Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית הקברות לחבילות - כתבה מערוץ 13.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, זו פעם שלישית או רביעית שאני מביא את המוצר, פעם ראשונה שנתקל בתופעה.

חוץ מזה - ה-500 ש"ח שלי לא יעשירו את פדקס. אבל, אתה יודע, הם מביאים כמה מטוסים ביום, ואז המכפלה הופכת משמעותית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עוד פעם, אני מבין שזה מבאס. אני מקבל את תחושת האי נעימות שלך. אני ניסיתי להביא הסבר אפשרי וסביר מדוע זה קרה (עמיל המכס לא מכיר את המוצר, ולכן סיווג אותו בסיווג שהכי נראה לו מתאים).

דרך אגב, עצם זה שעד עכשיו לא ביקשו ממך רישיון לא אומר שבעבר אכן סיווגו את זה בצורה נכונה. לחלופין, יתכן ששינו את הדרישה, וכעת יש צורך ברישיון (הכל בגדר ניחוש)

לגבי כך שהם מביאים מספר מטוסים ביום וכו' -> חלק גדול זה מטען מסחרי, כך שהם כבר התחייבו למחיר מראש. (רוב "ההפתעות" בעלות זה ללקוח מזדמן. בד"כ לקוח מסחרי מקבל הצעת מחיר מראש כך שאין לו הרבה הפתעות).

לגבי כך שקיבלת חשבונית עוד באותו לילה וכו' -> זה חלק מהשירות שלהם (נושא של מהירות). מעבר לכך, אתה צריך להגיד תודה -> אם היו מושכים זמן, היית מחוייב גם בדמי אחסנה יומיים -> ואז היית מדבר על סכומים הרבה יותר גבוהים.

וכרגיל בתחום שילוח בינלאומי - אם אתה יכול לקבל את המוצר במשלוח דרך חברה אחרת, אז תבחר באופציה הזאת.

הערה : מאחר והתלונה היא כללית, ללא מידע מפורט, אז גם תשובתי היא כללית.

אני מסייג את עצמי -> אינני איש מקצוע בתחום הסיווג, כך שגם אם תיתן מידע מפורט לגבי מהות הפריט, לא אוכל לתת חוו"ד (גם איש מקצוע לא יכול לדעת כיצד לסווג פריט בצורה מדוייקת ללא מידע מפורט עליו. רמת הפירוט הנדרשת היא כתלות במהות הפריט ורכיביו)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

עבדתי עם מישהו שעבד קודם באחת מחברות השילוח הגדולות. הוא אמר שפשוט היה להם ספר עם כל עמלת שילוח אפשרי והם ניסו להדביק כמה שאפשר. זו צורת עבודה אצלם.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

כבר קרה לי מקרה אחד או שניים שהרגשתי שהם מעמיסים עלי ביקשתי לשלוח את החבילה חזרה. מסרב לקבל. זה על חשבונם .

אז פתאום הם מוכנים למו"מ על העמלות. אבל בכל הפעמים שזה קרה שלחתי בסוף לשולח. יותר זול.

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם

במקרה שלי לא היתה הרבה ברירה, היה מדובר בכלי עבודה חיוני לי, והמקור שאליו אני סומך - אמאזון - לא יכול לספק אותו. בארץ המוצר עולה כפליים מאשר באירופה או ארה"ב, בסופו של דבר שילמתי בערך מה שהייתי משלם לספק ישראלי, קיבלתי גרסה משופרת קלות (עיצובית, לא פונקציונאלית) שכנראה לא נמכרת בארץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, save כתב:

למרות זאת , אני מעריך שרוב הישראלים משלמים וצייתנים. 

סיפור - הזמנתי מוצר הישר מהיצרן בחו"ל. היה משלוח מאוד זול עד הבית 5$. נשלח באמצעות אחת מחברות השליחויות. חטפתי כמה מאות שקלים עמלות.

פניתי ליצרן ואמרתי לו שאני הולך לסרב את החבילה ושיזכה אותי ונעניתי שיזכה אותי -50$ כי "ככה עולה לו המשלוח חזרה". מסריח מאוד, במיוחד שעלות המשלוח חזרה נכללת במשלוח הלוך.

התלבטתי ובסוף שילמתי ולקחתי. חברת השליחויות נצחה. עד כאן סבב ראשון.

כמה חודשים אח"כ החברה שבה עבדתי זכתה במכרז גדול מאוד שכלל בתוכו עשרות אלפי משלוחים. בהשוואה שעשו הגיעו 3 חברות עם עלויות דומות.

הפעלתי את כל כובד משקלי כדי שהחברה הנ"ל לא תבחר וכך אכן קרה. הם דפקו משתמש בכמה מאות שקלים ולא הבינו שזה חוזר אליהם בחוזים של מאות אלפי שקלים.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, nev כתב:

הם דפקו משתמש בכמה מאות שקלים ולא הבינו שזה חוזר אליהם בחוזים של מאות אלפי שקלים.

כשבשוטף העמלות האלה הם אחוז נכבד בההכנסות אין להם מה "להבין" ממקרה קיצון שנפלו על מישהו בעל השפעה.

ובא נהיה כנים זה  לא שהחברה הזאת נוכלת וכל השאר צדיקים, במקרה החבילה שלך נשלחה דרכם והם פעלו "כמקובל". באותו מידה יכל לקרות בחברה שכן עבדתם איתה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עוד פעם הגישה של אכלו לי. שתו לי.

כאשר אתה משלם לחברת שילוח, זה עבור העברת המשלוח מנקודה X לנקודה Y. זהו.

המדינה דורשת לבצע שיחרור מהמכס לפני שהחבילה יכולה להמשיך בדרכה (ואולי גם אישורים רגלוטוריים, תלוי במוצר ובסיטואציה).

מאחר וזאת פעולה שלא נכללה בתשלום שלך, אז חברת השילוח דורשת עבור הפעולה הנ"ל תוספת תשלום.

בסופו של דבר, היא עושה פעולה שלא קיבלה תשלום עבורה, ולכן היא דורשת תוספת כסף.  מקובל בהחלט.

כמו שאף אחד מאיתנו לא עובד חינם, אז אין סיבה שחברת השילוח תעבוד חינם.

לא מוצא חן בעיניך הסכום שהיא גובה ? אתה יכול לפנות לחברה אחרת, בתקווה שהעלויות אצלה יהיו יותר נמוכות (דבר לא מובטח בכלל).

לפני 50 דקות, nev כתב:

צריכים לדעת שלטווח הארוך הם  מייצרים אנטגוניזם.

לישראלים יש סף גירוי נמוך. לא קיבלו פתרון מיידי וחינמי לדרישותיהם -> ישר צצות הטענות והאנטגוניזם.

בתור דוגמא אקטואלית, אני אביא את מערכת הבריאות -> כמה אנטגוניזם היא מעוררת בציבור ?  המון.

מדוע ? כי כל אחד רוצה יחס וטיפול מיידי עם השפעה מיידית. לא מעניין אותו אף אחד אחר. מצידו שכולם מסביבו ימותו, הוא צריך טיפול ועכשיו (גם אם זה סתם משהו קטן).

בתאריך 21.8.2022 בשעה 18:41, nev כתב:

הפעלתי את כל כובד משקלי כדי שהחברה הנ"ל לא תבחר וכך אכן קרה. הם דפקו משתמש בכמה מאות שקלים ולא הבינו שזה חוזר אליהם בחוזים של מאות אלפי שקלים.

דוגמא נהדרת לגישה הישראלית.

לדעתך הם פגעו בך (גם אם זה עקב טעות שלך או חוסר הבנה מצידך) -> אז אתה משתדל לפגוע חזרה.

ממש בוגר.  ועוד מתגאה בכך....

• רעיון גרוע 4
פורסם

תגובה מפגרת. ניחא אם חברות השילוח היו מפרסמות את המחיר מראש.

בפועל מה שקורה הוא שהם מחזיקים את החבילה שלך כבת ערובה ודורשים כל סכום שמתחשק להם לפי הקריזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, nev כתב:

ניחא אם חברות השילוח היו מפרסמות את המחיר מראש.

בפועל מה שקורה הוא שהם מחזיקים את החבילה שלך כבת ערובה ודורשים כל סכום שמתחשק להם לפי הקריזה.

אם רק רוצים - אז מוצאים.

מי שבוחר לעצום עיניים ואח"כ לקטר -> בוודאות שלא ימצא.

לפני כן דובר על פדקס, אז בבקשה, קישור לרשימת עלויות שיחרור מהמכס של פדקס  :

https://www.fedex.com/he-il/shipping/import-fees.html

כמובן שיחזיקו א החבילה שלך - אם ימסרו לך אותה, אז אין להם דרך לקבל את התשלום שמגיע להם (כמו שעושה מוסך או כל בעל עסק אחר).

פורסם

ואתה כמובן אמור לנחש מה הם יחליטו להדביק לך:

בתאריך 21.8.2022 בשעה 09:30, nev כתב:

עבדתי עם מישהו שעבד קודם באחת מחברות השילוח הגדולות. הוא אמר שפשוט היה להם ספר עם כל עמלת שילוח אפשרי והם ניסו להדביק כמה שאפשר. זו צורת עבודה אצלם.

אתה מוזמן להשאר עם דעתך ששיטת בן הערובה ועמלות של 50% ויותר ממחיר המוצר הם תקינות (תריץ חיפוש בפורום). אנחנו נמשיך להמנע מהם כמו מאש.

פורסם

הבעיה היא ששילמתי דמי משלוח, ציפיתי לתוספת מע"מ, וכאשר יצרו אתי קשר גם הציעו לבצע את הפרוצדורה (שלא ברור לי מדוע נדרשה) של אישור הגורם הממשלתי. החשבון הסופי שלהם הכיל אוד איזה 6 סעיפים והיה יותר מכפול מהצפוי.

• תוכן חדש...