Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי רוצה לעשות קורס QA 

רציתי לבדוק אם יש דרישה בשוק? מה השכר ההתחלתי? 

במידה והיא תרצה לעשות יש המלצה על מה לשים דגש מבחינת מה הם מלמדים? 

מדובר על מישהי ללא רקע או תואר במחשבים

פורסם (נערך)

Qa זה תחום רחב למדי עם המון סוגי משרות.

אם מדברים על בדיקות ידניות פשוטות ורפטיטיביות זה תחום דיי משעמם אבל בואו נהייה כנים - could be worse ורוב העבודות שוחקות ורפטטיביות ובתנאים פחות טובים. 🤷‍♂️

ומצד שני יש המון התמקצעות והתקדמות לדברים יותר מעניינים כמו אוטומציות, תקשורת , אבטחת מידע וכו.

הבעיה האמיתית היא שכמו הרבה מקצועות בטק - אף אחד לא מחפש את בוגרי הקורסים הטריים האלו בלי ניסיון. גם לא בשכר נמוך.

המזל בניגוד לקורסי פיתוח זה שאחוז יותר גבוהה מהם כן מבטיח עבודה בסוף הקורס ומשם אפשר להתגלגל.

אז לא הייתי הולך על קורס שלא צמוד למקום עבודה. זה יהיה כמו קורס טכנאי מחשבים בשנות ה90. אף אחד לא צריך את זה...

דוגמא טובה בזמנו לקורס שעשה את זה היתה תוכנית הentry level בצק פוינט שיועדה בעיקר לאקדמאים מתחומים שונים (אבל לא רק) או תוכנית הtech support וראיתי אנשים מתקדמים יפה מאוד ממנה.

https://careers.checkpoint.com/index.php?m=cpcareers&a=programs

הקורס הוא כחלק מהעבודה כבר וממשיך ישירות למשרה בחברה מכובדת.

כרגע אני רואה שהתוכנית של הtech support פתוחה ואולי כדאי לה לשקול.

השכר ההתחלתי כמעט לא רלוונטי בכנות אם אפשר תוך כמה שנים להגיע לשכר שיחשב מכובד בשוק הישראלי (12-15 אלף לחודש נגיד בחברה גדולה - 8-10 בחברות קטנות יותר. עם כמה שנים ניסיון הכוונה. אבל אני באמת לא מעודכן במספרים בימינו ואולי אני off)

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מנסיון של קרובת משפחה, הכניסה לתחום קשה מאוד אחרי קורס, הרבה חיפושים ובסוף אתה מוצא עבודה בשכר מאוד נמוך ושלא מעריכים אותך בה.

מה שכן, לאחריה כבר יש הרבה פחות בעיה למצוא עבודה ומוצאים יחסית בקלות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

חבל על הכסף ועל הזמן, יש ביקוש נמוך מאוד לQA ידני ללא ניסיון והשוק מוצף בבוגרי קורס. רוב המשרות כיום בתחום הן אוטומציה ושם בוגר קורס יצטרך להתמודד מול יוצאי יחידות טכנולוגיות/בוגרי תואר ראשון/הנדסאים שיודעים לכתוב קוד.

אם כבר הייטק אז עדיף קורס שקשור לסייבר.

פורסם
לפני 13 דקות, avizaz כתב:

מנסיון של קרובת משפחה, הכניסה לתחום קשה מאוד אחרי קורס, הרבה חיפושים ובסוף אתה מוצא עבודה בשכר מאוד נמוך ושלא מעריכים אותך בה.

מה שכן, לאחריה כבר יש הרבה פחות בעיה למצוא עבודה ומוצאים יחסית בקלות.

נכון לכל חסר ניסיון, גם לבוגרי תארים.

לגבי QA - לדעתי הקורסים האלה מיותרים לגמרי, אלא אם יש להם הסכם עם חברות שמקבלות אותך לעבודה בסוף הקורס, וגם אז תהיה חתום על התחייבות להיות עובד קבלן בשכר יחסית נמוך לX שנים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 דקות, Liviur כתב:

And why is that ?

כי הייטק וסייבר נשמע מגניב.

אם תוסיף את המילה סטרטאפ אז בכלל חגיגה

• אהבתי 2
  • מצחיק 6

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אני עדיין לא מצליח להבין מה זה סייבר.

זה אבטחת מידע?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 39 דקות, vadim6385 כתב:

אני עדיין לא מצליח להבין מה זה סייבר.

זה אבטחת מידע?

תאר לך אם אני בקושי מבין את זה אחרי 6 שנים בתחום הבדיקות אבטחת מידע (כולל אוטומציות , הקמת סביבות , סימולציות של מצבים וכו) 😂

אם לQA עם תעודת QA ובלי ניסיון אין שום דרישה בשוק - תאר לך כמה אין דרישה למומחי אבטחת מידע בלי ניסיון שזה תחום ה ר ב ה יותר רגיש ומסובך?

במיוחד שהצבא משחרר המון כאלו עם ניסיון כל שנה?

ד״א - כמובן שכל הכניסה לתחומים האלו היא לא בלתי אפשרית. פשוט יש עודף של בוגרי קורסים מצד אחד ומצד שני יש אנשים עם ניסיון מהצבא , חברים במקומות עבודה שמוכנים לקבל ולהכשיר אותם שם ואנשים שזה היה התחביב שלהם ובילו המון שעות פנאי בללמוד ולהתעסק בזה לבד.

הקורסים האלו של לעשות יש מעין כשסף הקבלה למשרות כניסה הוא נמוך - הם בעייתיים.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 שעות, Liviur כתב:

תאר לך אם אני בקושי מבין את זה אחרי 6 שנים בתחום הבדיקות אבטחת מידע (כולל אוטומציות , הקמת סביבות , סימולציות של מצבים וכו) 😂

ממש לא מהתחום,אבל אולי בדיקות ידניות לזיהוי פרצות אבטחה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

ממש לא מהתחום,אבל אולי בדיקות ידניות לזיהוי פרצות אבטחה?

אחי לא מדובר על גניקולוג...

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 19 שעות, Liviur כתב:

במיוחד שהצבא משחרר המון כאלו עם ניסיון כל שנה?

והם גם מוכנים לעבוד בגרושים אחרי שהיו רגילים לקבל 800 ש"ח בחודש 3 שנים, ורובם עדיין גרים עם ההורים בלי יותר מדי הוצאות.

תשלם לו שכר מינימום וקצת, זה יהיה טון כסף מבחינתו.

• מצחיק 2

פורסם

חחח אתה ממש לא מודע לשכר של בוגרים יוצאי צבא מהיחידות הנחשבות..

אתה לא צריך לעשות יותר מדי, ולא להיות מוצלח מדי אבל אם עברת ביחידה כזאת וחברים שלך מכניסים אותך השכר יכול להתחיל ב12K ובסייבר אני מעניין שיותר קרוב ל20K.

לעניין הQA אני ממש לא ממליץ.

אם יש מקום עבודה שמעוניין להכשיר אותך תוך כדי - לגמרי לך על זה. אבל מיוזמתך להוציא אלפי שקלים על קורס ולמצוא - אולי -  עבודה עם שכר רעב? ממש לא.

• תוכן חדש...