Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

הנקודה של חרדים מעניינת. אז, כמובן, מדובר באוכלוסיה מגוונת שחלקה מפורוורת. אבל מעניינת דווקא האוכלוסיה בשכונות הצפופות שבערים. האם הם נזקקים לקניות בהיפר שבשולי העיר, או שהשרותים מגיעים אליהם, למרחק רחוב או שניים מהבית?

השאלה היא למה אתה צריך היפר אם אתה מקבל את כל מה שצריך בחנויות רחוב מתחת לבית? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

פתרון לגבות עוד אגרות רק יכעיס את הציבור, יפגע במצב הכלכלי של האזרח הפשוט, ולא יתרום בפתרון הצפיפות כי רב האנשים ישלמו.

בדיוק כמו שבכביש 6 עדיין יש פקקים. ללונדון זה עובד כי התח"צ מצויין, פה עקב המצב הבעייתי של התח"צ, זה לא יעבוד.

עריכה אחרונה על ידי TsachiE
  • אהבתי 1

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

אתה ממש לא רוצה להסתובב עם ילד קטן או שניים בתחב"צ

למה לא?

לפני שעה, Haim_gds כתב:

נראה לך סביר להסתובב באוטובוסים עם חבילת חיתולים ענקית או מספר ק"ג של תפו"א

כן

לפני 37 דקות, פבל כתב:

אז אפשר להרים חניונים רבי קומות (מתחת+מעל הקרקע) עם כמה מאות/אלפי מקומות חניה בכל אחד.

כאילו אני יודע שאתה מתכוון לטוב, אבל זה פתרון נוראי, בטח בתוך עיר. סליחה.

לפני 38 דקות, פבל כתב:

קביעת תקן שכל יח"ד חדשה שנבנית צריכה להגיע עם שני מקומות חניה תת-קרקעיים בטאבו

זה הרבה הרבה יותר טוב

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, TsachiE כתב:

פתרון לגבות עוד אגרות רק יכעיס את הציבור, יפגע במצב הכלכלי של האזרח הפשוט, ולא יתרום בפתרון הצפיפות כי רב האנשים ישלמו.

בדיוק כמו שבכביש 6 עדיין יש פקקים. ללונדון זה עובד כי התח"צ מצויין, פה עקב המצב הבעייתי של התח"צ, זה לא יעבוד.

הצעת המדיניות (של פורום קהלת) היא לקזז את האגרות עם הפחתת מיסי קניה על רכב כך שסך הנטל על האזרח לא יגדל אבל הפילוג ישתנה:
מי שגר בפריפריה ולא תורם לגודש באותה המידה כמי שגר ומתנייד בגוש דן לא ישלם את אותן האגרות.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

@mcshmupiאתה לא יכול להטיל אגרת גודש בלי תחב"צ ראויה, שכן חייהת להיות אפשרות להגיע לכל מקום בעלות.סבירה, בוודאי לקבלת שירותים שקיימים רק במרכזי הערים.

@יבגניפלך יש סופר נוח מתחת לבית, ואיני יודע מה היקף הקניות שלך. בשבילי הסופר השכונתי היקר נמצא במרחק קילומטר עם הפרש גובה 70 מ'. בגילי זה כבר לא בדיוק נגיש רגלית (אם היה במישור לא הייתי מתלונן, אבל השכנה בת ה-75 כן, ובצדק). רמי לוי נמצא במרחק 2 ק"מ, עם הפרש גובה 200 מ'. כלומר, בכל מקרה אני זקוק לרכב גם בשביל לקנות חלב ולחם, בודאי בשביל קניה שבועית למשפחה.

העליתי את שאלת החרדים כדי להבין האם הם פתרו את בעיית הנגישות בלי לפגוע במחירים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל הפתרונות (כולל חניוני ענק בקומות או מגדלי חניה אוטומטיים וכו') הם זמניים.

העתיד יושב ב-TaaS/MaaS, ובעולם הזה אתה לא תצטרך להחזיק רכב.

גם עולם התחבורה הקווית (אוטובוסים, מוניות שירות) תרד באופן משמעותי לכיוון רכבות כבדות או קלות.

First/Last Mile יהיה בעזרת רכבים אוטונומיים, הטווח הבינוני יקרה באוטובוסים אוטונומיים, הטווח הרחוק ברכבות כבדות או קלות.

יש הסכמה רחבה שבעוד 20 שנה זה כנראה ייראה ככה, אתה תכניס את היעד, ומערכת תבנה לך מסלול שתזמין לך רכב אוטונומי שיאסוף אותך מהבית, יוריד אותך בתחנת האוטובוס או הרכבת, ויחכה לך רכב אוטונומי שיקח אותך מתחנת היעד אל היעד שלך, ויחייב אותך פעם אחת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

@sperial אגרות גודש משפרות את התחבורה הציבורית משום שהן מורידות את הגודש בכבישים. זה גורם לאוטובוסים להגיע מהר יותר ליעד ומגביר את תדירותם
על הנימוקים בעד אגרות גודש (וגם על בעיית החנייה בערים) ניתן לשמוע בפרק של הפודקאסט "על המשמעות":

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אתה מאוד אופטימי. רכב אוטונומי בהחלט יגיע, אבל לא בחלון מצומצם של 20 שנה. זה ייקח זמן. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ועד שזה יהיה, צריך בינתיים פתרונות שיקלו על העומסים במציאות העכשווית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 דקות, TsachiE כתב:

אתה מאוד אופטימי. רכב אוטונומי בהחלט יגיע, אבל לא בחלון מצומצם של 20 שנה. זה ייקח זמן. 

20 שנה זה המון זמן, בטח בעולם טכנולוגי.

לשם השוואה לפני 20 שנה בכל בית היה טלפון קווי, של בזק, טלפון סלולרי היה מוצר דיי נדיר, והתחרות הייתה בין ICQ ל-MSN Messenger.

אם השיקול היחיד היה רק טכנולוגי - טווח של 5 שנים כנראה היה מביא רכבים אוטונומיים (שלא במסגרת ניסויית), מכיוון שהאתגר הוא לא רק טכנולוגי אלא גם חוקי ותפיסתי אז טווח של 20 שנה נמצא בהסכמה רחבה.

יש מומחים לתחום שגם טוענים שזה יקרה תוך עשור, יש מומחים אחרים שחושבים שזה ייקח יותר. כמעט כולם מסכימים שב-2040 זה ייראה ככה.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

ועד שזה יהיה, צריך בינתיים פתרונות שיקלו על העומסים במציאות העכשווית.

כמובן, אבל תוך התחשבות בכך שאלה פתרונות לטווח בינוני ולא ארוך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

גם אם זה ייקח 20 שנה, זה לא יהייה בהיקפים שיגרמו לשינוי עולמי.

אתה רואה מדינות כמו הודו בתוך 20 שנה שרב אזרחיה יהיו ברכבים אוטונומיים? מה עם סין? דרום אמריקה? 

עם כל הכבוד למהפכת הסלולרי, רכבים אוטונמיים זה סיפור הרבה יותר מורכב. 

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

פורסם

עזוב מדינות עולם שלישי.

בסין זה יקרה לפני מדינות המערב (עניין של רגולציה ושליטה של המשטר באזרחים).

במטרופולינים בארה"ב, במטרופולינים באירופה, כולל בישראל, זה יקרה.

מה גם שישראל ברובה היא מטרופולינים, מטרופולין גוש דן, מטרופולין ירושלים, מטרפולין חיפה, מטרופולין באר שבע, מכסה את הרוב המוחלט של האזרחים

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמו שציינת, לא מדובר כאן רק בשינוי טכנולוגי. יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון :

- אנשים לא ימהרו לוותר על השליטה בהגה

- תעשיות הנפט חזקות מאוד גם במדינות מערביות מתקדמות ומשפיעות על הממשלה. זה יהייה בעייתי.

- הטכנולגיה עדיין מאוד , בעייתית. רק לפני שנה היה תאונה שנגרמה במוות, ולפי מה שהבנתי זו לא פעם ראשונה.

- מדינות עולם שלישי כבר אמרתי

פורסם
לפני 49 דקות, sperial כתב:

@יבגניפלך יש סופר נוח מתחת לבית, ואיני יודע מה היקף הקניות שלך. בשבילי הסופר השכונתי היקר נמצא במרחק קילומטר עם הפרש גובה 70 מ'. בגילי זה כבר לא בדיוק נגיש רגלית (אם היה במישור לא הייתי מתלונן, אבל השכנה בת ה-75 כן, ובצדק). רמי לוי נמצא במרחק 2 ק"מ, עם הפרש גובה 200 מ'. כלומר, בכל מקרה אני זקוק לרכב גם בשביל לקנות חלב ולחם, בודאי בשביל קניה שבועית למשפחה.

העליתי את שאלת החרדים כדי להבין האם הם פתרו את בעיית הנגישות בלי לפגוע במחירים.

אבל ענית תוך כדי גם על מה ששאלתי וגם על מה שאתה שאלת.

לך אין סופר נגיש ליד הבית, בגלל הטופולוגיה, או התכנון העירוני בשכונה שלך. היפר מרקט זה לא הפתרון היחיד לקניות או קניות בזול. אם יש לך סופר במרחק הליכה סביר (מאות מטרים בודדים, נניח), קצב, חנות ירקות - אז השאלה היחידה שנשארת בעצם זו שאלה של עלויות. ואין סיבה שהמחירים בכל אחד מאלו יהיו יותר גבוהים ממה שהם בסופר כזה או אחר מחוץ לעיר. בשכונה שלי יש גם ויקטורי וגם את הסופר של קופיקס, ששניהם זולים משמעותית ביחס לרשתות ה24-7 למיניהן. יותר מזה, העלות בסופו של דבר צריכה להתייחס גם למרחק ולנסיעה ואולי גם לאיכות המוצרים שאתה מקבל.

בבני ברק יש גם חנויות שהן לא רשתות, גם את ״אושר עד״ שהוא אולי טיפה מרוחק, ויש גם פתרונות אחרים שנגזרים מחיי הקהילה הייחודיים שם. אבל קח כל עיר אברופאית שטיילת בה. סניפים של לידל למיניהן יש לך בערך בכל פינה. שווקים עירוניים קיימים כמעט בכל מקום. ומחירי המזון באברופה בכלליות יותר נמוכים ממה שהם פה, לא? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לנפט יש מספיק לקוחות גם בלי התחבורה הקלה.

מהפכות טכנולוגיות לא מתחילות ממדינות עולם שלישי.

לאנשים לא תהיה ברירה אלא לוותר על ההגה, כי אם יעלה לך X שקלים להגיע ברכב אוטונומי לעבודה, אבל 2X שקלים להגיע ברכב עצמאית, וזה ייקח אותו זמן (או פחות זמן באוטונומי בגלל תעדוף) - מהר מאוד אנשים ייסעו באוטונומי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...