Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עד היום השתמשתי תמיד בוואקס (נוזלי או ספריי), סינטטי להבנתי, לאחר השטיפה של הרכב.

חשובה לי עצם ההגנה על הצבע (מיטלי) ופחות הברק המתקבל.

בזמן האחרון אני קורא על מוצרים שנכללים בקטגוריה של "אוטם צבע" אך אינני מצליח להבין לעומק מה ההבדל בין וואקס לאוטם מבחינת ההגנה על הצבע (לא כ"כ הברק המתקבל).

אז אם כך -  לצורך הגנה על הצבע (קרינת שמש, לכלוך, מים בחורף) - מה עדיף: שימוש באוטם או שימוש בוואקס?

מה ההבדלים/דמיון מבחינת הגנה על הצבע?

תודה רבה

פורסם (נערך)

אוטם צבע לרוב עמיד יותר מווקס, מחזיק באיזור החצי שנה לדעתי, אבל כמובן תלוי אם הרכב חונה בחוץ ובכמות השטיפות וכו'.

ווקס לרוב יהיה מבריק וגלוסי יותר.

אם חשוב לך יותר להגן על הצבע, לך על אוטם צבע.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

אתה צודק לגמרי, חוץ מהנקודה שהוא מחזיק חצי שנה. לדעתי בתחזוקה נאותה שלושה חודשים זה מעל ומעבר. 

פות"ש, כדי לקבל את הטוב משני העולמות, שמים אוטם כשכבת בסיס וספריי ווקס/אוטם או ספריי דיטיילר מעל מדי שטיפה. 

פורסם

היי

ההבדל בין וקס לאוטם הינו:

אוטם צבע הינו ווקס סינטטי, מחזיק מעמד מבחינת העמידות שלו הרבה יותר מווקס רגיל,

אני אישית משתמש באוטם של מנזרנה. שנים וברוך השם מאוד מרוצה

קח בחשבון, שצריך עבודת הכנה, פלסטלינה, פוליש גס ועדין לפי הצורך, תלוי במצב הצבע

אוטם לאחר כל הפעולות הנל, על המוצר שאני משתמש בו, כתוב שיש ליישם את האוטם שוב לאחר 24 שעות

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

בנוסף כדאי לדעת שווקס שמכיל הרבה קרנובה - הקרנובה לא עמידה מספיק בחום שלנו במיוחד כשהפח מגיע לכמעט 100 או יותר מעלות בקיץ.

לכן הוא מתפוגג מהר יותר.

ווקס היום יותר לשימוש של SHOW ומראה רטוב / עמוק.

העדיפות היום היא לסינתטי, אוטמים / ציפוי קרמי וכו'.

ההגנה הכי טובה לפח הרכב היום היא או ציפוי קרמי איכותי מאוד, או PPF שהוא יקר יותר בלא מעט.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...