Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משחזת זוית

kookoo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסבירו לי בבקשה איזה אקסטרא הגנה אני מקבל ממסור עגול ייעודי לעומת משחזת.

היסטורית, הטענה היא ששימוש במשחזת אינו בטיחותי עקב זה שהדיסק חשוף, לא בנוי לעומסים ולכוחות שפועלים במקרה של ניסור עץ, וכתוצאה מכך יכול להתנפץ לך בפנים. עם כל ההגיון שבדבר, היום ניתן למצוא לא מעט דוגמאות לשימוש מושכל של משחזת על עץ, ואף דיסקים יעודיים שמתאימים למשימה.

אין לי את הנסיון או הידע הטכני כדי להסביר את כל ההיבטים לכאן ולכאן, אבל אני מציע שתקרא קצת בפורומי DIY בחו"ל על הנושא ותחליט מה מתאים לך.

אישית - העדפתי היא להשתמש במסור עגול קטן שמשלב את המיטב משני העולמות. לשימוש ביתי וגם לבניית תיבות ומתקנים שהייתי עושה מדי פעם בעבודה, זה היה הכלי המושלם:

אני יודע שבארץ נמכרים כלים דומים של WORX, אבל בחו"ל יש כאלה גם ליצרנים אחרים, אפילו בתצורה של מולטי-טול נטען עם ראש מתחלף. מומלץ בחום.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניסיון עם כלי סיני( wolf) הכלי אמנם עושה עבודה טובה כבר כמה שנים ועדיין כוחו במותניו אבל וזה אבל גדול, מדובר בכלי גס ומבברץ כך שהעבודות מדויקות לא בשבילו

בנוסף שלא תעז לחתוך אתו עץ, המנוע חלש ונעצר בתוך העץ ואז משתחרר בקפיצה, בקפיצה הזאת אתה מוריד אצבע, יד, מה שתבחר

ובמחירים של הבוש לא הייתי מסתכל, בכלל על הסיניים

יש לי בוש כחולה שההבדל בינה לבין ה Wolf שמיים וארץ

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

משחזת סינית שנושאת את השם השיקרי יונדאי התלקחה לי בידיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

סל"ד, קלאצ', גודל שן, גודל להב, מגן להב הדק קפיץ ולא מתג נעילה כמו משחזת . אלו היתרונות המהותיים של מסור עגול. משחזת זווית היא לא כלי לחסרי נסיון , ועוד יותר למי שאין לו נסיון בעץ. בהגדרה, אתה אדיוט, וסליחה על הבוטות, אם זה נראה לך חכם לחתוך עץ עם דיסק. יש סיבה לזה שדיסקים לחיתוך מתכת בנויים להשבר. עד שלא נתפס לך דיסק חיתוך בפורפיל אלומיניום וטס לך דיסק לברך (הייתי צעיר וטיפש אז...), לא מבינים כמה הוא עלול להיות מסוכן. אין מוביל, אין מעצור חירום, אין פנדל, כל מה שצריך בשביל מתכון לצרות ביד לא מיומנת

משחזת זווית, מסור שולחן ורוטר הם שני הכלים שאני לא נותן לעובדים חדשים לעבוד עימם בלי הדרכה מאחד מבעלי הנסיון בסדנה.

המלצה שלי? תתחיל לבנות לך סט של 12v של מילוואקי/בוש או אפילו וורקס. יש להם מבחר כלים נהדר על בטריות, ואפשר לקנות רק גוף של מכשיר מחול במחירים שיורדים מ100, אם לא לך על כלים עם כבל. אם אין צורך בניידות, הם נותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף לדעתי.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי urban.racer

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם (נערך)

בקיצור, דיסק אינו הכלי המתאים ביותר והבטיחותי ביותר למשימה הזו.

חפש אפשרות אחרת, שקול לקנות ג'יקסו לצורך המשימות האלו.

בעזרת להבים מתחלפים אתה יכול לנסר מתכת, פלסטיק, עץ, פרספקס וכו'.

עד שלא נתפס לך דיסק חיתוך בפורפיל אלומיניום וטס לך דיסק לברך (הייתי צעיר וטיפש אז...), לא מבינים כמה הוא עלול להיות מסוכן. אין מוביל, אין מעצור חירום, אין פנדל, כל מה שצריך בשביל מתכון לצרות ביד לא מיומנת

נתפס הדיסק אך לא טס לברך.

הצלחתי לדמיין את ההשלכות של דיסק שכן עף לכיוון חיוני, בשלב הזה למדתי לחשוב על זווית החיתוך, אחיזה יציבה, שימוש בביגוד מגן, מיקום של הדיסק ביחס לגוף וביחס לסביבה.

עריכה אחרונה על ידי stillness6
פורסם
בקיצור, דיסק אינו הכלי המתאים ביותר והבטיחותי ביותר למשימה הזו.

חפש אפשרות אחרת, שקול לקנות ג'יקסו לצורך המשימות האלו.

בעזרת להבים מתחלפים אתה יכול לנסר מתכת, פלסטיק, עץ, פרספקס וכו'.

בדיוק מה שהוא אמר. אחד לאחד. אמנם ניתן להשתמש בדיסק לעץ, בהתאמות ייעודיות, אבל זה לא לשימושים יומיים ועדיין יש עקומת למידה תלולה יחסית.

מסור עגול, למשל, נועד לתת מענה לצרכים האלו- ותוכנן בהתאם: אתה לא נלחם בו ובמשקל והאינרצייה שלו כי הוא נשען על החומר בביטחה, הוא לא רוצה לקפוץ לך מהידיים, הוא נועד ותוכנן למשימות האלו. בדיוק כמו שלא תנסה לפתוח בורג 30 ממ שסגור בכח עם בוקסה קטנה (הינע 1/4"). אין כלי שעושה הכל, זה רק באגדות. יש כלים שהם פשרה- אבל כמו בכל פשרה, אתה מקבל את הרע בכל העולמות.

בתור חובב אחד למשנהו. אני הסתדרתי מצויין במשך הרבה שנים עם לא יותר ממסור אנכי של בוש. ואני עדיין משתמש בו, אפילו ש"התקדמתי" בתחום ה-DIY ושידרגתי את הציוד שלי. רוצה לחתוך ישר עם ג'יגסו? אין בעייה, תצמיד סרגל עבה בתור קו מוביל (אפילו חתיכת עץ או אלומיניום ישרה) ותחתוך בצמוד אליו. רוצה לחתוך קימורים מדוייקים יחסית? אין שום בעייה, הוא עושה את זה היטב. רוצה לחתוך חומרים אחרים? להב עולה כמה גרושים, וניתן לחתוך פלסטיק, אריחים, מתכת ועוד.

זה הכלי שמתאים לך לפי מה שהגדרת פה.

משם תמיד תוכל להתקדם למסור עגול, ודיסק, וכדומה. אבל על פונקציונאליות נטו, אין על ג'יגסו לשימוש ביתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בעץ תמיד קיימת אופציה של מסור ידני, אירווין למשל נפוץ למדי ועושה את העבודה, או stanley עם שיני turbo-cut. מהיר יותר ועם קצת אימון גם ישר יותר מרוב האופציות החשמליות.

אין דבר כזה multitool בעולם האמיתי, התוצאה תמיד תהיה טובה יותר כשקונים כלי המיועד למספר מוגבל של שימושים.

בנוגע לגיזום עץ עם משחזת - מעבר לזוועה הבטיחותית, זהו מקרה קלאסי שבו מסור ייעודי לגיזום ענפים ( עם שיניים גדולות ובולטות לצדדים המתאימות לעץ לח) יעשה את העבודה פי 5 יותר מהר מהאלתורים המחושמלים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אוקיי, עכשיו הכל ברור לי.

בתחום הגיגסו, אם אני נשאר בתחום התקציב שבו אני מרגיש נח יש באתר של צלח דגם בוש כחול GST65B 400W 3100 פל"ד ב400 ש"ח. זה יספיק לי גם כשאצטרך לנסר צינור מתכת? או שעדיף לעלות לכלים של 700W במחירים של 600+?

איך BLACK&DECKER נחשבים?

http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=31042

ויש את זה של WORKS

http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=35079

כנראה שהצלתם לי איזה אצבע או רגל.

ממש צחוק הגורל, מסתבר שהבוקר השכן סיפר לבת זוגתי שהחליק לו היום הדיסק באמצע גזימת ענפים ועשה לו אחלה של חתך ברגל, ביקש להשאיל את המסור הידני שלי.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

עזוב אותך מהוורקס, צעצוע שמצריך מפתח להחלפת להבים- פלוס, אם אני זוכר נכון, אלו להבים מיוחדים ודקיקים. בגלל שהם מיוחדים הם יקרים יותר...

שים לב שגם לבוש שאתה מדבר עליו, החלפת הלהבים היא עם בורג ולא החלפה מהירה.

אם כבר אתה רוצה להשקיע במשור שישמש אותך, קח אחד שלא יתסכל אותך כשאתה צריך להשתמש בו (ושוב כשאתה רוצה לאכסן אותו בלי הלהב בפנים!).

אני התחלתי עם אחד יותר פשוט מזה שבלינק... ויש לו גם עוד כמה חברים כמו זה וכמו זה.

דרעק אנד פקר זה סיני, בסופו של דבר. יש סיבה למה הם לא הכי יקרים בעולם. לא מכיר אותם אישית, אבל אני לא חושב על להתקרב אליהם כשיש חלופות עם שם בתחום.

500W (בלינקים) יספיק לך להכל. ה-700W זה אוברקיל, שהיתרון היחיד שלו בא לביטוי בעבודה אינטנסיבית עם מסוריות ארוכות יותר מהסטנדרט. לא שווה את ההפרש במחיר למשתמש הביתי. יש עוד כמה הבדלים, אבל הם לא משמעותיים למשתמש ביתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הרגת אותי פה, שנים הייתי בטוח שבלק אנד דקר זה אמריקאי.

רב שרשורי כלי עבודה פה ממליצים לא לגעת בבוש ירוק אלא להוסיף קצת לכחול, אגב הכחול ששמת לינק אליו זה 710W וזה בידיוק המסור שהתכוונתי אליו בהודעה קודמת.

פורסם

בוש גם שמו לב לזה שכולם ממליצים להתרחק מהירוק, אז המציאו תתי סדרות תחת הסדרה הכחולה.

יש שלוש סדרות כחולות שהנחותה שבהם נקראת dynamic series

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

במקיטה יש אותה בעיה של סדרות אמינות יותר ופחות?

אגב, מה הקטע למכור מסורים ומשחזות בלי מזוודה?

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

ממש צחוק הגורל, מסתבר שהבוקר השכן סיפר לבת זוגתי שהחליק לו היום הדיסק באמצע גזימת ענפים ועשה לו אחלה של חתך ברגל, ביקש להשאיל את המסור הידני שלי.

לא גורל, סטטיסטיקה. תמסור לו כאפה מצלצלת בשמי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
במקיטה יש אותה בעיה של סדרות אמינות יותר ופחות?

אגב, מה הקטע למכור מסורים ומשחזות בלי מזוודה?

אני באופן אישי יותר אוהב מקיטה ,

למרות שיש לי משחזת זוית ומסור גיגסו של בוש ,

לדעתי האמינות של מקיטה יותר טובה אבל כל אחד יגיד משהו אחר לפי מה שהתרגל .

עניין המזוודות הוא כדי להוזיל עלויות בעולם של תחרות.

פורסם

אני הפסקתי להשתמש במשחזות מקיטה בגלל שהן לא החזיקו כלום (הגירים היו הולכים). המברגות שלהם דווקא אחלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...