Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני אישית הייתי אומר תעצרו הכול. במחיר קרוב למחיר שאתה תשלם במורשה אתה יכול לקנות אלטרנטור חדש של ייצרן OEM.

במידה ואתה גר באיזור המרכז צור קשר עם מוסך זיסו או אורן.

לא סומך על שיפוץ האלטרנטור.

אם יש לך זמן אתה יכול להזמין אלטרנטור חדש כולל פולי קלאצ' ב-1200 שקלים כולל משלוח תוצרת מגנטי מארלי.

https://www.ebay.com/itm/143500423068?hash=item21694aaf9c%3Ag%3AlxMAAOSwIFhfu-Jo&LH_ItemCondition=3

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 42 דקות, Muzic4Ever כתב:

הם בד"כ מחייבים עלות בדיקה רק אם בוחרים לא לבצע את התיקון אצלם,

זו הנורמה הנפוצה בשוק היום.

ברגע שביצעת את התיקון סכום הבדיקה כבר מגולם בפנים.

נכון

אבל היו צריכים ליידע אותי לפני כן שהם הולכים לעשות משהו שעולה כסף בכדי לקבל ממני אישור.

כך גם פקידת הקבלה אמרה לי, שאין מצב לחייב יותר מ50 ש"ח בלי אישור לקוח מראש.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, מרק10 כתב:

אני אישית הייתי אומר תעצרו הכול. במחיר קרוב למחיר שאתה תשלם במורשה אתה יכול לקנות אלטרנטור חדש של ייצרן OEM.

אם יש לך זמן אתה יכול להזמין אלטרנטור חדש כולל פולי קלאצ' ב-1200 שקלים כולל משלוח תוצרת מגנטי מארלי.

https://www.ebay.com/itm/143500423068?hash=item21694aaf9c%3Ag%3AlxMAAOSwIFhfu-Jo&LH_ItemCondition=3

מחילה. אני עדיין לא קולט.. היום הפולי נמכר בנפרד מהאלטרנטור? גם המוסך מחייב על זה בנפרד?

זה כמו למכור לך פלאג ולומר לך שהוא כולל אלקטרודה. לא?

כשמדובר על מק"ט של יצרן הרכב, הוא כבר כולל את הפולי שמתאים מורכב עליו.

אלא אם קונים אותו OEM או אוניברסלי (אני מניח שטויוטה לא מפתחים אלטרנטור ספציפי לכל דגם) ואז אני מבין, הוא יגיע בלי וצריך להתאים לו פולי לפי דגם רכב.

אגב, הילנק שצירפת או אכן כולל משלוח אבל לא כולל מיסים ועלות שחרור + מכס. אפשר בקלות לעבור כאן את ה 2000 ש"ח אחרי כל החמוצים שיתווספו בדרך. + הזמן שהרכב מושבת + עלות עבודה ובנוסף לכל זה - אף אחד לא יתן לך אחריות אפילו לדקה. לא הייתי ממליץ להתעסק עם חו"ל במקרה הזה.

שיפוץ, רגיל. הכי פשוט ואפקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, מרק10 כתב:

היי מרק

כתבתי את הודעתי הקודמת לפני שראיתי את תגובתך.

אני מאזור ירושלים, והרכב נגרר לטויוטה באזור ירושלים. (אין לי את הזמן לחכות להזמנה מאיביי כי הרכב מושבת בינתיים)

המחיר היה נשמע לי יקר מאוד, בינתיים לא התחילו עבודה, אז יש לי להחליט עד יום ראשון מה לעשות.

שאלתי את מי שהתקשר אלי מהמוסך (לא הוא עשה את הבדיקה), אולי הבעיה היא ברצועת האביזרים שאמנם נראית תקינה אבל היא ישנה ואולי פעם ב עושה בעיה, הוא לא ממש ידע לענות לי על זה.

מאחר ואתה מתעסק בחשמלאות רכב אז מתאים לשאול אותך, הוא אומר שבדק מתח והיה 12. לאחר הפעם הראשונה שנדלקה לי הנורה ונכבה הרכב בסוף, הנעתי באמצעות בוסטר, נסעתי למקום יחסית קרוב שיש לו מכשיר לבדיקת מתח, יצא אצלו 14, אמר שהכל תקין, נכנסתי לעוד מישהו ליד (כי נשארה לי נורת מנוע דולקת, שלאחר מכן כבתה) ואצלו היה 13.80 בערך, אבל באחת הפעמים שלחץ על הגז זה ירד לרגע ל 12, והוא טען שהאלטרנטור מזייף וצריך החלפה. ולאחר מכן נסעתי עוד 20 ק,מ על לתקלה השניה ואז הזמנתי גרר.

איך אתה מתרשם מהסיפור?

חוץ ממדידת מתח יש כלי אובייקטיבי שיכול לענות האם הבעיה באלטרנטור או יכול להיות מצבר (גם ישן בן 4) או אולי רצועת אביזרים ישנה שנראית טוב אבל לפעמים מפספסת משהו והם אלו שגורמים לנפילת מתח באלטרנטור?

ובפרקטיקה מה האפשרויות שיש לי כעת כשהרכב נמצא בטויוטה בירושלים,  גרירה תעלה לי כסף הפעם.

תודה

עריכה אחרונה על ידי mo2013
פורסם
לפני 3 דקות, Muzic4Ever כתב:

מחילה. אני עדיין לא קולט.. היום הפולי נמכר בנפרד מהאלטרנטור? גם המוסך מחייב על זה בנפרד?

זה כמו למכור לך פלאג ולומר לך שהוא כולל אלקטרודה. לא?

כשמדובר על מק"ט של יצרן הרכב, הוא כבר כולל את הפולי שמתאים מורכב עליו.

אלא אם קונים אותו OEM או אוניברסלי (אני מניח שטויוטה לא מפתחים אלטרנטור ספציפי לכל דגם) ואז אני מבין, הוא יגיע בלי וצריך להתאים לו פולי לפי דגם רכב.

אכן ניתן לרכוש בנפרד את הפוליקלאצ' ומחירו לא זול.

בקישור המצורף תקיש את המק"ט 27060-0T181 ותגלה שכול הייצרנים מוכרים את האלטרנטור עם פוליקלאצ'.

https://cars245.com/en/

### אני לא משוכנע ב-100 אחוז שהמק"ט מתאים לרכב של פותח האשכול מכיוון שאין לי את קוד המנוע.

פורסם

רצועה מחליקה יכולה לגרום לאטרנטור לא להסתובב בסל"ד נכון וזה בתורו יפיק פחות מתח. הזכרתי כבר בהודעה הראשונה - תלוי מי בעל המקצוע שמטפל בתקלה.

אדם מקצועי ידע לומר בדיוק אם זה מצבר, רצועה, אלטרנטור או מזג האויר.

עדיין קשה לי להאמין שהלך האלטרנטור ברכב יחסית צעיר אבל נמתין בסבלנות לסוף הסיפור. 

פורסם
Just now, Muzic4Ever כתב:

רצועה מחליקה יכולה לגרום לאטרנטור לא להסתובב בסל"ד נכון וזה בתורו יפיק פחות מתח. הזכרתי כבר בהודעה הראשונה - תלוי מי בעל המקצוע שמטפל בתקלה.

אדם מקצועי ידע לומר בדיוק אם זה מצבר, רצועה, אלטרנטור או מזג האויר.

עדיין קשה לי להאמין שהלך האלטרנטור ברכב יחסית צעיר אבל נמתין בסבלנות לסוף הסיפור. 

אני לא יודע איך ומה בדקו, מבחינת המוסך נאמר לי שהבעיה באלטרנטור וצריך החלפה שלו והפולי והעלות 1950 ש"ח, מה אני יכול לעשות אם זה מה שהם קבעו? אין לי דרך לדעת האם זו אכן האבחנה או שיכול להיות בעיה ברצועה או מצבר והם אלו שגורמים לפעמים לנפילת מתח באלטרנטור ובעצם סתם מחליפים משהו תקין שעולה לא מעט כסף.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, מרק10 כתב:

אכן ניתן לרכוש בנפרד את הפוליקלאצ' ומחירו לא זול.

בקישור המצורף תקיש את המק"ט 27060-0T181 ותגלה שכול הייצרנים מוכרים את האלטרנטור עם פוליקלאצ'.

https://cars245.com/en/

### אני לא משוכנע ב-100 אחוז שהמק"ט מתאים לרכב של פותח האשכול מכיוון שאין לי את קוד המנוע.

ברור. אבל מה הסיבה להחליף פולי קלאץ' בדיפולט?

גם אם קונים אלטרנטור "ערום". פשוט מעבירים את הפולי הישן.

ובמקרה שהמוסך מתקין משופץ.. בכלל אני לא מבין את החיוב על פולי בנפרד.

באמת שנמאס מכל המסחרה הזו של המוסכים. צריך לעשות דוקטורט על כל נושא לפני שנגשים לבעל מקצוע בעולם הרכב בישראל וגם אז, תתפלל לא ליפול.

מחכה ליום שהחשמלי ישתלט וכל המוסכים יהפכו לעמדות טעינה. במהרה בימינו - אמן!

לפני 10 דקות, mo2013 כתב:

אני לא יודע איך ומה בדקו, מבחינת המוסך נאמר לי שהבעיה באלטרנטור וצריך החלפה שלו והפולי והעלות 1950 ש"ח, מה אני יכול לעשות אם זה מה שהם קבעו? אין לי דרך לדעת האם זו אכן האבחנה או שיכול להיות בעיה ברצועה או מצבר והם אלו שגורמים לפעמים לנפילת מתח באלטרנטור ובעצם סתם מחליפים משהו תקין שעולה לא מעט כסף.

בתור הדיוט - אתה לא אמור לדעת. רק לסמוך על בעל המקצוע שאכן ביצע דיאגנוסטיקה נכונה.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Muzic4Ever כתב:

ברור. אבל מה הסיבה להחליף פולי קלאץ' בדיפולט?

גם אם קונים אלטרנטור "ערום". פשוט מעבירים את הפולי הישן.

לדעתי מהסיבה שלפוליקלא'צ יש בלאי ולכן מחליפים אותו על עיוור.
אני הייתי שמח לשמוע תובנות מבעלי מקצוע שהיו בעבר כותבים בפורום לגבי החלפת הפולי ברכב של פותח האשכול.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 14 דקות, מרק10 כתב:

לדעתי מהסיבה שלפוליקלא'צ יש בלאי ולכן מחליפים אותו על עיוור.
אני הייתי שמח לשמוע תובנות מבעלי מקצוע שהיו בעבר כותבים בפורום לגבי החלפת הפולי ברכב של פותח האשכול.

ההוא מהמוסך שהתקשר אלי אמר שהפולי לבד עולה 700 ש"ח (אין לי מושג חדש או משהו אחר).

כשהתקשרתי היום לעוגן סטרט הוא אמר לי שהתיקון של הפולי כלול במחיר של שיפוץ האלטרנטור, אז אני לא מבין מה העניין.

אודה לך אם תסתכל למעלה בהודעות, מעניין מה דעתך.

תודה

פורסם
לפני 5 שעות, mo2013 כתב:

היי מרק

כתבתי את הודעתי הקודמת לפני שראיתי את תגובתך.

שאלתי את מי שהתקשר אלי מהמוסך (לא הוא עשה את הבדיקה), אולי הבעיה היא ברצועת האביזרים שאמנם נראית תקינה אבל היא ישנה ואולי פעם ב עושה בעיה, הוא לא ממש ידע לענות לי על זה.

לא נראה לי שהבעיה ברצועת אביזרים.

לפני 5 שעות, mo2013 כתב:

מאחר ואתה מתעסק בחשמלאות רכב ׁׁׁׁ(בתור תחביב) אז מתאים לשאול אותך, הוא אומר שבדק מתח והיה 12. לאחר הפעם הראשונה שנדלקה לי הנורה ונכבה הרכב בסוף, הנעתי באמצעות בוסטר, נסעתי למקום יחסית קרוב שיש לו מכשיר לבדיקת מתח, יצא אצלו 14, אמר שהכל תקין, נכנסתי לעוד מישהו ליד (כי נשארה לי נורת מנוע דולקת, שלאחר מכן כבתה) ואצלו היה 13.80 בערך, אבל באחת הפעמים שלחץ על הגז זה ירד לרגע ל 12, והוא טען שהאלטרנטור מזייף וצריך החלפה. ולאחר מכן נסעתי עוד 20 ק,מ על לתקלה השניה ואז הזמנתי גרר.

קשה לענות על שאלתך בגלל שברכבך האלטרנטור מתקשר עם מחשב הרכב.

לפני בדיקת האלטרנטור חייבים לבדוק שהמצבר תקין וטעון ב-100 אחוז אחרת המידע המתקבל בזמן בדיקת האלטרנטור לא אמין.

בדיקה של תקינות המצבר בימינו מבצעים בעזרת בודק אלקטרוני אשר יודע להאריך את ביצועי המצבר והאם נדרשת החלפה או רק טעינה.

בדיקה נכונה ומקצועית של האלטרנטור צריכה להתבצע בנוסף גם בעזרת סורק תקלות מקורי.

ייתכן כשל בתקשורת בין מחשב הרכב לאלטרנטור לכן רצוי לבצע את הבדיקה בעזרת סורק תקלות מקצועי.

לדעתי נסה למצוא מוסך אחר בסביבה הקרובה אליך. אולי אחרי החלפת מצבר חדש תוצרת וורטא/בוש תוכל להניע את הרכב ולנסוע למוסך אחר.

* גם אני בספק שהאלטרנטור ברכבך סיים את חייב לאחר 90K קילומטרים.

** במידה ואתה מחליט להחליף את האלטרנטור במוסך האחרון שהיית אצלו תגיע להסכמה עם בעל המוסך שבמידה ולאחר החלפת האלטרנטור התקלה תחזור לאחר יום יומים הוא יחזיר על חשבונו את האלטרנטור המקורי ללא חיוב. 

פורסם
בתאריך 21.4.2022 בשעה 21:17, מרק10 כתב:

לא נראה לי שהבעיה ברצועת אביזרים.

קשה לענות על שאלתך בגלל שברכבך האלטרנטור מתקשר עם מחשב הרכב.

לפני בדיקת האלטרנטור חייבים לבדוק שהמצבר תקין וטעון ב-100 אחוז אחרת המידע המתקבל בזמן בדיקת האלטרנטור לא אמין.

בדיקה של תקינות המצבר בימינו מבצעים בעזרת בודק אלקטרוני אשר יודע להאריך את ביצועי המצבר והאם נדרשת החלפה או רק טעינה.

בדיקה נכונה ומקצועית של האלטרנטור צריכה להתבצע בנוסף גם בעזרת סורק תקלות מקורי.

ייתכן כשל בתקשורת בין מחשב הרכב לאלטרנטור לכן רצוי לבצע את הבדיקה בעזרת סורק תקלות מקצועי.

לדעתי נסה למצוא מוסך אחר בסביבה הקרובה אליך. אולי אחרי החלפת מצבר חדש תוצרת וורטא/בוש תוכל להניע את הרכב ולנסוע למוסך אחר.

* גם אני בספק שהאלטרנטור ברכבך סיים את חייב לאחר 90K קילומטרים.

** במידה ואתה מחליט להחליף את האלטרנטור במוסך האחרון שהיית אצלו תגיע להסכמה עם בעל המוסך שבמידה ולאחר החלפת האלטרנטור התקלה תחזור לאחר יום יומים הוא יחזיר על חשבונו את האלטרנטור המקורי ללא חיוב. 

היי מרק

גם במוסך שהייתי ביום חמישי על הדרך עם התקלות בדקו ולא אמרו שיש בעיה במצבר.

אם הייתי יודע שיכול להיות בעיה במצבר הייתי אולי מזמין מתקין מצברים להחליף,  גם אין לי בעיה עקרונית להחליף מצבר, הוא בן 4, הוא אמנם תקין כעת אבל אחרי 4 שנים לא מזיק להחליף, אלא שאני חושש שאם אחליף מצבר חדש והוא יתרוקן שוב ושוב במהלך הניסיונות להגיע למקום אחר, זה הורס את המצבר החדש, לא כך?

אני כמובן יכול לנסות להתנייד בעזרת הבוסטר.

יש סיכוי שהבעיה שלי היא בכלל בעיה במצבר וזה גורם לבעיית הטענה כולל למה נראה כבעיה באלטרנטור? 

על פניו זה מה שנראה לי שאעשה, אנסה להתקדם עם הרכב למוסך אחר באזור לבדיקה נוספת.

לגבי ההצעה האחרונה, אתה כותב את זה בגלל שאתה חושב שהבעיה לא באלטרנטור? מה יכולה להיות הבעיה?

ויש סיכוי שמוסך יסכים להתחייב על דבר כזה שהוא מבצע עבודה והחלפת אלטרנטור והוא מחזיר הכל על חשבונו?

תודה

פורסם
לפני 19 דקות, mo2013 כתב:

היי מרק

גם במוסך שהייתי ביום חמישי על הדרך עם התקלות בדקו ולא אמרו שיש בעיה במצבר. - תלוי איך הם בדקו את המצבר.
האם הם בדקו את המצבר בעזרת ציוד ייעודי תחת עומס או רק את המתח ?

יש לבדוק את המצבר עם מכשיר אלקטרוני לבדיקת מצברים.

אם הייתי יודע שיכול להיות בעיה במצבר הייתי אולי מזמין מתקין מצברים להחליף,  גם אין לי בעיה עקרונית להחליף מצבר, הוא בן 4, הוא אמנם תקין כעת אבל אחרי 4 שנים לא מזיק להחליף, אלא שאני חושש שאם אחליף מצבר חדש והוא יתרוקן שוב ושוב במהלך הניסיונות להגיע למקום אחר, זה הורס את המצבר החדש, לא כך?

אם אתה מחליף את המצבר והוא מתרוקן במהלך הנסיעה פעם פעמים בגלל בעיית טעינה זה לא יהרוס את המצבר ולא יקצר את אורך החיים שלו.

על פניו זה מה שנראה לי שאעשה, אנסה להתקדם עם הרכב למוסך אחר באזור לבדיקה נוספת.

לגבי ההצעה האחרונה, אתה כותב את זה בגלל שאתה חושב שהבעיה לא באלטרנטור? מה יכולה להיות הבעיה?

ייתכן שקיימת בעיה בחיווט החשמלי/חיבורי חשמל או בעיית תקשורת בין מחשב הרכב לאלטרנטור.

ויש סיכוי שמוסך יסכים להתחייב על דבר כזה שהוא מבצע עבודה והחלפת אלטרנטור והוא מחזיר הכל על חשבונו? - ברור שכן. תסגור את הדברים לפני החלפה.

תודה

המצבר ברכבך בין 4 שנים ככה שלהחליפו מוקדם יותר זה לא הפסד כספי. בכול מקרה רק מצבר תוצרת וורטא או בוש.

פורסם
לפני 4 דקות, מרק10 כתב:

המצבר ברכבך בין 4 שנים ככה שלהחליפו מוקדם יותר זה לא הפסד כספי. בכול מקרה רק מצבר תוצרת וורטא או בוש.

להבנתי בדקו את המצבר עם מכשיר ייעודי, מכשיר שיש בו כפתור כזה שנראה לי יוצר את העומס.

המצבר המקורי שהיה ברכב היה וורטא, גם בהחלת המצבר החלפתי לוורטא, זה גם מה שתתכננתי לעשות בהחלפה הבאה.

יש הגיון להתחיל מהחלפת מצבר לפני שאני בכלל ניגש למוסך אחר? יש סיכוי שזה יפתור את הבעיה או שאין מצב שהתקלות נובעות מהמצבר? 

אם גם אין חשש שהמצבר החדש ייהרס כתוצאה מהתרוקנות ופריקה מלאה בגלל האלטרנטור, וכן אם יש סיכוי שהחלפת מצבר תפתור אתכל הבעיה, אז בוודאי שווה להזמין איש מצברים שיחליף במקום.

תודה

פורסם

עדכון

הסכימו במוסך שאקח את האלטרנטור לשיפוץ ואחזיר אותו, ואשלם את עלות העבודה. וזה מה שעשיתי, נסעתי לת"א עם האלטרנטור לשיפוץ, בבדיקה אצל המשפץ אכן היה נראה שהאלטרנטור תקול, הוא הציג טעינה של 12, לאחר השיפוץ (הוחלף ווסת) הנתונים היו תקינים. חזרתי עם זה למוסך וזה הורכב, על הדרך הוחלפה גם רצועת אביזרים חדשה אף שהישנה (בת 9 שנים) היתה נראית טוב גם מבפנים, בלי סדקים.

כ"כ היה ברשותי רצועת אביזרים חדשה שהזמנתי מחו"ל לפני כמה זמן, הבאתי את זה והורכבה רצועה חדשה (אף שהישנה בת ה-9 שנים היתה נראית במצב טוב וגם ללא סדקים בחלק הפנימי).

כ"כ המשפץ אלטרנטורים החליף את הפולי לפולי חליפי. האם יש משמעות למקורי או חליפי בחלק כזה?

במקורי היה מכסה פח (אולי להגן על החלק הפנימי מאבק ולכלוך, בחליפי אין (וגם לא היה לו משהו) והמכסה של המקורי לא מתאים לזה, האם זה קריטי? יש דרך להשיג מכסה כזה?

תודה

• תוכן חדש...