Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צעד מבורך, מקווה שיורחב לעוד ערים בארץ

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בעולם הנאור השיטה קיימת כבר שנים רבות. דגמי הרכב מחולקים לקבוצות, וכל רכב נושא תג זיהוי צבעוני בהתאם לדירוג שלו (בדומה למדבקת הרישוי). המגבלות נאכבפות בהתאם לדרגת הזיהום - רק כלי הרכב ה"נקיים" ביותר (בד"כ מסומנים בירוק) מורשים להכנס לאזורים הצפופים ביותר, "צהובים" לאזורים פחות מרכזיים\צפופים ו"אדומים" רק מחוץ לעיר או לפרברים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחיפה מדובר בהגבלה מסוג אחר - משאיות מעל 12 טון, ורק בשעות מסויימות. בלי קשר לדרגת הזיהום.

אין שום בעיה להכניס משאיות אשפה (וכל משאית אחרת) אם מדובר במשאיות קלות יותר או מחוץ לשעות האיסור. פשוט צריך לתכנן את המסלול לפי התקנות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחיפה עשו מספר דברים:

מ2016 - למשאיות אסור להיכנס רחובות הראשיים בעיר בין השעות 6:30 עד 9:30 ומ-15:00 עד 18:00 (שאין מצב לעבור דרך חיפה מבלי לעבור דרכם).

בנוסף, הורדה של תעריף מנהרות הכרמל ב40% מ86 שקל לרכב כבד ל51 שקל (למעבר מלא במנהרה, 2 החלקים).

אבל השוס האמיתי זה איסור כניסת רכבי דיזל ישנים לעיר מינואר 2017 מבלי להודיע לנהגים!

המשרד בחר בחיפה כעיר הראשונה שתוכרז כאזור מופחת-פליטות, כחלק מהמאבק לצמצום הזיהום במפרץ. ירושלים ותל-אביב צפויות להיות הבאות, אך טרם נקבע מועד.כך, מ-1 בינואר רכבי דיזל מיושנים שיבקשו לנסוע בעיר - פרטיים, מסחריות, משאיות ואוטובוסים - יחויבו במסנן.

מדובר בכלי רכב בתקני זיהום יורו 1, 2 ו-3, והמסנן יקטין את פליטת החלקיקים שלהם לרמת יורו 4. יש כבר תקינת יורו 6, אך רק בכלי רכב שעלו לכביש בשנתיים האחרונות.לדברי חגית נובו, ראש אגף זיהום אוויר מתחבורה במשרד, "עקב עלות המסננים יוקצו 11.5 מיליון שקל לסבסוד שלהם - עד כ־65% מהעלות. רכב שיותקן בו מסנן מאושר, יוכל לנסוע בחיפה גם אחרי כניסתו לתוקף של 'אזור אוויר נקי' בעיר".

בין המוסכים שזכו במכרז ההתקנה, מוסכים של אגד ושל חברת תעבורה בחיפה ונשר ומוסך נאג'י מחול ובניו בקריית־אתא. למרות הסבסוד, העלות לא נמוכה: מסנן למכונית דיזל פרטית, ג'יפ או טנדר, יעלה 6,000 שקל; למשאית בינונית, עד 8,500; למסחרית גדולה או מונית שירות, עד 12 אלף; למשאית כבדה עד 13,500; ולאוטובוס, עד 15 אלף שקל. ולא רק זאת: לפי בדיקת אגד והטכניון, התקנת המסנן מוסיפה לצריכת הדלק של הרכב כ-2%, עקב ההפרעה לזרימת ממערכת הפליטה. הוצאה לא זניחה לצי גדול שהכלים שלו נוסעים רבבות ק"מ בשנה. כיוון שאלה עלויות משמעותיות לשוק ההובלה וההסעה, שישפיעו על מחיריו, הסכימה המדינה לסבסדן, אך התקציב אמור להספיק רק ל-700 כלי רכב. כיוון שלא מדובר בחובה כלל-ארצית, אלא רק במי שגרים או עובדים באזור חיפה, בעלי כלי הרכב לא יקבלו הודעה על הצורך בהתקנת המסנן. במשרד מבטיחים פרסום של התקנות, ושילוט בחיפה ליצירת מודעות.

לאחר כמה חודשי התארגנות, יעצרו צוותי פקחים של עיריית חיפה והמשטרה רכבי דיזל בעיר לבדיקה. הנהג יתבקש להציג אישור התקנת מסנן שקיבל ממשרד הרישוי. הקנס על הפרת התקנה נמצא בסמכות משרד התחבורה וטרם נקבע. הקנס בעבירות סטנדרטיות של זיהום מכלי רכב הוא 500 שקל. הכסף יועבר לקרן ייעודית של העירייה המיועדת לפעול להפחתת זיהום האוויר בעיר.

17.08.2016 (YNet)

פורסם

מעניין אם המסנן הזה הוא עוד קשקוש ישראלי עם לובי בכנסת שדומה ללובי של מובילאיי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

נושא המסננים למנועי דיזל עמד כבר במוקד של כמה שרשורים בפורום זה. אבל הוספת מסנן לרכב שאינו מגיע אתו במקור? זה חידוש. מעניין כיצד מושפעת פעולת המנוע, והאם תמורת סינון חלקיקים נשימים משלמים בהגדלת פליטת מזהמים אחרים.

מישהו יודע מתי תקן יורו 4 הפך מחייב בישראל? זה ייתן מושג על כמות כלי הרכב שיפגעו מהתקנה. באירופה מדובר בתחילת 2008.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
מבורך, מקווה שיעשו בכל עיר בארץ.

וגם אוטובוסים עירונים חשמליים יהיה עוד צעד מבורך.

האוטובוסים החשמליים שהביאו לארץ זה זבל סיני שלא מוכרים בשום מקום חוץ מישראל.

ניסו למכור אוטובוסים סינים רגלים ולא הצליחו בגלל שאיכות הנמוכה אז מביאים לנו חשמליים שנתלהב שזה חשמלי.

יש אופנה חדשה בארץ של רכבי דיזל שאף פעם לא נמכרו טוב בארץ.

מי שקונה עכשיו דיזל שיחשוב על זה שתוך פחות מ 10 שנים הרכב לא יוכל להיכנס לערים הגדולות.

אייל

פורסם

מהפן הטכני,

רכבים שמגיעים עם מסנן חלקיקים במקור, מצויידים במנגנונים (בין אם תוכנתיים ובין אם פיזים) שמיועדים לנקות את המסנן מפעם לפעם (רגנרציה).

רכב שלא מיועד לכך, אם יתקינו עליו מסנן חלקיקים, כמה זמן יקח עד שהמסנן יסתם והרכב יחזור למוסך על גרר?! קיצר הכוונה טובה אבל משהו פה לא חשב עד הסוף.

אישית על הרכב שלי אני לא מתכוון להרכיב שום מסנן ואני משוכנע שלא תהיה שום אכיפה בנושא..

יום טוב גם לך

פורסם

ניסו למכור אוטובוסים סינים רגלים ולא הצליחו בגלל שאיכות הנמוכה

זה פשוט לא נכון. האיכות מהמעט שאני מתרשם לא נופלת מאלו שמורכבים בארץ. המנועים זה קאמינס ווולוו בעיקר, ויש המון כאלו בארץ. למען האמת אני חושב שכמעט כל האוטובוסים שנמכרים לחברות פרטיות היום מגיעים מסין. תסתכל בכביש, אני לא זוכר מתי ראיתי אוטובוס מרצדס או מאן שהם לא של אגד.

אז מביאים לנו חשמליים שנתלהב שזה חשמלי.

אני בהחלט מתלהב מאוטובוס חשמלי בעיר. הגיע הזמן.

יש אופנה חדשה בארץ של רכבי דיזל שאף פעם לא נמכרו טוב בארץ.

אין אופנה חדשה, יש תמחור הוגן של רנו עם דיזל וגיר אוטומטי. תראה בכמה צ'מפיון מוכרים ואת חוסר ההיצע של היפניות, ותבין למה לא קונים. בשביל ביקוש צריך גם היצע. כשהתחילו עם המיסוי הירוק זה היה סוג של מכת מוות, אבל הטכנולוגיה התקדמה.

מי שקונה עכשיו דיזל שיחשוב על זה שתוך פחות מ 10 שנים הרכב לא יוכל להיכנס לערים הגדולות.

בקצב הזה של בנייה ללא שום מחשבה על פתרונות תחבורה אמיתיים אתה לא תוכל להכנס לערים הגדולות עם רכב, נקודה. רכב דיזל חדש מזהם בדיוק כמו או פחות מרכב בנזין מקביל, תסתכל אפילו על הציון הירוק העדכני.

מי שקונה רכב חדש ממש לא מעניין אותו מה יהיה בעוד 10 שנים.

פורסם
מהפן הטכני,

רכבים שמגיעים עם מסנן חלקיקים במקור, מצויידים במנגנונים (בין אם תוכנתיים ובין אם פיזים) שמיועדים לנקות את המסנן מפעם לפעם (רגנרציה).

רכב שלא מיועד לכך, אם יתקינו עליו מסנן חלקיקים, כמה זמן יקח עד שהמסנן יסתם והרכב יחזור למוסך על גרר?! קיצר הכוונה טובה אבל משהו פה לא חשב עד הסוף.

אישית על הרכב שלי אני לא מתכוון להרכיב שום מסנן ואני משוכנע שלא תהיה שום אכיפה בנושא..

חבל שאתה רושם דברים לא נכונים.

באחת מחברות האוטובוסים הגדולות בארץ בוצע בהצלחה התקנה של מסנן כזה בליווי של אחד ממוסדות האקדמיה הנחשב בארץ

המסנן מגיע עם מזרק נוסף של דלק עבור תהליך הרגנרציה.

בעולם מבוצעות אלפי הסבות כאלה מידי יום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...