתרים שיתנו כיוון ראשוני אם אתה רוצה לבדוק את האפשרויות.
    לעיתים גם יופיעו בספר הרכב מידות אפשריות, אך מכוני הרישוי יעדיפו לעבוד מול התוכנות שלהם.
    לאחר מכן אתה מבצע את השינוי, וניגש למכון לאשר את המידה החדשה תמורת כ-30 ש"ח.
  2. +3. אם אתה מתכוון לחלונות אחוריים לצד הנוסעים, עד כמה שידוע לי אין שינוי, ואין שום בעיה להשחיר. אם אתה מתכוון לחלון האחורי, למיטב ידיעתי אין שום שינוי ועדין לא חוקי.

@kompy יכול להשלים אם פספסתי משהו ;) 

אני יודע בוודאות שהמודל נמכר בתת דגם אחר עם גאנטים 17. יש מה לשאול  מכון רישוי? או שאני פשוט מאעחב ג'אנטים וצמיגים ואז מגיע עם הרכב לבחינה (ראה שאלה מפגרת שלי קצת יותר למעלה)?

התכוונתי להשחרת החלונות האחוריים הצדדיים בלבד.

פורסם (נערך)

לא צריך שום מאעכר בשביל מה שאתה מבקש לעשות.

בחוק, האיסור להכהות שמשות אינו חל על החלונות האחוריים הצדדים, מתוך תקנת תעבורה 356ד:

ציטוט

לא יירשם רכב ולא יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים המותקנות בו, כולן או מקצתן, צופו בחומר ציפוי, בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת.

אין גם שום צורך לאשר את זה במכון רישוי/ברשיון.

אם תגלה לנו באיזה רכב מדובר ותת דגם, יהיה יותר קל אולי לענות לענין החישוקים (או מישהו שיש לו גישה לאחת התוכנות הנפוצות במכוני הרישוי, יכול לתת לך מענה ישיר. שלא לדבר על השרשור הייעודי לדברים האלו, אם כי פחות פעיל מזה זמן).

לאור תיאורך, סביר שיאושר. אבל אם אתה לא רוצה לקחת סיכון ברכישה של אלפי שקלים ואז לגלות שלא ניתן, אז למה לא לבדוק מראש.

לאחר החלפה, אין צורך להיכנס לעמדת מבחן במכון רישוי (לא משרד רישוי של משה"ת). עומדים בצד, ניגשים למשרד/בוחן ומבקשים לבצע את השינוי. משלמים ומקבלים נספח לרשיון עד לעידכון שיתבצע עם הנפקת הרשיון הבא. גם כאן אין שום צורך במאעכר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

היי טום 

השאלה שלי היא כללית יותר לגבי איך זה נעשה. כי ממש אין לי מושג.

לפי מה שאני מבין ממך בעצם כל מכון רישוי יכול את זה? אין צורך בכלל לפעול אח"כ מול משרד הרישוי?

יש עלות בדיקה?

תודה בכל מקרה לעונים.

המכוניות שאני בודק אפשרות לשינויים בהן:

גולף 2023 ברמת גימור לייף שנמכרת עם חלונות אחוריים (צדדיים) לא כהים וג'אנט 16. את הגולף מוכרים בארץ גם ברמת גימור לייף פלוס עם ג'אנט 17 וחלונות אחוריים מושחרים.

רכב שני הוא פג'ו 107 שנת 2012 שנמכרה עם ג'אנט 14 ובחו"ל נכרה גם עם ג'אנט 15  ובלי קשר לג'אנט,החל משנת 2013 עברה מתיחת פנים ונמכרה בארץ עם חלונות אחוריים  כהים.

פורסם

כפי ש- @Tom_22 ציין, אין כל מניעה לבצע הכהיית חלונות אחוריים צדדיים. גם אין כל צורך לבצע רישום שינוי.

צמיגים - בכל מכון רישוי תוכל לקבל רשימה פרטנית לפי מס׳ הרכב ומס׳ ת.ז. של בעל הרכב.

גולף 2023 - ככל הנראה, תוכנת ה„קאר-דאטה״ לא תהיה מעודכנת, לכן לא תקבל תוצאות. אי לכך, תצטרך לבקש אישור פרטני (מס׳ רכב ושלדה) מהמח׳ הטכנית של היבואן לגבי המידה הרצויה.

107 2012 - ניתן לקבל במכון הרישוי תוצאה ע״פ הנתונים שלעיל.

עלות רישום - 31 ₪.

• אהבתי 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, אם לגבי הגולף, הרי זה יהיה דור 8 שכבר בארץ שנתיים. באמת יהיה צורך בקבלת אישור ממחלקה טכנית? זה גם חלק מהסיבה שהמלצתי לגשת מראש למכון רישוי, כי אחד עשוי להתעקש ואחר להתגמש. 

לגבי 107, לא בדקתי, אבל מסופק שיש חישוקי 17 אינץ' שהוזכרו פה ומאושרים לו 😅

• אהבתי 1
פורסם

מכון הרישוי רושם את המידה החדשה רק אחרי שהג'אנטים עם הצמיגים החדשים מותקנים על הרכב בפועל והבוחן רואה איך הם יושבים.

לפיכך, סדר הפעולות המומלץ:

1. תשיג את רשימת המידות המאושרות לרכב שלך ממכון רישוי או מחבר הפורום @kompy.

2. תקנה ותתקין את הג'אנטים והצמיגים.

3. גש למכון רישוי ותרשום ברישיון הרכב תמורת 30 שח בערך.

יש כאן לקונה שבנסיעה מהפנצ'ריה למכון הרישוי אתה נוסע עם רכב "שאינו חוקי" אבל אין לזה פיתרון. לכן אני מציע להתקין את הג'אנטים החדשים בשעות שמכוני הרישוי פתוחים, ככה אפשר לרשום באופן מיידי.

במידה ומדובר ברכב מיושן/אספנות שלא קיים במאגרי המכונים, צריך להשיג את רשימת המידות באופן אחר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 דקות, kompy כתב:

כפי ש- @Tom_22 ציין, אין כל מניעה לבצע הכהיית חלונות אחוריים צדדיים. גם אין כל צורך לבצע רישום שינוי.

צמיגים - בכל מכון רישוי תוכל לקבל רשימה פרטנית לפי מס׳ הרכב ומס׳ ת.ז. של בעל הרכב.

גולף 2023 - ככל הנראה, תוכנת ה„קאר-דאטה״ לא תהיה מעודכנת, לכן לא תקבל תוצאות. אי לכך, תצטרך לבקש אישור פרטני (מס׳ רכב ושלדה) מהמח׳ הטכנית של היבואן לגבי המידה הרצויה.

107 2012 - ניתן לקבל במכון הרישוי תוצאה ע״פ הנתונים שלעיל.

עלות רישום - 31 ₪.

האם חלונות אחוריים צדדיים כהים  מפיעים ברשיון? 

אם לא מופיעים בכלל אז הגיוני לא לרשום.

אם  זה כן מופיע אז אני אשלם את עלות הרישום ואשרוף שעה, שעתיים במכון כדי שלא יהיו בעיות באף טסט או עם אף שוטר בעתיד.

לפני 3 דקות, Tom_22 כתב:

לגבי 107, לא בדקתי, אבל מסופק שיש חישוקי 17 אינץ' שהוזכרו פה ומאושרים לו 😅

קראתי איפשהו שאפשר לשים  גם  ג'אנט 16 לפג'ו 107. וזה כבר מוגזם :)

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

מכון הרישוי רושם את המידה החדשה רק אחרי שהג'אנטים עם הצמיגים החדשים מותקנים על הרכב בפועל והבוחן רואה איך הם יושבים.

בהקשר זה, להרחיב כי רק קוטר החישוק בפני עצמו לא מספיק כדי לאשר את החישוקים החדשים.

צריך לשים לב לרוחב החישוק והאופסט - כאשר הנתון הממשי הוא משהו שפחות מסתכלים עליו במכוני הרישוי אם בכלל, אבל כן לבדוק שהצמיג לא מתוח מדי על החישוק, שהגלגל לא בולט מחוץ לכנפיים, ושאין מגע או קרבה גדולה מדי לחלקי מתלה.

לפני שעה, eitanm כתב:

השאלה שלי היא כללית יותר לגבי איך זה נעשה. כי ממש אין לי מושג.

נראה לי שכל מי שהגיב בשרשור כבר הבהיר זאת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, eitanm כתב:

2. האם אפשר להכהות חלונות אחוריים בהנחה שבתת דגם אחר יש כזו אופציה?

3.האם אפשר להכהות חלונות אחוריים בהנחה שבתת דגם  שיצא שנה אחרי, אחר יש כזו אופציה?

החוק לא השתנה אז כן וכן

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

בהקשר זה, להרחיב כי רק קוטר החישוק בפני עצמו לא מספיק כדי לאשר את החישוקים החדשים.

צריך לשים לב לרוחב החישוק והאופסט - כאשר הנתון הממשי הוא משהו שפחות מסתכלים עליו במכוני הרישוי אם בכלל, אבל כן לבדוק שהצמיג לא מתוח מדי על החישוק, שהגלגל לא בולט מחוץ לכנפיים, ושאין מגע או קרבה גדולה מדי לחלקי מתלה.

הדגשת נקודה זו.

לא להתפתות ולהרכיב חישוקים רחבים מדי, אשר נראים ״יפה״ על הרכב.

קבל טבלה של רוחב חישוקים מומלץ (פלוס 1/2 אינצ׳ עוד יהיה סביר).

רוחב.jpg

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...