Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק לגבי הנדסת סביבה ושאר ההצעות של אייל - אין ספק שהתחומים האלו יהפכו למבוקשים יותר בעתיד. מה שכן כל דבר שדורש תעודת מהנדס דורש גם המון עבודה ושנים של השקעה.

אגב, אם אתה מתעניין בהייטק אבל לא רוצה לתכנת או לעשות דברים שקשורים לאלקטרוניקה, יש לא מעט תפקידים שמכניסים יפה, החל מבקרת איכות, IT, מערכות מידע, ניהול פרויקטים, ניהול מוצר, מנהלי שיווק, אנשי שירות ותמיכה וכדומה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנדסת מים זה תואר קשה מאד, בכללי הנדסה אזרחית זה לא פשוט.

אני באמת חושב שאם המטרה היא שכר - אז אין מה לחפש מחוץ למעגל ההיטק (כלומר תכנות), אפשר לסגור את זה ב3 שנים גם בלימודי ערב מבלי לוותר על עבודה.

לגבי עבודות סטודנט - אמנם לא דוגמא אבל סטודנטים למדעי המחשב\מערכות מידע\חשמל בטכניון, מתחילים לעבוד בשנה השנייה ללימודים ומביאים הבייתה החל מ60 ועד ל100 ש"ח בשעה.

(הכותב לומד הנדסת תחבורה וקצת תוהה האם הוא עשה טעות לפני 4 שנים).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
מחזק לגבי הנדסת סביבה ושאר ההצעות של אייל - אין ספק שהתחומים האלו יהפכו למבוקשים יותר בעתיד. מה שכן כל דבר שדורש תעודת מהנדס דורש גם המון עבודה ושנים של השקעה.

אגב, אם אתה מתעניין בהייטק אבל לא רוצה לתכנת או לעשות דברים שקשורים לאלקטרוניקה, יש לא מעט תפקידים שמכניסים יפה, החל מבקרת איכות, IT, מערכות מידע, ניהול פרויקטים, ניהול מוצר, מנהלי שיווק, אנשי שירות ותמיכה וכדומה.

למדתי קורס ניהול רשתות מיקרוסופט ואני מוסמך MCITP.

החלטתי שזה לא בשבילי. היום אני של עוזר מנהל רשת ואיש תמיכה.

מעבר לכסף, אני לא רואה את עצמי בהייטק וגם לא בלימודי הנדסת חשמל.

לכן חשבתי על לימודי הנדסה כימית, או הסבה להוראה/אח מוסמך.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

עד כמה היית רוצה להיות מורה? מה לדעתך מושך אותך לזה? (שואל כדי לראות האם זה בדם שלך :-D)

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

תתעניין בהנדסאי מים ולאט לאט תתפתח השלמה להנדסה תיקח עוד כשנתיים.

לדעתי מאוד ישתלם לך.

אגב מקצוע שהיה מאוד רלוונטי גם אחרי גיל 45 AKA הייטק.

פורסם

אני לא מאמין שבהייטק הופכים למובטלים בגיל 45. פשוט לא מאמין. אני חושב שמדובר באגדה אורבנית שהפיצו כל מיני קנאים או כל מיני בינוניים שנפלטו מתעשיית ההייטק ולא הצליחו לחזור אליה.

פורסם

הכי אגדה אורבנית.

אגב, שכר גבוה מפצה על עבודה לא-הכי-מרתקת כשעל הכף מונחים חיי אדם / האכלת משפחה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אפשר לשאול גם אם לא במספרים מדוייקים, אם זה הוציא אותך מבור שכר המינימום?

נניח ב- 40-60%?

פורסם (נערך)

אם מעניין אותך בעיקר התגמול הכלכלי אין לך ברירה אלא לחרוק שיניים וללמוד תכנות/הנדסת חשמל. אם אתה ממש שונא תכנות אפשרות נוספת היא ללמוד מקצוע חופשי כמו עריכת דין, ראיית חשבון, יעוץ מס וכדומה. תתכונן ללימודים לא פשוטים, מבחני לשכה, סטאז בשכר רעב ועוד שנתיים - שלוש אחרי הסטאז בשכר קצת פחות רעב, אבל אחר כך תוכל להרוויח מעל השכר ממוצע במשק ותהיה לך אפשרות להביא לקוחות פרטיים.

בהוראה ישנם יתרונות רבים, אבל שכר הוא לא אחד מהם לפחות לא ב-10 השנים הראשונות במקצוע. סיעוד זה גם מקצוע טוב עם תנאים ששווים הרבה כסף כגון ארוחות חמות, הסעות ועוד, אבל גם שם התגמול הכלכלי לא גדול ב-10 השנים הראשונות.

כמו שצריך אופי מתאים להוראה ככה צריך אופי מתאים לסיעוד. אתה מסוגל לנקות הפרשות של חולים? אתה מסוגל לראות אנשים חולים/גוססים? אתה מסוגל להתמודד עם משמרות לילה? אם התשובה היא לא, אל תכנס לזה.

אני מכיר מישהי מהעבודה שלמדה פסיכולוגיה לתואר שני, סיימה התמחות ואחרי שנה במקצוע הבינה שהיא פשוט לא מסוגלת נפשית להתמודד עם המקצוע הזה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אני לא מאמין שבהייטק הופכים למובטלים בגיל 45. פשוט לא מאמין. אני חושב שמדובר באגדה אורבנית שהפיצו כל מיני קנאים או כל מיני בינוניים שנפלטו מתעשיית ההייטק ולא הצליחו לחזור אליה.

אם אתה עובד בחברה, אף אחד לא יפטר אותך כי אתה בן 45 וגם לא בן 50, אבל יש שני סייגים:

1. בחברות קטנות ותוססות עם עובדים צעירים, אתה עלול מהר מאוד למצוא שאין לך עם מי לדבר וחמור מזה, הם מרגישים שאתה לא "משלהם". מפה ועד הפלטות מהחברה, המרחק לא גדול.

2. לא משנה מאיזו סיבה, אם איבדת את מקום העבודה, קשה מאוד למצוא עבודה בגיל הזה בהייטק.

ובאמירה כללית על מי שהמליצו על לימודי הנדסה, יכלתם באותה מידה לכתוב, אני ממליץ על לימודי רפואה עם התמחות בכירורגיית מח, שמעתי שיש שם כסף טוב.

אלה בפירוש לא לימודים לכל אחד ולמישהוא נשוי עם 2 ילדים זה יהיה כמעט בילתי אפשרי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי הסבה לאח מוסמך - כמה הערות לגבי הנושא, תחליט אתה כיצד מתאים לך :

1. לימודים של שנתיים וחצי. במשך תקופה של כשנה ו-4 חודש - אתה רק בלימודים. אין לך חיים. אתה חי ממבחן למבחן. אינך יכול לעבוד במשרה מלאה (כי אין זמן).

2. משרד הבריאות נותן מלגה של 50% תמורת התחייבות שלך לעבוד אח"כ במשך שנתיים במקום בו ישבצו אותך (יכול להיות גם באזור רחוק ממקום מגוריך). ההחלטה היכן לשבץ אותך היא שרירותית וכפופה לצרכים של המשרד. קח בחשבון כי יתכן שפתאום לא יהיה להם תקציב למלגות (נגיד עקב הקדמת בחירות או כל סיבה שהיא) - אז יתכן שתצטרך לממן את הלימודים מכיסך (קרה למי שהתחיל ללמוד ב-2016).

לגבי מלגה של 80% - הסתיים לפני מספר שנים.

3. לא זוכר מה רציתי לומר.

שים לב כי מסלול הסבה מיועד אך ורק לאקדמאים, בעלי תואר ראשון (או תואר מתקדם)

פורסם

אני חושב שבמקומך הייתי בוחר אחד מהדברים הבאים:

1. אתה אומר שאתה אוהב הוראה- מברר אם באמת זה מה שאתה אוהב, ואם כן, מקבל את העובדה שאתה לא הולך להרוויח משכורת שונה בהרבה ממה שאתה מקבל עכשיו, אבל עובד לפחות משהו יותר בשביל הנפש שלך.

2. מנסה למצוא משהו שאולי מרוויחים בו יותר במסגרת התפקיד והנסיון שיש לך כרגע.

3. מוצא משהו בתור הנדסאי אלקטרוניקה(לא יודע איך לא מצאת בזה עבודה, מחפשים הנדסאים בטירוף) ומוכן להקרבה של הרבה שעות, בזמנים לא הכי נוחים תוך כדי הרווחת משכורת גבוהה יותר

4. מתגבר על הפחד מהייטק,מוודא שתעמוד בשלב הזה של החיים בלימודים המטורפים, והולך ללמוד לתואר מהנדס/מדעי המחשב

אני אישית הייתי ממליץ לך להצמד לאופציות 2, 3.

פורסם
לא יודע איך לא מצאת בזה עבודה, מחפשים הנדסאים בטירוף

חיפשתי בעבר גם, לא היה כלום. *אומרים* שצריכים מלא הנדסאים, עד הרגע שצריך לחפש עבודה.

אילו מקומות מוכנים להעסיק הנדסאי אלקטרוניקה שרק סיים את התואר?

באמת מתעניין, למרות שעכשיו זה כבר לא רלבנטי לגבי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...