Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אשמח לעזרה בנושא לפני בגעתי למוסך

יש לי מרצדס ואריו d814 שנת 1998 (היה בעבר מיניבוס והפכנו אותו לבית שלנו, קראוון). מנוע דיזל כמובן.

יש לנו בעייה בהנעה, שהחריפה... הסטרסטר תקין וחזק.

בהתחלה היו לנו בעיות והיה לוקח לו זמן להניע אך בלחיצה על דוושת הגז תוך כדי הנעה הייתי מצליחה להניע בסוף אך לאחר מכן אם הייתי מדוממת ומניע שוב הוא היה מניע חלק.

לאט לאט היכולת שלו להניע לבד ירדה והגענו למצב שאפשרי להניעו רק באמצעות התזת cold start על הקרבורטור.

פעם אחרונה שניסינו להניע גם זה כמעט ולא עבד הטורים עלו וירדו חזרה ודוממם, עד שבסוף הצלחנו.

כאשר לחצתי על דוושת הגז תוך כדי הנסיונות להניע שמעתי תקתוקים...

אני מחפשת להבין את מקור הבעייה ולפתור אותה, אשמח לרעיונות לעצות מה לבדוק ואיפה להתחיל , תודה לכולם מראש

פורסם

האם אחרי שהניע עם ספריי אתר, עבד תקין? האם בתנעה של מנוע בטמפרטורת עובדה (נניח כיבוי והתנעה אחרי 10 דקות) הניע תקין?

פורסם

לאחר שהוא מצליח להניע הכול יציב ומרגיש תקין, ניסיתי אתמול להניע לאחר נסיעה שך חצי שעה כשהמנוע עוד חם אך ללא הצלחה

פורסם

ממליץ לבדוק, ואף להחליף בצורה יזומה את נרות החימום. 

אם לא יעזור, אז כדאי לקחת את המרססים למכון דיזל לצורך בדיקת צורת הריסוס. נתקלתי במקרים של מרססים סתומים מעט שהביאו לאותם סימפטומים שתיארת בהנעה.

יום טוב גם לך

פורסם

קודם כל מצבר ושוב מצבר ועוד פעם מצבר.

גם אם הסטרטר מרגיש ונשמע תקין, לבדוק עם מצבר חדש או שידוע כתקין. לא לשם כבלים לצורך הבדיקה! 

פורסם
לפני 6 שעות, dasi כתב:

לאחר שהוא מצליח להניע הכול יציב ומרגיש תקין, ניסיתי אתמול להניע לאחר נסיעה שך חצי שעה כשהמנוע עוד חם אך ללא הצלחה

אם מכבים את המנוע ומנסים להניע אחרי דקה, הוא מניע? 

סיבה נוספת שיכולה להיות זה חדירת אוויר למערכת סולר. יש באוטו משאבת ניפוח ידנית שמשתמשים בה למילוי פילטר סולר אחרי החלפה? אם יש, האם ניפוח במשאבה הזו לפני התנעה משנה משהו? 

פורסם
לפני 6 שעות, danniel כתב:

קודם כל מצבר ושוב מצבר ועוד פעם מצבר.

גם אם הסטרטר מרגיש ונשמע תקין, לבדוק עם מצבר חדש או שידוע כתקין. לא לשם כבלים לצורך הבדיקה! 

המצבר בן פחות משנתיים אז לדעתי לא אמורה להיות בעייה, גם ברכב המערכת מצברים מופרדת כך שאני מדליקה אותם לפני ההנעה... חושבת שהבעייה לא תמונה שם אך אעשה בדיקה

לפני 9 שעות, Igalz כתב:

ממליץ לבדוק, ואף להחליף בצורה יזומה את נרות החימום. 

אם לא יעזור, אז כדאי לקחת את המרססים למכון דיזל לצורך בדיקת צורת הריסוס. נתקלתי במקרים של מרססים סתומים מעט שהביאו לאותם סימפטומים שתיארת בהנעה.

אבדוק זאת תודה

לפני 2 שעות, Buki כתב:

אם מכבים את המנוע ומנסים להניע אחרי דקה, הוא מניע? 

סיבה נוספת שיכולה להיות זה חדירת אוויר למערכת סולר. יש באוטו משאבת ניפוח ידנית שמשתמשים בה למילוי פילטר סולר אחרי החלפה? אם יש, האם ניפוח במשאבה הזו לפני התנעה משנה משהו? 

אם מכבים ומנסים להניע אז הוא לא מניע ... רק עם הספריי גם כאן.

איך אוכל למצוא את המשאבת ניפוח ידנית במידה וקיימת?

פורסם

ברוב המקרים בעיות הנעה במנוע דיזל "טיפש" כמו זה, על מנוע חם (מה ששולל את נושא נרות החימום) הן בגלל משיכת אוויר מצינור כלשהוא.

נסי לפמפם במשאבת האתחול ולנסות להניע, אם הניע בקלות אז זו בעיה של משיכת אוויר.

לא יודע בדיוק איפה היא נמצאת אצלך, אבל מהוידאו הזה אני מהמר שמדובר בעיגול המתכתי בצד הנהג של המנוע שהבחור מתעסק איתה פה ;

ברכב עם מנוע דומה שהיה לי (סאניאנג מוסו) נעזרתי ב"דיזל רמלה" ואני בהחלט ממליץ עליהם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אמנם עבר המון זמן מאז שהסתכלתי מתחת למכסה המנוע של מרצדס ואריו, אבל אני בהחלט זוכר דיזל טיפש, אפילו עם משאבת הזרקה טורית. מצד שני, יכול להיות שאני כבר לא זוכר טוב.

פורסם

אם זה 5 צילנדר נפח 2.9 זה מנוע כמו שהיה לי במוסו OM602 שזה בערך המנוע הכי "טיפש" שקיים ואין בו שום דבר אלקטרוני או חשמלי בכלל למעט חימום מקדים שהוא עובד גם בלי זה, אפילו הדימום מנוע מופעל בוואקום (ולעתים כשלא עבד מצצתי אותו בפה :-P)

אם זה 4 צילינדר טורבו נפח 4.2 זה כנראה OM904

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה לא OM602 מכיוון שדגם 814 הוא 136 כ"ס. הספרה הראשונה היא משקל כולל - 8 טון, שתי הספרות הבאות -  הספק מנוע מעוגל בעשרות. 14 זה 140 כ"ס). 

OM602 לא הגיע להספקים האלו. 

כנראה זה באמת OM904.

פורסם

חברים תודה רבה ממש עזרתם אני מחר הולכת לעשות את הבדיקות הנל ואעדכן אשמח בנוסף אם יש לכם מוסך מומלץ באזור נתניה חדרה ןהסביבה לנושא שיכול לעזור שאמין ולא יקרן 

• תוכן חדש...