Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הזמנתי משלוח. בעת השליחה סימנתי שאני מעדיף שהוא יגיע לחנות מסוימת ולא אליי, מן BOXIT כזה.

אתמול בבוקר הודעה מדואר ישראל שהמשלוח יגיע אליי עם כתובת ביתי באותו יום. כמובן שלא הגיע.

הבוקר אותה ההודעה. כמובן שלא הגיע. לפני 15 דקות מקבל הודעה שלא הצליחו למסור לי את הדואר. זה שקר. לא בוצע שום ניסיון למסור לי כלום. כעבור עוד כמה דקות סמס נוסף, הטוען שאני יכול לתאם איסוף עצמי בסניף מסוים של הדואר. אחלה. 

מתוך סקרנות נכנסתי לאמאזון ושם בכלל כתוב שההזמנה בוטלה כי בפעם הראשונה אני סירבתי לקבלו (WTF?) ובפעם השנייה אין בכלל סיבה. המוצר נשלח חזרה למוכר ושאני אזוכה ב-3 עד 5 ימים הקרובים.

1. איך אני יכול לדעת מה קרה? סתם מסקרנות. כאילו מה, החבילה באמת יוצאת עם שליח והווא מחליט רנדומלית מה למסור ומה לא? החבילה מעולם לא יצאה וזה הכל שקרים של דואר ישראל? אני יכול להתלונן על הדואר לאמאזון? משהו שבשליטה שלי?

2. אמאזון מציעים להזמין שוב. מפחד לקחת את הסיכון שזה שוב יקרה. יש דרך להזמין מאמאזון אבל בלי שדואר ישראל יהיו מעורבים?

3. דאר ישראל בכלל אומרים שזה ניתן לאיסוף עצמי ונתנו לי סניף. 

4. אני באמת ובתמים שונא את דואר ישראל. 

5. באמת אבל. שנאה יוקדת וטהורה מכל הלב. 

image.thumb.png.5254fc9d2475aad82434715c90712911.png

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

יש דרך להזמין מאמזון שלא דרך דואר ישראל - פשוט תבחר שילוח מהיר יותר, ויגיע דרך dhl או חברה מקבילה שמכבדת את עצמה. יעלה יותר כמובן, אבל ניהול סיכונים וזה.

אבל קודם כול תמצה את שאר האפשרויות ותיגש כמובן לסניף עצמו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כבר נתקלתי בפעמים שהיה כתוב לי refused delivery מאמזון ובמעקב של הדואר הכל היה רגיל ולא טענו שניסו למסור. לא בהכרח צריך להתרגש מזה, יכול להיות שמדובר בעניינים פנימיים של הדואר ואיך הם מתייגים דברים.

לגבי זה שהשליח לא הגיע קצת מעצבן, אבל לפעמים אני מקבל את ההודעה הזאת אחרי שכבר אספתי את החבילה, הקשר בינה לבין המציאות לא הכי חזק. מצד שני, אני לא מקבל אחרי זה הודעה שהמסירה נכשלה.

וכמובן, נסה ללכת לסניף לפני שאתה מאמין לאמזון. אפילו קרה לי פעם אחת שקיבלתי מהם את ההודעה שההזמנה בוטלה וכמה ימים אחרי קיבלתי את החבילה.

יש לי לא מעט טענות לגבי הדואר אבל לרוב אפשר להציל את החבילה והעניינים מסתדרים.

עריכה: בדקתי עכשיו, החבילה מאמזון עדיין לא מופיעה כ delivered 😄 (זה היה בתחילת 2021).

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

תודה.

עדכון: הודעה מאמאזון שנשלח חזרה לשולח ואם אני רוצה לדבר עם שירות לקוחות.

עולה מול נציג. אומר לי שהחבילה ניזוקה בדרך ויש לי אפשרות לחבילה חדשה או זיכוי. נשמע לי מוזר איך הם יודעים, אבל אמרתי יאללה, למה שאמאזון יחרטטו. תביא חדשה. הבטיחו שתגיעה עד ה-2 לאוגוסט.

היום בבוקר שליח של דואר ישראל מתקשר אליי: "אני אצלך". 

אמאזון אמרו חבילה שבורה ודואר ישראל אמרו שולחים חזרה לשולח. לשליח לא היה לו מושג, השאיר אצלי והלך.

בערב אסתכל אם זה באמת שבור או שזה תקין ואז אני אודיע לאמאזון שאין צורך לשלוח עוד אחת.

מוזר מאוד כל הסיפור.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

אני קניתי מהארץ פריט (לא זול) . ביקשתי מהחברת שליחיות שיגיע לחנות מסויימת .

ביום של ההגעה אני מקבל טלפון משליח ואומר לי שהוא בדרך אליי . אני לא מבין מה קרה אבל יכול להיות שהוא העדיף להגיע אליי מאשר לחנות.

אמרתי לו שאני לא נמצא..הוא אומר לי אין בעיה אני יחזיר את המוצר..אמרתי לו לא!!! שניה! אני מברר.

בקיצור , שלחתי את אישתי (יצאה מהעבודה) לקחת ממנו את החבילה. קבע איתה שעה ו..לא הגיע! אמר לה שהוא מאחר בחצי שעה.

התקשרתי לחברת שליחיות והתלוננתי. הוא מתקשר ומתרעם על זה שהתלוננתי עליו וזה יכול לפגוע לו בפרנסה..ומה קרה? אז הוא מאחר..

קובע שעה חדשה ו..אישתי יוצאת והוא לא מגיע!! הוא מתקשר מתנצל ואומר שנמצא באיזה מקום אחר. במקרה זה היה קרוב ליד ההורים שלי אז הם אספו את זה.

אז תתנחם אחי..

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם (נערך)

מה שמוזר שאתה מתפלא.

המערכת של געש (החברה שמנווטת את המשלוחים מאמזון) דיווחה סטטוס שגוי של חבילה, וזהו.

אצל אמזון הסטטוס השגוי נתפס כ"חבילה שבורה" ואצל הדואר זה נתפס כ"מוחזר לשולח".

בטח איזה enum דפוק, אני כבר רואה בעיני רוחי את הבאג בקוד 🤣

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 36 דקות, ניקו פ. כתב:

תודה.

עדכון: הודעה מאמאזון שנשלח חזרה לשולח ואם אני רוצה לדבר עם שירות לקוחות.

עולה מול נציג. אומר לי שהחבילה ניזוקה בדרך ויש לי אפשרות לחבילה חדשה או זיכוי. נשמע לי מוזר איך הם יודעים, אבל אמרתי יאללה, למה שאמאזון יחרטטו. תביא חדשה. הבטיחו שתגיעה עד ה-2 לאוגוסט.

היום בבוקר שליח של דואר ישראל מתקשר אליי: "אני אצלך". 

אמאזון אמרו חבילה שבורה ודואר ישראל אמרו שולחים חזרה לשולח. לשליח לא היה לו מושג, השאיר אצלי והלך.

בערב אסתכל אם זה באמת שבור או שזה תקין ואז אני אודיע לאמאזון שאין צורך לשלוח עוד אחת.

מוזר מאוד כל הסיפור.

דבר אחד אני לא מבין - למה בכל התהליך לא התסכלת על המעקב בדואר ישראל?

אין שום קורולציה בין המעקב החיצוני שתראה דרך מערכות חיצוניות לבין המעקב בדואר ישראל - שום קורולציה.

בפעם הבאה תזין את מספר המעקב ב 17track, הוא לוקח את המידע ישירות מהמערכת של דואר ישראל ולכן הוא מדוייק.

ואם אתה רוצה דוגמא נוספת - הזמנתי מבריטניה חלק לרכב שלא אושר על ידי משרד התחבורה. במעקב של דואר ישראל רשום - מעוכב מכס, וטופס שבו רשום שהוא לא מאושר להכנס לארץ.

ומה רשום במערכת המעקב של royal mail? רשום שהפריט חייב במיסים על מנת לשחררו, וזה כמובן לא קשור בשום צורה למצב בפועל.

בכל הקשור למסירה, שמתי לב שפריטים שמזמינים באירופה הרבה פעמים יציגו נסיון מסירה כל פעם שהפריט נסרק אחרי ששוחרר מהמכס, ואז נוצר מצב שבו מופיעים 3-4 נסיונות מסירה כושלים לפני שהדוור מגיע בפועל.

פורסם
לפני שעתיים, Ooga כתב:

דבר אחד אני לא מבין - למה בכל התהליך לא התסכלת על המעקב בדואר ישראל?

הסתכלתי. זה כתוב בהודעה שציטטת. היה כתוב שסירבתי לקבל את החבילה פעמיים ואז היה כתוב משהו בסגנון "אין מען ידוע מוחזר משהו משהו". 

המשלוח הוא מארה"ב אולי זה כמו באירופה.

פורסם

גם אני נתקלתי בבאג מספר פעמים עם משלוחים מאמזון.
אחרי שכבר אספתי את המשלוח מתיבת Box2Go (משלוחים מאמזון ניתן להפנות בחינם אחרי השילוח)

מקבל SMS "משלוח מאמזון שצפוי היה להגיע אליך עד היום יימסר לך בימים הקרובים באמצעות שליח עד הבית, אנו מתנצלים על העיכוב"

בזמן שהפריט כבר בידיים שלי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...