Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא לפנות לספק ולבקש ממנו שיתקן את הצהרתו?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפי מה שהוא כתב בתחילת השירשור:

מחיר החלק 30 פאונד , משלוח 75 ביחד צריך להיות מחיר כולל של 105 פאונד.

המוכר הצהיר על מחיר של 150 פאונד ועוד משלוח של 75 פאונד.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

נו יופי, בהתחלה כתב "המוכר לא ציין בכלל מחירים על החבילה" ואחרי זה תיקן בעריכה, אנחנו אמורים לנחש? :-P

פורסם (נערך)
נו יופי, בהתחלה כתב "המוכר לא ציין בכלל מחירים על החבילה" ואחרי זה תיקן בעריכה, אנחנו אמורים לנחש? :-P

התגובה הראשונה שלך היא לאחר העריכה - או שלא קראת הכל, או שלא הבנת.

783738274304_1_1.jpg

בדיוק כמו שעדי אמר - המוכר הצהיר על 150+75 במקום 30+75 ולכן אני משלם יותר מכפול מיסים.. התקשרתי לפאיפל ואמרו לי לפתוח קייס והם יפתרו לי הכל.

עריכה אחרונה על ידי matanff

פורסם

אתה צודק ידידי

רק שהמסמכים לא נכונים.

פנה בבהילות למוכר שיוציא ח-ן מתוקן .

שיהיה בו פירוט של עלות המוצר ועלות השילוח כל שורה בנפרד.

על פניו אתה לא אמור לשלם מס.

פורסם
מה הכוונה באגרת מחשב?

תודה.

אגרת מחשב - חברת השילוח נדרשת לשלם את האגרה ע"י המכס, והם מגלגלים את זה עליך..

לגבי טעות בהצהרת מכס - תפנה למוכר, תבקש שיספק הצהרה מתוקנת. מירב הסיכויים שטעה ברישום, לכן הבלאגן.

אני חושב, אך לא בטוח, כי הוא יכול למסור את ההצהרה המתוקנת לחברת השילוח והם יעבירו את זה לארץ (כמובן שהוא צריך להודיע שזה משויך לחבילה XXX).

פורסם

אוקי לאחר שיחות עם פדקס + פיפל+ המוכר זה מה שיצא:

המוכר לא הצהיר בכלל על עלויות, אבל מה? יש ביטוח למשלוח עד 150 פאונד, אז מה החליטו במכס ישראל לעשות? להחשיב את עלות המוצר ל150 פאונד.

זה המייל שקיבלתי מהמוכר:

please find attached invoice for you item.

the value on the package is the amount the parcel is insured for not the value of the item.

the fiat coupe used OEM radiator was sold for £30.

postage was £75

total was £105.

please see attached invoice that confirms and customs are welcome to contact me if necessary.

ביחד עם INVOICE מסודר, אבל מה אמרו לי בפדקס? המוצר עזב כבר את המכס, ואין מה לעשות, עומדות בפני 3 אפשרויות :

1. לשלם את המיסים ולקבל את המוצר (569 ש"ח!!! יותר ממה שעלה לי המוצר + המשלוח)

2. פדקס מתחילים בתהליך בו הם פונים לשולח ואומרים לו שאו שהוא משלם את עלויות המיסים עבורי או שהוא משלם את עלות המשלוח חזרה אליו

3. אני והמוכר לא משלמים עבור המוצר והוא "ננטש" בפדקס

מה שהצעתי למוכר זה השתתפות בעלויות המיסים כדי ששנינו לא נשאר עם הז*ן ביד, נראה לי הכי הוגן, מה דעתכם?

החבר כמובן לא מתכוון לשלם 570 ש"ח מיסים, אם היינו יודעים את זה מראש היינו קונים אינטרקולר בארץ, חדש.

פורסם

זו ממש לא הבעיה של המוכר ולדעתי אפילו הבקשה שלכם שהוא ישתתף בהוצאות של המכס היא חוצפנית, פדקס הבינו את זה איך שנוח להם.

כך שתשבור את הראש עם פדקס או שתשלם.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

במידה ולא אישרת לפדקס לשחרר את המוצר, אזי המוצר עדיין נמצא במחסן רשוי (לא עבר את המכס). מבלי שנתת לפקדס אישור לשחרר את המוצר, הם משלמים מכיסם את המיסים ויכולים להיתקע עם החבילה מבלי שתהיה מוכן לקבל אותה (ואז אין מי שיחזיר להם את הכסף). לכן, הם לא משחררים מוצר ממוצר רשוי (שיחרור מהמכס) לפני שקיבלו אישור ממך שאתה מוכן לשלם את העלויות.

במילים פשוטות - משקרים לך.

לדעתי - אם יש לך את השיחה מוקלטת - אל תתבייש להגיש כנגדם תביעה בהמשך.

במידה ואתה מחליט לשלם את המיסים (והעמלות של פדקס) - בהמשך אתה יכול לפנות לרשות המיסים ולבקש החזר בגין המיסים ששולמו (ראה פוסט #6 בשרשור).

פורסם

למה שאני אשלם? זה ממש לא אשמתי, פאיפל רק מחכים שאאשר ואני מקבל את כל התשלום חזרה, אני יכול לצאת פה בלי הפסדים בכלל, אני חושב שאני פועל הכי הוגן, אני מנסה לבוא לקראת המוכר.

אין מה לעשות עם פדקס - הם אמרו לי, או שתשלם, או שאנחנו פונים למוכר שישלם עבורך/ישלם עבור משלוח חזרה אליו.

guya72 - רק עכשיו ראיתי את ההודעה - אתה וודאי ב100 שהם משקרים? לאיים עליהם? זה באמת לא נשמע הגיוני שהם שיחררו לפני שהם קיבלו אישור, מה הם מפגרים?

פורסם
קצת מוזר לי , מה הכוונה המוצר עזב את המכס. פדקס שילמו את המכס ?

זה מה שהם טוענים.

אם משעמם לכם אתם מוזמנים להתקשר אליהם בנוגע למשלוח 783738274304 ולראות מה הם אומרים :lol:

פורסם (נערך)

כאשר פונים למוכר - זה כאשר הנמען לא מוכן לקבל את המשלוח. פונים לשולח לקבל הנחיות מה לעשות עם המשלוח - לשלוח אותו חזרה אליו (והוא נושא בעלות המשלוח חזרה) או שהוא מורה להם לנטוש את המשלוח.

בכל מקרה - לא פונים לשולח כדי שישלם מיסים ועלויות נלוות בארץ היעד(אלא אם מראש הודיע כי הוא נושא בעלויות אלו).

ערכתי מעקב אחר החבילה באתר של פדקס, ומתברר שהם אכן שיחררו את החבילה מהמכס (מאוד מוזר).

אם אני הייתי במצב כזה, הייתי משחרר את המוצר (לשלם מיסים + עמלות). אח"כ אפשרי לפנות לרשות המיסים ולבקש החזר (בהתאם למה שרשמתי בפוסט #6).

לגבי העמלות של פדקס - מאחר והמוכר לא צירף הצהרה על עלות המוצר, אזי הסיכוי לזכות בתביעה כנגד פדקס איננו בהכרח גבוה. הם פעלו על סמך המידע שהיה ברשותם (עלות ביטוח).

אתה יכול להגיש כנגדם אח"כ תביעה בטענה כי הם התרשלו בכך שקיבלו למשלוח חבילה ללא מידע מפורט כנדרש (הצהרה על עלות לצרכי מכס) ו/או אם קיבלו את החבילה למשלוח (ולא שמו לב לחוסר בפרטים) - היו צריכים לפנות בהקדם לשולח ו/או לנמען ולנסות להשלים פרטים אלו (תבדוק מול השולח אם פדקס פנו אליו).

מה סיכוי הצלחה ? לא יודע. נתון לשיקול דעתך האם לבחור במסלול זה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

בוא נראה מה המורה רינה לימדה אותי

שילמת 105 פאונד = כ 525 ש"ח

על זה רוצים שתשלם עוד 570 ש"ח

תנו לפדקס להיחנק עם החבילה רכוש פעם נוספת והפעם השתמש עם חברת שילוח אחרת, בקש השתתפות מהספק על הבלאגן שהוא עשה.

למה לבטח על 150 פאונד בכלל? אם ביחד זה 105 פאונד?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...