Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. שאלת גורר/נגרר: 2 רכבים זהים בכל הנתונים (בודי/מנוע/הספק/משקל), אחד הנעה קדמית, השני אחורית, האם יהיה הבדל בנתון ההאצות בקו ישר/מהירות סופית וצריכת דלק ?

ב. 2 רכבים זהים בכלל הפרמטרים: לכל אחד יותנו הקאליפרים במקום אחד סביב דיסק הבלימה (לרכב אחד למעלה ולשני למטה או באופן של לפני או אחרי הדיסק),

האם יהיו הבדלים בבלימה?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

א. בגדול, במצב שבו הרכב מאוד מוגבל במשיכה ההנעה האחורית תנצח בשל יתרון בתחום זה עקב ניצול העברת המשקל בהאצה. אם הרכב מוגבל יותר על ידי הספק, אז ההנעה הקדמית כנראה תנצח עקב הפסדי כוח קטנים יותר. עם זאת, יש להתחשב בהשפעה של תצורת ההנעה על חלוקת המשקל ועוד.

ב. למיטב ידיעתי אין הבדל. צריך גם להבין מה אתה מגדיר כ"בלימה". אם מדובר במומנט שמכלול הבלם מפעיל על הגלגל זה דבר אחד. אם מדובר על כוח הבלימה שהרכב מייצר בפועל, אז בכל מקרה לא יהיה הבדל כי המגבלה של כוח הבלימה אינה עוצמת הבלם כי אם אחיזת הצמיג.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהאצה ללא החלקת גלגלים שני ההאצות תהיינה זהות.

בהאצה מהירה יותר, עם החלקות גלגלים, ברכב הנעה קדמית יהיה אובדן אנרגיה בהחלקה כיוון שהרכב נשען לאחור והגלגלים הקדמיים המאיצים יחליקו.

ברכב הנעה אחורית תהיה השענת משקל לאחור וההחלקה תצומצם, ויותר כח יועבר לכביש.

אני משער שזמנים טובים יותר בהאצה ברכבים זהים יהיו לזה עם ההנעה האחורית.

לענין מיקום הקאליפר - אין הבדל. הדיסק עגול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אין בכלל כזה דבר, מכוניות עם מרכב ("בודי") זהה והנעה שונה. ההנעה משנה את המרכב...

השאלה, כפי שהיא מוצגת, חסרת תשובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אין בכלל כזה דבר, מכוניות עם מרכב ("בודי") זהה והנעה שונה. ההנעה משנה את המרכב...

השאלה, כפי שהיא מוצגת, חסרת תשובה.

נגיד שבשניהם יש מערכת 4×4 ויכולת לבטל קדמיים/אחוריים

פורסם

ב. 2 רכבים זהים בכלל הפרמטרים: לכל אחד יותנו הקאליפרים במקום אחד סביב דיסק הבלימה (לרכב אחד למעלה ולשני למטה או באופן של לפני או אחרי הדיסק),

האם יהיו הבדלים בבלימה?

Stay Dirty

פורסם
בהאצה ללא החלקת גלגלים שני ההאצות תהיינה זהות.

בהאצה מהירה יותר, עם החלקות גלגלים, ברכב הנעה קדמית יהיה אובדן אנרגיה בהחלקה כיוון שהרכב נשען לאחור והגלגלים הקדמיים המאיצים יחליקו.

ברכב הנעה אחורית תהיה השענת משקל לאחור וההחלקה תצומצם, ויותר כח יועבר לכביש.

אני משער שזמנים טובים יותר בהאצה ברכבים זהים יהיו לזה עם ההנעה האחורית.

ומה עם חלוקת המשקל של הרכב?

זו שאלה כל כך תיאורטית שאי אפשר לענות עליה ברצינות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכל מקרה, בכל חלוקת משקל של רכב, בהאצה קדימה הרכב "נשען לאחור". הגלגלים הקדמיים אוחזים פחות והאחוריים יותר.

בתאוריה, בתנאי מעבדה, ב-2 מכוניות זהות שלאחת מהן הנעה אחורית ולשניה קדמית - זו עם ההנעה האחורית תאבד פחות אנרגיה בהאצה, ותהיה לה נצילות גבוהה יותר של העברת כח לכביש, עם פחות החלקה / "פירפור".

לענין מיקום הקאליפר לעומת הדיסק - בסרטון המעניין שהעלה asafX2 אכן ברור שאין הבדל בבלימה במיקום, אבל יש פרמטרים רבים המשפיעים על המהנדסים בבחירתו משיקולים אחרים (מיקום מתלים / עיצוב / מרכז כובד / קרור אויר וכו).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם (נערך)

מצד שני, העברת המשקל בהאצה לא גדולה מאוד (להבדיל מזו תחת בלימה או האצה צדית) ויש לה גם השפעה מסוימת לרעה על ה-Slip Ratio.

ככל שהמיאוץ נמשך למהירויות גבוהות יותר, בעית המשיכה מתגמדת ולכן כאשר הרכב מוגבל יותר על ידי הספק מאשר על ידי משיכה, או-אז ייתכן יתרון לרכב ההנעה הקדמית שיש לו פחות מקומות להפסדי כוח.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אל נוציא את עניין ההאצה, נשאיר רק יכולת גרירה

בגרירה הכוונה למשקל עצמי של האוטו, משקל שהמנוע בקושי סוחב (רכב של 4 טון עם 100כס), איזו הנעה תהיה עדיפה להניע את הרכב קדימה

פורסם

באיזה סיטואציה אתה נמצא? מתקיים משא ומתן לחלץ אותך?

אולי תסביר אם השאלה היפוטתית או התלבטות אמיתית?

הרי אין מצב שאתה מתלבט בין הנעה אחורית לקדמית באותו רכב (לא קיים) לצורך גרירה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני מנסה לדעת איך לחבר את הרכבת, קטר דוחף או גורר, האם תהיה לזה השלכה על יכולת הגרירה שלו או על הוצאות הדלק.

פורסם
בכל מקרה, בכל חלוקת משקל של רכב, בהאצה קדימה הרכב "נשען לאחור". הגלגלים הקדמיים אוחזים פחות והאחוריים יותר.

בתאוריה, בתנאי מעבדה, ב-2 מכוניות זהות שלאחת מהן הנעה אחורית ולשניה קדמית - זו עם ההנעה האחורית תאבד פחות אנרגיה בהאצה, ותהיה לה נצילות גבוהה יותר של העברת כח לכביש, עם פחות החלקה / "פירפור".

לענין מיקום הקאליפר לעומת הדיסק - בסרטון המעניין שהעלה asafX2 אכן ברור שאין הבדל בבלימה במיקום, אבל יש פרמטרים רבים המשפיעים על המהנדסים בבחירתו משיקולים אחרים (מיקום מתלים / עיצוב / מרכז כובד / קרור אויר וכו).

גם לא נכון. אם ניקח לצורך הדוגמא טנדר כרמל דוכס שהיה לי (450 קילו רכב הנעה אחורית). כשהיו מקומות חנייה צרים הייתי נכנס עם הפרונט, יורד מהרכב. מרים אותו ביד בלי הרבה מאמץ מאחור ומיישר אותו. אוטו עם חלוקת משקל כזו לא יתן יותר אחיזה בהנעה אחורית גם עם תאוצה של F15 (וחנג. אל תתחיל לחשב ולפתח משוואות. זו דוגמא לצורך הדיון).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...