Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, יש לי רכב הונדה סיוויק האצ'בק 2009 שרכשתי משומש לא מזמן עם בעיות ידועות שאני רוצה להתחיל לטפל בהם לפני הטסט.

לפני הרכישה לקחתי את הרכב למוסך, התגלו רוב הבעיות הידועות  ונשללו בעיות מנוע, גיר, שלדה וכד', סה"כ אני מרוצה מהרכב עד עכשיו, ק"מ נמוך ומצב לא רק יחסית לשנתון.

עוד לא לקחתי את הרכב למוסך ויש לו כמה בעיות שצריך לסדר לפני טסט, הבעיות:

1. רעידות בנסיעה - כנראה תושבת מנוע שמאלית, יש גומי קצת שחוק וכנראה שצריך להחליף, הרעד בעיקר מכיוון צד ימין קדמי.

2. רעשים - בצד ימין, ליד הגלגל, יש רעש בניסעה איטית עם פס האטה, כאילו משהו שם משוחרר, בבדיקה אמרו לי בולם זעזועים מעל הקפיץ, כנראה צריך בוקסות משולשים.

3. חריקה - בצד שמאל אחורי, הבלם עושה רעש של חריקה ותקתוקים ברוורס, אני פותר את זה עם שמן, אבל צריך לסדר את זה, הדיסק קצת עם מדרגה.

אשמח לקבל עזרה לגביי אופן הטיפול. למשל, הבלם האחורי שעושה רעש, האם צריך להחליף רק רפידות, או דיסק או 2 הבלמים האחוריים ביחד? מה המחיר של הטיפולים האלה, המלצות למוסכניק שיודע את העבודה ויכול לטפל בהונדה שלי באזור המרכז... מה עדיף, מורשה, חאפר או משהו באמצע ואיך אדע מה... בקיצור תעזרו לי בבקשה לעשות סדר, כיצג לחסוך על טיפולים, לא להוציא על שטויות, מה לסדר קודם ועל מה להקפיד יותר. חוץ מזה הרכב צריך לעבור בדיקה של 120K ק"מ עוד מעט, אחרי הטסט ואני חושב כבר אולי כדאי לעשות את זה קודם?

תודה רבה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי RAW
שיהיה מובן יותר
פורסם

הרכב בן 11- אז צריך לעשות טיפול 165,000 - זה טיפול קטן אמנם אבל,כדאי לבדוק ספר טיפולים/הסטורית רכב ולפי מה שבוצע/לא בוצע עד כה בהחלט לשקול לבצע יישור קו (לרבות החלפת שמן גיר,אם כתוב בספר שכן- כי לפחות מ 2012 בדגם הסדאן יש להחליף שמן גיר כל 60,000 ק"מ או 4 שנים החלפה חלקית,אין מסנן חיצוני).

כמובן לבדוק את עניין הבולמים והבלמים- אלו עניינים בטיחותיים שלא מומלץ להזניח.

לגבי מוסך- ההונדה 2013 שלי טופלה ביד הראשונה במוסך זיסו ביפו ושמעתי רק מילים טובות.

המוסך משתמש בחלקים מקוריים ומבצע טיפולים לפי מפרט היבואן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בתאריך 17.7.2021 בשעה 20:05, RAW כתב:

שלום, יש לי רכב הונדה סיוויק האצ'בק 2009 שרכשתי משומש לא מזמן עם בעיות ידועות שאני רוצה להתחיל לטפל בהם לפני הטסט.

לפני הרכישה לקחתי את הרכב למוסך, התגלו רוב הבעיות הידועות  ונשללו בעיות מנוע, גיר, שלדה וכד', סה"כ אני מרוצה מהרכב עד עכשיו, ק"מ נמוך ומצב לא רק יחסית לשנתון.

עוד לא לקחתי את הרכב למוסך ויש לו כמה בעיות שצריך לסדר לפני טסט, הבעיות:

1. רעידות בנסיעה - כנראה תושבת מנוע שמאלית, יש גומי קצת שחוק וכנראה שצריך להחליף, הרעד בעיקר מכיוון צד ימין קדמי.

2. רעשים - בצד ימין, ליד הגלגל, יש רעש בניסעה איטית עם פס האטה, כאילו משהו שם משוחרר, בבדיקה אמרו לי בולם זעזועים מעל הקפיץ, כנראה צריך בוקסות משולשים.

3. חריקה - בצד שמאל אחורי, הבלם עושה רעש של חריקה ותקתוקים ברוורס, אני פותר את זה עם שמן, אבל צריך לסדר את זה, הדיסק קצת עם מדרגה.

אשמח לקבל עזרה לגביי אופן הטיפול. למשל, הבלם האחורי שעושה רעש, האם צריך להחליף רק רפידות, או דיסק או 2 הבלמים האחוריים ביחד? מה המחיר של הטיפולים האלה, המלצות למוסכניק שיודע את העבודה ויכול לטפל בהונדה שלי באזור המרכז... מה עדיף, מורשה, חאפר או משהו באמצע ואיך אדע מה... בקיצור תעזרו לי בבקשה לעשות סדר, כיצג לחסוך על טיפולים, לא להוציא על שטויות, מה לסדר קודם ועל מה להקפיד יותר. חוץ מזה הרכב צריך לעבור בדיקה של 120K ק"מ עוד מעט, אחרי הטסט ואני חושב כבר אולי כדאי לעשות את זה קודם?

תודה רבה לעונים.

אל תרסס שמן על בלמים!.

בלמים אחוריים בד"כ מחליפים רק רפידות כי הבלאי לדיסקיות הוא נמוך. אבל כמובן שצריך לבדוק אצל איש מקצוע שיגיד לך אם יש צורך להחליף או לא.

תושבת מנוע אם אני זוכר יש איזה 4 ברכב הזה את צריך לבדוק אחת אחת כדי לראות מה תקין ומה לא כדי להבין מהיכן הרעידות.

• תוכן חדש...