Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טויוטה אוריס בנזין 2013, מנוע 1600, קילמוטרז קצת מעל 90

היום אחר הצהרים בנסיעה שגרתית נדלקה לי נורת מצבר, ובהמשך עוד נורות ואז גם הגה קשה ובלמים קשים.

משכתי קצת את הנסיעה באיטיות עד לעצירה במקום בטוח, בהמשך הנעתי את הרכב עם בוסטר, והכל עבד (כולל כשהפעלתי את צרכני החשמל), אך הנורה הצהובה נשארה דלוקה, נסעתי בזהירות למקום קרוב שיכול לבדוק מתח טעינה, לדבריו המצבר תקין וגם האלטרנטור (הוא אמר שזה נתן 14)., אך מאחר והנורה הצהובה המשיכה לדלוק הלכתי למוסך סמוך (לא כזה שאני סומך עליו במיוחד), הוא שוב בדק, אמר שהמצבר תקין (אף שהוא בן 4 שנים), ובאחד הפעמים שהוא לחץ על הגז בבדיקה המתח ירד ל12 ושוב חזק לתקין, אמר שיש בעיה באלטרנטור (גם עשה בדיקת מחשב שלא ברור לי מה הוא ראה שם, לדבריו אלטרנטור).

הנורה הצהובה הפסיקה לדלוק, אז החלטתי לחזור לירושלים בכוונה לסדר את זה מחר באזור מגוריי בירושלים לאחר שאברר היכן כדאי לטפל באלטרנטור, והאם זו הבעיה , אך באמצע הדרך התקלה חזרה על עצמה, נדלקה נורת מצבר ועוד נורות, הגה קשה ובלמים קשים, לא היתה לי ברירה, לא רציתי לקחת סיכון בהמשך נסיעה אף שהצלחתי להניע את הרכב באמצעות בוסטר, הזמנתי גרר למוסך טויוטה. (זה היה בשעות שהמוסכים כבר סגורים אז לא היתה לי אופציה להתעניין היכן ומה). 

אני מבין שזו לא הבחירה הכי טובה לקחת את זה למוסך היבואן, המחיר בהתאם, אך במצב שהייתי לא היו לי הרבה ברירות. מחר אני אמור לשמוע מהם מה הם מציעים.

1. האם אפשר לומר בוודאות שמדובר באלטרנטור או שבעיה כלשהי במצבר גם יכולה לעשות תקלות כאלה?

2. האם יש משהו במערכת האלקטרונית שיכולה להפיל את המתח בצורה כזו בלי שתהיה בעיה באלטרנטור?

3. אם תהיה לי האפשרות לבחור, מה האופציה העדיפה? אלטרנטור חדש? משופץ? לשפץ את שלי או שכבר לא משנה אם המשופץ או שלי או אלטרנטור אחר משופץ? 

4. אם מישהו יודע סדר גודל של עלויות שאדע מול מה אני עומד.

תודה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מצבר בן 4 זה כבר הרבה מעל הממוצע, הייתי מתחיל איתו. אם נניח יש קצר בין התאים ונוצרת התנגדות פנימית גבוהה (אוהמית) - הוא יכול להעמיס מאוד על האלטרטור עד כדי מפל מתח לרמה שתיארת.

כך או כך תצטרך להחליף אותו בקרוב אז אין פה סיכון כלכלי.

אגב, המצברים המקוריים שמורכבים במפעל טויוטה תורכיה הם מצברי מוטלו. יש יבואן מקומי, הוא יושב בבנימינה אבל משווק בכל רחבי הארץ. מצברים באיכות טובה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 16 דקות, Muzic4Ever כתב:

מצבר בן 4 זה כבר הרבה מעל הממוצע, הייתי מתחיל איתו. אם נניח יש קצר בין התאים ונוצרת התנגדות פנימית גבוהה (אוהמית) - הוא יכול להעמיס מאוד על האלטרטור עד כדי מפל מתח לרמה שתיארת.

כך או כך תצטרך להחליף אותו בקרוב אז אין פה סיכון כלכלי.

אגב, המצברים המקוריים שמורכבים במפעל טויוטה תורכיה הם מצברי מוטלו. יש יבואן מקומי, הוא יושב בבנימינה אבל משווק בכל רחבי הארץ. מצברים באיכות טובה מאוד.

אז יכול להיות שכל הסיפור (עם נורת המצבר באמצע נסיעה ובהמשך כל הנורות עד לכיבוי המנוע) זה רק המצבר והאלטרנטור תקין לגמרי?

המצבר שיש לי כעת הוא לא המקורי (הרכב 2013), המקורי היה של ורטה, וגם מה שהחלפתי לפני 4 שנים של ורטה.

בדיקת המצבר אצל המכונאי היתה תקינה, האם זה בודק רק מתח או גם מה שתיארת על קצר בין התאים?

אני מקווה שהמוסך יהיה מספיק יסודי ואמין בכדי לבדוק היטב היכן הבעיה מבלי לדחוף החלפת אלטרנטור בקלות (זה סיפור יקר אני מבין)

תודה

פורסם

כן, לא.. כן.

ככה, יכול להיות שהבעיה היא באמת המצבר. אבל היא משפיעה על האלטרנטור. מצבר מקצר מעמיס מאוד על האלטרנטור והגיוני שהמתח ייפול מ 14 וולט ל 12 כי הוא פשוט בעומס יתר.

העניין עם מצברים, במיוחד אם באמת קיים קצר או זליגה בין תאים היא שיש מצב שעכשיו זה יופיע ואחרי עליה על באמפר כבר לא. ז"א הזילגה מושפעת מהתכווצות וההתרחבות של גוף המצבר (פלסטיק) שהוא בעצמו חשוף לחום, קור, רעידות וכו'.

*מה גם, שדיי נדיר שאלטרנטור מת אחרי זמן יחסית קצר, בטח ברכב שכיח כמו אוריס. כבר היינו שומעים על זה אם הייתה "מחלה" כזו.

*הכל בגדר ניחוש מושכל ויש מצב שזו טעות ואכן האחד ל... שהולך להם אלטרנטור אחרי שנים ספורות הוא אתה.

פורסם
Just now, Muzic4Ever כתב:

כן, לא.. כן.

ככה, יכול להיות שהבעיה היא באמת המצבר. אבל היא משפיעה על האלטרנטור. מצבר מקצר מעמיס מאוד על האלטרנטור והגיוני שהמתח ייפול מ 14 וולט ל 12 כי הוא פשוט בעומס יתר.

העניין עם מצברים, במיוחד אם באמת קיים קצר או זליגה בין תאים היא שיש מצב שעכשיו זה יופיע ואחרי עליה על באמפר כבר לא. ז"א הזילגה מושפעת מהתכווצות וההתרחבות של גוף המצבר (פלסטיק) שהוא בעצמו חשוף לחום, קור, רעידות וכו'.

*מה גם, שדיי נדיר שאלטרנטור מת אחרי זמן יחסית קצר, בטח ברכב שכיח כמו אוריס. כבר היינו שומעים על זה אם הייתה "מחלה" כזו.

*הכל בגדר ניחוש מושכל ויש מצב שזו טעות ואכן האחד ל... שהולך להם אלטרנטור אחרי שנים ספורות הוא אתה.

המוסך יכול לזהות בוודאות האם הבעיה באלטרנטור או משהו אחר?

הרי הבעיה היא לא כל הזמן.

פורסם

תלוי כמה מקצועי החשמלאי שיטפל בו. לכן אמרתי, הכי פשוט להחליף מצבר. בכל מקרה צריך.

לאחר מכן להתחיל דיאגנוסטיקה, למרות שלעניות דעתי זה יעצר כבר בהחלפה.

מה אני הייתי עושה? קובע מחר בבוקר עם איש שירות של "מקס מצברים" (או כל אחד אחר שמחליף מצברים בשטח) בחניית המוסך ומחליף מצבר לפני שפותחים כרטיס שירות לרכב.

בדרך כלל יש לו מוליטמטר לבדיקת מתח ברכב.

עושה סיבוב שם באיזור לראות שהתקלה נעלמה ונוסע לשלום.

פורסם
לפני 31 דקות, Muzic4Ever כתב:

תלוי כמה מקצועי החשמלאי שיטפל בו. לכן אמרתי, הכי פשוט להחליף מצבר. בכל מקרה צריך.

לאחר מכן להתחיל דיאגנוסטיקה, למרות שלעניות דעתי זה יעצר כבר בהחלפה.

מה אני הייתי עושה? קובע מחר בבוקר עם איש שירות של "מקס מצברים" (או כל אחד אחר שמחליף מצברים בשטח) בחניית המוסך ומחליף מצבר לפני שפותחים כרטיס שירות לרכב.

בדרך כלל יש לו מוליטמטר לבדיקת מתח ברכב.

עושה סיבוב שם באיזור לראות שהתקלה נעלמה ונוסע לשלום.

אני מאמין שחשמלאי במוסך טויוטה מספיק מקצועי, כך אני מקווה.

חשבתי ללכת על הרעיון שלך, התקשרתי כעת לאיש שירות של מצברים (שמחליף בשטח) הוא אומר שלפי הסיפור שנכבה הרכב באמצע נסיעה הבעיה היא לא המצבר אלא האלטרנטור.

(התקלה לא נמצאת כל הזמן, בין התקלה לתקלה נסעתי איזה 20 ק"מ, כך שלא ברור שבאותו סיבוב באזור יהיה אפשר לדעת אם התקלה נעלמה).

פורסם

אין חכם כבעל ניסיון. יכול להיות שהוא צודק, נשמח אם תחזור לעדכן.

אגב, במידה שזה באמת האלטרנטור: בד"כ הם מתקינים אחד משופץ במקום, מחייבים על שיפוץ, את שלך הם משפצים ושומרים ללקוח הבא וכן הלאה.

במידה וזה מה שיציעו לך, תנסה לבקש שישפצו את המקורי ויתקינו חזרה. 

פורסם
לפני 13 דקות, Muzic4Ever כתב:

אגב, במידה שזה באמת האלטרנטור: בד"כ הם מתקינים אחד משופץ במקום, מחייבים על שיפוץ, את שלך הם משפצים ושומרים ללקוח הבא וכן הלאה.

אשתדל לעדכן מחר או תחילת שבוע הבא (תלוי מתי יעבדו על זה).

באשר לשיפוץ אלטרנטור שלי או הרכבת משופץ של לקוח אחר, אנסה לבקש, אבל כשמדובר במוסך גדול לא בטוח שיתחשבו בבקשה כזאת מצידי, נראה מה יציעו.

תודה לך

פורסם
לפני 12 שעות, Muzic4Ever כתב:

הקדימו אותי במוסך ועשו בדיקה על הבוקר מוקדם לפני שיצרו איתי קשר, אמרו שהבעיה באלטרנטור, והעלות של הסיפור 1950 ש"ח.

אלטרנטור משופץ, ופולי קלאץ' (לדבריהם הפולי קלאץ' לבד  700 ש"ח).

נשמע לי יקר, אבל לא בטוח שיש לי הרבה ברירות כרגע, אם ארצה לקחת את זה למקום אחר מן הסתם יבקשו ממני במוסך עלות בדיקה (400 ומשהו ש"ח), ואצטרך שירותי גרר פעם נוספת (ובכך כנראה אמצה את הזכות לשירותי גרירה חינם לשנה זו).

שאלתי לגבי שיפוץ המקורי שלי, אמרו שאין הבדל אם זה משופץ אחר או שלי, ובעקרון אפשר לשלוח את שלי לשיפוץ אבל זה ייקח כמה ימים.

פורסם (נערך)

מן הסתם שזה יקח כמה ימים, אבל זו בחירה שלך. אולי אני סתם מגזים.. אבל לך תדע מאיזה גרוטאה פירקו את המשופץ הזה.

המחיר נשמע דיי גבוה. האלטרנטור המשופץ לא מגיע עם פולי? ממתי צריך לשלם עליו בנפרד?

בפעם האחרונה ששלחתי לשיפוץ במכון (ישירות, לא דרך מוסך) זה עלה 300 ש"ח והחזירו אותו תוך יום.

נ.ב

מוזר שלא אמרו לך כלום לגבי המצבר. לעיתים מצברים גמורים מקצרים משמעותית את חיי האלטרנטור.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם
לפני כשעה, Muzic4Ever כתב:

מן הסתם שזה יקח כמה ימים, אבל זו בחירה שלך. אולי אני סתם מגזים.. אבל לך תדע מאיזה גרוטאה פירקו את המשופץ הזה.

המחיר נשמע דיי גבוה. האלטרנטור המשופץ לא מגיע עם פולי? ממתי צריך לשלם עליו בנפרד?

בפעם האחרונה ששלחתי לשיפוץ במכון (ישירות, לא דרך מוסך) זה עלה 300 ש"ח והחזירו אותו תוך יום.

נ.ב

מוזר שלא אמרו לך כלום לגבי המצבר. לעיתים מצברים גמורים מקצרים משמעותית את חיי האלטרנטור.

אני שותף לכל התהיות שכתבת. והמחיר כמובן גבוה.

לקבל שירותי גרירה נוספים לא אוכל לקבל כעת (רק אם אציג קבלה ממוסך שהתקלה הקודמת בגינה הרכב נגרר תוקנה), האופציות שנשארו זה או לתת למוסך לטפל בזה במחיר היקר, או אולי לבקש להם לפרק את האלטרנטור ולקחת אותו בעצמי לת"א לשיפוץ ולחזור לתת להם להרכיב את זה, בהנחה ויסכימו לזה, וכך אקבל שיפוץ לאלטרנטור שלי במחיר זול יותר (עולה בערך 500 שקל) , ואשלם לטויוטה על העבודה (מן הסתם יעלה כמות מאות שקלים בטויוטה) , אבל אז יבקש ממנו גם על הבדיקה 400 שקל.

תודה

פורסם

בסופו של דבר, אתה נשאר פה עם דלתא של 300 ש"ח מהאופציה העצמית.

גרירה באופן פרטי היום זה באיזור 800 ש"ח, שיפוץ אתה אומר 500 ש"ח? עבודה, לא תצא פחות מ 400 עבור פירוק והרכבה באף מוסך מורשה.

הזמן וההתעסקות שלך + הרכב מושבת בינתיים גם שווה כמה שקלים.

אז אתה משלם קצת יותר, אבל עם תיעוד ואחריות של מורשה טויוטה. זה לא כסף שנזרק ממש לפח.

רק חשוב להחליף את המצבר באופן מיידי ותבקש שכבר ירכיבו רצועת אביזרים חדשה. זה יעלה עוד 100-150 ש"ח אבל יתן לך שקט כמה שנים קדימה.

פורסם
לפני 12 דקות, Muzic4Ever כתב:

בסופו של דבר, אתה נשאר פה עם דלתא של 300 ש"ח מהאופציה העצמית.

גרירה באופן פרטי היום זה באיזור 800 ש"ח, שיפוץ אתה אומר 500 ש"ח? עבודה, לא תצא פחות מ 400 עבור פירוק והרכבה באף מוסך מורשה.

הזמן וההתעסקות שלך + הרכב מושבת בינתיים גם שווה כמה שקלים.

אז אתה משלם קצת יותר, אבל עם תיעוד ואחריות של מורשה טויוטה. זה לא כסף שנזרק ממש לפח.

רק חשוב להחליף את המצבר באופן מיידי ותבקש שכבר ירכיבו רצועת אביזרים חדשה. זה יעלה עוד 100-150 ש"ח אבל יתן לך שקט כמה שנים קדימה.

גרירה זו כמובן לא אופציה כדאית במצב הזה, האופציה שאולי אפשרית זה להשאיר את הרכב במוסך טויוטה, לבקש מהם לעשות רק את העבודה, לקחת מהם את האלטרנטור שלי לשיפוץ בת"א (בעוגן סטרט בת"א אמרו לי שזה שעה עבודה), לחזור לירושלים ולהביא את זה למוסך טויוטה להרכבה.

ואז אני משלם עלות עבודה בטויוטה כמה מאות ש"ח, עלות השיפוץ 450-500 ש"ח. כך שבס"ה יוצא 500 על השיפוץ, ועלות עבודה במוסך טויוטה.

נ.ב. יש עוד עניין שנולד כעת, התקשרתי למוסך לוודא שלא מחייבים אותי כלום בלי אישור שלי מראש, אמרו לי שבוודאי ואין בכרטיס כלום כעת, ולא מבצעים פעולות שיש בהם עלות של מעל 50 ש"ח בלי אישור של הלקוח מראש, כעת התקשר אלי מנהל המוסך שטוען שאני מחויב ב428 ש"ח על בדיקת מחשב ושהודיעו לי על העלות של הבדיקה (בס"ה התקשרתי אתמול למוסך לפני הסגירה לשאול איך מביאים אליהם רכבים ואם יש בעיה באלטרנטור כמה זמן עבודה זה, לא דיברו איתי על עלויות של שום דבר), הוא אמר שהשיחה מוקלטת, אמרתי לו, אדרבה, תקשיב להקלטה ולא תשמע שם שום דבר שקשור לעלויות כספיות.  הוא יעשה זאת ביום ראשון.

פורסם

הם בד"כ מחייבים עלות בדיקה רק אם בוחרים לא לבצע את התיקון אצלם,

זו הנורמה הנפוצה בשוק היום.

ברגע שביצעת את התיקון סכום הבדיקה כבר מגולם בפנים.

• תוכן חדש...