Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

לפני כשנתיים נעזרתי בכם לקראת רכישה של SUV חדש מהיבואן ולאחר לבטים רבים נסגרתי על Citroen C5 Aircross מדגם Shine בנזין.

לפני שאגש לעניין אסכם בקצרה למתעניינים בדגם: הרכב נהדר. באמת.

כאחד שנוסע רבות מחוץ לעיר אני בעיקר נהנה מבקרת השיוט האדפטיבית ומסוגל להעביר נסיעה מבאר שבע לעבודה בהרצליה כמעט מבלי לגעת ברכב. מחוץ לעיר הרכב מרגיש יחסית חסכוני בדלק, הנסיעה שקטה ורגועה, הרכב בטיחותי מאוד וללא ספק לא אגזים אם אומר שהציל את חיי מספר פעמים עד היום (בקרת סטיה מנתיב, בלימת חירום, חיווי לזיהוי רכבים בשטח מת ועוד מנגנונים נהדרים שלא הייתי מוותר עליהם בעד שום תחליף).

גם בנסיעות אשר בתוך העיר הרכב מגיב טוב לפעולות, אם כי צריכת הדלק מורגשת יותר.

אני זוכר מן התקופה שבה רכשתי את הרכב שהיו מספר תלונות על המזגן, אז אציין כי בשנה הראשונה לרכישת הרכב (שעלה לכביש באוגוסט 20) שמתי לב כי גם אצלי המזגן חלש.

בסביבות אוגוסט 21 היבואן הכיר בבעיה לאחר פניה של מספר בעלי רכבים והחליף את המזגן בדגמים. מאז לא הרגשתי בבעיה כלשהי הקשורה למיזוג.

האמת הפשוטה היא שבא לי להתרענן והכיוון של רכבים חשמליים / היברידיים מאוד קורץ לי.

עשיתי את החישוב ויוצא שאני משלם על דלק כ-20 אלף שקלים בשנה והמחשבה שאוכל לחסוך אחוז ניכר מן הצריכה הזו קורצת לי. אני נוסע כ-20-25 אלף ק"מ בשנה, אבל לצריכת הדלק יש משקל על כמות הנסיעות שצפויה בכל מקרה לעלות בשנים הקרובות.

אני לא כ"כ מכיר את מצב השוק כיום, הבנתי שיש מחסור ברכבים וזמני אספקה ארוכים מאוד. אני גם לא בטוח איפה החברות המוכרות עומדות בכל הקשור לרכבים חשמליים / היברידיים, או אפילו מה היתרונות / חסרונות של רכבים כאלו.

מבחינת המחיר - אני שואף לאזור ה-220. זכור לי שבמחיר הזה יכלתי לקנות בזמנו rav4 היברידי של טויוטה.

מאיפה מתחילים?

עריכה אחרונה על ידי Tal Barami
פורסם

מה הקילומטראג' היומי? רק ג'יפון?

בגדול רכב חשמלי יחסוך לך מעל 10000 שח בשנה מול היברידי גדול (ראב4, סונטה וכו'), בדלק, טיפולים ואגרות.

יש בעיית מלאים כך שתצטרך לבדוק.

חשמלי:

ג'יפונים: יונדאי איוניק 5 או אייוייז u5 (לאייוייז 3 כוכבי בטיחות)

סדאן: טסלה 3 - זמינות רק ל 2023. אפשר להזמין תצורות לפברואר ולקוות שטסלה תקדים הזמנות.

היברידי:

ג'יפון: ראב4

סדאן: סונטה או קאמרי (הסונטה עדיף לדעתי).

אם הקילומטארג' שלך הוא עד 60 קמ ביום, גם פלאג אין אפשרי

פורסם

לדעתי חשמלי לא בשבילך אם אתה הולך לעשות  40-50k קילומטרים בשנה(לפי סכום הכסף שאמרת שתוציא), שזה נגיד בימי עבודה קרוב ל200 ק"מ ביום.

יום אחד בלי טעינה ואתה צפוי להיכנס לבעיה.

לגבי היברידיות כנ''ל אם הנסיעה שלך גבוהה מהנסועה מבוססת סוללות החיסכון שלך מצטמק לכמעט כלום, במיוחד שאתה מוותר על אחד הרכבים הנוחים שקיימים בגזרת המחיר הזאת.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Uri-G כתב:

מה הקילומטראג' היומי? רק ג'יפון?

בגדול רכב חשמלי יחסוך לך מעל 10000 שח בשנה מול היברידי גדול (ראב4, סונטה וכו'), בדלק, טיפולים ואגרות.

יש בעיית מלאים כך שתצטרך לבדוק.

חשמלי:

ג'יפונים: יונדאי איוניק 5 או אייוייז u5 (לאייוייז 3 כוכבי בטיחות)

סדאן: טסלה 3 - זמינות רק ל 2023. אפשר להזמין תצורות לפברואר ולקוות שטסלה תקדים הזמנות.

היברידי:

ג'יפון: ראב4

סדאן: סונטה או קאמרי (הסונטה עדיף לדעתי).

אם הקילומטארג' שלך הוא עד 60 קמ ביום, גם פלאג אין אפשרי

יש לי בד"כ שתי נסיעות בשבוע למרכז הארץ שבהן אני עובר את ה-60, בכל שארית השבוע לדעתי אני עושה פחות מ-60.

נטיתי לכיוון הראב4 עד כה אבל הפער בין החשמלי להיברידי נשמע משמעותית טוב יותר לכיוון החשמלי.

אני מאוד בעניין של טסלה אבל קצת חושש מעניין הטעינה: האם ניתן להטעין בכל עמדת טעינה? איך יודעים היכן יש עמדות כאלו? כמה זמן נדרש לטעינה? עד כמה זה קריטי אם אני לא יכול להתקין בבית עמדת הטענה? (יש עמדה כזו בחניון אשר מול הבית).

ומה ההבדל בין חשמלי לפלאג אין?

לפני 2 דקות, aviaviavi כתב:

לדעתי חשמלי לא בשבילך אם אתה הולך לעשות  40-50k קילומטרים בשנה(לפי סכום הכסף שאמרת שתוציא), שזה נגיד בימי עבודה קרוב ל200 ק"מ ביום.

יום אחד בלי טעינה ואתה צפוי להיכנס לבעיה.

לגבי היברידיות כנ''ל אם הנסיעה שלך גבוהה מהנסועה מבוססת סוללות החיסכון שלך מצטמק לכמעט כלום, במיוחד שאתה מוותר על אחד הרכבים הנוחים שקיימים בגזרת המחיר הזאת.

אני לא חושב שאגיע ל-40K שנתי, מקסימום 30K. יש לי נסיעה או שתיים בשבוע (לא ברצף) למרכז הארץ. עם רכב חסכוני יותר כנראה שארגיש יותר בנוח לנצל אותו לנסיעות בתוך העיר או לטיולים.

עריכה אחרונה על ידי Tal Barami
פורסם
לפני כשעה, Tal Barami כתב:

עשיתי את החישוב ויוצא שאני משלם על דלק כ-20 אלף שקלים בשנה והמחשבה שאוכל לחסוך אחוז ניכר מן הצריכה הזו קורצת לי. אני נוסע כ-20-25 אלף ק"מ בשנה, אבל לצריכת הדלק יש משקל על כמות הנסיעות שצפויה בכל מקרה לעלות בשנים הקרובות.

לא הגיוני. צריכת דלק של 1 ל7-8?

פורסם

פלאג אין זה רכב היברידי שאפשר לחבר לשקע ולטעון את הסוללות. הטווח שלהן קטן משמעותית מרכב חשמלי

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

מאוד בעניין של טסלה אבל קצת חושש מעניין הטעינה: האם ניתן להטעין בכל עמדת טעינה?

כן

איך יודעים היכן יש עמדות כאלו?

אפליקציה שנקראת plugshare מציגה את כל העמדות הקיימות בארץ.  רכבי טסלה יודעים גם לכוון אוטומטית לסופרצ'רג'רים לפי הצורך ולפי המסלול שהכנסת, אבל ניתן להטעין בכל עמדה ציבורית שרוצים, רק שאז זה עולה כסף.

לפני שעה, Tal Barami כתב:

כמה זמן נדרש לטעינה?

עמדה ביתית או ציבורית איטית ac. יכולות לטעון ~75 קמ נסיעה בשעת טעינה בטסלה, קצת יותר איטי ברכבים אחרים (תלוי ביעילות האנרגטית של הרכב). בעמדות מהירות כבר זה תלוי בהרבה פרמטרים, אבל טעינה ממוצעת כדי להגיע ליעד לוקחת בין 20 דקות לחצי שעה (וזה תלוי ברכב, בעמדה, במזג אוויר וכמה אחוז סוללה צריך להשלים).

עד כמה זה קריטי אם אני לא יכול להתקין בבית עמדת הטענה? (יש עמדה כזו בחניון אשר מול הבית).

אם יש לך עמדה מול הבית לדעתי אין בעיה. אבל השאלה מה המחיר בעמדה. כל עוד זה עד שקל לקוט"ש, זה משתלם. אם זה יותר הפער מול היברידי לא מצדיק ברמה הכלכלית, אבל יכול להצדיק ברמת הרכב. באופן כללי רכבים חשמליים נותנים תמורה עדיפה בנהיגה לעומת רכבי בנזין מקבילים(ואפילו יותר ביחס להיברידיות בלבד), נכון להיום (וזה נכון לא רק לטסלה). עד היום נהגתי בטסלה (הרכב הפרטי שלי), איוניק 5, אניאק ואייוייז , כולן לפי דעתי נותנות תמורה עדיפה על רכבי בנזין מקבילים.

ומה ההבדל בין חשמלי לפלאג אין?

רכב פלאג-אין הוא רכב היברידי עם סוללה קצת יותר גדולה שניתן להטעין. עד טווחים של 40-60 קמ, הוא יעיל כמעט כמו רכב חשמלי, מעבר לכך הוא קצת יותר גרוע מרכב היברידי. הוא טוב בעיקר למי שרוב הנסיעות שלו הם בטווח של עד 60 קמ ורצוי גם עמדה ביתית, כי זה קריטי להטעין אותו כל הזמן כדי לקבל את הטווח החשמלי שלו.

בנוסף פלאג אין לא נהנה מרישוי מוזל, ועלות הטיפולים שלו דומה לבנזין לפעמים אפילו יותר.

פורסם

מה אתה מצפה מרכב?

עמדת טעינה בבית זה מאוד קריטי, אלא א"כ יש לך עמדת רגילה בחניון קרוב לבית.

דגמים אפשריים חשמליים: ג'ילי גאומטרי, אוויז, סקיוול, סיטרואן c4, פגו 2008, אופל מוקה, mg zs, קיה נירו, איוניק 5, טסלה מודל 3, יונדאי קונהev , seres 3, ניסאן לייף, סקודה אניאק,

יש מצב ששכחתי משהו נוסף,

אם אהבת סיטרואן, את הc4 החשמלית יש במלאי מיידי, רכב מאוד יפה, אם כי אני לא אוהב סיטרואן...

צריך לדעת מה אתה מצפה מרכב חוץ ממה שאתה צריך, כאילו ערך מוסף...

נוחות / כח / מאובזר / מערכות מתקדמות / טעינה מהירה / יבואן איכותי וכו'...

חוץ מזה יש דגמים נוספים שיגיעו במהלך השנה כמו הטויוטה brz

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, המהיר הזהיר כתב:

אם אהבת סיטרואן, את הc4 החשמלית יש במלאי מיידי, רכב מאוד יפה, אם כי אני לא אוהב סיטרואן

הסיטרואן גרועה., סתם יקרה בלי טווח, בלי מרווח פנים (רכב משפחתי במחיר של ג'יפון) וחלשה מכל החשמליות במחיר הזה משמעותית, וזה נכון לכל רכבי סיטרואן/פיז'ו/אופל החשמליים. 

לפני 15 דקות, המהיר הזהיר כתב:

לאור המצב בסוכנויות, לא הייתי בונה על זה.

ובאופן כללי מאחר ויש עליית מס מתוכננת, לפותח השרשור הייתי ממליץ על האיוניק 5 או הטסלה שיחסית זמינות. לגבי האיוניק 5 נדמה לי שיש מלאים עד סוף השנה, יש לבדוק.טסלה אין, אבל יש סיכוי שהם יקדימו הזמנות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 11 שעות, David2540 כתב:

לא הגיוני. צריכת דלק של 1 ל7-8?

עשיתי חישוב גס אז יכול להיות שזייפתי קצת במספרים. אני מתדלק בין 4 ל-5 פעמים בחודש בעלות של כ-350 בכל תדלוק, כך הגעתי למספרים של 20 אש"ח שנתי.

לפני 9 שעות, Uri-G כתב:

כן

אפליקציה שנקראת plugshare מציגה את כל העמדות הקיימות בארץ.  רכבי טסלה יודעים גם לכוון אוטומטית לסופרצ'רג'רים לפי הצורך ולפי המסלול שהכנסת, אבל ניתן להטעין בכל עמדה ציבורית שרוצים, רק שאז זה עולה כסף.

עמדה ביתית או ציבורית איטית ac. יכולות לטעון ~75 קמ נסיעה בשעת טעינה בטסלה, קצת יותר איטי ברכבים אחרים (תלוי ביעילות האנרגטית של הרכב). בעמדות מהירות כבר זה תלוי בהרבה פרמטרים, אבל טעינה ממוצעת כדי להגיע ליעד לוקחת בין 20 דקות לחצי שעה (וזה תלוי ברכב, בעמדה, במזג אוויר וכמה אחוז סוללה צריך להשלים).

אם יש לך עמדה מול הבית לדעתי אין בעיה. אבל השאלה מה המחיר בעמדה. כל עוד זה עד שקל לקוט"ש, זה משתלם. אם זה יותר הפער מול היברידי לא מצדיק ברמה הכלכלית, אבל יכול להצדיק ברמת הרכב. באופן כללי רכבים חשמליים נותנים תמורה עדיפה בנהיגה לעומת רכבי בנזין מקבילים(ואפילו יותר ביחס להיברידיות בלבד), נכון להיום (וזה נכון לא רק לטסלה). עד היום נהגתי בטסלה (הרכב הפרטי שלי), איוניק 5, אניאק ואייוייז , כולן לפי דעתי נותנות תמורה עדיפה על רכבי בנזין מקבילים.

רכב פלאג-אין הוא רכב היברידי עם סוללה קצת יותר גדולה שניתן להטעין. עד טווחים של 40-60 קמ, הוא יעיל כמעט כמו רכב חשמלי, מעבר לכך הוא קצת יותר גרוע מרכב היברידי. הוא טוב בעיקר למי שרוב הנסיעות שלו הם בטווח של עד 60 קמ ורצוי גם עמדה ביתית, כי זה קריטי להטעין אותו כל הזמן כדי לקבל את הטווח החשמלי שלו.

בנוסף פלאג אין לא נהנה מרישוי מוזל, ועלות הטיפולים שלו דומה לבנזין לפעמים אפילו יותר.

תודה על הפירוט! האם תוכל להרחיב קצת על היתרון ברמת הרכב של טסלה?

בנוסף ראיתי שהם דורשים תשלום נוסף על אוטופיילוט "משודרג", אבל אני מתרשם שכל הפיצ'רים שהם מציעים שם מובטחים לעתיד. עד כמה זה שווה?

לפני 9 שעות, המהיר הזהיר כתב:

מה אתה מצפה מרכב?

עמדת טעינה בבית זה מאוד קריטי, אלא א"כ יש לך עמדת רגילה בחניון קרוב לבית.

דגמים אפשריים חשמליים: ג'ילי גאומטרי, אוויז, סקיוול, סיטרואן c4, פגו 2008, אופל מוקה, mg zs, קיה נירו, איוניק 5, טסלה מודל 3, יונדאי קונהev , seres 3, ניסאן לייף, סקודה אניאק,

יש מצב ששכחתי משהו נוסף,

אם אהבת סיטרואן, את הc4 החשמלית יש במלאי מיידי, רכב מאוד יפה, אם כי אני לא אוהב סיטרואן...

צריך לדעת מה אתה מצפה מרכב חוץ ממה שאתה צריך, כאילו ערך מוסף...

נוחות / כח / מאובזר / מערכות מתקדמות / טעינה מהירה / יבואן איכותי וכו'...

בעיקר חשובים לי פיצ'רים בטיחותיים ונוחות. אני מניח שגם טעינה מהירה תהיה לי קריטית בבוא הזמן.

פורסם
לפני 14 דקות, Tal Barami כתב:

תודה על הפירוט! האם תוכל להרחיב קצת על היתרון ברמת הרכב של טסלה?

בנוסף ראיתי שהם דורשים תשלום נוסף על אוטופיילוט "משודרג", אבל אני מתרשם שכל הפיצ'רים שהם מציעים שם מובטחים לעתיד. עד כמה זה שווה?

האיוניק 5 והטסלה הם רכבים מאוד שונים שנסיעת מבחן תבהיר לך מי מבינהם אתה מעדיף. זה כמו לבחור בין במוו סידרה 3 ליונדאי פלסייד. הטסלה מנצחת בכל מה שקשור לחויית נהיגה והאיוניק במרחב ופרקטיקה. לטסלה יש גם יתרון נוסף והיא הגישה לסופרצ'רג'רים של טסלה(שנכון להיום הם גם בחינם), מה שמגדיל משמעותית את אופציות הטעינה בדרכים. יתרון נוסף לטסלה זה שהרכב מגיע מאובזר לחלוטין מה שמייתר את הצורך בהתקנות מקומיות.

לפני 21 דקות, Tal Barami כתב:

בעיקר חשובים לי פיצ'רים בטיחותיים ונוחות. אני מניח שגם טעינה מהירה תהיה לי קריטית בבוא הזמן.

שניהם נחשבים רכבים מאוד בטוחים, כאשר לשניהם מגוון רחב של מערכות בטיחות. בנוחות זה עניין של העדפות. האיוניק רכב מאוד רך אבל פחות מרוסן ומתנדנד יתר על המידה בסגנון הנוחות של ג'יפונים אמריקאים גדולים, הטסלה יותר קשיח אבל מרוסן בלי נדנודים מיותרים, אני באופן אישי העדפתי את הטסלה אבל זה סובייקטיבי. בכל מקרה שניהם נוחים ולשניהם יש מושבי נהג מהמצויינים שיצא לי לשבת עליהם. 

פורסם (נערך)

תוספת: 

נכון להיום, אין סיבה להוסיף אוטופיילוט משודרג כי רובו מנוטרל מטעמי רגולציה ותמיד ניתן להוסיף בהמשך.  במדינות רבות האוטופיילוט המשודרג ניתן להפעיל על בסיס תשלום חודשי, סביר להניח שיפתח מתי שהוא גם בישראל. בבסיסי יש טת את כל מה שצריך, בקרת שיוט אדפטיבית ושמירת נתיב.

טעינה:

לגבי איטית כמו שכתבתי לטסלה יתרון בגלל יעילות אנרגטית. במהירה בתאוריה לאיוניק 5 יש יתרון של טעינה, בפועל זה לא רלוונטי כי אין כמעט תחנות מהירות כאלה, גם החדשות שמקימים בימינו לא עוברות את 175kw (שזה המהירות של טעינה של טסלה פחות או יותר, האיוניק כפול) וגם הם נדירות מלבד הסופרצ'רג'רים.

פורסם
בתאריך 26.4.2022 בשעה 12:19, Uri-G כתב:

תוספת: 

נכון להיום, אין סיבה להוסיף אוטופיילוט משודרג כי רובו מנוטרל מטעמי רגולציה ותמיד ניתן להוסיף בהמשך.  במדינות רבות האוטופיילוט המשודרג ניתן להפעיל על בסיס תשלום חודשי, סביר להניח שיפתח מתי שהוא גם בישראל. בבסיסי יש טת את כל מה שצריך, בקרת שיוט אדפטיבית ושמירת נתיב.

טעינה:

לגבי איטית כמו שכתבתי לטסלה יתרון בגלל יעילות אנרגטית. במהירה בתאוריה לאיוניק 5 יש יתרון של טעינה, בפועל זה לא רלוונטי כי אין כמעט תחנות מהירות כאלה, גם החדשות שמקימים בימינו לא עוברות את 175kw (שזה המהירות של טעינה של טסלה פחות או יותר, האיוניק כפול) וגם הם נדירות מלבד הסופרצ'רג'רים.

נשמע שבאמת אין סיבה לקחת את ה-enhanced autopilot, זה בסה"כ מעבר נתיב אוטומטי בכבישים מהירים.

בעניין הדגמים - האם יש סיבה לשקול את ה-long range? לכאורה מדובר במשך חיי סוללה ארוכים יותר, אבל האם זה משמעותי בישראל?

אני גם תוהה לגבי ה-model Y, הבנתי שזה הדגם הגבוה יותר, מה שאמור להזכיר בחווית הנהיגה כנראה קצת את הסיטרואן שלי. האם זו תהיה החלטה חכמה? או שלדעתך הסחירות של המודל 3 תהיה טובה יותר בעתיד?

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Tal Barami כתב:

בעניין הדגמים - האם יש סיבה לשקול את ה-long range

רק אם אתה עושה הרבה נסיעות ארוכות, מעל 400 קמ( או צריך יותר מ 300 כס 😀). אני לא נתקלתי בסיטואציה שה sr הגבילה אותי והנוכחית מגיע עם יותר טווח משלי.

לכאורה מדובר במשך חיי סוללה ארוכים יותר, אבל האם זה משמעותי בישראל

דווקא חיי הסוללה של ה sr אמורים להיות ארוכים יותר (טכנולוגית סוללות שונה), אתה בטח מתכוון לטווח שעניתי למעלה. יתרון נוסף ל sr שהסוללה שלה מתאימה לטעינה 100% על בסיס קבוע ב lr מומלץ להטעין רק 90% על בסיס קבוע ו 100% רק לקראת נסיעות ארוכות.

אני גם תוהה לגבי ה-model Y, הבנתי שזה הדגם הגבוה יותר, מה שאמור להזכיר בחווית הנהיגה כנראה קצת את הסיטרואן שלי. האם זו תהיה החלטה חכמה? או שלדעתך הסחירות של המודל 3 תהיה טובה יותר בעתיד

אני בספק אם היא תזכיר את הסיטרואן. מדובר על ג'יפון ספורטיבי שמבוסס על ה 3. בשביל לשמור על היכולות הדינמיות של המודל 3 טסלה הקשיחה את המתלים של ה y והביקורות בחו"ל שיותר מידי והנוחות נפגעת. אבל לא נהגתי. יש לי חבר שהזמין , כך שברגע שהוא יקבל אני ינסה לעשות נסיעת מבחן.

האם זו תהיה החלטה חכמה? או שלדעתך הסחירות של המודל 3 תהיה טובה יותר בעתיד

לא מאמין שיהיה הבדל גדול. הם מכוונות לאותו קהל יעד רק עם תקציב שונה. מי שירצה ויוכל יקנה y משומשת (בהנתן והנוחות היא לא קריטית), מי שירצה ולא יוכל יקנה 3 משומשת.

• תוכן חדש...