Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. 

עמדתי ביציאה מחניון כלשהו עם שלושה מחסומים, הייתי תקוע במחסום האמצעי וחיכתי למענה של החניון. מאחורי הגיח אוטובוס של דן שצפר לי שאזוז מהמחסום האמצעי כי אין לו אפשרות לעבור במחסום אחר. הוא זז רוורס ונעתרתי לבקשתו ולקחתי ימינה. אלא שהוא לא איפשר לי להתיישר בנתיב וסובב את האוטובוס ככה שפגע לי בחלק האחורי של הרכב - בטענה שעשיתי רוורס, מה שאני טוען שלא נכון.

שתי שאלות יש לי בנושא:

1. כשביקשתי ממנו להציג רשיון נהיגה, הוא סירב בטענה שכל הפרטים רשומים בחברה ושהוא לא מוכן לגלות את הכתובת שלו שמופיעה ברשיון. האם זה חוקי ? הוא גם לא רצה לספק לי את הטלפון שלו בטענה שאפנה לחברה- האם זה חוקי? (ממה שאני יודע, זה לא) 

2. במידה ואני אכתוב בדיווח התאונה שהוא אשם וזה יגיע למשפט ויוכחו שאני אשם (אני באמת לא יודע מי מאיתנו אשם) האם אני חשוף לתביעה אישית כלפיי? 

3. האם יש משמעות לכך שנהגתי ברכב חברה(ליסינג) ? 

תודה לעונים 

פורסם

1. הוא חייב להציג לך אמצעי זיהוי - ת.ז., דרכון או רשיון נהיגה, וכן תעודת ביטוח, ולמסור את מספר הרישוי של הרכב (אני מקווה שצילמת בשטח). סרוב להזדהות הוא עבירה, יכולת לפנות למשטרה ושוטר היה מגיע ומזהה את הנהג. הבעיה - זה לוקח זמן.

2. הוכחה שלא אתה אשם עלוחה להיות בעייתית בפגיעה מאחור, מקווה שיש לך סרטון ממצלמת דרך או הודאה מוקלטת שלו או משהו דומה. כמובן צילופ של הרכבים לפני שהוזזו.

3. מצויין. חברת הליסינג לא אוהבת לשלם, תקווה שתלחם לצידך. בכל מקרה, היא עלוחה לגבות ממך השתתפות עצמית לפי הסכם החכירה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה על המענה האינפורמטיבי. 

העניין הוא שהוא הזיז את האוטובוס קדימה ולא ממש רואים. 

יש צורך לערב משטרה אם לא היו פגיעות גוף ? 

הוא איפשר לי לצלם מסמכים לא רלוונטיים : רשיון הרכב, תעודת כיול של האוטובוס, ביטוח חובה 

עריכה אחרונה על ידי timtim87
פורסם (נערך)

רשיון הרכב ותעודת הביטוח רלוונטיים.

כיוון שיש לך כתובת בעל הרכב, וזו חברה, יהיה קל לתבוע אותה. כיוון שמדובר ברכב ליסינג זה יבוצע על ידי חברת הליסינג, למעשה אין לך מה לדאוג מעבר להשתתפות העצמית.

הדבר הראשון שעליך לעשות, ואני מקווה שכבר עשית, הוא לדווח לחברת הליסינג. הם ינחו אותך להמשך התהליך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, דיווחתי לליסינג. 

אני לא מבין למה חברת האוטובוסים יכולה לתבוע אותי? בשביל זה יש ביטוח מקיף/צד ג' לרכב לא ?  

פורסם

קרוב לודאי שחברת האוטובוסים אינה מבוטחת בחברה חיצונית (חוץ מביטוח החובה) - היא תתקן את האוטובוס על חשבונה ותתבע ממך את נזקיה. אין לך מה לדאוג - זה מכוסה על ידי חברת הליסינג (או ביטוח צד ג" שלה, אם קיים).

גם אם פגעת ברכב שמבוטח בעליו יכול לתבוע אותך  ואם הוא מפעיל את הביטוח שלו חברת הביטוח יכולה לתבוע את נזקיה ממך בהליך הקרוי "שיבוב". במקרה כזה הביטוח שלך "יכנס בנעליך" וישלם את הנזק (אתה תדרש לשלם השתתפות עצמית בלבד). במצב כזה בעל הרכב יכול לתבוע ממך את ההשתתפות העצמית ששילם ועוד כמה עלויות שיכולות לחול.

פורסם

תודה על כל המידע. 

אגב, לא נגרם נזק לאוטובוס - לפחות לא ניתן היה להבחין בו כי האטובוס היה בין כה וכה שרוט מכל צידיו. 

הוא פשוט שבר לי פנס ועיקם את הפגוש. 

פורסם

זה יכול להיות נזק לא קטן, רק בעל מקצוע יוכל לקבוע את גובהו.

פורסם
לפני 13 שעות, timtim87 כתב:

תודה על כל המידע. 

אגב, לא נגרם נזק לאוטובוס - לפחות לא ניתן היה להבחין בו כי האטובוס היה בין כה וכה שרוט מכל צידיו. 

הוא פשוט שבר לי פנס ועיקם את הפגוש. 

הזדמנות מצוינת בשביל דן לתקן את האוטובוס על חשבון חברת הליסינג שלך. 

אלא אם מדובר בחברה אמינה והוגנת כמו אגד. (בדיחה).

מציע לדווח את כל העובדות לחברת הליסינג ולציין בפניהם את זה שהנהג שיקר ולא נתן לך פרטים. אני מאמין שהן תסתדרנה ביניהן. במידה ולא תשוב לעדכן. לדעתי אם זה יגיע לבית משפט אתה תזומן כעד ולא כצד, כך שלדעתי הלא מלומדת אין לך ממה לחשוש. 

• מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

איך אתה קובע שאוטומטית דן יזכו ?

ניסיתי לאתר את פרטי הנהג בהמון המוני טלפונים - אבל שום דבר. מסתבר שלאף אחד אין גישה למידע הזה. 

מעבר לכך, במוקד התביעות של דן הפנו לסוכנות ביטוח פרטי שעונה על תביעות דן רק בין 14:00 ל16:00 וגם אז לא ממש זמינים - כשסוף סוך תפסתי אותם, הם הפנו לביטוח שהפנה לגברת מסויימת שפשוט לא עונה לטלפון.

סוף הסיפור? לרדת מזה? יעזור לי איכשהו לדווח במשטרה? יכול להזיק?

עריכה אחרונה על ידי timtim87
פורסם

אתה יכול לדווח למשטרה - תשרוף שעה - שעתיים, ירשמו דיווח, תוך 3 ימים תקבל הודעה על סגירת התיק מחוסר עניין לציבור.

עצתי - תן לחברת הליסינג "שלך" לטפל בנושא. בשבילך זה מקור למתח ועצבים, בשבילם זה לחם וחמאה. מבחינתך זה יסתיים, במקרה הרע (והסביר), בתשלום השתתפות עצמית. שלם ושכח.

• רעיון טוב! 2

פורסם

בתאונות נזק בלבד לרוב אפילו לא תקבל הודעה על סגירת התיק, וכנראה אפילו לא יפתחו תיק על עבירת הזדהות.

יפתחו תיק של ת.ד. נזק בלבד, יספקו לך את פרטי בעל הרכב (אפילו לא הנהג) ובזה ייגמר הסיפור מפה המשטרה תאחל לך בהצלחה בהמשך דרכך המשפטית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בקיצור... אתה נהג אוטובוס? 

סתם מתלוצץ. הבנתי את זה כבר לבד, הייתי בתחנה ועשיתי 1+1. אני גם לא מחפש נקמה בנהג. אני בטוח שלנהוג אוטובוס זו אחת העבודות היותר שוחקות ומאומצות שקיימות.

בסה"כ הייתי המום מהתאונה וניסיתי להבין איך להתנהל. 

כל שכן, עלתה לי שאלה נוספת - איך אני יודע אם הביטוח רשום על שמי ? ואם התאונה תיקר לי את הפוליסיה כשארצה לרכוש ביטוח פרטי ? מישהו יודע לומר מנסיון ?

פורסם

תבע את דן ואת הנהג על ההשתתפות העצמית שלך והתייקרות הפרמיה.

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...