Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השלמת הכנסה כנהג מונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני חושב על מקורות להגדלת ההכנסה.

אני עובד במשרה מלאה ועבודה יציבה ומשתכר לא רע אבל זקוק לכמה אלפים נוספים בחודש.

חשבתי להוציא רישיון נהיגה על מונית, למכור את הרכב הפרטי שלי ולקנות במקומו מונית (ללא מספר ירוק אלא בשכירות של מספר).

ביום יום אסע עם המונית כרגיל לעבודה ,ואם יישאר לי כוח וחשק בערב אתן עוד כמה שעות עבודה על המונית ובסופשים כנ"ל.

אפשרות נוספת היא להשכיר לנהג מונית אחר את המונית בשעות היום אז ממילא אני בעבודה והרכב מעלה אבק בחניון - וכך אוכל להרוויח עליה בזמן שאני עובד בעבודה הרגילה שלי.

אשמח לשמוע מה דעתכם על הכיוון.

ארז

פורסם

השכרה עולה באזור 1000 ש"ח

עלות קורס נהיגה לרכב ציבורי אם אני לא טועה (זה מהזכרון המעורפל שלי )זה באזור ה-15 אלף פחות או יותר.

לגבי החלפה של מונית שישמש בעיקר כרכב פרטי לא שווה בגלל הוצאות ביטוח יקרות נורא באזור ה-10 אלף לשנה.

שוק המוניות היום הוא לא להיט יש הרבה תחרות ואין הרבה נסיעות.

דעתי - אם עניין השלמת הכנסה זה משהו זמני שנה - שלוש שנים לא שווה בגלל ההוצאות הלימוד אם זה תכנון לטווח ארוך אז אולי שווה אבל גם אז לא בטוח שזה יהיה משמעותי.

נ.ב. יש את עניין התיאום מס ועוד דברים רבים אחרים שלא הוזכרו/נשכחו

פורסם
כידוע לי מספר עולה 250K שקל, כמה עולה להשכיר אחד לחודש?

הכוונה אינה לרכוש "מספר ירוק" שאכן עולה משהו סביב ה250 אלף אלא רק לקנות מונית ולהשכיר מספר ירוק( 1000-1500 שח לחודש)

פורסם

ממה שבררתי עלות הוצאת רישיון נהיגה למונית עולה סביה ה5000-6000 שח כולל כל האגרות.

אני חושב שבכל מקרה אוציא רישיון נהיגה כזה ולו בשביל שיהיה בכיס לך תדע מה יקרה מחר...

אתה צודק לגבי עלות הביטוח אבל קח בחשבון שמאחר וזה במקום הרכב הפרטי שאני מחזיק כיום עליו אני ממילא משלם ביטוח של כ 3500 שח ככה שהתוספת לעומת היום היא היא לא של 10K , ובנוסף כל הוצאה על המונית היא הוצאה מוכרת ברמה כזו או אחרת.

ברור לי שיש בכיוון הזה לא מעט בעיות זו הסיבה שרציתי לשמוע דעות של אנשים נוספים.

אני מחפש דרך שהכסף(או המונית) יעבוד בשבילי גם כשאני עובד בעבודה הקבועה ע"י השכרה שלה לנהג אחר בשעות היום ובנוסף לתת פה ושם בסופשים ובערבים בעצמי עבודה על המונית.

פורסם

השכרה עולה 1600 שקלים בחודש כולל מע"מ. (אבא שלי נהג מונית, לכן אני יודע בדיוק)

אם אתה לא מתכוון לעבוד לפחות 8 שעות ביום, אין לך מה לחשוב בכיוון של מונית. ב-4-5 שעות ראשונות בד"כ רק מכסים את ההוצאות. אנשים לא מבינים כמה הוצאות כרוכות במונית, הרי לך ההוצאות:

ביטוח מקיף לרכב (9-10k בשנה, 800 שקלים בחודש)

השכרת מספר (1.6k בחודש)

בלאי של הרכב. (מונית מפסידה 25% מערכה בשנה, אפילו יותר. אם קנית מונית ב-80k, תתכונן להיפרד מסכום שנע בין 15k-20k כל שנה. ולא, אל תחשוב אפילו לקנות מונית משומשת, הן בד"כ שחוטות וימי ההעבודה שתפסיד במוסך לא יצדיקו את זה.)

טסט. (800 שקלים בשנה)

ביטוח מונה. (800 שקלים בשנה בערך)

טיפולים. (בערך 400-600 שקלים בחודש, מתייחס לרכב חדש.)

הוצאות בעבור תחנה או אפליקצייה (גט טקסי) (קשה מאד לעבוד ללא תחנה או אפליקציה וגם לא משתלם) בערך 800-900 שקלים לחודש.

דלק 50-100 שקלים למשמרת. (תלוי כמה אתה עובד וכמה הרכב חסכוני)

מע"מ (17% מכל נסיעה ישר למדינה)

עכשיו שב ותחשב כמה כסף נשאר לנהג מונית לאחר כל ההוצאות הנ"ל (אני מניח ששכחתי חלק), רמז: לא הרבה.

בקיצור, יש המון הוצאות בסיפור כמו בכל עסק, ולכן גם המחירים שנגבים מהציבור הם מאד גבוהים, מכאן הנטייה של המון אנשים לחשוב שנהגי מוניות מרוויחים המון כסף, הם פשוט לא מודעים לכל ההוצאות שכרוכות באחזקה של מונית.

סתם שתדע, ישבתי וחשבתי בדיוק מה אבא שלי מרוויח פר שעה, ההכנסה שלו היא באיזור 30 שקלים לשעה.

כן, נהג שצריך לפרנס משפחה, צריך לעבוד לפחות 12 שעות ביום. כל יום. גם במצב הזה, משפחתו תתקיים דיי בדוחק.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אתה יכול לעשות את הקורס הזה ולוותר על הרעיון של רכישת מונית והשכרת מספר, לפחות עד "שתשתפשף" קצת ותכיר את העבודה.

בינתיים תוכל לעבוד כנהג שכיר בסופ"שים וכאלה. כלומר, תעבוד במונית של מישהו, תשלם לו "פיקס" למשמרת (250,300 ש"ח) וכל מה שתעשה (תוריד כמובן דלק בסוף המשמרת), יישאר שלך. אני מאמין שבת"א ביום שישי שאתה עובד (מהצהריים עד לפנות בוקר), אתה יכול להישאר עם לפחות 800 ביד, אחרי הניכויים שרשמתי. וגם בשבת משהו כזה. רק תכין את עצמך גם למפגשים עם טיפוסים שונים של אנשים וכמובן יש לנקוט גם באמצעי זהירות במידת הצורך.

פורסם

ברור שקודם כל אני אשתפשף בתור שכיר ורק אז אקבל החלטה מה הלאה.

ממה שידוע לך - לא בעיה למצוא מישהו שרוצה להשכיר את המונית שלו רק לימים בודדים?

תודה על התגובות והרעיונות!

פורסם

בגלל ההוצאות הרבות שציינת פה, הכיוון שלי הוא להמשיך לעבוד בעבודה הקבועה שלי ולהשכיר את המונית לנהג אחר במהלך היום כשממילא אני במשרד והאוטו מעלה אבק בחניון.

בסופשים פנויים ומדי פעם בערב אני אתן בעצמי עבודה על המונית.

כל הרעיון הוא שאני מחפש תוספת להכנסה הקיימת ולא עבודה חליפית.

פורסם
ברור שקודם כל אני אשתפשף בתור שכיר ורק אז אקבל החלטה מה הלאה.

ממה שידוע לך - לא בעיה למצוא מישהו שרוצה להשכיר את המונית שלו רק לימים בודדים?

תודה על התגובות והרעיונות!

לסופ"ש מלא וקבוע לא תהיה לך בעיה למצוא.

פורסם
בגלל ההוצאות הרבות שציינת פה, הכיוון שלי הוא להמשיך לעבוד בעבודה הקבועה שלי ולהשכיר את המונית לנהג אחר במהלך היום כשממילא אני במשרד והאוטו מעלה אבק בחניון.

בסופשים פנויים ומדי פעם בערב אני אתן בעצמי עבודה על המונית.

כל הרעיון הוא שאני מחפש תוספת להכנסה הקיימת ולא עבודה חליפית.

בהחלט אפשרות, רק קח בחשבון שמומלץ להכיר את הענף "מבפנים" כדי למצוא נהגים איכותיים שלא יברחו לך אחרי שבוע או יהרסו את הרכב בנהיגה פרועה ולא מתחשבת. יש להביא בחשבון שייתכן שבתקופות מסויימות לא יהיה לך נהג ותצטרך לשלם את כל העלויות הרגילות למרות הכל.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

• תוכן חדש...