Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושכנים שעושים על האש במרפסת? ושכנים שעושים קריוקי?

אם זה פעם בכמה זמן מבליגים. אם זה על בסיס קבוע מנסים לנהל דיאולוג פעם אחר פעם אחר פעם בתקווה יעזור. אם לא עוזר לומדים לחיות עם זה ו/או חושבים על פיתרון מהצד שלך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
את הדירה והאורחים בוחרים, את השכנים מקבלים מאלוהים.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

אני מכיר וורסיה אחרת: בתוך המשפחה אנחנו גדלים, את החברים אנחנו בוחרים, אבל השכנים הם מאלוהים.

ומהניסיון, זה כל כך נכון. שכנים טובים הם מתנה, שכנים רעים ימררו את החיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי פתרון לבעיה חוץ מלנסות לדבר (שזה כנראה לא יעזור) או לעבור דירה.

אבל הגישה של הרבה אנשים פה "הבית שלי החוקים שלי" היא אנרכיסטית ואגויסטית במינימום. אדם שרוצה לעשות מה שבא לו - שילך לגור ביער.

יש תקנות כלפי רעש (אני לא יכול להרעיש בשעות מסוימות) ונהלים של התנהגות וכבוד אחד כלפי השני.

אם כל אחד היה מוציא את הראש מהתחת ומנסה להבין שהעולם לא סובב סביבו, העולם היה נראה יותר טוב. אבל במקום זה אנחנו מקבלים אנשים שמתלוננים על כל טיפת רעש (כמו לקדוח ביום שישי בשעה 13:00) ומצד שני אנשים שחושבים שהבית שלהם זה בית בושת ומוזיקה ואורות יכולים לצאת משם 24\7.

פורסם

נכון מה שאתה אומר, אבל בן אדם מעשן בתוך הדירה שלו. יש גבול כמה אפשר לדחוף את האף לחיים של אחרים.

יש לי שכן שמעשן במעלית. זו באמת חוצפה ויריקה בפרצוף של כל השכנים.

לדעתי גם על האש במרפסת על בסיס קבוע זה F you אחד גדול כלפי השכנים.

אבל לעשן בתוך הדירה...

מה אני אגיד לך שיתקינו חלונות כפולים או יעברו משם.

פורסם

תגיד לי רגע, למה לעשן \ לעשות על האש \ לשיר במרפסת זה לא בסדר ובתוך הדירה זה כן בסדר? המרפסת היא גם שלי, אני משלם עליה ארנונה. ואם תגיד לי "זה בגלל שהמרפסת פתוחה ובלה בלה בלה", אז במה זה שונה מלעשן עם חלונות פתוחים לדוגמא?

ואם נגיד אם שר קריוקי בכל רם ב 12 בלילה זה לא בסדר? זה בדירה שלי, תתקין חלונות משולשים מצידי.

ורגע, אם אני מטגן חזיר כל ערב ואתה שומר כשרות ולא יכול לסבול את הריח והבניה בארץ היא מהתחת אז הריח עולה אליך לדירה, להגיד לך "לך תחפש"?

או בוא נלך רחוק יותר - אתה אלרגי לפירות ים ואני מממממתתתת על שרימפס לארוחת בוקר וערב, והריח עולה לדירה שלך, זה גם בעיה שלך?

צריך להיות גבול. אומנם זה הדירה שלך אבל בוא לא נשכח שאתה חי בעיר וכן, יש אנשים סביבך. אתה רוצה לשיר קריוקי יום ולילה? תלך ל MEONTHEMIC או תשקיע בבידוד בדירה שלך, השכנים לא צריכים לדאוג לזה. או לחלופין, תקנה בית פרטי שהוא רחוק מאנשים אחרים ותעשה מה בא לך.

פורסם (נערך)

כי לעשן במרפסת ולעשות על האש במרפסת זה הרבה יותר in your face של השכנים מאשר עישון מתוך הדירה.

בדירה יש קירות, יש חלונות, יש רצפה. הוא לא חוטף את מלוא העשן.

בנוגע לשאר השאלות שלך יש סביר ויש לא סביר. קריוקי ב-12 בלילה זה ממש לא סביר ואפשר להזמין על זה את המשטרה.

אני אלך אתך יותר רחוק אני אוהב לטגן ויוצא ריח מהחלון. תגיד לי שאסור לי לטגן בבית שלי? מה עוד כבודו אוסר עלי לעשות?

ורגע, אם אני מטגן חזיר כל ערב ואתה שומר כשרות ולא יכול לסבול את הריח והבניה בארץ היא מהתחת אז הריח עולה אליך לדירה, להגיד לך "לך תחפש"?

או בוא נלך רחוק יותר - אתה אלרגי לפירות ים ואני מממממתתתת על שרימפס לארוחת בוקר וערב, והריח עולה לדירה שלך, זה גם בעיה שלך?

לך חפש זה בדיוק מה שאתה תשמע ממני.

כולנו בני אדם ויש לנו צרכים והרגלים. ישנם הרגלים אשר חורגים מגדר הנורמה והמחוקק החליט לאסור/להגביל אותם בחוק לדוגמא לעשות קריוקי בבית ב-12 בלילה. לדוגמא לעשן במקומות ציבוריים כמו תחנת אוטובוס.

מעבר לזה צריך לדעת לסבול/להבליג בהנחה וזה לא עובר את גבול הסביר.

מהו סביר? זה כבר סיפור בפני עצמו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

יש לי שכנים ששומעים שכנים אחרים עושים ילדים, לא ביררתי האם החלון של שני הבתים סגור או לא.

אבל זה כן נעשה בשעות נורמליות, אז הם יידפקו בדלת של השכנים להעיר להם? ברור שלא.

לדעתי גם סיגריות בתוך הבית אי אפשר להעיר.

תגיד תודה שאין לך שכנים שמבעירים נפט כחומר בהירה למנגל, מסריח את כל האזור ברמה קשה, מתו לי עצים של 15 שנה בגובה 3-4 קומות.

כשאני רק מתחיל להריח כל הבית נכנס להסגר כי אני רוצה לעבור את ה120, ואף אדם שפוי לא יכול גם ככה להחזיק מעמד בריח הזה.

מזל שבשנים האחרונות הם הפסיקו עם זה סוף סוף.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ChemGuy85

למה אסור לשיר ב 12 בלילה? אולי אני חיית לילה, למה לי להתאים את סדר היום שלי לשלך? או שאסור רק כי יש חוק? אם לא היה חוק אז זה בסדר?

ואם יהיה חוק שיאסור עישון, אז תשנה את דעתך ותגיד לפותח השירשור לסקול באבנים את השכן שלו?

ולגבי "המחוקק קבע". המחוקק גם קבע ש 90 זו מהירות מירבית בכביש בנוי היטב עם הפרדה בנויה. זה לא עושה את זה לנכון.

ואני אלך יותר רחוק, בעבר היו גם חוקים נגד כושים או חוקים שאוסרים העסקה של נשים. זה לא עושה את זה לנכון. ללכת כמו עדר אחרי החוק לא תמיד נכון. מעבר לחוק יש גם היגיון ומה שנקרא "להיות בן אדם".

תטגן, בכיף. אם אתה גם עושה סטייק פצצה אקפוץ לבקר. אבל אם אתה פותח מיני מסעדה, אז לא, או שתדאג למצוא מקום יעודי או שתתקין ציוד יעודי שירחיק את העשן.

הבעיה היא בדיוק במילה "סביר". בשבילי לא סביר לנשום סיגריות ולהרוג את עצמי פאסיבית. אתה רוצה לסבול\להבליג - תהנה.

פורסם
ChemGuy85

למה אסור לשיר ב 12 בלילה? אולי אני חיית לילה, למה לי להתאים את סדר היום שלי לשלך? או שאסור רק כי יש חוק? אם לא היה חוק אז זה בסדר?

ואם יהיה חוק שיאסור עישון, אז תשנה את דעתך ותגיד לפותח השירשור לסקול באבנים את השכן שלו?

ולגבי "המחוקק קבע". המחוקק גם קבע ש 90 זו מהירות מירבית בכביש בנוי היטב עם הפרדה בנויה. זה לא עושה את זה לנכון.

ואני אלך יותר רחוק, בעבר היו גם חוקים נגד כושים או חוקים שאוסרים העסקה של נשים. זה לא עושה את זה לנכון. ללכת כמו עדר אחרי החוק לא תמיד נכון. מעבר לחוק יש גם היגיון ומה שנקרא "להיות בן אדם".

תטגן, בכיף. אם אתה גם עושה סטייק פצצה אקפוץ לבקר. אבל אם אתה פותח מיני מסעדה, אז לא, או שתדאג למצוא מקום יעודי או שתתקין ציוד יעודי שירחיק את העשן.

הבעיה היא בדיוק במילה "סביר". בשבילי לא סביר לנשום סיגריות ולהרוג את עצמי פאסיבית. אתה רוצה לסבול\להבליג - תהנה.

מסכים אתך ב100%!

למה אנשים נורמאלים לא משחקים כדורסל או כדורגל בדירה? למה לא עושים מסיבות קריוקי כול יום? למה לא ללכת עם נעלי עקב בבית? או אולי לשחק באולינג על הרצפה? למה לא לשמוע מוסיקת טראנס עם באסים בעוצמה מלאה?

אולי מישהו בכלל מעדיף לנסוע על רולרבלידס בדירה...

כול הדברים שצינתי חוקיים למהדרין ואין חוק שאוסר אליהם.

עכשו תתארו איך זה יהיה לחיות בבניין רב קומות כשכול השכנים עושים את הדברים החוקיים שצינתי בדירות הפרטיות שלהם.

אתם יודעים למה אנשים נורמאלים לא עושים את זה? כי הם מתחשבים באחרים!

אבל יש גם חיות אחרות שחושבות שזה מותר כי החוק לא אוסר.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לשחק כדורסל בתוך דירה ולעשות רעש עם טראנסים ובאסים זה באותה רמה אצלך כמו לעשן?

אתה לבד לא מחליט איפה עובר הגבול מה נורמלי לעשות בבית ומה לא. אם מחר שכן אחר יתלונן שהריח של הבישול שלך עושה לו בחילה וידרוש ממך להפסיק לבשל, אתה תכבד את זה ותאכל מחוץ לבית כל יום?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כי בחברה יש נורמה שלא מקובל לשיר ב-12 בלילה.

לא אבקש ממנו להתלונן במוקד של העירייה.

זה כן.

ואני אלך יותר רחוק, בעבר היו גם חוקים נגד כושים או חוקים שאוסרים העסקה של נשים. זה לא עושה את זה לנכון.

זה כן עד שאנחנו כחברה אנושית החלטנו שזה לא נכון בתהליך הדרגתי שנמשך מאות שנים.

אלך אתך עוד יותר רחוק התרבות הרומאית התבססה על עבדות. עבדות אפשרה לרומאים לבנות אימפריה שהחזיקה מעמד 1,000 שנים והשפעתה יצרה את התרבות המערבית שלנו. אז אתה רואה יש שני צדדים לכל מטבע.

ללכת כמו עדר אחרי החוק לא תמיד נכון. מעבר לחוק יש גם היגיון ומה שנקרא "להיות בן אדם".

זה כן כי חוקים משקפים את הנורמות של החברה בה אנחנו חיים ואם אנשים לא ילכו כמו עדר אחרי החוק החברה האנושית תתפרק.

מה זה מיני מסעדה? להכין אוכל כל יום למשפחה זה מיני מסעדה? בכיף אתקין ציוד יעודי, אבל קודם תשלם עליו. אני מקבל העברה בנקאית ופייפל. אם אתה משלם בפייפל תוסיף עוד 6% עמלת סליקה.

גם בשבילי.

כשעליתי ארצה אי שם בתחילת שנות ה-90 היה מקובל לעשן באוטובוסים, משרדים ובעצם כמעט בכל מקום אפשרי.

במשך הזמן התקבעו נורמות שלא בריא לעשן ובהדרגה חוקקו חוקים שמיגרו את התופעה באופן כמעט מוחלט מאזורים ציבוריים וחללי עבודה.

במקרה הספציפי הזה בן אדם מעשן בתוך הבית שלו. מה עוד אתה רוצה שהוא יעשה? מפריע לך באסה זה מה יש. תלמד להבליג.

אתה באמת חושב שאין לך הרגלים שמעצבנים אנשים אחרים והם פשוט מבליגים יום אחר יום אחר יום?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לשחק כדורסל בתוך דירה ולעשות רעש עם טראנסים ובאסים זה באותה רמה אצלך כמו לעשן?

אתה לבד לא מחליט איפה עובר הגבול מה נורמלי לעשות בבית ומה לא. אם מחר שכן אחר יתלונן שהריח של הבישול שלך עושה לו בחילה וידרוש ממך להפסיק לבשל, אתה תכבד את זה ותאכל מחוץ לבית כל יום?

לפחות באותה רמה אם לא יותר גרוע. עישון פאסיבי פוגע בבריאות וכדורסל ומוזיקה לא.

אתה לא מתאר לעצמך איזה סבל זה להיכנס לדירה ולהרגיש ריח חריף של עשן סיגרים בכול מקום אחרי שהחלונות היו פתוחים.

אי אפשר לאוורר את הדירה כי אז נכנס יותר עשן ולהיות כול הזמן עם חלונות סגורים זה גם לא פתרון כי העשן הזה נספג בכול מקום וגורם לכאבי ראש.

פורסם
מסכים אתך ב100%!

למה אנשים נורמאלים לא משחקים כדורסל או כדורגל בדירה? למה לא עושים מסיבות קריוקי כול יום? למה לא ללכת עם נעלי עקב בבית? או אולי לשחק באולינג על הרצפה? למה לא לשמוע מוסיקת טראנס עם באסים בעוצמה מלאה?

אולי מישהו בכלל מעדיף לנסוע על רולרבלידס בדירה...

כול הדברים שצינתי חוקיים למהדרין ואין חוק שאוסר אליהם.

ממש לא.

יש מקבץ חוקים נגד רעש.

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA_%D7%A8%D7%A2%D7%A9_%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%95_%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%96%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה חושב שאם השכן שלך יעשה את כול הדברים האלה עד 23.00 אתה תחזיק מעמד הרבה זמן?!

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• תוכן חדש...