Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה שעברה עשיתי בדיוק את הנתיב הזה.

נחיתה בזאגרב, הזמנתי UBER לזאגרב עצמה, יש WIFI חינם בשדה התעופה - מאוד נוח וזול.

כמה ימים ואז חזרה לשדה התעופה, לקיחת רכב ונסיעה לסלובניה.

(לקחתי רכב בשדה תעופה כי רציתי להחזיר את הרכב ביום של הטיסה וישר לטוס מבלי להיסחב מהעיר עצמה עם תיקים).

שדה התעופה בזאגרב הוא קטנצ'יק יחסית לבן-גוריון. תעשה לעצמך טובה, צפה בסרטון הזה, זה מראה לך אחד לאחד למה לצפות, יוריד לך את רמת החרדה:

הזמנתי רכב, כמו כל שנה, דרך rentalcars.com בחברה שהכי מומלצת בשדה התעופה (חברת השכרת בשם Almo).

הזמנתי סטיישן קיבלתי פיאט טיפו דיזל - חדשה יחסית.

RENTALCARS לא אכזבו אף פעם מצד שני אף פעם לא הייתי צריך אותם, אז אין לי מושג ואני מסתמך על ביקורות מסביב שהם בסדר בקטע הזה. החסרון אצלם זה הביטוח, שאם קורה משהו אתה קודם כל משלם, ואז מקבל מהם החזר.

בקרואטיה:

פליטביצה יפה נחמד, אבל קראקה (KARAKA) מומלץ יותר לדעתי.

בקרואטיה מחוץ לערים הראשיות, הם לא אוכלים מ18:00 בערב, כל המסעדות הופכות לבארים ומגישים רק שתייה. קטע כזה.

תשים לב לזה שלא תתקע בלי אוכל.

בסלובניה:

איך שאתה עובר את הגבול,

לעצור בתחנת דלק שיש כמה מאות מטרים אחרי זה ולקנות מדבקת אגרה לרכב לכבישים המהירים שלהם.

אגם בלד - לא לוותר.

מסביב לאגם בלד יש מלא אטרקציות תסתכל בTRIP ADVISOR.

וכמובן .. WAZE לניווט.

פורסם
מה שאני לא אוהב בהשכרה דרך החברות בארץ(לדוגמא שכרתי דרך אלדן לפני כמה חודשים באיטליה) זה העובדה שאתה שוכר דרך קבלן משנה, אתה לא יודע מי חברת ההשכרה בפועל(אם אתה מתוחכם אתה יכול לחפש בכל החברות השכרה בשדהת ולראות למי יש רכב זהה בקטגוריות) והם לא באמת לוקחים אחריות בנוגע להשכרה מהרגע שנחתת בחו"ל ואליך.

דבר ראשון שקיבלתי מאלדן זה קובץ PDF עם רשימת התנאים שבסך הכל היה רשום בה "אין לנו שום אחריות על כל מה שקשור לחברת ההשכרה בחו"ל ואנחנו לא מחוייבים לעזור לך בשום בעיה שצצה מולם ואין לנו אחריות בנושא שלהם", נכון שבאותו החוזה היה רשום שהחברה "תשדל" לעזור אבל - בפועל אם הייתי מסתבך עם החברת השכרה באירופה(חיובים לא מוצדקים, האשמות על נזקים וכו') - בפועל לפי אותו חוזה אלדן יכולה להגיד "לא אחריות שלי! אני לא ראיתי לא שמעתי תחזק את האיטלקית שלך ובהצלחה" ובעצם מבטלת את כל הריפוד הישראלי סביב ההשכרה.

בנוסף, חשבתי שבגלל שאלדן היא קבלן משנה של אנטרפייז בישראל אני אקבל רכב אליהם או לאלמו וכו', בפועל? קיבלתי את הקבלן משנה של SIXT בכלל - עם מייל "כללי נהיגה באיטליה" שהגיע בכלל מאופרן - ז"א שהיה מעורב פה קבלן משנה של קבלן משנה, אבל מה שכן המחיר שלהם היה מצויין - ביי-פאר משאר ההצעות שקיבלתי גם מקומית.

נכון בתיאוריה אבל במציאות יותר מורכב. מכמה סיבות.

א. אם בודקים אפשר לדעת מאיזו חברה מקבלים בפועל רכב. כך היה לי מספר פעמים עם אלדן

ב. מהשכרה בארץ תמיד אפשר להוסיף החזר השתתפות עצמית מה שלא תמיד אפשרי בהזמנה ישירה. כי יש מדינות בהן זו לא אופציה אפשרית (לדעתי הגבלה חוקית) ואם זה נעשה בארץ אז אין בעיה.

ג. על אף שמדובר בעוד גורם שגוזר קופון עדיין בחלק מהמקרים דרך מתווך כמו אלדן המחיר זול יותר

ד. תיאורטית החברה בשטח תעדיף שוכרים ששכרו ממנה ולא דרך מתווך. מהניסיון שלי בפועל זה לא משנה

מה שכן, אם אפשר לשכור מסניף ישראלי של חברה בינלאומית (הרץ וכו) במחיר תחרותי אז זה הטוב מכל העולמות. ואז זה לא החזר השתתפות עצמית אלא ביטול השתתפות עצמית וזה עדיף

פורסם

אשתי ואני עשינו שבועיים קרואטיה סלובניה, שכרנו דרך שלמה בקרואטיה, נסענו משם לסלובניה ובשבוע השני חזרנו לקרואטיה.

קיבלתי אוקטביה טורבו דיזל 1.6 ידנית, תענוג של רכב וחסכוני להחריד וסחבה יפה מאוד את כל העליות והכבישים המפותלים עם מטען ומזגן.

מסכם שסלובניה מדהימה, עצרנו בהמון כפרים ומקומות נחמדים, האנשים אכן טובים, הרבה לא יודעים אנגלית.

לובליאנה מדהימה, אבל שם בעיקר מטיילים רגלית, ממליץ על הסיורים בחינם שמציעים שם ליד הגשר המרכזי.

קרואטיה מזכירה מעט אזורים בישראל, נהגים יותר "ערסים" מסלובניה ששם כולם רגועים ולא עוקפים ולא כלום.

אהבנו את זגרב למרות שלנהוג שם זה נוראי - צמתים מורכבים מאוד, רכבות קלות בתוך הצמתים וממש מבלבל.

בכללי שתי מדינות מאוד מאוד יפות, לינה מאוד זולה (בעיקר דירות ופה ושם בתי מלון 4 כוכבים)

אגב, ההשכרה דרך שלמה הייתה מאוד נוחה, לא יקר ממש ושמחו לשדרג אותנו כשהגענו, הייתי אמור לקבל איזה קורסה מצוקמקת.

לבסוף קינחנו בשבוע בלונדון ששם היינו מן הסתם ללא רכב :)

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

אכן לילה פה לילה שם זה התכנון.

התקווה היא לדחוס את רוב היעדים שעלו פה ובשרשורים האחרים בלי לגרוע מאיכות הביקור בכל אחד.

סרטון מעולה, לא צריך לשבור את הראש איפה התחב"צ

רשמתי לעצמי rentalcars, ונקודת ציון בkrka, אם כי קצת דרומית לציר הכיוון הנוכחי.

בנוגע לווייז, אמין בניווטים ליעדי תיירות במידה ומשקיעים באיות?

המלצות לחברות השכרה מקומיות שפועלות מול חברות בקרואטיה?

ובנוגע להשכרה בקרואטיה ונסיעה לסלובניה, פרט לעמלות הכבישים, יש תשלומים מול החברת השכרה?

ספציפית על מעבר הגבול וכו'

פורסם

מחזק לגבי rentalcars.com - הם אגף השכרת הרכב של booking.com ושירות הלקוחות שלהם בהתאם: במידת הצורך יוצרים אתך קשר בעברית (נדמה לי שמרכז שירות הלקוחות שלהם יושב בגרמניה), וגם, אם אתה נתקל בבעיה, פותרים אותה. והיה לי ניסיון בעניין זה בשתי החברות, חושב שאם תחפש את השרשורים שלי על פינלנד ועל בלגיה ב-2014 תמצא קצת פירוט.

אני מתכנן לקיץ הקרוב טיול די מורכב, הקפדתי להזמין את כל המלונות דרך booking.com, אבל rentalcars.com לא פתרו לי בעיה של one way rental (האתר הכריז שאין להם רכבים מתאימים, וגם בחיפוש באתרי כמה חברות השכרה הסיפור לא היה טריויאלי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להשכרה חד כיוונית צריך להתקשר טלפונית.

פעם רציתי לשכור בפריז ולהחזיר בספרד.

באינטרנט או שלא התאפשר בכלל או שהתקבלו תוספות הזויות ברמת 700-1500 יורו....

טלפונית התקבלו כל מיני תשובות ובאויס תוספת צנועה של 100-150 יורו. ואכן בפריז קיבלנו רכב אויס מספרד... כך שזה הסתדר לנו וגם לאויס

פורסם

עניין שכירת הרכב החד כיוונית יכול להגיע לאבסורד.

הזמנתי רכב בתחנת הרכבת של הלסינקי והחזרתי אותו בנמה"ת. היתה על כך עמלת שכירות חד כיוונית קטנה. המשעשע היה שהגעתי לתחנת ההשכרה במרכז העיר והרכב עוד לא היה מוכן - הוא היה בדרכו משדה התעופה (האמת היא שהיה רכב שהוכן מבעוד מועד, אבל נפרץ בלילה וטרם תוקן. לפחות זה מה שסיפרו לי).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני תמיד מעדיף רכב עם מערכת ניווט מובנית על פני וויז. התצוגה מאוד ברורה ויותר קל להסתדר איתו בצמתים מסובכים.

פורסם

אחרי מה שעשתה לי המערכת המובנית של סקודה בבלגיה אני חולק עליך. גם היה קשה למצוא את ה-POI, וגם הניווט היה הזוי, לקח אותי דרך סמטאות פקוקות עד כדי כך שכמעט הפסדתי טיסה. וגם המערכת של רנו בגרמניה היתה בסדר כל עוד הכבישים היו בסדר. ברגע שהיה איזה שינוי או חסימה ה-fallback שלי היה לווייז, שמעולם לא הכזיב.

פורסם
אחרי מה שעשתה לי המערכת המובנית של סקודה בבלגיה אני חולק עליך. גם היה קשה למצוא את ה-POI, וגם הניווט היה הזוי, לקח אותי דרך סמטאות פקוקות עד כדי כך שכמעט הפסדתי טיסה. וגם המערכת של רנו בגרמניה היתה בסדר כל עוד הכבישים היו בסדר. ברגע שהיה איזה שינוי או חסימה ה-fallback שלי היה לווייז, שמעולם לא הכזיב.

בקפריסין(שמה לא יצא לי ברכבים למצוא מערכת עם gps בהשכרה) הוויז פישל ממש, נכנסתי לאיזור ללא קליטה בלי לדעת והוא פשוט נתקע והשאיר אותי בלי מסלול(למזלי, היה איזור שכזה שלא היה אכפת לי להיאבד בו - כל עוד אין דגלים של טוריקה ושלטים של ארדואן אני בסדר =]).

אבל כן, יש חסרונות במערכת מובנית - בנורווגיה המערכת המובנית של פורד החליטה לקחת אותי לכביש שחסום בשלג(למזלי הנורווגים דואגים למחסומים מסודרים ושילוט), בסקוטלנד המערכת המובנית של אאודי לא מצאה הרבה poi ושלא נדבר על המערכת המובנית של psa ששילבה את 2 האסונות ביחד בקקוטס באיטליה(הכי גרועה ביי-פאר).

הפתרון האידיאלי? להוריד מפות offline של המדינה בgoogle maps, לחפש את הpoi בmaps ואז לשים במערכת המובנית את היעד(אם הוא לא מוצא דרך הmaps יש לך רשימה של מקומות צמודים שאפשר לנסות אותם) ואז להשוות מסלולים בין הגוגל למובנה ולוודא שאין טריקים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

המשפט האחרון שלך הוא המפתח.

אני משתמש בוייז, אבל כגיבוי דואג מראש להוריד מפות HereWeGo למדינה\איזור המתוכנים. גם זה אחרי שבחנתי כמה אופציות אחרות. יתרון נוסף של מערכת זו - מתאימה לניווט רגלי. לניווט רגלי - בדרך כלל בערים, כך שאין בעיית כיסוי סלולרי, אני משתמש בה או במפות גוגל, הבעיה היא שמפות גוגל טורפות סוללה.

וחוץ מזה לפני היציאה לדרך אני מביט במפה ובונה לי תבנית הנסיעה מראש בראש, כך שאני יודע פחות או יותר למה לצפות. הנווטן דרוש לי בעיקר לפרטים הקטנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שבוע טוב. מקפיץ.

מתכנן נסיעה של 3 ימים לקרואטיה. התכנון לנחות בפולה, לשכור רכב ולסיים בדוברובניק או להיפך.

יום דוברובניק. יום הדרך ואיזה אי על הדרך, ויום בחצי האי של פולה (שכחתי שמו), ולוותר על זאגרב.

בהשכרות עמלה חד כיוונית של כ-100 יורו (ברנטלקארס 170 משום מה).

המלצות?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...