Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

ברשותנו מאזדה 2 שנתון 2012 שמשמש את אשתי לנסיעה לעבודה וחזרה (מחוץ לעיר, כ-30 ק״מ לכיוון).  מעוניינים להחליף אותה ברכב משפחתי.   גרים בבית פרטי כך שרכב פלאג-אין לגמרי בא בחשבון.  כ-20K בשנה.

בחירת הרכב

האופציות כרגע הן-

• אוקטביה 2020
  • להמתין לאוקטביה היברידית פלאג-אין 2021 שתגיע לארץ ככל הנראה ברבעון האחרון
  • קיה נירו EX פלאג אין

ערכתי היום נסיעת מבחן על הנירו והיה מאוד נוח, והבנתי שהיא מאוד חסכונית- גם בדלק וגם בטיפולים שוטפים לעומת האוקטביה.

הייתי די סגור על האוקטביה עד שיצא מבצע של חבר על הקיה וזה קצת שינה את התוכניות, אפשר לרכוש אותה בהנחה (148K כולל אגרת רישוי).

לא אשקר אם אגיד שהאוקטביה החדשה (2021) מדגדגת עם כל המושבים המאווררים והעובדה שהיא תהיה היברידית פלאגאין עם כל מיני קשקושים טכנולוגיים מגניבים, מצד שני היה לי מאוד נוח עם הגובה של הנירו...

אשמח לשמוע מכם תובנות בנושא, והצעות לרכבים אחרים אם יש (אין בעיה למתוח את התקציב אפילו לכיוון ה-200K, אבל עם סיבה מוצדקת :)).  לא מעוניין בטויוטה או באיוניק.

מימון- ליסינג או פרטי

כאן אני מאוד מתלבט בין ליסינג לרכישה פרטית.  יש את האופציה הכלכלית לרכוש באופן פרטי, אבל כמובן שתמיד יש את האלטרנטיבה- להשקיע את הכסף על חשבון ירידה בתזרים החודשי.

עשוי להיות בהמשך עוד שיקול- אני כרגע משתמש ברכב נוסף של ההורים לנסיעה בתוך העיר (להקפיץ את הילדה לגן ולנסוע לעבודה), ייתכן ובסוף השנה אצטרך להתארגן על רכב עבורי.  לאשתי ממש אין בעיה עם איזה רכב לנסוע אגב... כך שבאיזשהו מקום אם דווקא אני אסע עם הנירו פלאגאין (והיא עם רכב נוסף, קטן), אנחנו יכולים לנסוע כמעט אך ורק על חשמל במהלך השבוע, או שאני אקח לנסיעה בתוך העיר רכב קטן יותר (אפילו יד שנייה) והיא תהיה עם הנירו במהלך השבוע, נראה.

בכל מקרה, אשמח שתעשו לי קצת סדר בראש :) 

תודה!

עריכה אחרונה על ידי נהג בוס
פורסם

אוקטביה פלאג אין היא עדיין בגדר נעלם, אף אחד לא יודע מה יהיה המחיר, ואם הדגם הזה יגיע בכלל לארץ בגלל ביקושים גדולים באירופה. מה גם שרשות המיסים מתכוונת לבצע שינויים נוספים לנוסחת הניסוי וזה מעמיד את המחיר והכדאיות בסימן שאלה גדול עוד יותר.

הנירו במבצע הנוכחי מציע דיל מצויין לדעתי, ואם התוואי שלכם מתאים לטווח הנסיעה החשמלי בלי לחרוג יותר מדי בבנזין החיסכון יהיה מאוד משמעותי.

אם אתה מעדיף לחסוך גם במחיר הרכישה אז הייתי בודק מיצובישי אאוטלנדר PHEV משומש, המחירים נוחים ומקבלים רכב גדול ונוח יותר מהנירו וגם ירידית ערך פוטנציאלית נמוכה יותר.

פורסם

יתרון לאוקטביה הוא מרחב מטען יוצא דופן, למי שזה חשוב. מעריך בזהירות שלא ייפגע בדגם החדש, הנירו קצת מוגבלת מבחינה זו אלא אם מקפלים את שורת המושבים השניה.

פורסם

הבנתי שבדגם החדש הוא אפילו מעט גדול יותר.

וזה נכון, אבל ביחס לדגם הנוכחי (כמו שנאמר פה- הדגם החדש הוא בגדר נעלם כרגע, גם אצל היבואן...) וזה מרגיש לי כמו היתרון המשמעותי היחיד, תקן אותי אם אני מפספס משהו... בסופו של יום המרצדס של הילדה נכנסת בבגאז של הנירו, מבחינתי זה מספיק (אלא אם כן אני מפספס משהו)

פורסם (נערך)

יש לקחת בחשבון כי מבחינת רעשי דרך, בנירו הם מורגשים גם מורגשים לעומת האוקטביה, כנ"ל בנוגע לאיכות החומרים

כדאי לעשות נסיעת מבחן רצינית על 2 רכבים

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
פורסם
לפני 2 דקות, Ragnar כתב:

יש לקחת בחשבון כי מבחינת רעשי דרך, בנירו הם מורגשים גם מורגשים לעומת האוקטביה, כנ"ל בנוגע לאיכות החומרים

כדאי לעשות נסיעת מבחן רצינית על 2 רכבים

אתה בטוח שזה נכון לדגמי 2020? כי הבנתי שהיה שינוי רציני שם מהבחינה הזאת

פורסם
Just now, נהג בוס כתב:

אתה בטוח שזה נכון לדגמי 2020? כי הבנתי שהיה שינוי רציני שם מהבחינה הזאת

לא יצא לי לנסוע על הדגם וגם להבנתי יש שיפור מורגש, אך עדיין (לא מניסיון אישי) מורגשים רעשי דרך מעל לסביר

במידה ושיקול התקציב אינו מכריע סף ואין דחיפות, הייתי שוקל בחיוב להמתין לאוקטביה שכפי שציינת אמורה להיות מצוידת היטב

יש גם את עניין ה"ג'יפון" שקיים עם הנירו - אולי תחבב להיות מעט יותר גבוה על הכביש

שתף בתובנותיך

פורסם

את הנירו הרגיל מאוד אהבתי. אפילו הופתעתי מכמה הוא טוב.

הנירו פלאג אין לוקח אותו צעד נוסף קדימה.

האוקטבה כאמור דגם יוצא עם מנוע מצויין ולזכותה תא מטען שימושי בהשוואה למשפחתית סטנדרטית. אני לא יודע עד כמה הוא יותר טוב מזה של הנירו שמציג יתרון במימד הגובה של תא המטען.

לא הרגשתי שום רעשי רוח חריגים בנירו. 

בין שתיהן כנראה שהייתי בוחר בנירו פלאג אין. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...