Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות"ש - כולם משיאים עצות, אבל השאלה החשובה לא נשאלה: היכן באירופה. לכל מדינה מערכת בריאות שונה, ומערכת סוציאלית שונה, ולכן אין "אירופה" אלא יעד ספציפי, שאת החוקים והנהלים שלו צריך לבדוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה. הכיוון עדיין לא מוגדר, כנראה אוסטריה או איטליה, לשהות של כשנה או יותר. הגיונית, לא נראה לי שזה פשוט כמו שכתב עומר. לא נראה לי שאני אהיה זכאי לביטוח בריאות כאשר לא עבדתי באותה ארץ, לא שילמתי מיסים באותה ארץ. נפלתי עליהם out of the blue ויתנו לי ביטוח בריאות? נשמע אוטופי.

פורסם

יותר מזה. אתה צריך גם לשמור על רצף זכויות בארץ.אחרי תקופה מסויימת בה אנך משלם ביטוח לאומי אתה מאבד את הביטוח הרפואי בישראל, וודא שאתה נמנע מהתקלה הזו (דומני שיש גם דרך לתקן על ידי תשלום אחרי החזרה ארצה, גם את זה צריך לבדוק).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יותר מזה. אתה צריך גם לשמור על רצף זכויות בארץ.אחרי תקופה מסויימת בה אנך משלם ביטוח לאומי אתה מאבד את הביטוח הרפואי בישראל, וודא שאתה נמנע מהתקלה הזו (דומני שיש גם דרך לתקן על ידי תשלום אחרי החזרה ארצה, גם את זה צריך לבדוק).

זה הרבה יותר מורכב מזה - והעצה שנתת לא טובה.

That said - אם הוא רק גר שם ולא עובד שם - למשך שנה - הפתרון הנכון הוא לשלם להם בצורה רציפה את התשלום המינימאלי (היה בזמנו 160 ומשהו שקל בחודש) ולא! להיגרר עם לשלם אחרי החזרה לארץ.

אם זה לא המצב - בא נדבר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - מילות המפתח שלי הן

...ודא שאתה נמנע מהתקלה הזו ...

המשפט האחרון היה בגדר plan B ובגדר "מצריך בדיקה".

אז אם מה שכתבת מעודכן רק חיזקת את דברי.

יש מדינות עם אמנות כפל מס ואמנות כפל ביטוח לאומי והשד יודע איזה אמנות אחרות, ולכן צריך לבדוק הכל מראש ולפי תוכנית מסודרת.

פורסם

החלק הלא נכון במקרה הזה הוא תשלום לאחר מעשה של החוב לביטוח לאומי + זה שהוא לא נמצא בארץ - שעלול לגרום לו לאיבוד הרצף.

בכ״א - זה אכן מצריך בדיקה.

במידה והוא לא עובד שם (וזה מה שציינתי) הדרך הנכונה להתנהל הוא לשלם את תשלום המינימום בצורה אוטומטית.

במידה והוא עובד שם - אז אכן צריך לרדת לרמת המדינה לראות מה מכוסה באמנות מיסוי בין המדינות הספציפיות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...