Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת שמע לסלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה שאני שומע מוזיקה בסלון או רואה טלויזיה  עם תחושה שהסאונד שהסאונדבר מספק "זה לא זה".

יש לי Sony ht350.

מכאן הגיעה המחשבה המעניינת לעבור למשהו אחר.

מגבר עם רמקולים שמחוברים אליו וסאב(?)

בעדיפות ל2.1 ומגבר,אין לי כל כך רצון לפזר 7 רמקולים ברחבי הסלון.

המרחק לספה הוא בערך 3 מטר,הספה צמודה לקיר והרוחב הוא 4-5 מטר (סלון דיי קטן 15 מטר).

אין לי תקציב מוגדר,אבל הייתי שמח להתכנס לתוך ה3000 שקל.

חדש?יד שניה?

תודה!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

רצפתי לא בא בחשבון?
בגדול תוכל לדוג זוג רצפתיים אחלה++ מיד 2 ב 1500-2000, ובנוסף מגבר ביד 2 ב1000-1500.
זה יתן את התוצאה הטובה ביותר וגם ייתר את עניין הסאב. כדאי להוסיף גם איזה DAC ב100$.

אם לא בא בחשבון זוג רצפתי אז הכיוון שלך הוא זוג מדפי. תתחיל איתו ואם חסר באס תוסיף סאב.

זה מה שהייתי עושה.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממליץ על יד שניה, כמובן לבוא ולהקשיב (שזה אחד היתרונות של יד שניה)

כמה שהציוד יותר יקר - ככה הוא גם בדרך כלל יהיה שמור יותר טוב (אודיופילים יכולים לעשות בית ספר ל"יד שניה מרופא")

אפשר גם לחתוך את המחיר אם אתה ישראלי (מעולם לא ניסיתי, אבל הבנתי שכל מי שמפרסם בארץ לא מצפה לקבל את המחיר שרשום במודעה)

פורסם

יש דגמים מומלצים? Spec מינימלי כלשהו להיצמד אליו?

מבחינת המותגים,גיליתי שיש מלא וכל אחד רושם משהו אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, Potato כתב:

מבחינת המותגים,גיליתי שיש מלא וכל אחד רושם משהו אחר.

אני אגיד לך את האמת, המערכת שלי בנויה משאריות של דברים שצברתי במהלך השנים (מספיק בשביל כמה מערכות, אחת בסלון אחת בחדר שינה ואחת בארון), ופעם אחרונה ששידרגתי משהו הייתה לפני יותר מ10 שנים (חוץ מהפטיפון שחדש), כך שאני לא ממש יכול לעזור לך...

אני חושב שלפאלו יש כמה המלצות לתצורה הזו של 2 מדפיים + סאב.

פורסם
לפני 11 שעות, Potato כתב:

אתה לא יכול ללמוד כלום מה-specs שחברות מספקות. זה לא אינדיקציה לכלום. נתונים משמעותיים של מדידת רמקולים ומגברים ושאר ציוד, הם דבר מסובך. 

אחרי זה יש את האקוסטיקה אצלך בבית, וזה עוד יותר מסובך (ואני בטח לא נכנסתי לזה... אולי פעם, בפנסיה, שכבר השמיעה שלי כ"כ תדרדר שזה יהיה רק תרגיל אינטלקטואלי).

לעניין, התשובה הפשוטה היא - שני רמקולים מוגברים (מה שקוראים "מוניטורים אולפניים, שצריכים גם חיבור לחשמל), רכיב אלקטרוני שתוכל לחבר אליו מגוון מקורות (ממיר, מחשב, בלוטות') שעושה המרה מאות דיגיטאלי לאות אנלוגי ומאפשר גם יציאה לסאב (שילוב של ממיר אנלוגי/דיגיטאלי עם שליטה בווליום, מה שנקרא בעולם רכיבי המחשב "כרטיס קול חיצוני" וסטרימר). וסאב (אם רוצים).

אפשר להתכנס לתקציב שלך ולהגיע לסאונד שלפני עשר שנים נחשב בלתי אפשרי לרמת התקציב הזו (אבל לא כולל הסאב, אלא אם הולכים על יד 2).

ההתפתחות במדידה ובדיקה אובייקטיבית של רמקולים התקדמה כ"כ בעשור האחרון, שרמת הרמקולים הזולים היום - לא תיאמן. זה ברמת השיפור של מסכי טלוויזיה, לא פחות.

אבל השאלה הראשונה היא, כמה אתה מוגבל עיצובית, מבחינת מיקום וגודל הרמקולים?

כלומר, כמה מהיופי של החדר אתה מוכן להקריב עבור קופסאות שחורות ומה הגודל שאתה מוכן לקבל?

אם בכל זאת ניכנס לאקוסטיקה, אז אחת הדרכים הכי פשוטות ויעילות לדפוק את הסאונד בחדר זה ע"י מיקום שגוי של הרמקולים (בתוך ארונית, בפינה צמוד לקיר וכו').

דרך אגב, מי שחושב שהוא לא פיינשמייקר ושזה לא מעניין אותו, שינסה להזכר איך זה להקשיב למישהו בחדר מהדהד, שלא מצליחים להבין מה הוא אומר.

זה מעצבן.

מערכת סטריאו שעושה אותו הדבר, זה גם מעצבן (רק שאתה לא מבין למה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה עם לעבור לסאונד-בר טוב יותר? 3000 שח לא באמת מספיק למערכת ברמה טובה, רק רסיבר טוב יעלה 4000+

לפני כשנה, בגלל אילוצי מקום ונוחות, פיניתי מהסלון מערכת ברמה נחמדה מאוד (בשווי של 10+-) לטובת מקרן קול של ימהה yas209, היה במבצע ב 950 שח.

יחסית לתמורה ולמקום שזה תופס זה מדהים.

בתקציב של 3000 שח יש סאונד ברים משוגעים שבטח יכולים לתת תמורה מאוד גבוהה יחסית.

ממליצה ללכת בכיוון של סאונד-בר טוב יותר, כי הסוני שלך לא להיט בכלל. (אל תתקרב ל polk ).

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
לפני כשעה, NTL83 כתב:

מה עם לעבור לסאונד-בר טוב יותר? 3000 שח לא באמת מספיק למערכת ברמה טובה, רק רסיבר טוב יעלה 4000+

מספיק בהחלט ואין שום צורך ברסיבר. את עונה תשובות של לפני 10 שנים+

שניים כאלו, למשל:

https://kolhamusica.com/מוניטור-אולפני-אקטיבי-kali-audio-lp-8-2nd-wave/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Kol-Oct_2021&utm_medium=cpc&utm_term=138825&gclid=CjwKCAjwwL6aBhBlEiwADycBINyTpsJZsALpmSgClQ4ogQ5dBWKUvnkv09ARrtauV2iWKAfHGwvrsxoCmC8QAvD_BwE

(אפשר יותר קטנים או גדולים או 3-way, תלוי בתקציב).

רק להוסיף DAC/סטרימר (אני אביא המלצות אח״כ) וסאב, אם רוצים.

• אהבתי 1

פורסם

לגבי החדר אעלה תמונות בהמשך.

יש לי רסיבר ב1000 שקל וב4500 שקל.

מה הפרמטרים שלפיהם אני יודע לזהות את ההבדלים ועושים את המחיר.

אותו דבר לגבי רמקולים.

פורסם

רמקולים אתה יודע אם ASR או Erin Audio Corner או מישהו אחר עם מכשיר בשם klippel עשו לו מדידה או שעשו לרמקול מדידה בחדר אנקוני. מדידות כאלו אומרות לך בדיוק מה הפרמטרים הטכניים של הרמקול. אחרת, אתה לא יודע, וגם זה, לפני ששמת את הרמקול בחדר והאקוסטיקה שיחקה תפקיד.

לגבי הרסיבר, מה הכוונה ב-״יש לי״?

אם יש לך, ספר מה יש...

לגבי החדר, השאלה היא קודם כל עיצובית. מה גודל הקופסאות שאתה מוכן לסבול?

• תוכן חדש...