Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: פונטו ספייס 2003 אוטומטית, מנוע 1.2 ל., 80 כ"ס, 16V.

הרכב של בן משפחה ומזה כמה זמן קיימת תופעה שכאשר בולמים אז הטורים נופלים לכ- 500, האוטו רועד ואז הם מתייצבים. כמו כן בעמידה לעיתים הטורים לא יציבים. אני לא נוהג ברכב והמידע הוא בעיקר לפי תיאור שקיבלתי.

בתור בעל אוטו כזה אני מכיר מגוון תופעות שיכולות לגרום לזה.

אבל השאלה שלי:

שמתי לב ברכב שחסר בנד נירוסטה מהדק על צינור יניקת האוויר בחיבור שלו למכלול פילטר האוויר, כך שיתכן שברווח שנוצר בין צינור הגומי לצינור הפלסטיק יש יניקת אוויר חם שמגיע מכיוון מאוורר הרדיאטור שנמצא מייד מולו. צינור הגומי פשוט מונח בצורה רופפת על מכלול פילטר האוויר כך שיתכן ונשאב אוויר חם במקום אוויר קר יותר שאמור להישאב מאזור הפנס הקדמי בצד הנוסע.

האם יתכן ויש קשר בין העובדה הזו לבין הבעיות בסל"ד הסרק ?

ניסתי לחפש בפורום וראיתי שאסור שישאב אוויר חם לפילטר אבל לא מצאתי מה גורמת שאיבת אוויר חם לתפקוד המנוע.

אגב, במוסך מורשה אמרו שזה לא משנה שאין שם בנד או אזיקון ובגלל שזה לפני הפילטר והחיישן אז לא משנה אם יש שאיבת אוויר גם משם (ברווח שבין צינור הגומי לצינור הפלסטיק).

תודה מראש על כל מידע!

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
הרכב: פונטו ספייס 2003 אוטומטית, מנוע 1.2 ל., 80 כ"ס, 16V.

הרכב הוא של בן משפחה ומזה כמה זמן קיימת תופעה שכאשר בולמים אז הטורים נופלים לכ- 500, האוטו רועד ואז הם מתייצבים. כמו כן בעמידה לעיתים הטורים לא יציבים. אני לא נוהג ברכב והמידע הוא בעיקר לפי תיאור שקיבלתי.

בתור בעל אוטו כזה אני מכיר מגוון תופעות שיכולות לגרום לזה.

אבל השאלה שלי:

שמתי לב ברכב שחסר בנד נירוסטה מהדק על צינור יניקת האוויר בחיבור שלו למכלול פילטר האוויר, כך שיתכן שברווח שנוצר בין צינור הגומי לצינור הפלסטיק יש יניקת אוויר חם שמגיע מכיוון מאוורר הרדיאטור שנמצא מייד מולו בקדמת הרכב. צינור הגומי פשוט מונח בצורה רופפת על מכלול פילטר האוויר כך שיתכן ונשאב אוויר חם במקום אוויר קר יותר שאמור להישאב מאזור הפנס הקדמי בצד הנוסע.

האם יתכן ויש קשר בין העובדה הזו לבין הבעיות בסל"ד הסרק ?

ניסתי לחפש בפורום וראיתי שאסור שישאב אוויר חם לפילטר אבל לא מצאתי מה גורמת שאיבת אוויר חם לתפקוד המנוע.

אגב, במוסך מורשה אמרו שזה לא משנה שאין שם בנד או אזיקון ובגלל שזה לפני הפילטר והחיישן אז לא משנה אם יש שאיבת אוויר גם משם (ברווח שבין צינור הגומי לצינור הפלסטיק).

תודה מראש על כל מידע!

העניין דורש בדיקה, ייתכן וחוסר האטימה אכן גורם לבעיה בסרק - אך צריך לקחת בחשבון גם גורמים אחרים שעלולים להוות בעיה.

אחת המחלות של הפונטו זה חוטי הצתה, בעיקר בדגם הספייס. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בקירטועים בנסיעה ופחות בסרק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אחת המחלות של הפונטו זה חוטי הצתה, בעיקר בדגם הספייס. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בקירטועים בנסיעה ופחות בסרק. איציק

אכן אני מכיר את בעיית חוטי ההצתה ואני קצת לא מבין איך יתכן שזה קורה, הרי חוטי הצתה זה לא איזה סוג חדש של מכלול או רכיב טכנולוגי משוכלל. ממש מוזר העניין הזה, לדעתי.

לא ידעתי שעניין חוטי ההצתה משפיע רק בזמן נסיעה ולא בסרק.

לגבי עניין הבנד החסר - תודה על התשובה ואני מניח שהתשובה הכי פשוטה תהיה: "פשוט תשים אחד, תחליף פילטר אוויר, תאפס מחשב ותראה אם העסק מסתדר". אני צודק?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
ומזה כמה זמן קיימת תופעה שכאשר בולמים אז הטורים נופלים לכ- 500, האוטו רועד ואז הם מתייצבים.

זאת בדיוק אחת מהבעיות שקיימות אצלי! גם אני לא מוצא לזה פיתרון :(

נקווה שבמוסך המרכזי ידעו מה לעשות...

גדעון.

!AWDSOME

פורסם
זאת בדיוק אחת מהבעיות שקיימות אצלי! גם אני לא מוצא לזה פיתרון :(

נקווה שבמוסך המרכזי ידעו מה לעשות... גדעון.

גדעון,

אני לא יודע בדיוק איזה דגם יש לך, אבל:

באופן כללי בספייס יש רגישות מיוחדת למשאבת הדלק (אין לה פילטר נפרד הניתן להחלפה ) ולחוטי ההצתה - כל אחד מהם וביחד יכול לגרום או לתרום לתופעה.

צריך לבדוק שכל צינורות האוויר במכלול פילטר האוויר שלמים ובמיוחד שאין בריחת וואקום.

יש לבדוק מתי לאחרונה הוחלפו מצתים ופילטר אוויר.

בעיה חמורה שעלולה להיות היא מנוע צעדים תקול ולמיטב ידיעתי הוא חלק בלתי נפרד מבית המצערת ולא ניתן לתקן או להחליף אותו ללא החלפת כל בית המצערת. אישית לא שמעתי אף פעם על מישהו שזה קרה לו.

כמו כן, כדאי מאוד לבדוק את מצב המצבר ואת טעינת האלטרנטור.

ודבר אחרון - אני לא ממליץ בשום אופן על המוסך המרכזי אלא במקום על מוסך איטליאנו ברמת גן בהנהלת ויקטור - ממליץ לך בחום לפנות אליו עם הבעיה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
אם זכור לך, פתחתי דיון בנושא http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=67905

בכל מקרה, מוסך איטליאנו, האם מדובר על המוסך הנמצא ברחוב בר-כוכבא 6 בבני ברק?

אכן זה הוא!

מה, מאז הבעיה לא נפתרה?

לכאורה המוסך המרכזי אמור להיות יותר מקצועי אבל אני פשוט לא אוהב אותם.

ואגב חברים: מה לגבי השאלות המקוריות שלי, יש למישהו הסברים או רעיונות אפשריים ??

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

האם ישנו חיישן כלשהו הממוקם לפני האיטום החשוד?

משמע שייתכן שישנה שאיבת אויר לא מבוקרת הגורמת לכך?

אלו סה"כ השערות.

בלאנטיס לדוגמא, צינור האויר המוביל מהמסנן אל בית המצערת נוטה להקרע, וכך נשאב אויר שלא נלקח בחשבון ע"י מחשב ניהול המנוע (משום שהחיישן ממוקם לפני השסע) והתנהגות המנוע מתחילה להתערער.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
האם ישנו חיישן כלשהו הממוקם לפני האיטום החשוד?

משמע שייתכן שישנה שאיבת אויר לא מבוקרת הגורמת לכך?..............

בברכה,

שחף בן צבי.

למיטב ידיעתי (ואני אוודה את זה) אין שום חיישן באזור שחסר בו הבנד. ייתכן והחיישן נמצא מיד לפני או מיד אחרי פילטר האוויר.

כלומר הבעיה אם היא קשורה היא בגלל שאיבת אוויר חם או בגלל שאולי מערבולת האוויר שיוצר מאוורר הרדיאטור גורמת לשאיבת אוויר החוצה מתוך צינור יניקת האוויר הקר.

חבל שאף אחד עוד לא כתב לי בפשטות מה יכולה לגרום שאיבת אוויר חם לתוך המנוע?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אל תשלה את עצמך, הבעיה שיש לך בסלד הסרק לא קשורה בכלל לאויר חם...

בדוק כיוונים אחרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אל תשלה את עצמך, הבעיה שיש לך בסלד הסרק לא קשורה בכלל לאויר חם...

בדוק כיוונים אחרים.

איציק

תודה!

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

לגבי יניקת אויר חם אין מניעה.

ככל הנראה נתקלת בהתנגדות לשאיבת אויר חם באותם שרשורים בהם נידונה סוגיית מסנן האויר הפתוח.

אך זאת משום שהאנשים שחפצים בפילטר כזה, מתקינים אותו במטרה לשפר את הביצועים אך למעשה היות והאויר שיונק המנוע חם יותר מהרגיל, הביצועים ייגרעו במקצת (וגם כאן מדובר בהפרש זעיר).

יניקת אויר חם אינה פוגעת במנוע, ולבטח לא גורמת לגמגומים רציניים ולסל"ד סרק קופצני.

פשוט למנוע עדיף אויר קר עקב העובדה שמולקלות האויר הקרות מתפרסות על מרחב קטן יותר מה שמאפשר כניסה של יותר אויר - ובהתאם לכך יותר דלק וביצועים עדיפים.

לגבי החיישן, ברר היכן בדיוק הוא ממוקם.

עבור על כל צנרת האויר ובדוק אם ישנם חיישנים כלשהם לפני הקרע.

במידה והכל תקין, וישנה יניקה מאיזשהו קרע מסוים בצינור, אך לפני החיישן, לא תהיה שום בעיה משום שהחיישן כבר יתחשב באויר זה ויזריק את התערובת הנכונה בהתאם.

כל עוד אין יניקת אויר לא מבוקרת לאחר מיקום החיישן, אין סיבה שהמנוע יגמגם - האויר אמור להלקח בחשבון ע"י החיישנים.

אנא תקנו את דבריי אם ישנן טעויות בהם.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...