Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לא פז'ו דיזל, אבל יצא לי לנהוג לפני שבועות מספר על יונדאי דיזל ידנית באירופה, לא רעש ולא נעליים, מנוע מתוק ונעים עד אין קץ ואת זה כותב מי שאצלו קוריאה זה די "מוקצה", משהו כמו צרפת עבור חברים שמבינים במכוניות.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי הרבה ניסיון עם כל מיני דיזלים וכולם ללא יוצא מן הכלל יותר ק

רועשים מהבנזין המקביל.

נכון שבדיזלים המודרניים גם כמות הרעש ירדה וגם בידוד הרעשים השתפר אבל עדיין קיים (במיוחד אם אחד החלונות פתוח).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למנוע דיזל יש יתרונות - חסכון בדלק, מומנט בריא ואורך חיים גבוה - אבל יש להם גם לא מעט חסרונות; תגובת הדוושה תמיד תהיה איטית, כמו גם העליה בסל"ד, הצליל שלהם לרוב נעים פחות מזה של מנוע בנזין ועם השנים הטרטור שלהם הולך ומתגבר, אלא אם מדובר במרצדס ושות.

אם הנסועה אינה גבוהה, ובהתחשב ברמת מנועי הבנזין המוגדשים ובחסכון המובנה שלהם, לפחות בארץ, רוב גרסאות הדיזל די מיותרות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא מדויק, אין שום בעיה עם תגובת הדוושה במכוניות דיזל מודרניות ויש בעיה במכוניות כמו מרצדס, E CLASS 220 או 250 CDI למשל ( דור קודם, לא זה הנוכחי שטרם יצא לי לנהוג ), שמנסיון לא מועט איתן אני יכול להעיד שאם יש מכוניות שיתמכו בתזה של "נהג הלילה" על הרעש והויברציות, אלו הן.

פורסם

רועי, אני מדבר על דיזלים מודרניים (טורבו דיזל מסילה משותפת).

ויברציות קיימות בעיקר כשהמנוע קר אבל רעש יש תמיד. עוד מעט תגיד שכשאתה עומד ליד רכב מונע אתה לא שומע את הדיזל.

פורסם

אורך חיים זו מילת המפתח. מי שלא חי עם דיזל תמיד יתלונן על הרעש, אבל כמו כל דבר זה עוד משהו שמתרגלים אליו ומגלים שזה ממש לא נורא. אני עם מרצדס שעברה למעלה מ-400 אלף ק"מ ולרכב הזה פשוט לא נמאס. נסועה גבוה נמוכה זה לא אקטואלי אם מדברים על ה-208 - עם צריכת דלק כזאת, טסט דומה לבנזין, ומחיר סולר זול מהבנזין, אין שום בנזינית שיכולה להתחרות מולה. גם אם נוסעים 10 אלף בשנה.

פורסם

בשביל 10,000 קילומטר בשנה הייתי לוקח את הבנזין. תוספת העלות החודשית הית מתקזזת עם הפרש המחיר והיתרונות של הבנזין היו שוות את ההפרש. ב 20 כבר הייתי לוקח את הדיזל.

פורסם
רועי, אני מדבר על דיזלים מודרניים (טורבו דיזל מסילה משותפת).

ויברציות קיימות בעיקר כשהמנוע קר אבל רעש יש תמיד. עוד מעט תגיד שכשאתה עומד ליד רכב מונע אתה לא שומע את הדיזל.

נדמה לי שבמרצדס E class מהשנים 2013/14 גם יש מנועי דיזל מודרניים. אשר לרעש מחוץ לרכב, בזמן נהיגה שהוא הזמן הרלבנטי עבורי כשמדובר במכוניות, אני משתדל להיות בפנים. ובכל מקרה נוטה להסכים אתך שלאלו שאוהבים לשמוע מנוע מונע כשהם ליד האוטו, עדיף מנוע בנזין, פשוט לא ידעתי שאתה משם.

פורסם (נערך)

אין דגם בנזין מקביל לחלוטין ב-208 כי הטורבובנזין הידני לא קיבל תעודת עולה.

דגם כזה צפוי להיות עם ביצועים מצוינים (ראה בקקטוס), צריכת דלק טובה (כנ"ל) ולהיות עדיף על הדיזל בנסועה שנתית עד 20K מבחינת הוצאה שנתית ובכל נסועה למי שביצועים חשובים לו.

סימן השאלה היחיד הוא האמינות של ה-1.2 טורבו לאורך שנים.

למנוע הדיזל כבר יש קבלות בעניין ומי שלא סומך על הצרפתים ורוצה גם סימוכין מהאוריאנט ישמח לגלות שהוא מותקן בחרטום גרסת טויוטה לברלינגו.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
נדמה לי שבמרצדס E class מהשנים 2013/14 גם יש מנועי דיזל מודרניים. אשר לרעש מחוץ לרכב, בזמן נהיגה שהוא הזמן הרלבנטי עבורי כשמדובר במכוניות, אני משתדל להיות בפנים. ובכל מקרה נוטה להסכים אתך שלאלו שאוהבים לשמוע מנוע מונע כשהם ליד האוטו, עדיף מנוע בנזין, פשוט לא ידעתי שאתה משם.

אני לא משם. אנ מאלה שפותחים קצת את החלון גם כשהמזגן עובד.

פורסם

לא זכור לי שבזמן נסיעה עם חלון פתוח ב I30 למשל, היה נוכח רעש דיזל בתוך האוטו. הזמן היחיד בו זיהיתי רעש מטרטר של דיזל היה כשעמדתי ליד הרכב כשהוא מונע, סיטואציה שעבורי לפחות היא גם מאוד נדירה, גם לא ממש מטרידה. מקבל כאמור כנתון אפשרי שיש כאלו שגם מצויים ליד רכב מונע זמן ארוך, גם מוטרדים מהרעש, עבור אלו כאמור מנוע בנזין יהיה עדיף.

פורסם
אין דגם בנזין מקביל לחלוטין ב-208 כי הטורבובנזין הידני לא קיבל תעודת עולה.

דגם כזה צפוי להיות עם ביצועים מצוינים (ראה בקקטוס), צריכת דלק טובה (כנ"ל) ולהיות עדיף על הדיזל בנסועה שנתית עד 20K מבחינת הוצאה שנתית ובכל נסועה למי שביצועים חשובים לו.

סימן השאלה היחיד הוא האמינות של ה-1.2 טורבו לאורך שנים.

למנוע הדיזל כבר יש קבלות בעניין ומי שלא סומך על הצרפתים ורוצה גם סימוכין מהאוריאנט ישמח לגלות שהוא מותקן בחרטום גרסת טויוטה לברלינגו.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

וחבל שכך.

לפי אתר פיג'ו בבריטניה, מבחינת מחיר, המקביל ל-1.6 לדיזל ידני, הוא ה-1.6 165 כ"ס טורבו בנזין ידני.

מיותר לציין שהביצועים מדהימים ביחס להיצע המכוניות בארץ באיזור ה-90 אלף שקל. אפס למאה ב-7.4 שניות!

• תוכן חדש...