Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי חצי ציני.

אם אתה לא ישן בלילה כשהיא נוסעת לבסיס ובחזרה או שהבעיה היא בך או בה.

איתך אין מה לעשות,אבל את כישורי הנהיגה שלה אפשר לשפר ואם אתה כהורה מזהה בעייתיות אף מומלץ.

מערכות בטיחות זה נחמד-אבל זה לא הכל.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הייתי חצי ציני.

אם אתה לא ישן בלילה כשהיא נוסעת לבסיס ובחזרה או שהבעיה היא בך או בה.

איתך אין מה לעשות,אבל את כישורי הנהיגה שלה אפשר לשפר ואם אתה כהורה מזהה בעייתיות אף מומלץ.

מערכות בטיחות זה נחמד-אבל זה לא הכל.

הורה "שלא ישן בלילה" לא מעיד על בעיה, ההיפך הוא הנכון, זה מעיד על אהבה ודאגה לילד, אם זה לא היה קיים אז היתה בעיה.

וככל הנראה (אם אתה הורה) אז הבעיה הזו קיימת אצליך.

בנוסף, משום מה אתה מציג את הנושא באופן כזה שאפשר לחשוב שלנהגים טובים לא קורות תאונות, ולנהגים פחות טובים יש סיכוי גבוה יותר לבצע תאונות ואף ניתן לפתור זאת על ידי "שיפור" כישורי נהיגה.

תאכלס לנהגים כשרוניים עלול להיות עודף ביטחון שבטח גורם ליותר תאונות מאשר נהג זהיר.

פורסם

מערכת תיקון סטיה היא מיותרת, מטרידה ולעיתים מסוכנת, יודעת יופי להתבלבל בין סימונים צולבים. אצלי באוקטביה היא מנוטרלת, וטוב שכך. לגוף הדילמה, אין לדעתי מקום להשוואה בין ריו ל C3, האחרונה מודרנית, מעוצבת נהדר, נוחה באופן יוצא דופן, מאובזרת מרווחת ומהנה, הראשונה עגלה סתמית למדי. גם האמירה כאן על יציבות לקויה אינה פחות מקישקוש, האוטו יציב ובטוח, פשוט לא ספורטיבי באופיו, גם ריו אגב לא ממש עושה סופשים במונזה בשביל הכיף. אשר למוצא המפוקפק של הצרפתיה אין לי מה להוסיף, נגד סטיגמות המלחמה אבודה.

פורסם
לגבי בלימה אוטונומית וסטייה מנתיב...מה הבעיה לשמור על הנתיב? אם היא כל כך מתקשה בפעולה הפשוטה הזו עדיף שתיסע בתחב''צ.

גם הנהג הכי מנוסה יכול לסטות מהנתיב, אפילו לא בגלל סימוס או חוסר תשומת לב. נגיד מבט במראה בזמן עיקול (קליל וארוך, לא היירפין) - אתה מסתכל שמאלה, הכביש סוטה ימינה, ובלי ששמת לב אתה בנתיב הימני. תיקון סטיה פותר את זה.

מערכת תיקון סטיה היא מיותרת, מטרידה ולעיתים מסוכנת, יודעת יופי להתבלבל בין סימונים צולבים. אצלי באוקטביה היא מנוטרלת, וטוב שכך.

אל תחליט שמה שטוב עבורך טוב לכולם. תיקון סטיה זו מערכת מצוינת, שפועלת טוב ברוב המוחלט של המקרים. לפעמים היא מתבלבלת, אבל זה בתדירות זניחה לחלוטין. מה גם שלא דין המערכת של סקודה (הטוב יחסית כשלעצמה) כדין המערכת של קיה (שהיא אחת הטובות בשוק).

לגוף הדילמה, אין לדעתי מקום להשוואה בין ריו ל C3, האחרונה מודרנית, מעוצבת נהדר, נוחה באופן יוצא דופן, מאובזרת מרווחת ומהנה, הראשונה עגלה סתמית למדי. גם האמירה כאן על יציבות לקויה אינה פחות מקישקוש, האוטו יציב ובטוח, פשוט לא ספורטיבי באופיו, גם ריו אגב לא ממש עושה סופשים במונזה בשביל הכיף. אשר למוצא המפוקפק של הצרפתיה אין לי מה להוסיף, נגד סטיגמות המלחמה אבודה.

שוב, אל תחשוב שמה שטוב עבורך טוב עבור אחרים. מודרניות, עיצוב, נוחות, מרווח (אותו דבר בשתיהן, אבל עזוב), והנאה לא ניתנו כדרישות. אז מה הקשר? באותה מידה היית יכול להציע להם S קלאס בת 15 באותם 90 אלף שקל. ולגבי היציבות הלקויה - אף אחד לא אמר שהיא לקויה, אמרו שבפניות (גם פניות מתונות יחסית כמו כיכר) הC3 אוהבת לרכון, מה שגורם לה להיות פחות יציבה (יותר רוכנת, במילים אחרות) מהחלופות שדובר עליהן. אבל יציבות לקויה? הגזמת. מאוד. מדי. הנה ציטוט כדי שלא תצטרך ללכת רחוק:

אבל מה זה "מרגישה הרבה יותר בטוחה"? כי היא לא יותר יציבה מהאיביזה (או מהריו, או מהמאזדה2), היא לא אוחזת יותר טוב, אפילו - כמו שאמר יוליאן - די להיפך. כי בגלל כיול המתלים המאוד רך שלה שמכוון חזק לנוחות (נוחות מעולה), היא רוכנת מאוד בפניות ולא מרגישה כאילו היא "מחזיקה את הכביש" כמו שצריך. כאמור, זה פיצ'ר, לא באג, פשוט פיצ'ר שלא עומד בקנה אחד עם מה שאמרת.

ולגבי אבזור, הC3 לא מאובזרת יותר מהריו, יש לה דברים אחרים - יש לה DVR וניטור שטחים מתים, ובריו יש אנדרואיד אוטו ובלימת חירום במהירות גבוהה יותר (ותיקון סטיה). היא מעוצבת יותר, ונוחה יותר, ובאופן כללי, רכב הרבה יותר מעניין וטוב, אבל בהינתן סט הדרישות שניתנו כאן - היא פחות מתאימה. האם כשיגיעו לסוכנות יחליטו הילדה והוריה שהעיצוב והשיק של הC3 מנצחים את תיקון הסטיה בריו? יכול להיות. אבל לא מקומנו להחליט את זה עבורם.

בקיצור, אני חושב שפות"ש קיבל את כל ההמלצות שהוא יכול היה לקבל. עכשיו כל שנותר הוא לעשות נסיעות מבחן ברכבים שצוינו בשרשור (פיקנטו, ריו, C3, מאזדה 2), לבחור, להתחדש, ולאחל לילדה גיוס קל ונעים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
העלו פה נקודה נכונה, אם הרכב ישמש רק לכניסה ויציאה מהבסיס אף אחד לא מבטיח שהיא באמת תוכל לעשות זאת גם בבסיסים שאני זוכר לפחות לא נתנו לאף כלי להיכנס אחרי שעות הפעילות, אבל אולי זה השתנה עבר כבר לא מעט זמן מאז. לעניינו - לדעתי הפיקנטו אמור להיות יעיל, מאובזר ובטוח מספיק לנסיעות האלו, כן קוריאני, אז מה? אני לא רואה שאנשים חושבים פעמיים כשהם קונים את הספורטאז'ים וטוסון, לא חושב שאלו מכוניות פחות טובות מהאירופאיות.

מסכים לגמרי רק יחדד שתדע לך שהיום החיילים מפונקים הולכים לש"ג ומביאים את כל האישורים בשביל להיכנס עם רכב לבסיס. בנוגע לפיקנטו אני חושב שזה יכול להיות אחלה רכב לחיילת צעירה שישרת אותה לצרכים שלה וגם הוא מאוד בטיחותי ונוח.

פורסם
גם הנהג הכי מנוסה יכול לסטות מהנתיב, אפילו לא בגלל סימוס או חוסר תשומת לב. נגיד מבט במראה בזמן עיקול (קליל וארוך, לא היירפין) - אתה מסתכל שמאלה, הכביש סוטה ימינה, ובלי ששמת לב אתה בנתיב הימני. תיקון סטיה פותר את זה.

אל תחליט שמה שטוב עבורך טוב לכולם. תיקון סטיה זו מערכת מצוינת, שפועלת טוב ברוב המוחלט של המקרים. לפעמים היא מתבלבלת, אבל זה בתדירות זניחה לחלוטין. מה גם שלא דין המערכת של סקודה (הטוב יחסית כשלעצמה) כדין המערכת של קיה (שהיא אחת הטובות בשוק).

שוב, אל תחשוב שמה שטוב עבורך טוב עבור אחרים. מודרניות, עיצוב, נוחות, מרווח (אותו דבר בשתיהן, אבל עזוב), והנאה לא ניתנו כדרישות. אז מה הקשר? באותה מידה היית יכול להציע להם S קלאס בת 15 באותם 90 אלף שקל. ולגבי היציבות הלקויה - אף אחד לא אמר שהיא לקויה, אמרו שבפניות (גם פניות מתונות יחסית כמו כיכר) הC3 אוהבת לרכון, מה שגורם לה להיות פחות יציבה (יותר רוכנת, במילים אחרות) מהחלופות שדובר עליהן. אבל יציבות לקויה? הגזמת. מאוד. מדי. הנה ציטוט כדי שלא תצטרך ללכת רחוק:

ולגבי אבזור, הC3 לא מאובזרת יותר מהריו, יש לה דברים אחרים - יש לה DVR וניטור שטחים מתים, ובריו יש אנדרואיד אוטו ובלימת חירום במהירות גבוהה יותר (ותיקון סטיה). היא מעוצבת יותר, ונוחה יותר, ובאופן כללי, רכב הרבה יותר מעניין וטוב, אבל בהינתן סט הדרישות שניתנו כאן - היא פחות מתאימה. האם כשיגיעו לסוכנות יחליטו הילדה והוריה שהעיצוב והשיק של הC3 מנצחים את תיקון הסטיה בריו? יכול להיות. אבל לא מקומנו להחליט את זה עבורם.

בקיצור, אני חושב שפות"ש קיבל את כל ההמלצות שהוא יכול היה לקבל. עכשיו כל שנותר הוא לעשות נסיעות מבחן ברכבים שצוינו בשרשור (פיקנטו, ריו, C3, מאזדה 2), לבחור, להתחדש, ולאחל לילדה גיוס קל ונעים.

כל שאני, כמו אחרים כאן, כותב במקום המכובד הזה ואינו מבוסס או מתיימר להתבסס על ממצאים אובייקטיביים, הוא דעה פרטית, מוזר שאני צריך לכתוב את המובן מאליו.

• תוכן חדש...