Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,
מספר משפחות מתכננות נסיעה של כשבוע עד 10 ימים באוגוסט. בחיפוש מצאתי שרשור מלפני כ- 7 שנים ולכן מבקש לקבל כאן עידכונים ומידע חדש, אם יש. המדינה זרה לי לחלוטין.
הנחיתה כמובן בבוקרשט, רכב שכור מהשדה ויאללה. אחת המשפחות אחראית על בחירת המלון שיהיה כניראה באזור בראשוב, כך שעל זה אין לי יותר מדי מה לחפש ולדעת.
מה שאני מבקש לדעת הוא האם יש לשים לב למשהו מסוים או להימנע ב:

השכרת הרכב?

מדבקות או תשלומים בכבישי אגרה, אם יש?

האם מלחמת רוסיה/אוקראינה משפיעה באיזה שהוא אופן?

כרטיסי סים לניידים?
וואטסאפ עובד?

קניית מטבע מקומי מבעוד מועד בארץ, או שכדאי לשלם בויזה עד כמה שניתן?

תודה מראש.

פורסם

חפש כאן שרשור של @natco, דיון על שכירת רכב ברומניה.

אני מסעתי לרומניה לפני 4 שנים בטיול מאורגן, אחרי שהתברר לי שיעלה 40-50% פחות פחות מטיול עצמאי ויחסוך לי את הנהיגה, שלא התייחסתי אךיה כהנאה צפויה.

ההתרשמיות שלי שרלוונטיות:

1. פקקי תנועה קשים בכל מקום. אבל ממש בכל מקום.

2. עד כמה שאני זוכר קניתי מטבע מקומי בנתב"ג, 1000 לאי (שהיו אז כ-1000 ₪) אבל בקושי הוציאתי אותם, כרגיל כרטיס האשראי עבד. בכל מקרה, אתה יכול לרכוש סכום קטן בנתב"ג ובמקרה הצורך להשלים בכספומט, ההבדל בשער (למכשה בעמלת ההמרה) הוא פחות מאחוז, אז יהיה מדובר בשקלים בודדים. 

3. כרטיס סים לנייד - בשנים האחרונות אני משתמש בגלובאל סים של פלאפון, פועל מצויין. המתקדמים שבינינו ימליצו על eSIM (אין לי ניסיון, הטלפון שלי ישן מדי, אבל כלתי השתמשה לאחרונה באיטליה בעלות פרוטות).

4. האינטרנט פתוח לגמרי. זו אינה סין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הליי כרגע הוא על 70 אגורות.

סים מקומי עם חבילת אנלימיטד לחודש -  שיחות,הודעות, ודאטה עולה כ-50 ליי (30 ש')

בכל מקום מקבלים ויזה. אתה יכול לקנות קצת ליי בציינג' החביב עליך. לי יש מישהו ברמה"ש שמארגן אותי, אם אתה צריך. :-P 

באיזור בראשוב אין לך כבישי אגרה ואין צורך בשום דבר. ב10 ימים אתם יכולים לראות המון, למרות שרק בבראשוב אני יכול להיות 4-5ימים בלי להשתעמם.

מחוץ לבוקרשט התנועה לא צפופה, אבל רמת הכבישים נמוכה מאד. תוסיף 30 אחוז לפחות להערכות זמן לעומת הארץ (כוונתי, אם הארץ אתה מעריך ש-80 ק"מ בינעירוני הם כ-40 דקות נסיעה? יקח לך ברומניה שעה).

קח בחשבון שמבחינת מזג האוויר, איזור בוקרשט באוגוסט זה כמו אילת על סטרואידים. המקומיים בורחים משם לקרפטים. ממליץ לכם לנהוג כמותם. 

פויאנה, רשנוב, סינאייה, סיביו... כולם כבר יותר נעימות מבוקרשט.

מצד שני, אוגוסט זו הזדמנות לנהוג את הטרנספאגרשן לכל אורכו, זו פחות או יותר העונה היחידה שהוא פתוח. (בתנאי כמובן שיש איתך חובבי נהיגה שישתתפו איתך בחוויה, אחרת יש דרכים הרבה יותר קלות ומהירות לחזור לבוקרשט).

רומניה מהממת. אתם תהנו מאד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

הפקקים שעליהם דיברתי היו בגלל כבישים בעייתיים ובעיקר עבודות בדרך. חלקם פקקים של שעה ויותר באמצע שום מקום. אבל, כאמור, מדובר בלפני 4 שנים.

דיווח מחברים שהיו לאחרונה ברומניה מציין עליית מחירים ניכרת בהשוואה לשנים קודמות. אבל, כאמור, מדובר במידע מיד שניה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההורים של ארוסתי היו לא מזמן ברומניה,

כמו שהיה כשהייתי עם המשפחה לפני 6 שנים, התנועה עדיין מתקדמת יחסית לאט והכבישים לא ברמה גבוהה, בטח לא באיזורים הכפריים.

אם אתה מתכנן ללון בבוקרשט אני ממליץ בחום להימנע מהשכרת רכב ולהחזיר את הרכב כשמגיעים לעיר או לקחת רכב כשאתה מתכנן לצאת מבוקרשט.

בתוך בוקרשט אפשר להתנהל במוניות זולות למדי.

בהשכרת רכב אל תצפה לרמה של גרמניה, אוסטריה וכו', לפחות זה הרושם שקיבלתי מהרכב שקיבלנו בזמנו. רמת הניקיון ומצב הרכב אינם עומדים ברמה של גרמניה\אוסטריה\הולנד.

וואטספ עובד ללא בעיה וגם הוויז תיפקד טוב רוב הזמן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צודק מאד.

זה לא נאמר מספיק בברור: לא לנהוג בתוך בוקרשט. זה צפוף, זה פקוק, אין חניה, יש בכל פינה שוטרים נודניקים שעוצרים אותך על שטויות (שהיו ולפעמים גם על כאלה שלא).

לעומת זאת, יש בתוך בוקרשט תח"צ מעולה וזולה. התחתית יעילה ונוחה. יש בולט (יותר נפוצים מאובר ברומניה. אתה לוחץ באפליקציה, ולפני שאתה מספיק לקרוא את שם המשפחה של הנהג, הוא כבר מצפצף לך התכנס). יש אובר. 

רצוי מאד לא להשתמש במוניות, ואם כן, אז להיות ערני מאד. המחיר לק"מ רשום על דלת המונית. לבדוק לפני שנכנסים, ואחרי זה לבדוק שהמונה הופעל ועובד לפי התעריף על הדלת.

אחרי כל זה הנהג בכל-זאת יקח אותך לטיול ארוך בעיר. לא לעצור מונית ברחוב. להזמין או ללכת לתחנה.

פורסם

לא יודע על סמך מה ההמלצה לא להזמין מוניות,

לקחנו מוניות לאורך כל השהות בבוקרשט ומעולם לא נתקלנו בבעיה.

היו מוניות בזמנו שרשום עליהן 1.39 ליי לק"מ אם אני לא טועה, רוב הנסיעות שלנו עלו פחות מ-10 ליי.

לרוב היינו מזמינים בטלפון (היה לנו סים מקומי ואימי דוברת את השפה) או במקומות כמו קניונים ובתי מלון, היו עמדות להזמנת מוניות. עבד נהדר ולא היו בעיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

על סמך זה שאני מבקר בבוקרשט בערך בתדירות בה אני מבקר בת"א.

גם אני דובר את השפה. זה לא מונע מהנהגים לנסות לרמות.

מנסיון.

שמח לשמוע שהיה לך נסיון שונה.

פורסם
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

אימי דוברת את השפה

אמרת הכל.

אבא שלי חי בבוקרשט כבר הרבה שנים, וכל פעם שאני מגיע לבקר אותו אני נופל על נהגי מוניות שבתחילת הנסיעה מדברים אנגלית סבירה, ובסוף הנסיעה יודעים רק להגיד nu vorbesc engleza, ותוקעים מחיר. פעם אחת כשאבא שלי חיכה לי ברחוב והתחיל לצעוק על הנהג ברומנית שהוא יזמין לו משטרה, פתאום המחיר השתנה.

הרומנים האלו זה משו משו... ולי מותר להגיד את זה כי אני עם דרכון רומני 😄

פורסם

לא הייתי ממליץ ללון רק במלון אחד אם הכוונה לטייל, לראות ולחוות כמה שיותר מרומניה ויש המון מה לראות. הרעיון של טיול כוכב מהמלון הוא רעיון גרוע ברומניה משום שלמעט קטעים מסוימים באוטוסטרדות (שבהן אין שום נוף ושום כלום) המהירות הממוצעת נמוכה מאד ותשרפו זמן יקר בדרכים. שווה להזמין מלון ליומיים בבוקרשט, לא צריך יותר (טיול בעיר בכלל ובעתיקה בפרט, ביקור ב"טרמה" כמובן ובאיזה קניון/מרכז קניות..) את יתרת הימים הייתי מחלק בין 2-3 ערים או עיירות בהתאם לתכנית הטיול שתערכו. יש לקחת הערכה של מהירות ממוצעת בין 50-60 קמ"ש בנסיעה בכבישים שאינם אוטוסטרדה מהירה. כל כניסה לכפר או עיירה מורידה מהירות ל-30 או 50 קמ"ש ובהרבה כבישים נתקעים מאחורי רכב איטי ללא אפשרות בטוחה לעקוף. הייתי שוכר רכב רק מחברה ידועה עם ביטול מלא של ההשתתפות העצמית. אין שום בעיה לשלם עם כרטיס אשראי, אין שום הבדל משמעותי בהחלפת כסף מזומן בין הארץ לרומניה למעט אלו שמחכים לתיירים בשדה התעופה, הם יקרים משמעותית, כל צ'אנג' מורשה או בנק ברומניה ייתן לכם שער הוגן, .

• אהבתי 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הרכב האיטי יכול להיות עגלה רתומה לחמור, משהו שבארץ לכ קיים כבר עשונים.

המרחקים ברומניה לא קטנים, ועם הדרכים הבעייתיות עדיף טיול נודד ממלון למלון, או 2 לילות אם אתה בעיר או איזור יותר מעניינים. כלל האצבע שלי לכוכב אומר רדיוס של שעה וחצי סביב המוקד (כלומר שעה או קצת יותר במפות גוגל), כמובן עם גמישות ושכל ישר. יש מקומות בהם האתרים מאוד מרוכזים, יש מקומות בהם האתרים יותר מפוזרים ורוצים לבקר בחצי תריסר מקומות ביום. אבל גם ארגון של טיול נודד לא קשה מדי - פורשים חמ"ל עם מחשב עם מפות, מחשב עם בוקינג ומחשב עם תוכניות הטיול והארגון הוא חלק מהכיף של הטיול.

פורסם
בתאריך 1.11.2022 בשעה 16:37, ירחמיאל כתב:

שלומות,
מספר משפחות מתכננות נסיעה של כשבוע עד 10 ימים באוגוסט. בחיפוש מצאתי שרשור מלפני כ- 7 שנים ולכן מבקש לקבל כאן עידכונים ומידע חדש, אם יש. המדינה זרה לי לחלוטין.
הנחיתה כמובן בבוקרשט, רכב שכור מהשדה ויאללה. אחת המשפחות אחראית על בחירת המלון שיהיה כניראה באזור בראשוב, כך שעל זה אין לי יותר מדי מה לחפש ולדעת.
מה שאני מבקש לדעת הוא האם יש לשים לב למשהו מסוים או להימנע ב:

השכרת הרכב?

מדבקות או תשלומים בכבישי אגרה, אם יש?

האם מלחמת רוסיה/אוקראינה משפיעה באיזה שהוא אופן?

כרטיסי סים לניידים?
וואטסאפ עובד?

קניית מטבע מקומי מבעוד מועד בארץ, או שכדאי לשלם בויזה עד כמה שניתן?

תודה מראש.

השכרת רכב - יש הרבה חברות גדולות בשדה בבוקרשט. חפש לך עסקה שנראית משתלמת ברנטל קארס ולך על זה. 

רוב המגרשים של הרכבים שם (גם אלה שכביכול בטרמינל) הם כמה דקות הליכה מהטרמינל ויש שאטלים.

נהיגה - בוקרשט עמוסה. הנהגים לא מאוד סבלניים. לא מאוד שונה מארץ. 

שאתה נוסע לברשוב - כנראה שתיסע בכביש שיעביר אותך דרך הרבה עיירות קטנות. בכל עיירה כזאת יש איזה שוטר מקומי. הרבה פעמים הוא יושב עם ראדר ומקבלים דוחות.

אם כתוב 50 - סע 50. 

אין כבישי אגרה. יש איזה כביש מהיר שבונים - לא יודע מה ממנו יהיה מוכן שתגיע.

מלחמת רוסיה אוקראינה - לא משפיע. לא רלוונטי. אם תפרוץ מלחמת עולם עד אז. אולי כן.

סים לנייד - תקנה שם או בארץ. יש אחלה דילים על ESIM.

וואטסאפ עובד מעולה.

מטבע מקומי - עדיף משמעותית לקנות שם. אבל ממליץ לך לבדוק בכמה מקומות. אלו שבקניונים קצת יותר יקרים. עדיין עדיף מהארץ. במרכז בוקרשט יש ציינגים עם תעריפים עדיפים. ברוב החנויות אפשר לשלם באשראי.

פורסם

לבדוק מראש את עמלות ההמרה בכרטיסי האשראי שלך.  מדובר בסכומים קטנים, אבל חמה לזרוק כסף סתם?

המלצה כללית בחו"ל - להשתמש בגוגל/אפל פיי. את כרטיסי האשראי הפיזיים, יחד עם הדרכונים, להחזיק בצורה מאובטחת.

• רעיון טוב! 1

פורסם

דרך אגב - יש שדה תעופה שבונים בבראשוב.

לא יודע אם החברות הישראליות יגיעו לשם או האם חברה כמו וויז או טארום יתחילו לטוס לשם מהארץ, אבל אם כן זה יכול להיות פתרון לא רע להתחיל או לסיים שם את הטיול במקום לעשות טיול מעגלי ולחזור לבוקרשט.

פורסם

גם היום ויזאייר טסה לבוקרשט, קלוז'-נאפוקה ויאסי, מה שמאפשר מסלול "פתוח" ולא מעגלי. יכול לחסוך זמן בדרכים, במחיר one way rental. מה עדיף? לפני הזמנת הטיסות לבנות סקיצה של הטיול, ואז להחליט.

• תוכן חדש...