Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4849229,00.html

ביום שבת היו אמורות חברות ישראליות לחגוג הישג טכנולוגי אדיר, עם שיגורו של הלוויין המתקדם והמתוחכם לחלל.

היום הוא נהרס בפיצוץ שסיבותיו עדיין לא לגמרי ברורות.

הלוויין היה אמור להחליף את "עמוס 2" שכבר עומד לסיים את תפקידו בקרוב וכרגע לא ידוע מה החברות שבנו עליו יעשו.

מה יהיה עם יס? ברגע שעמוס 2 יסיים את תפקידו לא יהיה להם שידורים, וזה אמור לקרות בקרוב.

יס ממש בנו על הלוויין הזה, הם יורידו ערוצים? יורידו איכות?

פורסם

יס תמיד יכולים לעבור לספק אחר, הם לא התחתנו עם חלל תקשורת. אני מניח שיש הסכמים בין חברות לווין למקרים כאלה כי ישנה חפיפה באלומה שלהן. יותר מעניין מה עם הפרויקט של צוקרברג להנגיש אינטרנט ל100 מיליון איש באפריקה, גם הוא היה אמור להיות תלוי בלויין הזה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

את שידורי הליבה יס יעבירו לעמוס 3 , ערוצים עם רייטינג יותר נמוך כנראה יופסקו עד שימצאו לווין אחר שנמצא +/- באותה נק' שמיים ויש לו משיבים פנויים לטובת השידורים.

פורסם

מישהו יודע איך מקררים לווין?

הרי יש הם לא מעט כוח עיבוד ומשדרים שמתחממים מאוד במהלך העבודה, כל פיתרון קירור שאמור להעביר את החום לאוויר (כמו כל קירור שאני מסוגל לחשוב עליו כרגע) לא יעבוד כי אין אוויר שיקבל את החום הזה.

פורסם

רק תיקון קטן, הוא התפוצץ לפני השיגור, על פי הודעת חלל תקשורת, במהלך תדלוק של אחד הטילים. גם SpaceX הולכת לחטוף חזק מהפיצוץ הזה...

פורסם

הרי יש הם לא מעט כוח עיבוד ומשדרים שמתחממים מאוד במהלך העבודה, כל פיתרון קירור שאמור להעביר את החום לאוויר (כמו כל קירור שאני מסוגל לחשוב עליו כרגע) לא יעבוד כי אין אוויר שיקבל את החום הזה.

חברת Ricor מעין חרוד מתמחה במערכות קירור כאלה.

פורסם

מחזיק אצבעות שלא יהיו יותר שידורי לווין ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כל פיתרון קירור שאמור להעביר את החום לאוויר (כמו כל קירור שאני מסוגל לחשוב עליו כרגע) לא יעבוד כי אין אוויר שיקבל את החום הזה.

ממה שאני זוכר... גופים פולטים חום בשלוש דרכים, קרינה, הולכה והסעה. אז הולכה אין לאן, וההסעה אפסית בריק שבחלל, אבל קרינת החום קיימת.

:turn-l:
פורסם
רק תיקון קטן, הוא התפוצץ לפני השיגור, על פי הודעת חלל תקשורת, במהלך תדלוק של אחד הטילים. גם SpaceX הולכת לחטוף חזק מהפיצוץ הזה...

שום כלום, עסקים כרגיל.

הטסת לוויינים ואנשים לחלל היא עדיין עסק עם סטטיסטיקה קבועה ועגומה של טילים מתפוצצים אחת לכמה שיגורים, מכל מיני סיבות.

בסך הכול הם מתקדמים לא רע, ויש נחיתות מוצלחות. לך תאזן מטען חבלה כזה בדיוק מילימטרי... לא טריוויאלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסטטיסטיקה לא כזו עגומה למען האמת, כל הפיצוצים האחרונים ששומעים עליהם בזמן האחרון הם בגלל ניסיונות לבצע פעולות עם אופי חדש לחלוטין. פיצוצים בשיגור אין כ"כ הרבה. אפשרי שהתקלה הייתה בציוד הקרקע אגב, הפיצוץ קרה בזמן תדלוק של חמצן נוזלי, עוד מנסים להבין מאיפה בדיוק, בטח יהיו בקרוב תוצאות של החקירה. חבל שאין עדיין אפשרות לשים את ה payload רק אחרי שכל בדיקות הקדם-שיגור בוצעו

פורסם

רוב הקירור באמת נעשה ע"י קרינה, כמו ש yuvk ציין, את המשדרים שבאמת מתחממים לטמפ' גבוהות, מראש ממקמים במקומות מוצלים של הלווין , בדרך כלל הפנלים שכמעט לא רואים אור שמש, לדוג'צפון/דרום (אזורים שהטמפ' בהם מאוד נמוכה). כמו כן, בלוינים מתקדמים יש מערכות של heatpipes,המאפשרים קירור ע"י הולכה, הם נוגעים באזור החם ומעבירים את החום לאזורים הקרים יותר.

https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_pipe

פורסם
מחזיק אצבעות שלא יהיו יותר שידורי לווין ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

יש היום הכל באינטרנט, ואינטרנט מהיר וזול, בשביל מה צריך שידורים בלוויין?

גם שידורים בכבלים, מצדיקים את עצמם רק בתור תשתית אינטרנט.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע למה, אבל יש גם אנשים שרוצים לראות ערוצים מקומיים.

אני כנראה לעולם לא אשלם על בידור ביתי מעבר לאינטרנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...