Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כתבתי למעלה שאורח חיים ספורטיבי עוזר...

כתבתי גם שכירופרקט עשה לאבא שלי נזק.

עכשיו אוסיף: לפני 3 שבועות, למרות שאני מרבה בספורט, חטפתי התקף שריתק אותי למיטה למשך 5 ימים. ריתק ממש, הייתי מתגלגל מהמיטה לריצפה ומשם בזחילה לשרותים. בחמישה ימים האלו לקחתי כדורים חזקים נגד כאב וגם אנטי דלקתיים (חשבתי שזו דלקת). כלום לא עזר.

אחרי שבוע, שכבר יכולתי להסתובב, עשיתי מעשה, הלכתי פעם ראשונה לפיזיותרפיסט. "הכי טוב בארץ" אמרו לי. לא עובד עם אף קופת חולים או ביטוח. 600 ש"ח לביקור ו "הוא יוציא אותך מזה" אמרו לי.

בקיצור הלכתי למספר פגישות / טיפולים והכאבים בהדרגה פחתו. אבל מכיוון שאין לי קבוצת ביקורת של עצמי, אני לא יודע אם הכאבים לא היו פוחתים באותה מידה אם הייתי הולך לפיזיותרפיסט לא "הכי טוב" (וגם הכי יקר) בארץ. או לא הולך בכלל ורק נח.

מה שכן, הוא סיפר לי סיפור / תאוריה מעניינת שאשמח לדעת ממביני דבר פה אם יש לה אחיזה במציאות: לטענתו, ברגע שאנחנו מעמיסים על הגב, בשלב מסויים הוא לא יכול יותר ו "נתפס". התאוריה אומרת שבנקודה הזו, חוט השידרה שולח גלים למוח שלגב קשה, והמוח מכניס את הגב ל PAUSE עד שהוא יבין מה הבעיה. הכאבים נגרמים ע"י המוח כדי שאתה לא תזיז את הגב בזמן שהמוח מנתח את הבעיה. זאת גם הסיבה שבזמן ההתקף הכדורים לא עוזרים. כי הכאב בא מהמוח.

אחרי מספר ימים המוח לאט לאט מבין את המצב ו "משחרר", עד הפעם הבאה....

הפיזיותרפיה וכל הפתרונות האחרים מנסות להאיץ את תהליך ה "שחרור" של המוח. בזמן ההתקף החזק זה כמעט בלתי אפשרי, אח"כ כנראה שזה עוזר קצת.

השאלה היא איך גורמים לגב לא לשדר מצוקה למוח. והתשובה היא חיזוק שרירי הגב והבטן, ספורט יום יומי ותרגילי גמישות. זה לא מבטיח כלום, אבל פה מחקרים הראו שיש לזה תרומה משמעותית במניעה.

My 2 cents.....

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם ככה אז המוח שלי מטומטם, כבר יותר מ20 שנה לא הבין מה הבעיה ועדיין מכאיב לי את הצורה :-).

השיא בשבילי זה שללא שום התראה פתאום אני חוטף כאילו מכת חשמל בגב התחתון שמשוגר עד למוח ואני פשוט נופל על הריצה, ואם אני מנסה להיתיישר אז בתנוחה מסויימת שאני שוב חוטף את הזאפטה וככה אני משותק לכחצי שעה עד שהמוח משחרר קצת.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תראה - הזכרתי את פריצת הדיסק שהיתה לי (מוכחת ב-CT, כלומר משהו אמיתי). קיבלתי פיזיותרפיה משך מספר שבועות, חלק גדול ממנה נראה כמו איזה הוקוס-פוקוס, אבל אני יודע שבניגוד לדיסציפלינות אחרות כאן מדובר בשיטות שעוברות בקרה מדעית (למרות שלא חיפשתי מחקרים על interferential current או הסרטים הצבעוניים שהודבקו עלי או פעולות אחרות. אני מכיר את יעילות הפיזיותרפיה גם מאחרים, ולא רק מענייני גב). מה שחשוב הוא שחזרתי לתפקוד מלא, ומאז היו לי 2-3 ארועי כאב גב שהצריכו מנוחה מחדר הכושר ללא יותר מיומיים שלושה, ולא גרמו לאבדן ימי עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פיזיותרפיה הוכחה כיעלה לטיפול בבעיות מסוימות. שוב, נורא תלוי מה הבעיה. אם זה כאבי גב תחתון שזו בעיה נפוצה וקלאסית ולא תמיד יש לה סיבה מוסברת (כמו בלט דיסק, למשל) , אז בהחלט יש ערך בפיזיותרפיה.

לגבי דיקור סיני:

Acupuncture. Several low-quality trials show that acupuncture has minimal or no benefit over sham treatment, naproxen (Naprosyn), or the Chinese herbal therapy moxibustion.35,36 Although evidence to support its effectiveness is limited, acupuncture may be cost-effective in patients with pain lasting longer than four weeks.

BRIAN A. CASAZZA, MD.

medical director of the University of North Carolina’s Spine Center in Chapel Hill.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לישה - תקרא שוב מה שכתבתי. לאט.

קראתי לאט מאוד אפילו.

לדידי אם הדיקור עוזר ללא תופעות לוואי כאשר תרופה מערבית עוזרת אבל עם זליון השפעות שליליות אני מעדיף דיקור.

התשובה שלי הייתה לעכבר כהה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
נכנס אדם בחצי זחילה עם גב תפוס לרופא

רושם לו ארקוקסיה ( מודיע לו על הנזק שזה הולך לגרום לו )

מוותר

הולך לדיקור

יוצא על הרגליים.

פלצבו קוראים לזה

שיהיה.

מסוג המקרים שעם טיפול עוברים תוך שבוע, ובלי טיפול תוך שבעה ימים...

אם אתה מרגיש שדיקור עוזר לך, מעולה.

אבל, לחשוב שיש איזו חוכמה נסתרת שעוברת אצל הסינים אלפי שנים, זה חסר ביסוס לחלוטין.

תוחלת החיים של הסינים ואיכות החיים שלהם, עלו רק כשהחלו להשתמש בידע המערבי.

משום מה, יש להם איזו הילה חסרת כל ביסוס, למרות שהרפואה הסינית המסורתית לא הרבה יותר מוצלחת מזו של רופאי אליל אפריקאים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...