Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יינות

mrmiki1234
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, boy23 כתב:

כן גם יש קטע מאוד אינדיבידואלי ברגע ובחויה שאתה נמצא בה באותו הרגע עם היין.

זה אומר שאני יכול לתת לך שני בקבוקים מאותה סדרה ,מאותה שנה ושאוחסנו באותם תנאים,

אחד מהם אתה תפתח בערב ממוצע אחרי ריבים בעבודה ושעות בדרכים והוא יראה לך סביר +-

את השני תפתח בארוחה רומנטית עם אשתך במסעדת יוקרה בקומה ה 47 בעזריאלי עם סטייק מושלם.

אני חותם שהדעות על היין יהיו שונות לגמרי.

פה אתה טועה. זה לא שהדעות תהיינה שונות, אלא שהסיטואציה משפיעה על כמה היין טעים. חווית הטעם עצמה משתנה בהתאם למצב הנפשי של הטועם, מגוון הבדלים פיסיולוגים ואפילו איזה צבע הוא רואה מול עיניו באותו הרגע.

ועדיין, אם אני טועם טעם של חבית, זה טעם של חבית. ואם הוא קיים בבקבוק אחד באופן מובחן ולא קיים בשני, זה כבר הבדל מובחן מידי בשביל להיות סובייקטיבי...

ואם שניים טועמים את זה... אז זה די וודאי.

לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

אני לא שותה הרבה יין אבל כשיש אפשרות אני שותה, ולדעתי עדיף ללכת לערבי טעימות ולהיסגר על המנעד שאתה אוהב.

אישית, אני לא מתחבר לערבי הטעימות. אולי הם טובים לאנשים מיומנים בטעימה (ויש כזה דבר, מיומנות בבדיקה ויידע ביין. יש אנשים שיודעים על מה הם מדברים...).

לי מאוד קשה, אחרי הכוס השלישית, להמשיך לאבחן טעמים. עוד יותר קשה, לא להיות לגמרי מבושם אחרי הכוס הרביעית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

@mrmiki1234 אל תתייאש, יש לך הרבה מה לעשות.

מציע להתחיל להתחיל בקריאה של הספר "יינות לאובדי עצות", זה ספר מעולה למתחילים, הוא כתוב בצורה מאוד עממית ונותן המון ידע שימושי (ולא תיאורטי)

https://www.booknet.co.il/מוצרים/יינות-לאובדי-עצות-9900016234

אחרי שתקרא אותו, לך תקנה כמה וכמה בקבוקים של 375 מ"ל עם מאפיינים שונים (חד זני/בלנד/יין צרפתי/ישראלי/איטלקי וכו').

תעשה לך ערב טעימות (אל תשכח לא לבלוע) ותנסה להבין איך הטעם קשור למאפיינים של היין (עפיצות, טאנינים וכו' {תקרא את הספר תבין הכל בפשטות}.

אני בטוח שתצא הרבה הרבה יותר חכם אחרי סיבוב אחד או שניים כאלו.

משם אתה יכול לחזור על הפעולה עם סגנון שיותר התחברת אליו ולאט ולאט תפתח את הטעם ותדע לדייק לעצמך - ובהתאם לרכוש את מה שמתאים לך.

כמה דברים חשובים:

1. קשה מאוד ללמוד אם לא עושים טעימות במקביל של כמה סוגים.

2. אחרי שתעשה את זה - תוכל ללכת לחנות יין מקצועית (חובה מקצועית) ולתאר למוכר מה אתה רוצה - לפי המאפיינים שלמדת - אם החנות מקצועית המוכר ידע למליץ לך על דברים שמתאימים לך.

3. אם אין לך איך לשמור יין (וברוב המקרים לא צריך) - אל תקנה בקבוקים שיעמדו אצלך בבית יותר מחודשים ספורים. תן לחנות לשמור אותם בתנאים טובים.

4. אם יש יין שאהבת - תקנה כמה בקבוקים לצריכה קרובה.

5.  יינות של 50 ש"ח יכולים להיות טעימים אבל זה גבולי. אם אתה יכול לעלות לתקציב של 70-80 זה כבר טווח הרבה יותר טוב. יהיה לך הרבה יותר קל להבדיל בין בקבוק של 50/80 ש"ח מאשר בין 150/250 ש"ח. 

מקווה שעזרתי ולא חפרתי

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

אחרי שתעשה את זה - תוכל ללכת לחנות יין מקצועית (חובה מקצועית) ולתאר למוכר מה אתה רוצה - לפי המאפיינים שלמדת - אם החנות מקצועית המוכר ידע למליץ לך על דברים שמתאימים לך.

איך אתה מזהה מקצועיות של מוכר?

לפני שעה, GTאי כתב:

אם אין לך איך לשמור יין (וברוב המקרים לא צריך) - אל תקנה בקבוקים שיעמדו אצלך בבית יותר מחודשים ספורים. תן לחנות לשמור אותם בתנאים טובים.

איפה אתה מכיר חנויות ששומרות בתנאים טובים יותר מאשר בבית?

פורסם
לפני 4 דקות, falou כתב:

איך אתה מזהה מקצועיות של מוכר?

אם אתה יודע מה לבקש ורואה מה הוא מביא לך אתה מבין את זה.

אם אתה לא יודע אין לך אלא לסמוך על ההכשרה שלו - אישית אני יכול להמליץ על דרך היין - יש שם רמה גבוהה של מוכרים.

לפני 4 דקות, falou כתב:

איפה אתה מכיר חנויות ששומרות בתנאים טובים יותר מאשר בבית?

אני לא מדבר על חנויות עם מרתפים, אלא על חנויות "לעם".

שוב - דרך היין (אין לי מניות שם, אותם אני פשוט מכיר טוב) שומרים על טמפ' חדר בחנות (בקיץ), יש תחלופה לא קטנה ויין לא עומד המון זמן על המדף.  זה עדיף מארון שמתחמם בקיץ והתחלופה נמוכה.

(למי שיש מרתף או מחסן  זה סיפור אחר, אבל באופן כללי יינות ב50 ש"ח הם לא ליישון וכן אין כל כך טעם לשמור אותם)

פורסם

לשמור את החנות ממוזגת בלי אור ישיר על היין זה חשוב, אבל זה לא בדיוק שמירה בתנאים נאותים...

אין שומדבר רע בדרך היין, רק שבאמת אין ממש כלים לדעת כמה המוכר מכיר את הסחורה שלו. עבדתי קצת בתחום, זה גובל בבלתי אפשרי להכיר את כל היינות שאתה מוכר, ולקלוע לטעם של לקוח מזדמן זה קשה.

כמו עם בשר, המפתח הוא לדבוק בחנות אחת או שתיים, לפתח מערכת יחסים, שאתה תכיר את המוכר והמוכר יכיר אותך וטעמך. כאן דווקא לחנות שהיא לא רשת, עם בעלים שלא מתחלף, זה יתרון.

מצד שני, יש גבול לכמה אפשר להשקיע, אז סומכים בעיקר על המזל...

נ.ב. דרך אחרת היא שיטת ״איציק הגדול״ ופשוט לקנות ביוקר. בד״כ זה עובד.

פורסם
Just now, falou כתב:

לשמור את החנות ממוזגת בלי אור ישיר על היין זה חשוב, אבל זה לא בדיוק שמירה בתנאים נאותים...

זה תנאים טובים ליין שלא צריך להתיישן ומיועד לצריכה מהירה. אנחנו מדברים על 50-60 ש"ח לבקבוק...

אתה צודק לגבי חנות שכדאי לפתח איתה יחסים - אין בעיה עם חנות פרטית שמתמחה ביין, רק שרובם זה ערימת אלכוהול והם יותר מכירים וויסקי מאשר יין.

ולא, זה לא מזל. ליין יש מאפיינים, אתה יכול לקלוע למשהו לטעמך הרבה יותר ממה שזה נדמה (למשל אני מעדיף בלנד שמכיל יחסית הרבה סירה, יין עדין שלא כבד בפה וקל לשתיה). אם תיקח שורה כזו למוכר טוב - באחוז גבוהה מאוד תקבל משהו שתאהב.

פורסם

אה, כן... זנים.

אני ממליץ לנסות מלבק מצרפת (Cahors) ומלבק מארגנטינה. אין קשר בטעם...

קח סירה מארץ וסירה מצרפת, לא דומה.

בגלל זה, בטח במחירים הללו, אני ממליץ לדבוק ביקב גדול ומבוסס עם מסורת. הם לרב יודעים להיות עקביים.

לטעם שלך, באמת תבדוק את ויתקין. הפטיט סירה  (לא דומה לסירה כזן) הזני שלהם מאוד מעניין. הקאריניאן, אם אני מבין נכון, ייקלע ממש לטעמך.

כמו כן, יינות של פול מאס (ייבוא של ״הכרם״). אזור הרון מתאפיין ביינות יותר קלילים/חמצמצים, עדינים יותר בכמות האלכוהול (יחסית לארץ).

כמו כן, דולצ׳טו טוב (דגש על טוב, כי יש הרבה זבל) מפיאמונטה יכול להיות מעולה. וכמובן פינו נואר מבורגונדי, אבל הטובים עולים יותר מדי והזולים לא שווים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...