Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המדחסים, ברוב המקרים, מאוד שקטים. ה"רעש" שתשמע הוא של המאוורר בעיקר (אני מדבר על מזגנים בסדר גודל שאתה מדבר עליהם).

עצתי לך, מכל הבחינות, זה לשים את המזגנים במסתור הכביסה. זה לא יהיה קל (בגלל הניקוז) אבל זאת הסיבה שכדאי לשקול מיני מרכזי הכי קטן בשביל הסלון והממ"ד, ואת שני החדרים הנוספים עם מזגנים של 1 כ"ס לכל חדר.

ממליץ לבדוק את הסופר ווינד 20R של תדיראן (הוא 2 כ"ס = 18,000BTU). היה בעבר - ועדיין מופיע בקטלוג. מדובר ביחידה פנימית בגובה נמוך של 28.5 ס"מ + מרכזית אינטגרלית. גם לא תצטרך להנמיך את המסדרון כמו משוגע.

איציק

אין מצב, בעיקר לא מבחינת אישתי. היא לא מסכימה להנמיך את התקרה לא משנה מה.

יש לך איזה קטע אנטי זה שהמסדרון יהיה נמוך. והאם שהתקרה במסדרון באמת נמוכה ולעשות אותה יותר נמוכה זה יהיה ממש באסה.

אני עדיין שוקל ממש ברצינות 4 מזגנים שונים לכל חדר. השאלה העיקרית היא האם אני אכנס לכל עניין החציבה או שאני פשוט אשים ב2 חדרי השינה שקרובים למסתור 1 כ"ס עם מדחס במקום מסתור ו2 כ"ס במרפסת. ומהמקלט אני אשכח בנתיים כי גם ככה אף אחד לא ישתמש בו כמעט.

פורסם

אל תלך עם ראש בקיר.

אנשים פה ממליצים להם על EMDV בגובה 40 ס"מ (+ קונסטרוקציה ופלטה אתה מגיע כמעט ל 50 ס"מ) ואומרים תודה כאילו המשיח הגיע.

ההנמכות המפגרות הן הנמכות של 50-60 ס"מ. מסכים שזה דרעק. תימנע מזה.

באמבטיה או במסדרון (בסוף) אתה שם את המזגן וסוגר עם גבס - תנמיך בערך 36 ס"מ טוטאל כולל קונסטרוקציה ופלטה.

בהמשך אתה מנמיך 27-28 ס"מ (שזה 21 ס"מ עבור הצינורות אויר לכיוון הסלון + קונסטרוקציה ופלטה) - שזה באמת "בקטנה" !

אם תקשיב רק לאישה (שלא מבינה בדברים הטכניים בד"כ, ולא מכירה את כל הפתרונות) אתה עלול להסתבך לחינם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי אין שום דבר נורא במדחס במרפסת, אצל דודים שלי מונח המדחס של המזגן סלון על הרצפה של המרפסת, שמו עליו כמה עציצים ואטבי כביסה והכל טוב.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

טוב ירדתי מרעיון האינורטר אחרי חיפוש בגוגל.

הומלץ לי מאוד ללכת על מזגני אלקטרה. אבל טדיראן זולים משמעותית ונותנים אחריות מלאה ל7 שנים.

אשמח לחוות דעת האם כדאי להשקיע עוד כסף למזגנים של אלקטרה או לא?

אלקטרה נותנים שנה אחריות אחת בלבד בזמן שטדיראן נותנים 7 שנים מלאות.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

יש לי אלקטרה אינוורטר, מלבד זה שאין סיכוי שאני רוכש אינוורטר שוב פעם, עניין האחריות של אלקטרה גם לוקה בחסר (טכנאים לא מיומנים וכו')

לכן אם אצטרך לרכוש מזגן שוב קרוב לוודאי שאלך על תדיראן.

פורסם

שתי הערות קטנות-

1- אם אתה לא קונה מזגן אינורטר (לא אמין ויקר)אתה מפסיד יתרון עצום של איזון טמפרטורה. ולכן תחשב היטב! מה הכח שאתה צריך לכל חלל. אסביר- אני גר בקומה אחרונה+טרומי+אזור הדרום=תנור! אמרתי לעצמי במזגן אני לא חוסך.הבאתי ידיד שמתעסק בתחום והוא חישב בצורה פרועה כאילו אני סקנדינבי שעבר לנגב והגיע ל4 כ"ס. שהלכתי לקנות מזגן המוכר בחנות התחנן שאני לא אעשה שטות ושאני אסתפק ב3.5 סבבה... הגיע המתקין חבר ומנוסה מאוד שהתחנן שאני אחליף ל2.5 כי זה אובר קיל מטורף. השתכנעתי רק שהוא התחייב שההפרש מכיסו במקרה ואני לא מרוצה. התוצאה- סיוט! מזגן רגיל פועל בשיטת 0-1 או עובד או לא. כשהוא מקרר אני קופא בסלון(26 מעלות סה"כ) וכשהוא מפסיק חם... היה עדיף 2 כ"ס שיפעל רצוף וזהו. כמובן באינוורטר אין את הבעיה הזו (אבל יש צרות אחרות)

2- תדיראן סדרה A לפחות הדגם של ה2.5 (A28

דיי רועש. לא התייחסתי לזה למרות שכתבו את זה בזאפ וזה קצת מבאס. חסרון נוסף שהתריסים האופקיים שבירים ועדינים מאוד.

פורסם

אני לא הבנתי כלום. אני לא מבין את ההיגיון במה שכתבת. איך התחלת עם 4 כ"ס הגעת ל2.5 ועכשיו אתה קופא?

אני הרי לא קונה לראשונה מזגנים בחיי החלפתי במהלך החיים בארצנו החמה כמה כמה וכמה כאלה.

מזגן מקרר עד שהוא מגיע לטמפרטורה הדרושה ואז כבה ונדלק בהתאם לטמפרטורה בחדר.

אם קר לך תעלה מעלות, אם חם לך ומהזגן לא נדלק כנראה שיש לך תקלה במזגן שהוא לא חוזר לפעול בזמן.

מה יעזור לך 2 כ"ס שיפעל רצוף? 2 כ"ס גם יכבה ברגע שהוא יגיע לטמפרטורה שהגדרת לו.

המזגנים היחידים שאני מכיר שעבדו ברצף זה המזגני הריצפה השחורים של שנות ה70-80.

נכון שטכנולוגית האינוורטר משנה את תפוקת המדחס והוא עובד כל הזמן וטכנולוגיה רגילה זה רק ON וOFF. אבל זה לא כזה ביג דיל כמו שעשית מזה. החדר עדיין קריר/ חמים בהשהיות של המזגן הרגיל.

ועלות מזגני האינוורטר ועלויות התיקן האסטרונומיים שלהם לא נראים לי שווים בכלל את ה3 שניות האלה שהטמפרטורה בחדר 2 מעלות ממה שהגדרת אותה.

• תוכן חדש...