Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי ניסן מיקרה ידנית 06/2016. 

הרכב נסע 90k ק״מ, ברשותי כשנה ונסעתי עליו כ-8k ק״מ. 

בבדיקה לפני קנייה ציינו שהמלמד לקראת שחיקה. 

אני נוסע בתנאי שטח הרריים באזור חיפה, בעיקר בתוך העיר. 

לאחרונה התחילו רעשי חריקה מדוושת המצמד בסוף המהלך בזמן הרמת הדוושה, ומדי פעם רעידות בתחילת נסיעה בהילוך ראשון. 

במוסך ניסן בדקו את הרכב ונמצא שהדוושה והמצמד דורשים החלפה. הצעת המחיר הכוללת החלפות, שמן גיר וכיוון פרונט הינה 6450 סהכ. 

המחיר לא נראה לי הגיוני, אשמח להמלצות. 

לפני 6 דקות, Picanto_2011 כתב:

שלום,

ברשותי ניסן מיקרה ידנית 06/2016. 

הרכב נסע 90k ק״מ, ברשותי כשנה ונסעתי עליו כ-8k ק״מ. 

בבדיקה לפני קנייה ציינו שהמלמד לקראת שחיקה. 

אני נוסע בתנאי שטח הרריים באזור חיפה, בעיקר בתוך העיר. 

לאחרונה התחילו רעשי חריקה מדוושת המצמד בסוף המהלך בזמן הרמת הדוושה, ומדי פעם רעידות בתחילת נסיעה בהילוך ראשון. 

במוסך ניסן בדקו את הרכב ונמצא שהדוושה והמצמד דורשים החלפה. הצעת המחיר הכוללת החלפות, שמן גיר וכיוון פרונט הינה 6450 סהכ. 

המחיר לא נראה לי הגיוני, אשמח להמלצות. 

עריכה אחרונה על ידי Picanto_2011
.
פורסם (נערך)

אהלן,

תוכל להעלות את הצעת המחיר שקיבלת?

בכל אופן, "מצמד שחוק" מאד אינדיבידואלי, ויש סבירות שהמצמד אמנם שחוק, אך עדיין ניתן לתפעול.

החלפת שמן בגיר ידני בקמ שכזה לדעתי מיותרת.

המחיר לדעתי אכן גבוה, ואף מאד להחלפץ קלאץ'. שמתי לב שכללו לך בהצעה כיוון פרונט, איך הגיעו למסקנה שיש לכוון פרונט?

לגבי מתי להחליף קלאץ', אם הוא מחליק בנסיעה, כלומר אתה לוחץ על הגז והטורים עולים אבל הרכב לא מתקדם. רעידות בראשון יכולות לנבוע מכמה דברים ולא בהכרח קלאץ גמור.

בשורות טובות. 

עריכה אחרונה על ידי Kooper

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

לגבי הדוושה, אצלי בקליאו גם הייתה חריקה, במוסך שמו גריז והבעיה נפתרה.

הייתי מבקש הצעת מחיר נוספת, ההצעה שלך ממוסך יבואן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש פה כמה וכמה עבודות, שאייני יודע להגיד הרם אתה זקוק להם. האם המחיר הכולל של כולם ביחד הגיוני למורשה? כן, גבוה אבל כן.

יש לך החלפת מצמד, החלפת מיסב לחץ של המצמד, משאבת מצמד (מצמד הידראולי ככל הנראה), החלפת דוושת מצמד, החלפת נוזל בלם, כיוון פרונט, החלפת נוזל תיבה ומחזיר שמן גיר.

אתחיל מן ההתחלה ואבקש שתפרט את שלל הבעיות שקיימות ברכב, ומה אתה מרגיש. לפני שרצים להחליף במחיר מופקע, נסע לשמן תחילה את דוושת המצמד לנטרול החריקות. לגבי רעידות בשילוב ראשון, נסה לשלב עם יותר "גז", וכפי שציינתי, אם אתה לא מרגיש החלקות בקלאץ, יש סבירות שתוכל למשוך אותו יותר. ההצעה שקיבלת רוויה "בכל טוב" ואינני יודע מה מצב הרכב, ולכן אני ממליץ לקחת צעד אחורה, וכמובן לקבל הצעה נוספת.

פורסם (נערך)

החלפת שמן בגיר חובה ובטח לאחר 90000 קמ.

לגבי דוושת מצמד תנסה להוסיף שמן לציר של הדוושה ולראות מה קורה.

במחירים כאילו תיגש למוסך יבואן ניסאן ותקבל הצעה,אם זה פחות או יותר אותו דבר עדיף לטפל אצל היבואן.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני כשעה, Kooper כתב:

החלפת שמן בגיר ידני בקמ שכזה לדעתי מיותרת.

המחיר לדעתי אכן גבוה, ואף מאד להחלפץ קלאץ'. שמתי לב שכללו לך בהצעה כיוון פרונט, איך הגיעו למסקנה שיש לכוון פרונט?

אם כבר אתה מרוקן את השמן בשביל להוריד גיר, לא תמלא שמן חדש? 

מה שכן, מחייבים אותו על 0.20 כמות של פח 18 ליטר, וזה לדעתי טעות. זה 3.6 ליטר כאשר בגיר ידני יש לרוב כ 1.5 עד 2 ליטר שמן.

לגבי כיוון פרונט, כנראה ברכב הזה בשביל להוריד גיר צריך לפרק גשר קידמי ואז אחרי הרכבת הגשר צריך כיוון פרונט. 

בכל מקרה תקבל הצעה ממוסך לא מורשה יבואן. 

פורסם
לפני 3 דקות, levy כתב:

החלפת שמן בגיר חובה ובטח לאחר 90000 קמ.

שים לב שמדובר על גיר ידני, ולא אוטומט.

גיר ידני אינו חשוף לאוויר, או לחום, או ללחצים גבוהים. יש גירים ידניים שהאופציה להחליף את השמן בהם לא קיימת. השמן בגיר הידני בעיקר לסיכוך, ולא סופח פיח או חלקיקים.

לפני 1 דקה, Buki כתב:

אם כבר אתה מרוקן את השמן בשביל להוריד גיר, לא תמלא שמן חדש? 

חידשת לי לגבי ריקון הגיר לצורך הורדה שלו.

מה שכן חשוב לדעתי לשים לב אם כבר מחליפים, זה ששמים את התקן המדויק. יצא לי להתעניין בהחלפת שמן גיר בכמה מקרים (לאור תקלות כאלו ואחרות ברכב שלי) ולהפתעתי בהרבה מקומות ממלאים שמן ג׳נרי ולא את התקן המדויק והצמיגות שהגיר דורש

לפני 2 דקות, Buki כתב:

לגבי כיוון פרונט, כנראה ברכב הזה בשביל להוריד גיר צריך לפרק גשר קידמי ואז אחרי הרכבת הגשר צריך כיוון פרונט. 

אינני מכיר את הרכב, אך אם זו המציאות אז זה הגיוני.

בכל מקרה כפי שרשם @yulianx לפני, החריקות יכולות לנבוע מחיכוך כלשהו ששימון יפתור. וידוי, דוושת הקלאץ' שלי תמיד חורקת, ושיצון תמיד פותר את זה. ורעידות בשילוב לראשון אינן בהכרח "קלאץ' מת". 

פורסם
לפני 1 דקה, Kooper כתב:

חידשת לי לגבי ריקון הגיר לצורך הורדה שלו

אתה מפרק ציריות, אם לא תרוקן את השמן, הוא ינזל דרך הפתחים של הציריות. 

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

אתה מפרק ציריות, אם לא תרוקן את השמן, הוא ינזל דרך הפתחים של הציריות. 

כמו שציינתי צודק לחלוטין, חידשת לי.

כפי שציינתי וציינו לפני, פות"ש, נסה להבין האם הקלאץ' באמת בסוף חייו, או שניתן להמשיך להשתמש ברכב. כמו שהציעו לך טובים ממני, קח הצעה ממקומות נוספים.

שים לב למה ש @Buki רשם על כמות שמן הגיר. 

• תוכן חדש...