Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי לגבי העניין של מדוע הנוזל מגיע בבבקבוקים קטנים.

התכוונתי לשאול, האם העובדה שבטויוטה משתמשים בבקבוק של 300 מ"ל (ואם הבנתי נכון, משתמשים רק בבקבוק אחד) כשמחליפים נוזל בלם, זה מעיד על כך שהם רק שואבים את הנוזל שנמצא במיכל וממלאים את החדש או שעדיין יכול להיות שהם שואבים מכל המערכת?

בתכלס אדם שמגיע למוסך אין לו מושג מה עשו לו במסגרת החלפת נוזל בלם.

תודה

לרוב המצב אכן כך ועם בקבוק בכמות שכזו השאיבה נעשית רק מהמיכל שההנחיה היא חד משמעית ריענון כל הנוזל שזה כולל מהצנרת של מערכת הבלמים. לא ברור לי עד היום למה ההחלפה נעשית בלא מעט מוסכים דרך המיכל בלבד אבל אולי מישהו קצת יותר מקצועי ייתן את ההסבר המשכנע לכך. נוזל בלמים משנה מתכונותיו עם הזמן, סופח לחות, חווה התחממות וכו. הוא לחלוטין דורש החלפה ובהחלפתו גם ניתן יהיה לראות כמה הוא שונה מנוזל חדש.

פורסם
אני קונה 4 בקבוקים של 500 מ"ל.

מכניס את כולם במשאבת לחץ למיכל העודפים. ומנקז 500 מ"ל מכל קליפר. לשוב למדוד כמה נוזל יצא מכל קליפר. ככה בטוחים שהנוזל בכל המערכת חדש.

יכול לשלוח קישור למשאבת לחץ כזו?

פורסם
לרוב המצב אכן כך ועם בקבוק בכמות שכזו השאיבה נעשית רק מהמיכל שההנחיה היא חד משמעית ריענון כל הנוזל שזה כולל מהצנרת של מערכת הבלמים. לא ברור לי עד היום למה ההחלפה נעשית בלא מעט מוסכים דרך המיכל בלבד אבל אולי מישהו קצת יותר מקצועי ייתן את ההסבר המשכנע לכך. נוזל בלמים משנה מתכונותיו עם הזמן, סופח לחות, חווה התחממות וכו. הוא לחלוטין דורש החלפה ובהחלפתו גם ניתן יהיה לראות כמה הוא שונה מנוזל חדש.

בהחלט גם אני אשמח לשמוע מה עושים במוסכים ומדוע.

וכן אם מישהו יודע מה עושים במוסכי היבואן

תודה

פורסם
עדיין נראה לי משהו מוזר.

אין לי מחלוקת עם הקביעה שיש להחליף נוזל בלמים אחת לשנתיים - שלוש וכדי שזה יהיה אפקטיבי אין להסתפק בנוהג החפיפי של החלפת הנוזל במיכל (שבעצם לא עושה כמעט כלום) , אלא חייבים לבצע באופן יסודי בדרך של ניקוז דרך הפטמות בכל גלגל.

להערכתי, בפועל 80-90 אחוז מהרכבים שעל הכביש כלל לא מטופלים באופן כזה.

גם מוסכי יבואן או מורשי יבואן רבים אינם פועלים כנדרש. כנראה רוב כלי הרכב הישנים של מעל 5-15 שנה נוסעים עם נוזל בלמים עתיק שכנראה יעילותו ירודה.

עדיין, כמעט ולא שומעים על בעיות של אבדן בלמים חדשות לבקרים. אז מה ההסבר?

אולי למרות התאורייה הנכונה גם אם נשארים עם אותו נוזל בלמים אפקטיבי בלוי שנים רבות הסיכון אפסי?

הרבה לפני שתווצר בעיות בלימה אקוטיות, כגון אובדן בלימה מוחלט, יש תופעות כמו דוושה ספוגית, נורה דולקת וכדומה.

זאת אומרת שיהיו במערכת כשלים שונים, כגון נזילות קטנות דרך הגומיות וכשל של משאבות (איבוד לחצים).

אלו תקלות שבהן כן נתקלים במוסכים ואחד הגורמים לכך היא שלא הוחלף נוזל בלמים בזמן או כמו שצריך.

פורסם
הרבה לפני שתווצר בעיות בלימה אקוטיות, כגון אובדן בלימה מוחלט, יש תופעות כמו דוושה ספוגית, נורה דולקת וכדומה.

זאת אומרת שיהיו במערכת כשלים שונים, כגון נזילות קטנות דרך הגומיות וכשל של משאבות (איבוד לחצים).

אלו תקלות שבהן כן נתקלים במוסכים ואחד הגורמים לכך היא שלא הוחלף נוזל בלמים בזמן או כמו שצריך.

מה זה דוושה ספוגית?

האם נהג ממוצע אמור להרגיש לדעת ו/או לקבל התראה אם יש בעיה במערכת הבלמים כתוצאה מאי החלפת נוזל בלמים כמו שצריך?

פורסם
בהחלט גם אני אשמח לשמוע מה עושים במוסכים ומדוע.

וכן אם מישהו יודע מה עושים במוסכי היבואן

תודה

מהניסיון שלי...

דודג' גרני - יבואן מכשירי תנועה - נרכש חדש מהיבואן.

טופל - 2 טיפולים ראשונים במוסך המרכזי בפתח תקווה, ואחר כך המשיך במוסך מורשה.

7 שנים - 108,000 ק"מ - 8 טיפולים ... אף פעם לא החליפו ולא המליצו להחליף נוזל בלמים.

כן החליפו רפידות וצלחות פה ושם ... אולי היו מנקזים קצת מהקליפר בהחלפות ???

מעולם לא חייבו על נוזל בלמים ..

טויוטה קורולה - נרכשה וטופלה באוטופיה מודיעין..

בטיפול השני - אחרי שנתיים ו 30,000 ... החליפו נוזל בלמים.

צפיתי במכונאי שהחליף ... שלב ראשון הוא החליף במיכל ומילא כנראה מעבר

העלה את הרכב גבוה וניגש עם מיכל וואקום (היה מחובר לצינור לחץ אויר) , ושאב מכל הגלגלים בפעם אחת..

כלומר לא שאב הרבה מכל גלגל.. כי הוא לא דאג לבדוק את המיכל באמצע הפעולה.. רק אחרי שאיבה מכל הגלגלים

הוא הוריד את הרכב ומילא שוב.

רכבים ישנים יותר שהייתי מטפל במוסכים מורשי משרד התחבורה.. אף פעם לא שאלו ולא עיניין אותם נוזל הבלמים.

מניסיון של אבא שלי ... הרבה מוסכים מחליפים רק במיכל ..

רכבים אמריקאים ממליצים החלפה פעם ב -4 שנים ולא שנתיים כמו היפנים והאירופאים

פורסם
מה זה דוושה ספוגית?

האם נהג ממוצע אמור להרגיש...

אדם (נהג) שנוהג ברכב מסויים באופן קבוע אמור להרגיש שהתחושה בדוושת הבלם השתנתה. עצם זה שהיא שונה מכפי שהיה אתמול ושלשום אמור להדליק לו נורה אדומה בראש.

פורסם

יכול לשלוח קישור למשאבת לחץ כזו?

https://www.amazon.com/Motive-Products-European-Bleeder-Pressure/dp/B0002KM5L0/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1549960000&sr=8-2&keywords=motive+bleeder

זה הדגם שמתאים למיכלים עם פקק בתקן אירופאי. לרכבים אמריקאים או מהמזרח כנראה שצריך פקק אחר

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
מהניסיון שלי...

דודג' גרני - יבואן מכשירי תנועה - נרכש חדש מהיבואן.

טופל - 2 טיפולים ראשונים במוסך המרכזי בפתח תקווה, ואחר כך המשיך במוסך מורשה.

7 שנים - 108,000 ק"מ - 8 טיפולים ... אף פעם לא החליפו ולא המליצו להחליף נוזל בלמים.

כן החליפו רפידות וצלחות פה ושם ... אולי היו מנקזים קצת מהקליפר בהחלפות ???

מעולם לא חייבו על נוזל בלמים ..

טויוטה קורולה - נרכשה וטופלה באוטופיה מודיעין..

בטיפול השני - אחרי שנתיים ו 30,000 ... החליפו נוזל בלמים.

צפיתי במכונאי שהחליף ... שלב ראשון הוא החליף במיכל ומילא כנראה מעבר

העלה את הרכב גבוה וניגש עם מיכל וואקום (היה מחובר לצינור לחץ אויר) , ושאב מכל הגלגלים בפעם אחת..

כלומר לא שאב הרבה מכל גלגל.. כי הוא לא דאג לבדוק את המיכל באמצע הפעולה.. רק אחרי שאיבה מכל הגלגלים

הוא הוריד את הרכב ומילא שוב.

רכבים ישנים יותר שהייתי מטפל במוסכים מורשי משרד התחבורה.. אף פעם לא שאלו ולא עיניין אותם נוזל הבלמים.

מניסיון של אבא שלי ... הרבה מוסכים מחליפים רק במיכל ..

רכבים אמריקאים ממליצים החלפה פעם ב -4 שנים ולא שנתיים כמו היפנים והאירופאים

תודה

לפחות אני יודע כעת שככל הנראה שבטויוטה לא מסתפקים רק בשאיבה מהמיכל ומילוי חדש

פורסם

האם יש הבדלים בין החברות השונות של נוזל הבלמים?

אני מדבר על רכב שדורש תקן של דוט 4, ויש הבדלים במחירים, למשל:

קסטרול 500 מ"ל - 50 ש"ח

יורול 500 מ"ל - 20 ש"ח

ליקוי מולי 500 מ"ל - 30 ש"ח

יש הבדלים?

תודה

• תוכן חדש...