Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי כאן יש מגאן?

קניתי לפני כמה ימים מגאן בנזין 1400 סמ"ק מודל 98'.

התחלתי לטפל ברכב טיפולים כללים (טיפול 10, טיימינג, וכו') ובזמן נסיעה אני שם לב שמד חום המנוע נשאר ברמה מאוד נמוכה. אפילו אחרי חצי שעה גם בתוך העיר וגם מחוץ לעיר.

מה אתם אומרים?

פורסם

אולי הוונטות שלך עובדת כל הזמן(אמורות להתחיל לעבוד בטמפ' מסויימת)

אולי קיצרת אותם איכשהו והם עובדת כל הזמן, תבדוק את הנושא.

או שהלך לך השעון - תבדוק שמתי שאתה מדליק על מצב מצבר השעון עולה טיפה - האפס לא מתחיל מתחת לסקאלת החום.

סופ"ש נעים

שלד

נ.ב.: בשביל ההודעה השנייה שלך יש את פורומי קנייה-מכירה.

פורסם

דבר הראשון שבודקים במקרה כזה הוא טרמוסטט.

לך למוסך ותבקש שיבדקו את הטרמוסטט

אם יש טרמוסטט, אז הוא כנראה לא תקין.

אם אין,מומלץ להוסיף. מוזר שהוציאו אותו,כנראה בא לכסות על בעיה במערכת הקירור.

פורסם

אחרי תשובה מקצועית כזו, איו טעם להוסיף דבר!

בדוק חשד לביטול תרמוסטט מסיבה כלשהי!

חזור למוסך ודווח בהתאם!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לי שאלה בקשר לעניין הזה, אני קניתי את האוטו שלי לפני שנה, הוא היה בלי טרמוסטט בכלל, ולפני כמה ימים לאחר שהאוטו התחיל להתחמם, הלכתי לעשות ניקוי רדיאטור והם ראו שאין תרמוסטט, לכן הוסיפו לי את זה, ולאחר נסיעה קצרה ניהיה לי סדק בבלוק מנוע, יש מצב שזה קשור אחד לשני?

ולמה בכלל מוציאים תרמוסטט? על מה זה בא לכסות?

תודה

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

לצדיק שלום רב!

פרוק טרמוסטט בתשעים אחוז מהמקרים נובע מתרמוסטט תפוס במצב סגור, אשר מונע מעבר מים חמים

מהבלוק לרדיאטור , לשם סיחרור וקירור, ובכך גורם להתחממות הרכב!

לאחר פירוק התרמוסטט התקול, יש להרכיב מיידית טרמוסטט חדש, על מנת שהמנוע יעבוד בטמפרטורת

עבודה נכונה ויעילה, שגורמת גם ליעילות שרפת הדלק ובעקיפין גם לחסכון בדלק!

ברכבים בלי קרבורטור עם צוק אוטומטי, שמופעל על ידי מים חמים, זירוז חימום המים יזרז

כמובן , את ניטרול הצוק האוטומטי, ומכאן חשיבות הרכבת טרמוסטט תקין!

לפעמים נגרמת התחממות לרכב , מכמה סיבות, טרמוסטט נפתח חלקית, רדיאטור סתום, יוניט מאוורר נפתח מאוחר מדי, ומפסיק לפעול מוקדם יותר ועוד..!

על מנת לפתור את הבעייה על מכונאי הרכב לבדוק את כל הסיבות להתחממות, ולא ללכת בדרך

הקלה, ולא הנכונה, לבטל לגמרי את התרמוסטט, ולא להחזירו!

במקרה שלך כנראה שהסדק היה קטן וכמעט לא מורגש, הרכבת התרמוסטט , גרמה ללחצים

בבלוק, אשר הגדילו את הסדק, ורמו לתופעה של חימום הרכב, וחדירת מים לשמן , מחלה ידועה,

ברכבי פזו!

לכן שיפוץ מנוע בבלוק עם סדק אצלך , יהיה טעות מצערת!

בברכה

צביקה

פורסם

לפעמים התרמוסטט פשוט מתקלקל, ואז בעל הרכב מתקמצן לקנות חדש, אז הוא מבקש מהמכונאי פשוט לקצר את הונטה ככה שתעבוד קבוע, גם מתי שצריך וגם מתי שלא. כמובן שזה גרוע, כי זה מוריד את הטמפרטורת עבודה הנכונה של המנוע.

פורסם
לפעמים התרמוסטט פשוט מתקלקל, ואז בעל הרכב מתקמצן לקנות חדש, אז הוא מבקש מהמכונאי פשוט לקצר את הונטה ככה שתעבוד קבוע, גם מתי שצריך וגם מתי שלא. כמובן שזה גרוע, כי זה מוריד את הטמפרטורת עבודה הנכונה של המנוע.
אתה עכשוו מבלבל בין מחט ל*** !

אנו מדברים על תרמוסטט, ואתה מדבר על יוניט הפעלת מאוורר, שזה שני דברים

שונים לגמרי!!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, קודם תודה על התשובה המקצועית..

מה שאתה אומר לי בעצם שהיה לי עדיף לא לשים טרמוסטט בכלל, וככה הסדק לא היה גדל? האוטו עבד בטמפרטורה קצת פחות מ90 מעלות בלי התרמוסטט. האמת שראינו את הנזילה מאחורי המזרקים, בין בוכנה 3 ל- 4 , וגם עוד נזילה מכיוון משאבת המים (לא בטוח).

במנוע ה"חדש" שאני קונה, לא כדאי לשים טרמוסטט, כדי שזה לא יחזור על עצמו?

תודה

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

תרמוסטט הוא MUST במכוניות מודרניות.

במכוניות של פעם , אולי היה ניתן לסלוח למכונאי על הוצאת התרמוסטט , היום זה גובל בפשע.

קצת הסבר. בפעם האלף בערך.

תרמוסטט הוא ברז מכני , שעובד על חום,ונמצא ביציאת המים מהמנוע אל הרדיאטור , במצב קר הוא מהווה מעין פקק.

כאשר המים במנוע מגיעים לטמפ' שנקבעה , הוא מתחיל להיפתח בהדרגה , עד לחום מים מסויים בו הוא פתוח לחלוטין.

קצת לפני שיא הפתיחה של התרמוסטט , מתחילים המאווררים לעבוד ע"י פקודה מיוניט שנמצא ברדיאטור (במכוניות חדישות יותר ע"י יח' הנקראת ביטרון,אבל בואו לא נסבך כרגע). היוניט מודד את חום המים ברדיאטור. ברור שעד שלא יגיעו מים אל הרדיאטור ( רק לאחר פתיחת התרמוסטט) מהמנוע , הם לא יתחממו.

הלאה - בעבר תכננו את מערכות הקירור , במיוחד בדגמים שהגיעו מאירופה , עבור מזג האוויר האירופאי.רדיאטור יותר קטן , וונטות יותר קטנות = פיזור חום קטן יותר.

הדברים הסתבכו כאשר החלו להתקין מזגנים מקומיים בצורה חאפרית.

מערכת החימום , שחנקו אותה עם רדיאטור ועומס נוספים ,פשוט קרסה.

פתרון מסויים היה באמצעות הגברת זרם המים במערכת , כך שיעברו יותר מהר אל הרדיאטור ויתקררו יותר מהר.

איך עושים את זה ? מוציאים את הפקק בין המנוע לרדיאטור , הלא הוא התרמוסטט , והרי לכם מעבר חופשי .

גם במצבו הפתוח לגמרי מהווה התרמוסטט חסם כלשהו לזרימת המים.

thermostat.jpg

כאשר מוציאים אותו,אין בכלל חסימה של מעבר המים.

במכוניות של פעם , כאשר גם ככה היו מרווחי פעולה היסטריים בגלל אופי פעולת הקרב' , וכאשר הצ'וק היה ידני , וההצתה לא מדוייקת ,ניתן היה לחיות עם זה. גם כך הטמפ' בישראל עולה רוב השנה על 25 מעלות לפחות - זה היה בסדר.

כאשר נכנס הצ'וק האוט' שעובד על חום המים גם כן , העניינים הסתבכו , והצ'וק עבד שעות נוספות בגלל ההתחכמות הזו. איכשהו ברוב המקרים זה עוד תפקד, ורק גרם לצריכת דלק גבוהה יחסית ולפליטת עשן שחור.

היום , כאשר הכל עובד על חיישנים שמספקים משוב (פידבק) למחשב - ההגעה לטמפ' העבודה של המנוע (באיזור 90 מעלות , ואף מעט יותר בחלק מהמנועים) - הינה חשובה מאוד , והוצאת התרמוסטט הינה טעות גדולה.

כל החיישנים מעבירים קריאות שגויות עקב טמפ' לא מתאימה ונמוכה מדי (למעשה הקריאה אינה שגוייה, הטמפ' שגוייה) והמחשב מנסה לפצות על זה באמצעות העשרת התערובת שמסופקת למנוע ו/או שינוי תזמון ההצתה.

דבר זה גורם לכל המערכת להשתגע, לזהם יותר ולנסוע פחות טוב בהרבה.

המון מכונאים שאינם מבינים חצי דבר בהזרקה אינם מודעים לכך , ולכן נוטים לפתור את בעיית ההתחממות בדרך הקלה עבורם , תוך גרימת נזק לשאר המערכות.

לא נראה לי שהוספת תרמוסטט גרמה לסדק בבלוק , אולי זה היה הגב ששבר את הקש של הגמל , והגברת הלחץ במנוע פרצה סופית את הבלוק - אבל זה היה מגיע בכל מקרה, אולי טיפה יותר מאוחר.

לסיכום - תרמוסטט חזרה למקום , ובירור מקור הבעייה באופן יסודי.

פורסם

sheled אמר שאולי יש בעיה בשעון של החום בהודעה הראשונה אבל כל שאר האנשים שללו אותו פה.

גם לי יש בעיה עם החום ובגלל שאתם אומרים שזה כל כך גרוע מחר אני אעבור במוסך.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
מישהו חושב שאולי יש בעיה בכלל בשעון של החום?

נדיר ששעון חום מתקלקל,אבל כשהוא מתקלקל הוא בדרך כלל "משתגע",ז"א מזיז את המחוג מלמעלה למטה או שפשוט עולה עד הסוף נשאר שם.

• תוכן חדש...