Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.

ברשותי פיגו' 307 עם מנוע 2.0 (RFN). הרכב נסע 118א ק"מ.

כאשר אני מניע את הרכב בבוקר הוא פועל בצורה משביעת רצון למשך כ20 שניות. לאחר מכן מגיעות כ30-40 שניות של רעידות חזקות.

במידה ואני לוחץ על הגז ל1500 סל"ד הרעידות נעלמות כמעט לחלוטין. במידה ואני מנסה להתחיל לנסוע (רכב ידני) הרכב נכבה, אלא אם אני מוסיף הרבה גז בשילוב. בדקות הראשונות לנסיעה בלחיצה חזקה על הגז כאשר הסל"ד נמוך יש רעשי תקתוק. בסל"ד גבוה הרעשים לא קיימים.

אציין כי לאחר 1-2 דקות מההנעה הסימפטומים נעלמים לחלוטין והרכב מגיב בצורה טובה מאד.

כמו כן, התופעה מתרחשת רק בהנעה הראשונה בבוקר והתגברה עם בא החורף. היא איננה חוזרת בהנעות במהלך היום אפילו אם הרכב לא עבד מספר שעות.

בעל מוסך שאני סומך עליו כאדם אמין אבחן שמדובר בבעיה במרימים ההידראולים (ליפטרים). לדבריו הטיפול הטוב ביותר הוא פירוקם וניקויים\החלפתם - פתרון עמוק ויקר. בוצע "פלאשינג" מנוע, ללא הועיל.

הרכב טופל כראוי לאורך כל הדרך ואין סימני בוצה במנוע.

כרגע בשימוש שמן 5W30.

א. אני מתלבט אם האבחנה נכונה. מדוע שהרכב יעבוד היטב ב20 שניות הראשונות ורק אז יתחיל לגמגם?

ב. במידה וזו הבעיה, האם החלפת השמן בשמן בעל צמיגות שונה, גבוהה יותר או נמוכה יותר (הבעיה היא כאשר הרכב קר אז צמיגות שונה בקר) עשויה לעזור? 10W30 או לחילופין 0W20?

ג. האם תוסף ייעודי ל"השתקת ליפטרים" עשוי לעזור (יש כזה לליקווי מולי)?

ד. למוסך אחר שאני מכיר (זיסו) יש מכשיר ייעודי שמבצע ניקוי מעביר מנוע בלחץ שמן לאחר הוצאת השמן הישן. האם עשוי להצליח איפה ש"פלאשינג" רגיל לא הועיל?

תודה רבה.

פורסם

מרימים הדראולים תקועים אמנם יגרמו לעבודה רועשת של השסתומים אבל לא יגרמו לאיבוד כח או כיבוי מנוע..

הייתי בודק שהמנוע מתוזמן כמו שצריך וישנו ניצוץ תקין בכל הצלינדרים

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

יום טוב גם לך

פורסם

יש ברשותי את אותו הרכב בדיוק מ2002.

הצמיגות של 5W30 לא מתאימה לרכב הזה.

באירופה הצמיגות היא5W40.

בארצות חמות כמו שלנו הצמיגות המתאימה היא 10W40 סינטטי מלא!.

הייתה לרכב בעיה של תקתוקים חזקים מהנדנדים שהרכב קר,ביצעתי פלאשינג והחלפתי לשמן של רויאל פרפל 10W40 XPR,זה שמן יקר,אם אתה אוהב את הרכב ומתכנן להשאיר אותו אצלך אני ממליץ מאד ללכת על השמן הזה,אם לא תיקח 10W40 אחר,לרויאל פרפל יש שמן 10W40 סינטטי מלא{לא XPR} שהוא עולה כחצי מהXPR.

אם לא יש שמנים סינטטי מלא אחרים שתוכל למלא,בכל מקרה תבצע פלאשינג איכותי עוד פעם לפני החלפת השמן ותחליף לפילטר שמן מקורי בלבד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ובכן, סוף הסיפור (בתקווה).

לאחר המלצות הפורום פניתי לקבל חו"ד נוספת ממוסך ידוע שמתמחה בצרפתיות. גם שם, כמו במוסך הראשון שלי אמרו שהבעיה היא במרימים ההידראוליים ותיקון התקלה יקר, "פשוט תחיה עם זה".

בעקבות ההמלצות בפורום לשימוש בשמן בצמיגות גבוהה יותר הלכתי למוסך שאני מכיר ומוקיר, יוסי זיסו (מוסך זיסו) בתל אביב. יוסי מחזיק אצלו מכשיר שמבצע שטיפה בלחץ של מערכת השמן. הוא בדר"כ לא אוהב "להתעסק עם צרפתיות" אבל לאור הכרותינו הסכים.

בוצע (שוב) פלאשינג למנוע. לאחר ריקון השמן יוסי התחבר עם המכונה. ראשית מדובר בהזרמה של לחץ אוויר במערכת השמן ובתעלות עד להוצאת כל שאריות השמן הישן. לאחר מכן, השמן החדש, יחד עם תוסף, מוכנס בלחץ דרך המעברים וראש המנוע.

ביקשתי מיוסי להשתמש בשמן 10W40 סינטטי מלא, וכך עשה. שמן של וולווליין.

התוצאה - הרעידות המדוברות במנוע קר פחתו בצורה משמעותי וכעת מדובר רק ברעד עדין. אם לדבר במספרים, אני מניח שהרעידות פחתו ב80-90% וכן רעש השסתומים בהאצה כאשר המנוע קר נעלם. עם הרעידות שנותרו, כמעט לא מורגשות, אני כבר יכול לחיות בשקט.

תודה לכולם.

פורסם

מה המחיר שביקשו ממך להחלפת המרימים כולל העבודה?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...