Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני רכישת רכב, סקודה ראפיד 1.4

בבדיקה לפני קניה שהמוכר עשה (חברת ליסינג)

הכל נראה בסדר חוץ משני דברים קצת מטרידים

1. רטיבות שמן צנרת טורבו

2. חוסר בנוזל קירור

השאלות -

1. קראתי בכמה מקומות שעניין הרטיבות בצינור זה עניין של כסת"ח. האם כך?

אם לא מה זה עשוי להיות? המוכר אמר שהוא מתקן הכל אבל לפני אני צריך לחתום איתו על חוזה מכירה כדי שהוא יכניס את הרכב לתיקונים, איך אני יכול לדעת שהוא מסדר את זה כמו שצריך? (גם אם אני מוסיף תניה בחוזה שההתחייבות שלי לקניה כפופה לשביעות רצוני מאיכות התיקון אך עדיין תהיה שאלה של פרשנות לגבי איכות וטיב התיקון, הרי אחד יכול להגיד שרק חיזק איזה אום ועכשיו אין כלום ומצד שני אחד יכול להגיד שזה סימן שיש בעיה רצינית בטורבו [סתם דוגמא אין לי מושג לגבי זה] )

2. עניין החוסר בנוזל קירור, זה לא מטריד שחסרים מים?

א. לא אמורים להיעלם מים

ב. אם חסרים מים יתכן שהמנוע הגיע מתי שהוא למצב שהוא התחמם ונגרם נזק?!

אשמח לשמוע מה יש לכם לומר בעניין, אודה לעזרתכם בהקדם.

פורסם

2. עניין החוסר בנוזל קירור, זה לא מטריד שחסרים מים?

א. לא אמורים להיעלם מים

ב. אם חסרים מים יתכן שהמנוע הגיע מתי שהוא למצב שהוא התחמם ונגרם נזק?!

1) הזעה משמע כשל באטימות.. דרגת חומרה קלה עד בינונית.

2) תלוי כמה חסר - אם אין סימפטומים לדעתי מידת החומרה קלה עד בינונית.

א) יש למלות את החסר בנוזל קירור תואם ולעקוב..

ב) כן.

פורסם
1) הזעה משמע כשל באטימות.. דרגת חומרה קלה עד בינונית.

2) תלוי כמה חסר - אם אין סימפטומים לדעתי מידת החומרה קלה עד בינונית.

א) יש למלות את החסר בנוזל קירור תואם ולעקוב..

ב) כן.

תודה על התגובה..

מה אתה מציע לעשות בנסיבות האלה?

פורסם

מניסיון ידוע לי שאם מתעקשים תוכל לבקש תיקון במסוך היבואן. יסכימו - מה טוב. לא יסכימו - שיהיה להם בהצלחה. שוק הרכב די מדשדש, כאשר כל ילד קונה היום רכב מהניילונים וההשפעה על שוק המשומשות ניכר.

במיוחד על רקע העובדה שמתקרבים לסוף שנה ומנסים לנקות מדפים.

אגב, אני לא הייתי מסתמך על בדיקת המוכר, ומבצע בדיקה עצמאית לפחות במוסך.

פורסם

בנתיים אין לי מושג איפה הוא מתכוון לתקן, מחר אדע.

לגבי אחריות יש אחריות חצי שנה מחברת הליסינג

100K ק"מ

לגבי תיקון אצל היבואן, אני מקווה שזה יתאפשר..

נכון ששוק היד שנייה לא פשוט היום, אני מעדיף לקנות מהם יש לי את העניין של הנוחות במקום לחפש בכל הארץ וגם יש אחריות זה פלוס קטן..הם גם עושים לרכב השבחה שזה גם שווה משהו..

לגבי הבדיקה, הם עשו בדיקה במקום מוכר ורציני, יכול להיות שהם מקלים כאשר הבדיקה מוזמנת מחברת ליסינג?

יכול להיות שיש להם הסכם כל שהוא שהם עושים בדיקה מקלה ובתמורה לכך לא יהיו להם טענות משפטיות בהמשך?

פורסם

קבל טיפ.

תעשה בדיקה מטעם עצמך ואל תסמוך על הדף בדיקה של המוכר.

עוד אני מציע שלאחר הבדיקה לגשת למוסך שמכיר את הדגם כדי לקבל אומדן של חומרה, דחיפות ולעלות.

פורסם

אוקי אז אולי אגש עם הטופס בדיקה למוסך מורשה לשמוע מה יש להם לומר..

לאחר שהוא יתקן אעשה בדיקה משלי?

אגב הם בדקו בקומפיוטסט

פורסם

תראה מה שאתה אומר הגיוני בדרך כלל..גם אני תמיד חושב כך.

אתה לא חושב שבמקרה הזה יש עניין להחריג את הכלל הזה? הם בדקו במקום מוכר והם מתחייבים לתקן הכל.

לא נראה לי סביר שחברה גדולה ומקצועית כמו קומפיוטסט תעגל פינות

פורסם

עצת חינם. בדוק היטב את סעיפי האחריות. לרוב מדובר ברכיבים שלא מכוסים. ייתכן שיגידו לך שיש אחריות על הגיר או על המנוע, אולם בפירוט תראה שזה לא כולל א, ב, ג וכו.

בלי להכיר את חברת הליסינג ומבלי להשחיר את התמונה, אני מציע לך לנהוג במשנה זהירות, תרתי משמע.

ערוך ניסיון ובקש את כתב האחריות עוד בטרם הרכישה. אם יזרמו איתך - זה סימן חיובי. אם לא...

• תוכן חדש...