Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה מק"ט היה של השמן הישן ואיזה של השמן החדש?

אצלי בקבלה רשום 205758A ותאור 0W40 SN.

לא בדקתי איזה שמן שמו כי הייתי במוסך טלקאר והתעסקתי במכונת קפה.

פורסם

המקט של השמן שמופיע בחשבונית האחרונה: A-337719, התיאור: "שמן קיה A5 5W30.

מאור, אתה צודק בגדול. בתכלס, אין לי כח לחזור למוסך ולבזבז מזמני בשביל שישימו לי את השמן שרשום בחשבונית.

במידה והשמן החדש לא היה מתאים או היה ברמה נמוכה יותר, הייתי חוזר. אבל לאור מה שנכתב פה, גם אם השמן החדש ששמו היה עולה לי קצת פחות, לא הייתי מתעסק בזה כדי לקבל החזר של כמה שקלים או החלפה לשמן ה"מקורי" של קיה.

בעתיד אדע לשים לב יותר, גם במוסך מורשה.

פורסם
לפי האריזה, התקן a5 לא מופיע.

וזה למיטב ידיעתי התקן המתאים ביותר לרכבי קיה יונדאי.

תראה מה היצרן דורש:

זה או ACEA A5 או API SM.

תקן API SN שיש לשמן יותר גבוה מ SM כך שהשמן הזה מותר לשימוש.

Screenshot_20191228-190516(1).jpg

פורסם

זה או ACEA A5 או API SM.

בטוח שמדובר באו זה או זה, ולא וגם?

כי אמנם sn גבוה יותר מsm ותואם לאחור. אבל התנאי של a5 לא מתקיים במקרה הזה בשום מצב

יום טוב גם לך

פורסם

התקנים האלו מעולם לא "חיים" ביחד, מה שאומר זה או זה ולא זה וגם זה.

רכבים יפנים וקוראניים מתאימים שמנים לפני תקני SAE אז API כסטנדט.

מכוון שדגם זה משווק בשוק אירופאי, אז ציינו בנוסף תקן אירופאי שיהיה קל למצוא שמן מתאים לדרי אירופה.

אגב, תקן C3 די תואם לתקן A5 מבחינת ערך HTHS viscosity.

פורסם

כי אמנם sn גבוה יותר מsm ותואם לאחור. אבל התנאי של a5 לא מתקיים במקרה הזה בשום מצב

זה מה שאני שם בריו שלנו (כמו של פותח השירשור).

שמן שיש לו את כל התקנים האלו יחד, מפה אני מניח שהתנאי של A5 כן יכול להתקיים יחד עם SN.

Screenshot_20191228-205312(1).jpg

פורסם

שמן שיש לו את כל התקנים האלו יחד, מפה אני מניח שהתנאי של A5 כן יכול להתקיים יחד עם SN.

בוודאי שיכול, לא זו הייתה השאלה.

השאלה היא האם a5 זו דרישה הכרחית, או שזה nice to have

יום טוב גם לך

פורסם

אם זה היה הכרחי אז גם התקן השלישי שרשום ILSAC הוא הכרחי מה שלא הגיוני...לך תמצא שמן שעונה לדרישות של 3 מערכות תקנים. זה לא נפוץ.

פורסם

לפי ההסבר שבא אחרי הטבלה אפשר להבין שלא צריך את כל התקנים יחד אלא אחד מהם.

אגב אחרי שקראתי בעיון שמתי לב שהם מזכירים ACEA רק בהקשר למנוע 1.4 (כוכביות 4 ו 5) ולא בהקשר למנוע 1.25.

Screenshot_20191228-211918(1).jpg

פורסם

הסתכלתי בספר הרכב גם, זה מבלבל ולא ברור האם צריך גם API SM ומעלה וגם A5 או רק אחד מהם.

אני מניח שמה שבוקי רושם זה הגיוני וצריך שיהיה לפחות אחד מהם.

פורסם

הסברתי וכנראה לא הייתי מספיק ברור, אין דרישה אצל שום יצרן רכב, ששמן יענה לכמה תקנים שונים יחדיו, מספיק אחד מהם כדי שיענה לדרישות.

פורסם

דניאל זה ברור לגמרי. גם אני לא ראיתי מעולם שום דרישה לקיום שני תקנים במקביל אצל שום יצרן.

כבר עברתי לשאלה הבאה, בטבלה השניה שהעלית הם מדברים על תקן ACEA (בכוכביות) רק בהקשר למנוע 1.4 ולא ברור מדוע. אולי זו טעות בטבלה...

• תוכן חדש...