Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי מושג מה זה מתאם מוקה.

את רוב השקעים "לחצנו" לבד.

אעדכן איך בוצע אצלי החיבור בתום ההתקנה ביום שני.

מצפה לכמה שפחות בלאגן בבית ושיפור ניכר במהירות לעומת מה שיש לנו היום.

המון תודה לכולם על ההסברים וההמלצות.

פורסם (נערך)

ההתקנה הסתיימה , לשמחתי הגיע טכנאי מקצועי ומאוד שירותי. 

הבחור עבר פעמיים על כל השקעים בדירה עד שמצא שקע של בזק שהיה ממוקם קרוב לשקע RJ45 בסלון  .

הסיב האופטי חובר לשקע RJ45 .

כל ההתקנה ארכה כרבע שעה .

אני ממש מרוצה מיעילות ההתקנה .

הניתוק מהוט-להפתעתי בוצע ללא סחפת מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

לי זה נראה כמו פסים מלאים.

בכל מקרה תוריד speed test ותעשה בדיקת מהירות מול השרת של סלקום בראשון לציון, אם המהירות היא כמה מאות מגות - אתה בסדר. הראוטר הבסיסי של סלקום הוא בלי wifi 6 ככה שאפשר לשכוח מלגרד את הגיגה, גם כשנמצאים קרוב אליו.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.4.2022 בשעה 17:03, Octavia-TSI11 כתב:

היי, אחרי הרבה לבטים בחרתי בחבילת סיבים של סלקום+ תשתית בזק (כי זו תשתית הסיבים היחידה שיש בבניין שלי) , 1000 מגה ב119₪

המחיר כולל ראוטר של סלקום והתקנה חינם.

2 שאלות אחרונות -

1.נאמר לי שאני אחראי על ניתוק מהחבילה שיש לי כיום -  מהי הדרך הטובה והקלה ביותר להתנתק משירותי האינטרנט של הוט והספק הוטנט?

2.שחכתי לשאול את הנציגה האם ההתקנה כוללת נקודה אחת, לי הרי יש נקודה בכל אחד מארבעת החדרים בבית.  כנראה שאצטרך לשלם לטכנאי בכל זאת, הרי לא הגיוני שאשאר עם חיבור אופטי רק בחדר אחד כאשר יש 4 חדרים ובכל חדר יש מכשיר קצה שצורך אינטרנט.

מה בדיוק אני צריך לעשות מהטכנאי במקרה זה?

תודה רבה

אתה יודע אולי אם יש אפשרות להתחבר למהירות יותר נמוכה? למשל 300מגה?

כמה זה אמור לעלות כולל ראוטר?

הראוטר ("סופר ראוטר") שלהם טוב? יכסה דירת 4 חדרים?

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
לפני 5 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

שמתי לב שהחיבור האלחוטי די חלש

הראוטר של סלקום בסלון, בחדר שנמצא מעבר לקיר, החיבור כדלהלן

Screenshot_20220419-110704_1.jpg

תוריד את אפליקציית wifiman של ubiquiti.

יש שם שלל אפשרויות לבדוק את מצב הרשת. שים לב שבדיקת המהירות שלהם היא לרוב מול שרתים בחו"ל ולכן תהיה איטית מהחיבור שיש מהספק. 

בלשונית (למטה) wireless יש את רשימת הרשתות האלחוטיות שהמכשיר קולט, עם ציון העוצמה, ב-dbm וחיווי בצבעים (ירוק הכי טוב, אדום חלש).

לחיצה על אחת הרשתות תציג פרטים נוספים ואם יש כמה ערוצי שידור לאותו ssid אז בחירה בערוץ כלשהו יציג עוד פרטים לגביו. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

אתה יודע אולי אם יש אפשרות להתחבר למהירות יותר נמוכה? למשל 300מגה?

כמה זה אמור לעלות כולל ראוטר?

הראוטר ("סופר ראוטר") שלהם טוב? יכסה דירת 4 חדרים?

אם אני לא טועה ישנן חבילות של 600 ו-300.

עדיף לברר מול סלקום את כל הפרטים.

החבילה כוללת תשתית בזק + ספק סלקום.

הכבילה הקווית שיש לנו מאפשרת מהירות של  940 מגה. את הבדיקות עשיתי בעזרת ספיד טסט כאשר הטכנאי סיים את ההתקנה בסביבות השעה 11:00 ופעם שנייה בשעה 18:30 .

את המהירות האלחוטית אבדוק באמצעות wifiman ואעדכן מחר.

היום הצלחתי להריץ טורנטים של 120-170 מגה

בצורה טובה למדיי, ללא תקיעות.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה, אם אני מתחבר לסלקום והם מחברים את הדירה לסיבים, במידה ואחליט אחרי זה לעבור לבזק בינלאומי עדיין אצתרך לשלם לבזק בינלאומי על ההתקנה?

הבניין מחובר רק לסיבים של בזק

פורסם

להבנתי, לפחות בבזק לא תשלם דמי התקנה ברגע שכבר יש לך חיבור סיבים שהם יכולים לעשות בו שימוש.

התשלום הוא רק למקרה שהם צריכים לבצע פריסה בפועל לדירה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

גם אני חשבתי ככה...

היום בבזק בינלאומי אמרו לי שאני עדיין אצתרך לשלם להם על התקנה בגלל שהחיבור שלהם שונה.

אמרתי לה שהבניין מחובר לסיבים של בזק שגם אתם תשתמשו בהם בגלל שהחיבור דרך שוק סיטונאי, וסלקום כבר השחילו סיבים לחדרו חיברו ראוטר בדירה.

שום דבר לא עזר...

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם (נערך)

XBOX לא עובד על סיבים של בזק?!

היתי אצל חבר היום שאמר לי שהוא נאלץ לעבור מסיב של בזק לסיב של פרטנר כי יש למיקרוסופט בעיה עם הסיבים של בזק וזה פשוט לא מתחבר לשירותים של מיקרוסופט דרך בזק?!

הוא טוען שזו בעיה מוכרת, מישהו נתקל בזה? יכול להסביר איפה הבעיה? כי לי זה נשמע ממש ממש מוזר.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בבזק אתה מאחורי NAT בפרטנר אם תבקש יפה אז לא. אולי זו הסיבה

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...