Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני וארוסתי החלטנו אחרי הצטברות של טירטורים ואי נעימויות שהגיע הזמן לקנות לה רכב.

כרגע אני עם רכב מהעבודה והיא לומדת ומצליחה עם הרבה עזרה מאנשים לנהל את השבוע שלה אבל זה מגיע למצבים ממש לא נעימים, שגורמים לשנינו אי נאימויות.

אז שאלתי אליכם, הלכנו לחברת ליסינג והציגו בפנינו 2 אפשרויות,

שיטת הבלון ושיטת המימון הרגילה.

אני מניח שאתם מכירים את שני השיטות, ובגדול חשבנו על מאזדה 2 מבחינת הרכב.

בחישוב גס במסלול הבלון יוצא לנו 1600 (עם ביטוח) למשך 3 שנים ונשארים עם היתרה אחרי (48,000),

ואו שמחליפים את הרכב או שנשארים ופורסים שוב לתשלומים.

או במסלול המימון הרגיל שבעצם לשלם על המחיר של הרכב ל3/5 שנים.

בחיפוש פה בפורומים דבר ראשון שהבנתי שאנשים ממליצים לקחת את המימון מהבנק ולא חוץ בנקאי, מישהו יודע להגיד לי על כמה עומד ההבדל המדובר?

בחשיבה שלנו, אנחנו חושבים על זה כמשהו שישרת אותנו בוודאות לטווח הארוך לכן החלטנו על האופציה הזאת.

אשמח לקבל ביקורת מאנשים עם יותר ניסיון חיים בנושא,

תודה!

פורסם

התחשיב שלך צריך לכלול כמה נושאים:

1. הסכום שיש ביכולתך להעמיד לצורך רכישת הרכב.

2. יכולתך להחזיק את הרכב. מדובר בסדר גודל של 2000 ש"ח לחודש מעבר להחזר ההלוואה (אני מביא בחשבון ירידת ערך, רישוי, ביטוח חובה ומקיף והוצאות שוטפות כמו דלק וטיפולים). אם אתה לוקח הלוואת בלון אתה צריך להביא בחשבון תוספת של קצת למעלה מ-1300 ש"ח לחודש כחסכון לצורך פרעון הבלון, וזאת בהנחה שאכן תחוייב ב-48,000 ש"ח בלי הפתעות. לחלופין, אם תחזיר את הרכב, יהיה עליך להביא בחשבון שתחוייב בכל מיני נזקים קטנים, מה שיכול להגיע בקלות לכמה אלפי ש"ח, וכמובן שתצטרך להסתדר בלי הרכב או לחפש אחר במקומו.

3. הלוואה בנקאית ניתנת בדרך כלל ל-5 שנים, והיא צמודת פריים. תנאי ההלוואה אישיים ורק בבנק יוכלו לומר לך מהם, וצריך להוסיף, כושר המיקוח שלך יכול לשפר את התנאים.

4. תכניות לעתיד!! בשלב הזה בחיים חשוב לחסוך כל גרוש אפשר לקראת חתונה\רכישת דירה\ילדים וכו'. השאלה היא עד כמה רכישת והחזקת הרכב תפגע בתכניותיך העתידיות.

המצב שאתה מתאר מוכר לי היטב, בעשור הראשון לנישואי נכנסתי אליו פעמיים. הרכב היה אצל אשתי (היא טיפלה בפיזור ואיסוף הילדים), ואני "הסתדרתי" עם תחב"צ, טרמפים של קולגות ומשפחה (למזלי אבא שלי עבד לא רחוק מאחד מהמשרדים בהם עבדתי) ולולינות בלו"ז של אשתי כדי שתאסוף אותי מהתחב"צ כדי לחסוך שני אוטובוסים. והוצאות טלפון די רצחניות בימים שבהם דקת שיחה בנייד עלתה 2 ש"ח. ובכל זאת הרכב נותר בעדיפות נמוכה עד שהתאוששנו מתקופות לחוצות כלכלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן אידאלית אם היה לי סכום גדול לשים כמקדמה זה היה מקל עלי מאוד מבחינת פריסת התשלומים.בוא נגיד שכרגע יש לי את האפשרות לשים בין 20-30 אלף.

החישוב הזה באמת מכיל הרבה שיקולים שלצערי יכולים להשתנות מזמן לזמן בהתחשב שאנחנו זוג צעיר בתחילת דרכו, שכרגע דירה ילדים וחתונה בקרוב אלה באמת דברים שעומדים בצד הפרק.

בסופו של דבר לפי דעתי תמיד יהיו דברים יותר דחופים אבל אני גם מניח שבסופו של דבר זה משהו שיצטרך להגיע בקרוב וזה פשוט עניין של כמה נסבול עד אז.

לא הבנתי את החישוב השני שלך,

הכוונה שלך שנגיד ואני לוקח מימון ל4 שנים ופורס את התשלומים ל2x00 ש"ח, חוץ מהסכום הזה יהיה עוד 2000 שקל שאני אצטרך לקחת בחשבון?

לקחתי בחשבון שדלק ביטוח ועצם העובדה שהאוטו חדש לא יעלו לי יותר מ600 לחודש (או שאני חולם בהקיץ?)

פורסם

600₪ בחודש כולל ביטוחים, טיפול פעם בשנה וטסט - זה רק אם הרכב לא יזוז מהחניה ובתנאי שתמצא ביטוח זול יחסית.

אם אין ברירה , חייבים רכב נוסף בשביל שלום בית ואין סכום משמעותי למקדמה, אפשר לקחת ליסינג פרטי.

אותה מאזדה 2 תעלה 9000₪ מקדמה ו 1800₪ תשלום חודשי כולל חבילת ביטוחים וטיפולים.

https://www.shlomo.co.il/car/privte_leasing/39840/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-2/

אם לוקחים במקום מאזדה 2 שברולט ספארק מאוויס אקספרס, זה יעלה כ 1200₪ בחודש כולל הכל חוץ מדלק.

https://www.avis.co.il/%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99/%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A1-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A1/

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למה לקנות חדש? ב-30 אפשר לקנות רכבים שיהיה סביר לגמרי לתחזק לכמה שנים, כמו סוזוקי ספלאש, ניסן מיקרה, אולי אפילו מיצובישי ספייס סטאר. גם מאזדה 2, סוזוקי סוויפט וקיה ריו יהיו אפשרויות סבירות (אבל הן יהיו קצת ישנות יותר ופחות חסכוניות). ואם ידני היא אפשרות סבירה - יש עוד הרבה דגמים מעניינים.

בכל אופן, במצבכם נראה לי ממש חבל להיכנס לירידת ערך של רכב חדש, לקחת חוב מעיק ולתכנן לטווח ארוך (נניח, עשור קדימה). יש כל כך הרבה פקטורים שיכולים להשתנות בתקופה כזו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה בדיוק העיניין שלפי איך שאני רואה את זה, זה סוג של השקעה שאני נותן עכשיו שלא בדיוק מחזירה את עצמה.

זאת אומרת בחשיבה עתידית בטוח אני ארצה שיהיה לי רכב שישאר איתי, ואם אני לוקח ליסינג אני סוג שמשקיע את הכסף לשווא, למרות שגם במימון לרכב תהיה את הירידת ערך שאני אפסיד בעצם (בחשיבה שאני ארצה מתישהו למכור את הרכב).

מצחיק שפתאום 1200 לחודש נשמע מפתה, לעומת הסכום שאני צריך להשקיע כל חודש כדי לקנות את המכונית.

עוד שאלה ששאלתי את עצמי האם באמת כדאי לקנות מחברת הליסינג כי תיחשב יד שנייה? או שמא עדיף לי לעשות את המימון אצל היצרנית כדי שתהיה באמת יד ראשונה.

פורסם

1. רכב זאת לא השקעה.

2. לא משנה אם תקנה רכב חדש מליסינג או תיקח ליסינג פרטי בתשלום חודשי, אתה מפסיד ירידת ערך גדולה של רכב חדש.

רק שבליסינג פרטי אתה לא חייב שום דבר אחרי 3 שנים, פשוט מחזיר להם את הרכב.

3. לא רוצה להפסיד הרבה? תקנה רכב משומש בכסף שיש לך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רכב הוא מוצר צריכה, לא השקעה. אתה רוכש אותו, ואז יש עלויות אחזקה. בדיוק כמו טלפון סלולרי שאתה קונה, ואז משלם לחברת הסלולר תמורת השימוש בו, ואולי "ביטוח" שלו, וחבילות חו"ל וכו'.

העלות הגדולה ביותר של החזקת רכב היא ירידת הערך - אותו סכום שעליך לחסוך מדי חודש על מנת להחליף את הרכב בדומה לו בעוד מספר שנים.

אחר כך יש הוצאות קבועות - רישוי (סדר גודל של 100-150 ש"ח לחודש לרכב קטן או משפחתי) וביטוח, שזה עניין של הנתונים האישיים שלך, אבל בהנחה שאתה בחור צעיר בלי עבר ביטוחי עליך להביא בחשבון כ-500 ש"ח לחודש. הנה אותם 600 ש"ח שעליהם כתב vladclar.

ההוצאות הנוספות הן ההוצאות המשתנות: דלק, טיפולים, תיקונים, חניה - אלה תלויים בדגם הרכב, בנסועה ובמזל שלך, אבל לא מוגזם להביא בחשבון 1000 ש"ח לחודש.

דרך אגב - אותם 1300 ש"ח שהזכרתי כחסכון להחזרת הבלון מהווים חלופה חלקית לנושא ירידת הערך - אתה חוסך אותם על מנת שבעוד 3 שנים הרכב יעבור לבעלותך. אבל, יהיה מדובר ברכב שהזדקן ב-3 שנים, כך שעליך לתכנן את החלפתו, גם אם היא תהיה מאוחרת בכמה שנים, ולחסוך לקראתה.

וכמובן לא דיברני על התשלום החודשי משך 3 השנים הקרובות.

קרא היטב מה שכתב פו הדב. נכון שפחות כיף לרכוש רכב משומש. מצד שני - אתה במצב שבו השיקול הכלכלי מרכזי ביותר. רכב משומש יעלה פחות בירידת ערך וסביר שגם הביטוח יהיה יותר זול. מצד שני, אתה עלול לבלות ולהוציא יותר כסף במוסך. אבל בסיכום הכולל, אם לא תיפול בפח של איזו גרוטאה חריגה, העלות הכוללת למשך הנשים הקרובותתהיה פחותה במידה משמעותית מזו של רכישת רכב חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים תודה רבה לכולם על כל העצות!

החלטנו אחרי כל מה שהצעתם פה לחכות קצת ולחסוך כדי שנגיע לסכום ולקנות את הרכב ללא מימון.

כשנגיע למועד נעשה עוד קצת חושבים ונחליט איזה מכונית/ מכונית יד שניה 0 ק"מ.

• תוכן חדש...