Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשבר לי ידית חיצונית קדמית ימנית יש למי שהוא מושג כמה צריך לעלות חלק כזה חליפי ולא מקורי ואיפה קונים בזול וגם כיסוי לנורה שבגג הרכב כמה עולה ואיפה וגם איך אפשר לשפר צריכת דלק חוץ מניקוי מצערת ותוסף לדלק שכבר עשיתי 

תודה מראש לכולם

פורסם
לפני 8 שעות, בן שימול כתב:

נשבר לי ידית חיצונית קדמית ימנית יש למי שהוא מושג כמה צריך לעלות חלק כזה חליפי ולא מקורי ואיפה קונים בזול וגם כיסוי לנורה שבגג הרכב כמה עולה ואיפה

קודם כל לא נתנגד אם תשתמש בסימני פיסוק.

לגבי החלקים:

1. פירוק

2. חיפוש מק"ט ע"י הקלדת VIN באתרים כמו זה לדוגמה: http://www.catcar.info/hyundai/?lang=en

3. יונדאי שופ בת"א.  03-716-2540

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה רבה לרפי ולדותן

1 אני חדש וקחו אותי בסלחנות

2 לרפי אני גר בבני ברק

3 לדון אם תוכל להסביר לי מה זה vin?

4 האם הכוונה למספר ת.ז. רק של אוטו?

5איך אני מוצא את המספר ת.ז. של האוטו שלי שמספרו במשרד הרישוי 3737866

6מצאתי בקאר פרט און ליין, ב113 ש"ח לידית.  ובאוטו מודיעין בהירקון בבני  ברק 110 שח לכיסוי נורה

7 אשמח מאוד אם אחד מכל האנשים הטובים פה ישלח לי הודעה פרטית עם הפלאפון פשוט יותר קל לי לדבר בפלאפון 

8 כמה צריך לעלות העבודה עצמה ? והאם זה פתח או חשמלאי רכב או זגג רכב?

תודה מראש לרפי ולדותן

עריכה אחרונה על ידי בן שימול
שיפור ניסוח וטעויות כתיב
פורסם

VIN - Vehicle Identification Number והכוונה למס' שילדת הרכב והוא מופיע ברשיון הרכב.

את ידית הדלת לרוב פחח רכב מחליף ואולי הוא גם יוכל להחליף לך את כסוי המראה.

תוכל לבצע את החלפת הידית (ואולי גם את כסוי המראה) אצל הפחח רכב יוסי צמח

שברח' ברוך הירש 26 בני ברק, טל' 03-5706587.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם

כל עוד הצריכת דלק שלך לא נמוכה בצורה מוגזמת (מתחת ל6-7 קילומטר לליטר), כנראה שמה שהכי יעזור לך לחסוך זה ההתנהגות שלך על הכביש.

הדברים שהכי עוזרים זה לבדוק את הגלגלים שיהיו בלחץ אוויר נכון.

לא לתת גז ממש עד הרמזור אלה לתת לאוטו לגלוש קצת לפני מה שיחסוך דלק ורפידות ברקסים,.

הדרך היום יומית שלך תקבע הרבה (נסיעה בכביש מהיר עדיפה).

להשתדל תמיד להיות בהילוך הכי גבוה (מה שבאוטומט אתה יכול לשלוט בו אם אתה נגיד בהילוך שלישי ב3000 סלד אם תוריד לחצי שנייה את הרגל מהגז האוטו יעלה לרביעי ואז תמשיך ללחוץ על הגז כרגיל).

ובכללי לא להרביץ גז אלה לתת לאוטו להתאמץ באופן בינוני להגיע למהירות.

פורסם
לפני 3 שעות, Shab00 כתב:

להשתדל תמיד להיות בהילוך הכי גבוה (מה שבאוטומט אתה יכול לשלוט בו אם אתה נגיד בהילוך שלישי ב3000 סלד אם תוריד לחצי שנייה את הרגל מהגז האוטו יעלה לרביעי ואז תמשיך ללחוץ על הגז כרגיל).

ובכללי לא להרביץ גז אלה לתת לאוטו להתאמץ באופן בינוני להגיע למהירות.

הטיפ שאמרת תקף רק עם הגעת למהירות שיוט שאתה רוצה, לשים את אותה כמות גז ולהעלות הילוך לא בזמן סתם יגרום להאיץ לאט יותר וככה לבזבז יותר דלק.
לפותח הנושא: אם תהייה טוב במשחק EcoDriver זה אומר שאתה הבנת איך לנהוג חסכוני.

פורסם
הטיפ שאמרת תקף רק עם הגעת למהירות שיוט שאתה רוצה, לשים את אותה כמות גז ולהעלות הילוך לא בזמן סתם יגרום להאיץ לאט יותר וככה לבזבז יותר דלק.
לפותח הנושא: אם תהייה טוב במשחק EcoDriver זה אומר שאתה הבנת איך לנהוג חסכוני.
אם אתה לוחץ על הגז 30% בהילוך שלישי או 30% ברביעי אתה תהיה חסכוני יותר ברביעי.
גם עניין של איך המחשב רכב מנהל את הגז, וגם עניין של מנוע בפחות סלד יותר יעיל כי פחות הפסדי חיכוך ופחות הפסדים על האביזרים שמחוברים אליו.

לפעמים האוטו מגזים בכמות הזמן שהוא מושך הילוכים או מחליף מהר מדי (במיוחד ברכבים שאין להם אפשרות לבחור מצבים כמו ספורט חסכון או נוחות והתוכנה משלבת את כולם ביחד)

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם
בתאריך 13.12.2020 בשעה 15:18, רפי לין כתב:

VIN - Vehicle Identification Number והכוונה למס' שילדת הרכב והוא מופיע ברשיון הרכב.

את ידית הדלת לרוב פחח רכב מחליף ואולי הוא גם יוכל להחליף לך את כסוי המראה.

תוכל לבצע את החלפת הידית (ואולי גם את כסוי המראה) אצל הפחח רכב יוסי צמח

שברח' ברוך הירש 26 בני ברק, טל' 03-5706587.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

התקשרתי אליו ענה לי בחור בשם טל, ואמר שהוא עובד רק עם חלקי חילוף מהיבואן של יונדאי.

ויש שני מקט"ים 1 500 שח 2 140 שח ואז ירדתי ממנו הלכתי לחנות אוטו מודיעין קניתי ידית של חברת בני גלאס עלה לי 130 ויש לי הרגשה שאם הייתי לקוח שהוא פחח הייתי משלם על זה פחות 20 שח לפחות. כרגע מחפש מתקין שיקח לי כמה שיותר זול? אשמח להצעות 

לרפי לין מה שהכי חשוב לי זה עלויות נמוכות.

לכן בפתיחת השרשור כתבתי חליפי לא מקורי .ואחד כמוני צריך לשלוח אותו למוסכי ערבים, או למוסכים שעובדים בלי קבלות  ולא למי שאתה שלחת אותי שבטלפון אומר לי שהוא עובד רק עם חלקים של היבואן . שזה ידוע שיבואני הרכבים עושים מיליונים ממחירים הזוים של כל חלק .

יש לי סיפור לספר בענין 

כשקניתי את האוטו קיבלתי בדואר שובר חינם של היבואן טיפול 10.000 מתנה כולל פילטר שמן ושמן ועבודה.

אני בתמימותי נכנסתי לי.שקד (מוסך היבואן )בהקישון בבני ברק שזה מוסך מורשה היבואן ומראה לו את השובר ואז הוא אומר לי אבל בדיקת הברקסים עולה כסף כי זה לא כלול בשובר ואז אני אומר לו כמה ואז הוא אומר 350+מע"ם שזה 400 אמרתי לו אז אל תעשה בדיקת ברקסים ואומר לי אין כזה דבר בקיצור דרך ערמומית לנצל את תמימות נהגי הרכבים .

בקיצור בחיים לא לטפל במוסכי יבואן  רק למי שבא לו לפרנס את הטייקונים או שיש לו כסף לחלק

לילה טוב חברים .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חבר

במסקנות האחרונות קצת נסחפת...

אמנם יש צדק חלקי בדבריך אבל זה שביקשת עזרה זה לא סיבה לכזו שורת מסקנות עם כ"כ הרבה סימני קריאה (גם אם לא סימנת אותם בפועל :) )

בכל אופן: לי יש אקסנט 2003 וכשנשבר לי הידית החיצונית (אחורית) התקשרתי לאלגרבי חלקי חילוף בוואדי גוז והוא אמר לי שזה עולה 50 ש"ח

(אני לא רציתי לשלם אז פירקתי את הידית ו"תפרתי" אותה טוב עם חוטי מתכת (קדחתי חורים וחריצים)וקצת דבק כמובן (בעיקר למניעת תזוזות) וב"ה זה עובד יופי)

אם יש לך ידיים טובות - אל תפחד  ותרכיב לבד את הידית זה לא מסובך

בהצלחה

פורסם

קשה לי להאמין שמישהו ימליץ לך פה בחום ללכת למוסך ללא קבלות בניגוד למוסך מסודר באופן כללי.

אם יש לך כבר את חלקי החילוף אצלך, תשקול לבצע את ההחלפה/התקנה לבד, לא אמור לקחת יותר מידי זמן.

דבר שני, תשקול אם כל הסיבוכים/טלפונים וכו' שווים חיסכון של כ20-40 שקל.

פורסם

להחליף את הכיסוי מראה זה שטויות ואתה יכול לעשות לבד בוודאות.

לגבי הידית אתה יכול גם אם יש לך קצת ידע טכני (לא משהו מטורף).
אם לא אז לא חייב מישהו כל כך מומחה, ואם אתה בגישה של ללכת למוסך קומבינה בשחור וכמה שיותר זול אז סבבה פשוט תמצא אחד כזה באזור שלך מהמלצות של חברים בני משפחה או בעבודה.
הפורום הזה בגישה מקצועית מדי כדי להציע לאדם לעשות דבר כזה אז אתה לא תקבל פה את התשובה למקומות כאלו.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

• תוכן חדש...