Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לילה טוב,

מחפש תחבורה סבירה אבל זולה בהוצאה הכוללת ובטוחה בצורה סבירה (6 כריות אוויר, תוצאות מבחני ריסוק סבירות לפחות) לק"מ נמוך (נניח, 5,000 ק"מ בשנה). סופר מיני קצת קטן מדי (אז משהו מעבר), רצוי ידנית.

עוד פרטים - בהודעה הבאה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

וכעת, עוד פרטים:

עקב החלפת מקום עבודה, הפוקוס הנאמנה שלי משמשת בעיקר לצבירת אבק בחודשיים האחרונים (והיא שחורה, אז היא ממש מעולה בצבירת אבק). זה מצב מאוד מאוד מצער עבור שנינו, אבל כנראה שזה לא ישתנה בזמן הקרוב.

אי לכך ובהתאם לזאת, עלה הרעיון הפוטנציאלי לתת לפוקוס להנות עם בעלים אחרים, ולמצוא משהו בסיסי וזול, בתנאי שיהיה: א. בטוח מספיק ו-ב. לא ממש ממש מבאס.

חפרתי את יד2 כבר המון זמן, לאורך ולרוחב, והתגלה שגרוטאות כאלו או לא במצב שהייתי ממש רוצה לקנות אותן (אחי, אני מטפל במוסך מעולה, חבר שלי, רק אין לי קבלות כי הכל במזומן), או מתומחרות במחירים לא ריאלים (חייב למכור - הורדתי מחיר - סופי!, וחבריו), או, במקרה המצער, גם וגם.

חיפשתי:

פיאט בראבו

סיטרואן C4

סיטרואן C3 פיקאסו

סקודה רומסטר

פיג'ו 307/8

פיג'ו 2008

סניק דור 2 (כן, יש כמה כאלו בארץ)

אופל אסטרה

ואפילו יונדאי I30

לא הצלחתי למצוא שום דבר סביר.

הדרישות הן:

מחיר - עד 15,000 ש"ח, אפשר גם פחות

אמינות סבירה, ברור שיהיו תקלות פה ושם אבל לא מחירי חלפים של ג'ולייטה תלתן ותדירות תקלות של thp156

בטיחות בסיסית, 6 כריות אוויר (ABS ו-ESP כבר היו חובה שבנתונים סבירים) וציונים סבירים במבחן ריסוק

גיר ידני

בין מיקרו ואן למשפחתית גדולה (עדיף קומפקטית האצ'בק)

שנתון - רצוי מהעשור הנוכחי, אם יש מציאה מ-2009 אני לא אגיד לא

עקב הק"מ הנמוך שאני הולך לעשות, לא אכפת לי לקנות רכב עם ק"מ גבוה יחסית (נניח 150-200) בתנאי שהוא מתוחזק טוב.

נ.ב. - הכי חשוב - לא AL4. הספיקו לי 4+ שנים. אני יודע שאפשר למצוא C4 כאלו בגרושים, אבל זה פשוט מבאס לחזור לזה.

אם למישהו יש רעיון אחר / מכיר מישהו עם גרוטאה מתוחזקת היטב שרצה למכור אבל לא היתה לו סבלנות לנודניקים מיד2 / חושב שאני משוגע לגמרי להחליף פוקוס אקובוסט בגרוטאה בשביל כמה אלפי שקלים בשנה במקרה הטוב, אתם יותר ממוזמנים לענות.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

ראיתי את המודעה, נראה לי פחות מתאים בכמה דרישות:

א. AL4

ב. רכב ממש ישן (מבוסס על הקסארה הי"ד), בטיחות פסיבית פחות טובה (רק 4 כריות אוויר למשל)

ג. ק"מ מזעזע

אבל תודה על ההצעה!

אני מסכים איתך

פורסם

ראיתי היום משהו שללא ספק הייתי קונה אם הייתי בסטטוס אחר אבל כנראה לא ידבר אליך.

אאודי 80 שנת 95, מרכב סטיישן, יד שניה, מנוע 2.0 גיר ידני! סנרוף מקורי ועוד, 250 אלף ק''מ, מחיר במודעה 10k

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה נחמד לאספנות, לא כדיילי (יותר וויקלי במקרה שלי, אבל עדיין).

אני מסכים איתך

פורסם

הקצבת תקציב דל מדי לטעמי, אולי ניתן למצוא משהו סביר אבל קשה לי להאמין שבבטיחות זה יענה על הדרישה.

מה עם פג'ו 206xs או 307xsi?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

נו, אחרת זה לא היה אתגר...

הרעיון הוא לחסוך בירידת ערך ובביטוח חובה, בלי לחרב את החיסכון על עלויות טיפולים הזויות. יכול להיות שזה בלתי אפשרי.

אין שום לחץ לבצע את המהלך הזה, כל עוד לא תימצא המיועדת הפוקוס נשארת כמובן.

ה-206xs קטנה מדי (ו-3 דלתות, ולא בטוחה מספיק), ה-307xs נופלת בעיקר בסעיף ה-3 דלתות (ורובן כבר קצת ישנות מכדי להיות אמינות בצורה סבירה)

אני מסכים איתך

פורסם

דווקא הפוקוס שלך אמורה לשמור יפה על הערך היות ומדובר באקזמפלר נדיר. קנית במחיר דיי טוב כזכור לי, יישור קו עשית כזכור לי... אין באמת הגיון למכור, לקנות במקום זה גרוטאה, להשקיע ביישור קו כי בטוח יהיה לפחות את ה 3 אלף. כל זה כשעל הפוקוס כבר השקעת יישור קו ואתה מחזיק אותה כשנה או פחות.

כלכלית אין הגיון או טעם במהלך הזה, חוץ מזה שפעם בכמה זמן שתנהג כנראה שתהנה יותר מהפוקוס.

תשאר איתה, כשתרצה למכור אם לא תבקש מחיר הזוי כנראה יחטפו אותה ובנתיים לפחות תהנה מהיישור קו שכבר עשית.

לא עולה לי שום רכב לראש שעונה על הקריטריונים שלך בתקציב שלך ובלי שתשפוך כסף במוסך.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה אכן מאוד גבולי כלכלית, אבל לא בטוח שלגמרי בלתי אפשרי.

אני לא משוכנע בביקוש המטורף שיש לפוקוס, בטח לא בעוד 3 שנים כשהיא תהיה אמנם זולה יותר, אבל עם סיכון משמעותי לטיפולים יקרים. אם כי זה הרבה עניין של מזל בשוק כל כך מצומצם.

אני מסכים איתך

פורסם

עזוב שטויות, גם אם בעוד 3 שנים תמכור אותה ב 15k זה עדיין שווה את זה, רכב שתקנה ב 15 היום כנראה ילך לגריטה עוד 3 שנים או ימכר ב 2k.

מנסיון של תחלופת רכבים גבוהה זה לא רווחי!

מקסימום תכסוך 10 אלף ש''ח ל 3 שנים האלו אבל אתה נוסע ברכב מהנה בהרבה ולא פחות חשוב בטיחותי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

החיסכון כנראה לא מאוד משמעותי, אם כי ההנחה שלי אומרת ירידת ערך של 20-25 על הפוקוס בשלוש שנים לעומת נניח 12-13 על רכב אלטרנטיבי, פלוס 2,000₪ בשנה על ההבדל בין מקיף לצד ג'. השאיפה היא שההפרש בטיפולים יהיה שולי, כי אמנם הפוקוס קצת חדשה יותר אבל כל דבר בה יקר יותר.

הבעיה היא למצוא רכב סביר ומטופל (ובטוח) בסכומים האלו.

לגבי ההנאה, מצד אחד עומדת ההנאה בנסיעה לסופר (ותסכול, כי כולם זזים כל כך לאט), מצד שני כאב הלב על כל ציפור שהחליטה להשאיר מתנה על הגג. יש איזה כיף בחוסר האכפתיות (היחסי) שמגיע עם רכב ישן וזול.

לגבי הפונטו, היא אמנם מוגדרת סופר מיני, אבל יחסית לקטגוריה היא די מרווחת. האמת, שאחת כזו עם המולטיאייר יכולה להיות מעניינת. תודה!

אני מסכים איתך

פורסם
חפש מאליבו 3.5 ליטר. הן אמינות, חזקות וזולות לאחזקה.
מאיזה שנתון מפלץ כזה נכנס בתקציב? ומה צריכת הדלק שלו?

חיסרון אפשרי נוסף במאליבו (שלא הזכרתי, כי יהיה קצת מפתיע לקבל משהו כזה בתקציב) הוא ריפודי עור, אם ישנם. אני אבדוק.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...