Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי רכב סיטרואן C1 2012 שאני אהיה הנהג היחיד עליו בשנה הבאה מכל מיני סיבות.

בקרוב אני אתגייס ואצא סופ"ש כל שבועיים-שלושה.

אנחנו עכשיו מתלבטים מה לעשות עם הרכב. אני מעדיף לא למכור אותו כי אחרת נשאר רק רכב אחד לכל המשפחה, אז אני מחפש פתרונות אחרים...

כרגע הרעיון הוא לבטל את הביטוח נהג חדש (שבקרוב יהפוך לצעיר) באופן שוטף ולהשאיר רק ביטוח לנהג "רגיל", ולהפעיל את הביטוח חדש/צעיר בSMS בסופש"ים שאני נמצא.

אבל השאלה היא לגבי תחזוקת הרכב.

המצבר שלי הוא חדש לגמרי, משהו כמו חודש, ויש לי את האופציה להחנות אותו בגראז' סגור וככה למנוע נזק של שמש/גשם/חול וכו.

האם זה מספיק? אולי לבקש מאחד ההורים לסוע בו פעם בשבוע?

בחיפושים שעשיתי בגוגל מצאתי רק טיפים לרכב שעומד חודשים רצוף, ברכב הזה אני אסע פעם בשבועיים בערך אז פניתי אליכם לעזרה :)

תודה!

פורסם

לא אמורה להיות כל בעיה.

1. אפשר לבקש מהמשפחה להניע פעם בשבוע ל10 דק

2. לרכוש מטען מצברים חכם ולשים את הרכב בטעינה קבועה בשבועיים שאתה לא נימצא

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

חבל על הכסף,כשתצא פעם בשבועיים שלושה גם לא תמיד תשתמש בו, אם תרצה לשתות ביציאה לדוגמא אתה לא תקח אותו. אם בממוצע תעשה איתו נסיעה אחת בשלושה שבועות, בשקלול של עלות דלק ביטוח ובלאי לחלקים עומדים, יותר זול לקחת מסוק.

את הכסף של הרכב תשמור לשחרור,אם תרגיש במהלך השירות שלך שאתה זקוק לרכב, תוכל לרכוש אחד דומה או יותר זול.

Miata ND2

פורסם

עשיתי את זה בזמן השירות הצבאי.

בלי להיכנס להיבטים כספיים, אם יש חניה מקורה לא צריך שום דבר מיוחד.

רכב עם מצבר תקין ומערכת חשמל תקינה ללא התקנות לא מקוריות אמור להניע אחרי שבועיים בלי בעיה.

בשביל טעינה טובה של המצבר צריך לצאת לנסיעה של כ 40 דקות בכביש בינעירוני.

הפעלת מנוע במקום לכמה דקות או נסיעה קצרה לא תורמים הרבה.

מצטרף להמלצה לרכוש מטען מצברים. אבל לא להשאיר אותו מחובר קבוע אלא להשתמש בו כשהמצבר נפרק לרמה שלא מספיקה להניע את המנוע. להוציא את המצבר ולקחת אותו הביתה לטעינה.

פורסם

כל המטרה של מטען מצברים איכותי הוא שאתה יכול להשאיר אותו מחובר קבוע לא?

הוא יודע מתי להטעין \ להפסיק וגם לפרוק כשצריך אם אני הבנתי נכון.

פורסם

זה לא עניין של מטען איכותי או לא איכותי. יש מטענים עם פונקציית שמירה על טעינה שיכולים להיות מחוברים למצבר לפרקי זמן ארוכים ויש ללא הפונקציה הזו.

אבל צריך לקחת בחשבון כמה דברים:

האם יש תשתית חשמל בחניון?

האם אתה יכול לסגור מכסה מנוע כשמחוברים תנינים אל הדקי המצבר?

האם אתה יכול להשחיל חוטים פנימה ולסגור את המכסה בלי שמשהו יגזר או יקצר?

האם יש לך מקום למטען עצמו? לא בטוח שמיקום בתוך הרכב הוא אידיאלי, אין שם מספיק איוורור.

לכן לדעתי עדיף פעם בחצי שנה-שנה לקחת את המצבר הביתה לטעינה.

פורסם

אז לא הבנתי את ההמלצה של בוקי להוציא את המטען מהאוטו ולהטעין בבית כשהוא נגמר, זה נשמע כמו מתכון לקצר את החיים של המצבר במקום להאריך אותם.

פורסם

אין בזה שום הגיון כלכלי, אך אני לא יכול לשפוט כי עשיתי בדיוק אותו דבר.

אם הרכב תקין ואין התקנות "מאולתרות", אין שום בעיה שהרכב ייסע פעם בשבועיים.

לפחות אצלי, גם לא הייתה בעיה להניע ללא שום מטענים וכבלים.

הדבר היחיד שכן קרה הוא שאורך החיים של המצבר התקצר משמעותית (החזיק כ-20 חודש, הייתה אחריות ל-18 חודש).

לאחר החלפה, המצבר החדש החזיק עוד שנה בהנעות שכאלה ולאחריהן עוד כמעט שנתיים של נסיעות רגילות.

פורסם

לא פירטתי בהודעה הקודמת:

ניסיון שלי דומה מאוד למה שרשם yair26 - לא השתמשתי במטענים, האוטו הניע בסדר גמור אך מצברים החזיקו כשנה - שנה וחצי. בדיעבד, שימוש במטען כנראה היה מחזיר אותם לשמישות לעוד תקופה.

פורסם

אין שום בעיה עם מטען CTEK בתוך האוטו, אני נוהג כך שנים.

הוא מייצר מעט חום ולא מייצר גזים בכלל.

קנה מתאם כמו בתמונה ותבקש מחשמלאי רכב שיחבר אותו במקום שבו תרצה למקם את המטען (תא נוסעים/תא מטען).

חפש כבל מאריך דק ושטוח, חבר את המטען לרכב ולכבל וסגור את הדלת, בעדינות, על הכבל.

כך אפשר לנעול את האוטו ולהמשיך לטעון.

image.jpeg

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אם ברכב שלך יש מתח בשקע המצית כשהסוויצ׳ סגור, תוכל להשתמש במתאם הבא בלי שום הכנה.

image.jpeg

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...