Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, סיימתי עכשיו תואר ראשון (מדעי המחשב) במכללה. יש לי ציון ממוצע 90 שמשאיר לי דלתות פתוחות לתואר שני.

אני כרגע נמצא בתקופה מאוד מבלבלת, כרגע אני עובד במשרת סטודנט בפיתוח (כבר שנה וחצי) ומחפש משרה מלאה, אבל הראש גם אומר לי להתחיל עם תואר שני.

מצד אחד, אני כבר "בשוונג", להיכנס לעוד שנה/שנתיים לימודים זה לא בשמיים (קצת מעיק, אבל מה יגידו הרופאים? :roll:). כאמור כרגע אני במשרת סטודנט, אני מאמין שאפשר יהיה למצוא משרת פיתוח בסביבות ה 80% ולהמשיך לצבור ניסיון גם בתואר השני.

מצד שני, אני מרגיש שמבחינת קריירה לא התמקצעתי מספיק. המקום עבודה הנוכחי נתן לי ניסיון בפרוייקטים ממוצעים בגודלם, גם במשך התקופה הזו התמודדתי לבד עם המון נושאים חדשים שלא היה לי מושג עליהם והם הסתדרו טוב מאוד (חלקם עם יותר זיעה) כך שאני מרגיש לגמריי מוכן להתחיל "לעבוד" במשרה מלאה, רצינית יותר ומאתגרת יותר.

עכשיו בנוסף להתלבטות של כן או לא, גם לגבי הנושא אני לא בטוח.

מדעי המחשב - אני לא יודע כמה הכיוון שלי הוא מחקר או הוראה, והבנתי שמצב הזה התואר השני אמנם יקנה איזשהו ידע, אבל אנחנו יודעים שיש הבדל דיי גדול מהידע התיאורתי לפרקטיקה.

הנדסה תעשיה וניהול / ניהול טכנוליגה - מבחינת תואר הוא ניראה דיי מעניין, גם יש בו "טאץ'" מדעי וגם בפאן הניהולי.

מנהל עסקים - ניראה לי תואר דיי מיותר.

כמו שהבנתם, אני דיי מבולבל,

הייתי שמח לשמוע מנסיונם של אנשים אחרים - על החוויה של להמשיך לתואר שני מיד לאחר הראשון (או לאחר תקופת צינון), האם התואר השני בתחומים הנ"ל באמת נותן ייתרון כלשהו וכל מה שעולה לכם לראש בנושא הזה :-D

פורסם

לדעתי האישית - תצבור ניסיון בתחום ואז תלך ללמוד, לאו דווקא מדמח.

לא הרבה מעסיקים יתנו צ׳אנס לבוגר מכללה (סליחה על ההכללה, זו המציאות) ללא ניסיון ב80 אחוז משרה, אלא אם אתה סופרסטאר שיכול להכתיב את התנאים,זה לא עובד ככה.

הידע האמיתי נצבר בעבודה, לא בתואר שני. הרוב עושים אותו בשביל לגוון ולהכיר אנשים.

תתמקד בנסיון, אחרי זה תחשוב על תואר נוסף, הלימודים בתואר שני גם ככה בווליום נמוך. אם תרצה תמיד תוכל, בלי קשר לזה שאתה בשוונג..

שני הגרוש שלי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

לא הרבה מעסיקים יתנו צ׳אנס לבוגר מכללה (סליחה על ההכללה, זו המציאות) ללא ניסיון ב80 אחוז משרה, אלא אם אתה סופרסטאר שיכול להכתיב את התנאים,זה לא עובד ככה.

סמוך עליי, מכיר זאת מקרוב, ואני עוד עם נסיון של שנה וחצי ועזוב את הצאנס ב 80 אחוז, מספיק צאנס במשרה מלאה :?

למרות הממוצע הטוב ולמרות הניסיון שיש לי (והפידבקים הטובים, אבל את זה אי אפשר לרשום על הדף), למשרות ג'וניור ללא ניסיון ממעטים לחזור אליי. וגם אם חוזרים, קרה לי פעמיים שביקשתי שיתקשרו מאוחר יותר וגם אחרי 4 ימים לא יצרו קשר.

בגלל שציינת את ה 80% אני אעלה עוד שאלה.

כרגע מאוד נוח לי במשרת סטודנט. חשבתי להישאר איתה ובנתיים לבצע פרוייקט מהצד (בדמות אתר ואפליקציה לעסק המשפחתי) בזמן הפנוי.

יש לי גם את היכולת להעלות את המשרה ל 80% ומשרה מלאה, אבל כמו שציינתי זה לא ישאיר לי זמן פנוי לדברים שיש לי בראש לעשות לבד (לא בשביל להרוויח הון, בשביל הניסיון בתחומים שמעניינים אותי שאני לא כ"כ משיג בעבודה הנוכחית, כמו מובייל).

אז תהיה לארג' ותוסיף עוד גרוש, מה היית מציע? להעלות את המשרה ולצבור ניסיון במשרה מלאה או לנסות לעשות מהצד את הדברים שאני רוצה במקביל לעבודה ולצבור ניסיון בתחום אחר?

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

אופציה א׳, זה יקדם אותך מקצועית וכלכלית

אופציה ב׳ אולי תקדם אותך רגשית ותגוון לך.

אני אישית חושב שצריך לתת גז כשצעירים באופציה א׳ ולקראת גיל 35 להוריד הילוך כשאתה כבר עם ניסיון ומתחיל להישחק, אז אתה יכול לבוא בדרישות ויש פתיחות לזה מצד המעביד כי אתה כבר לרוב נשוי עם ילדים ומחויב יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הייתי במצב דומה לשלך והמשכתי מיד לתואר שני תוך כדי עבודה כסטודנט. אם לא תמשיך ברצף לתואר השני, יהיה לך קשה מאוד לעשות את זה אחר כך. שני חברים שלי ניסו כשכבר עבדו במשרה מלאה ולא סיימו.

התואר השני לא מבטיח שום דבר, ברוב המקרים הוא לא יתן לך יתרון. מצד שני, במקום שבו אני עובד היום, כולם בעלי תואר שני ואני מבין בדיעבד שזה אחד מהדברים שהם מחפשים אצל מועמד.

אני אישית חושב שכדאי לך ללכת על זה, ביחוד מכיוון שאתה עובד כרגע כסטודנט, כלומר לא חנוק מבחינה כלכלית וחייב לצאת לשוק.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לדעתי, אם אתה חושב על תואר2 במדמח - עדיף כעת.

אם חושב על תואר2 בתחום אחר (MBA וכו') - לדעתי לא יתרום לך כלום.

אל תשכח, כי כאשר אתה לומד תואר2, בד"כ מחייבים אותך לעבוד כמתרגל (לא יודע אם רלוונטי גם כיום - בעבר היו אוסרים עליך לעבוד במקום נוסף). אז חבל להתחיל לעבוד במקום כלשהו, ופתאום להחליט כי עכשיו בא לך ללמוד לתואר2 ולעזוב.

עדיף לסיים כעת את הלימודים, ואח"כ להתפנות לעבודה במשרה מלאה.

לגבי מקום עבודה - זה תלוי בתחום בו אתה מתמקצע. יש מקומות בהם תואר2 יקנה לך יתרון (ואולי אפילו יהיה דרישת מינימום). ויש מקומות עבודה בהם תואר2 לא ייתן לך כלום.

לגבי מעסיקים כיום - תלוי גם באיזו מכללה למדת. יש מכללות הנחשבות כטובות יותר ויש כאלו שנחשבות כטובות פחות (נכון גם לגבי אוניבסיטאות). יש מעסיקים שמוכנים לקבל בוגרים רק ממוסדות מסויימים. בוגרים ממוסדות אחרים - לא מקבלים צ'אנס.

פורסם

איני יודע היכן פות"ש מתכוון ללמוד - אבל לי יש בן שלומד לתואר שני בטכניון במסלול המיועד לאנשים עובדים (לא ברור לי אם יש הגבלה על סוג העבודה) - לימודים יום בשבוע, צריך לסיים תוך 4 שנים. יש מסלול בלי ומסלול עם תיזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מתייחס לנקודה אם כדאי לך תואר שני.

סטטיסטית מי שלא ממשיך ללמוד רצוף, בפועל קטנים האחוזים שהוא ימשיך לתואר שני בהנחה שאותו הרצון קיים, הכוונה שאני מוריד מקרים שמישהו הפסיק ללמוד ולא רוצה להמשיך לתואר שני, כמובן שקיימת האפשרות שתלמד וזה לא יעזור לך מקצועית.

פורסם

אני חייב לומר שכאחד שעובד במשאה מלאה ותוך כדי עושה תואר ראשון. בחצי שנה האחרונה התחזקה אצלי התחושה שאני לא באמת צריך אותו. אז תואר שני במקום לעבוד במשרה מלאה? רק אם זה בנוסף.

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

כמו שחשבתי, מגוון דיעות לכאן ולכאן.

אני חושב שלהירשם עכשיו לתואר שני זה על הקשקש (אולי גם יש מקומות שכבר סגרו את ההרשמה), אבל בימים הקרובים אני אשקול את צעדי עם התחשבות בכל הדברים שנאמרו כאן.

רק לצורך העניין, אני ממש פחות בכיוון של מנהל עסקים (למרות שבמכללה שאני מגיע ממנה יש תואר מהיר בשנה), אם כבר אלך לתואר שני כניראה בתחום של מדעי המחשב.

תודה רבה לכולם על התגובות

• תוכן חדש...